Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Как да се справя с този нахалник


Robert

Recommended Posts

Здравейте, колеги!

Проблемът ми е следния: В двора на частна кооперация /собственост на 6 човека/ единият от съседите от доста време държи на трупчета стар Вартбург, без номера, който не е в движение. Сваля непрекъснато разни части от него и ги слага на другия си Вартбург, който кара. Мръсотията е невероятна, умрели котки под него и т.н. Стои на трупчета в обща дворна собственост и пречи на 2 гаража. Не иска да го махне оттам, твърди, че няма документи за него и не могат да му го вземат от фирма за скраб?! Питахме в общината, сега имало акция за отстраняване на зарязани такива коли, но ни казаха, че от частна собственост няма как да го отстранят и дори да му залепят стикер с предупреждение?! Заплетена история, а съседът е *** и се прави на глух и ням на нашите искания да си махне тенекиите, защото ни дразни и завзима обща собственост без наше съгласие. Дайте съвет как да се справим! Сещам се за един силов начин smile096 , но не искам да го лежа като за истински човек!

Предварително мерси на всички, които ще подскажат някакво решение!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

 

Две решения:

1) Законово - събрание на етажната собственост и се взима решение което съответния субект е длъжен да изпълни. Вероятност за успех 50%

2) Незаконово - хващаш от циганите с каручките и те за 2h ще го изнесат smile048

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като колата няма документи,то няма как да се докаже че тя е собственост на някой си въобще.В този ред на мисли можете да правите с нея каквото си поискате - най-малко да я оставите извън двора на кооперацията,а общината вече ще се погрижи за останалото!Но трябва да се действа бързо,защото току-виж на другия ден тоя чешит си преместил ламарините пак в двора! :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегите са прави - правите протокол от домсъвета, че е "взето решение изоставено ЛМПС без регистрация и без собственост, което се намира на територията на общата етажна собственост, да бъде преместено и бракувано" и викате паяк и му занасяте кенефа на вторични суровини. Щом няма документи - значи не е негов и кражба няма. Освен това по закон той е длъжен да се подчини на общо решение на домсъвета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси на всички за съветите!

Между другото намерихме познат от фирма за прибиране на изоставени коли. Единственото условие е колата да не е в частна собственост, изкарваме я на улицата като преди това сме викнали хора от общината, лепят й стикер с предупреждение, следва фирмата и казват, че въпросът е решен. Единстената трудност ще бъде самото изкарване на улицата - първо, защото остатъците от колата са на тухли и трупчета и няма колела и второ, чешита-собственик. Може да се стигне до smile096 , което ще е супер, хубав повод да го наритам, откога го чакам smile152 !

Идеята за събрание на етажната собственост е законова, но ако живеем в правова държава и някой съблюдава спазването на законите.

Вариантът с циганите също го бива, може би е най-лесен за изпълнение, просто съседът трябва да го няма за малко и тенекиите му си отиват, което май и ще направим!

Мерси пак и безаварийно каране на всички колеги!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвайте още веднъж да говорите с него - предложете му да разглоби колата и читавите частите да си ги прибере в мазето примерно, може дори да му помогнете малко. По-добре си запазете добросъседските отношения, отколкото с лошо, понеже не се знае кога и как ще реши да ви го върне тъпкано. Ако пак не прояви разбиране, тогава вече действайте със "силовите" методи... това е моето мнение. Успех!

 

p.s. Извинявам се за коренно различното мнение, понеже в случая съм малко пристрастен - не съм от хората, които си сменят колата с чисто нова на всеки 4-5 г /въпреки, че мога да си го позволя/, просто понеже както личи от аватара старите коли са ми хоби... та понякога и аз получавам забележки от съседи /понякога основателни, друг път не толкова/, че си чопля някоя от колите на улицата или пред блока - нямам възможност да ги прибера всичките в частен гараж или двор, но не искам да давам за скрап нито една от тях. Затова предложих да проявите малко разбиране и да се опитате да се споразумеете с човека, ако се съгласи да разглоби колата или поне да почисти наоколо, вместо направо да му изхвърлите "донора" за части без предупреждение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко е до човек. Имам готин съсед, с който сме в добри отношения и е завзел мястото под блока с 2 бракми, които не са в движение. Но е разбран човек и ако го помолим, ще направи опит да съдейства. Но има и идиоти, като въпросният в темата, който дори и при молба не желае да съдейства. Аз мисля, че отношението към всеки трябва да е според ответната реакция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това нещо в кой град се развива, че не става ясно?

Иначе - по темата - няма много възможности за маневриране чрез общината - все пак то си е частен терен и всеки би могъл да си държи разни движими вещи на двора. Така, че най-добре както казва Кранкенщайн - разберете се нещо, да викнете цигани, че дори има случаи и по някой лев да ви дадат за по едно кафе и купето да се маха.

Предполагам, че за 6 апартамента сте станали с поне 10-на коли напоследък и затова вече ви притеснява въпросния барутарник. Кажи за кой град става дума - да знаем как е гъстотата на автомобилите :)

smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За София става дума!

Моите уважения към колегата Krankenstein за миролюбивото му предложение, но само един въпрос към него: Дали ако беше на мястото на единия от съседите ни, който плаща наем за ползването на гараж и не може да го ползва поради струпаните отпред тенекии на трупчета, щеше да разсъждава така мило?! Нещо не ми се връзва!

Още повече, че ултиматума към въпросния ******серсемин е поставен още преди почти 3 години! Споразумение става, когато насреща има разум и се получава някакъв диалог, иначе smile150 ! Да си стовариш ламарините на място, което не е твое, а обща собственост, без да си искал съгласието на останалите 5 човека /тук въобще не коментирам въпроса за плащане/ си е чиста проба наглост, да не кажа и върховен цинизъм! Така си мисля аз и затова споделям казаното от evin и то последното му изречение!

Поздрави на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За София става дума!

Дали ако беше на мястото на единия от съседите ни, който плаща наем за ползването на гараж и не може да го ползва поради струпаните отпред тенекии на трупчета, щеше да разсъждава така мило?!

Колега, ако плащам наем апартамент + гаража и не мога да го ползвам, проблема става и на наемодателя.

Вариант 1 - казвам му и той на стари съседски начала решава проблема

Вариант 2 - споделям с него и той ме отхвърля,..

...

Вариант 3 - сменям квартирата и си решавам проблема, да му мислят съседите

Вариант 4 - оставям нещата така, докато му дойде акъла

 

За съжаление прости хора бол

Успех smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В последствие, ако дойде да Ти тъси отговорност за колата го СПУКВАШ от бой(ако нямаш физическа възможност има тояги,палки,бухалки, електрошоци.. и т.н, но след като го поканиш "любезно" в апартамента където живееш - за пред милицията нападнал те е в дома Ти, щом е такъв чукондур и съседите ще те подкрепят)

Голям бияч си бил, колега - явно си на БОЙко Борисов последовател :mrgreen: Само че бат' Бойко има в момента цяла държава зад гърба си, а ти какво имаш? С тия агресивни наклонности гледай само ти да не изядеш кютека :lol:

Не го приемайте като спам, просто мисля че не е редно във форума да открито а се приканва към насилие... иначе и аз съм тренирал бойни изкуства, но съм подписал деклрация да ги ползвам единствено при самозащита.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Писнало ми е от такива саморазправи!

А този дето иска и налита на бой е най-ТЪПИЯ КОМПЕКСАР в случая щото не му стига сивото вещество да измисли мирен начин!

:evil:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Голяма смелост или уникална глупост се изисква да налетиш да биеш някой с голи ръце, без да знаеш какво желязо ще ти извади насреща. Всеки втори вече ходи въоръжен (законно или незаконно) и са ми много смешни "налитащите на бой" smile096

 

Имам съсед, бивш военен, 50 кила мокър с вид на клошар, винаги ходи да изхвърля боклука или до мазето със законния си пищов ТТ и само искам да видя как някой отворен перко ще му налети smile048

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги,

или не съм се изразил правилно, или не сте ме разбрали smile049

Заради това ще корегирам поста

Съгласен съм, че НЕ подхожда на форума :smt017

И все пак вариантите са 4 на брой.НЕ на агресията

В днешни времена не е лошо да си човек на БОЙко smile168

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проведохме общо събраниние. Приехме правилник да не се изтупва от терасите, а само от стълбищната площадка. "Дамата" над нас обаче продължава да изтупва от терасата си. Какви действия да предприема оттук насетне?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проведохме общо събраниние. Приехме правилник да не се изтупва от терасите, а само от стълбищната площадка. "Дамата" над нас обаче продължава да изтупва от терасата си. Какви действия да предприема оттук насетне?

 

 

Чл. 55.

...

(2) Собственик или обитател в сграда или отделен вход в режим на етажна собственост, който наруши правилата за вътрешния ред в етажната собственост и създаде безпокойство, по-голямо от обичайното, за другите собственици и обитатели, се наказва с глоба от 50 до 150лв, когато е физическо лице, или с имуществена санкция от 200 до 500 лв, когато е юридическо лице.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЗАКОН ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ

В сила от 01.05.2009 г.

Обн. ДВ. бр.6 от 23 Януари 2009 г.

 

 

Правомощия на общото събрание

Чл. 11. (1) Общото събрание:

........................................

10. приема решения и за:

......................................

е) изваждане от сградата на собственик или обитател по реда на чл. 45 от Закона за собствеността за определен срок, но не по-дълъг от три години;

....................................................

к) предприемане на действия за санкциониране на собственик или обитател по реда на този закон;

...................................................

Изпълнение на решенията на общото събрание

Чл. 38. (1) Решенията на общото събрание се изпълняват в определените в тях срокове. Когато срокът не е определен, решенията се изпълняват в 14-дневен срок от получаването на писмена покана, връчена по реда на чл. 13, ал. 2 - 6.

(2) Когато собственик или обитател не изпълни решение в определения срок, председателят на управителния съвет (управителят) може да подаде заявление за издаване на заповед за изпълнение по реда на чл. 410, ал. 1, т. 1 от Гражданския процесуален кодекс. Към заявлението се прилага препис от решението на общото събрание.

(3) За издаване на изпълнителен лист за изваждане на собственик на самостоятелен обект или на част от него към писменото искане се прилага екземпляр от предупреждението по чл. 45, ал. 2 от Закона за собствеността.

 

 

Така стоят нещата от законова и юридическа гледна точка, друг е въпросът, че в нашата хубава държава просто никой не съблюдава за спазване на тези неща. И се започва едно безкрайно лутане във водене на граждански дела, свързано със загуба на много време, доста пари и не-малко нерви. Това е за жалост милата родна картинка!

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Robert,

 

Чак да изхвърлиш човек от блока заради тупане е пресилено. Но глобичка като нищо се лепва smile048

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kaто за начало няма да е зле да се съберете 5-6 човека и да преместите въпросната кола на улицата на тротоара ( не е невъзможно, местили са ми шкодата ) и вижте как ще реагира собственика.

 

И аз съм имал недвижими собствености но 1вата я разглобих и махнах за около седмица, другата ми е под ореха, тъй като и на мен ми е сечено като се прибера в малките часове и се наложи да паркирам на 3-4 преки от нас, но случва се, разбирам.

 

Има и вариант директно да я откраднете, но обикновено агресията поражда агресия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.