Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

На море в Северна България. Къде?


Recommended Posts

Имам специална моба към колегите от Варна и не само. Тази година с гаджето решихме да заминем на море някъде в Северна България. Никога досега не сме били по северното ни черноморие и затова имаме нужда от насоки къде да отидем. Ще се опитам да систематизирам основните ни изисквания.

 

#1 Да не е кожодерско smile048.

#2 Плажа да е чист откъм боклуци, щипалки и всякакви други буболечки.

#3 Да може да се намери двойна стая със самостоятелна баня за не много пари. Преди 3 години бяхме в стария град на Несебър, в стара къща, но в отлична стая с огроооомна спалня, хладилник, но обща баня за 20лв/ вечер стаята. Миналата бяхме в приморско в ново строителство - самостоятелна баня с телевизор, спалня хладилник за 40лв/вечер стаята. Надявам се да не са се вдигнали много цените.

 

 

Идва най-странната за мен част, но поради изисквания на нежната половинка се ползва обществен транспорт :smt032 Идеята ми е - ако може някакви насоки как да стигнем до там докъдето сме тръгнали - все пак никога не сме стъпвали във Варна.

 

Благодаря предварително. Искрено се надявам да си намерим хубаво местенце някъде на север :smt004

 

п.п. Забравих най-важното :mrgreen: Екстремно го решихме, че няма за кога да се чака и ще тръгнем утре ... така де Петък срещу Събота с нощния влак. В 8:00 е във Варна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

самостоятелна баня с телевизор, спалня хладилник за 40лв/вечер

 

smile190 smile091 smile091 smile091 ,не можах да се въздържа.....,такива условия,трудно ще намериш!

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На Албена има оферти за 15 лв. на легло със закуска - www.albena.bg

Друг вариант е Крапец, има такива стаи по около 40 лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На Албена има оферти за 15 лв. на легло със закуска - http://www.albena.bg

Друг вариант е Крапец, има такива стаи по около 40 лв.

С телевизор в банята за 40 лв?!!!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хей значи, вчера ми се спеше като го пусках. Две запетайки съм пропуснал и целия смисъл се е променил smile168

 

 

"самостоятелна баня, с телевизор, спалня, хладилник за 40лв/вечер "

 

 

Това съм искал да кажа, като под спалня разбирам спалня - двойно легло. Такова, на което може двама влюбени да "спят", а не две единични съединени, където само да се изръби човек smile150

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не се обиждат Джо и другите фенове на Крапец, но аз лично не бих го препоръчал. Да, наистина е малко по-диво и самотно, не е лудница като на Съни или на Златните. Товва е + за много хора, които търсят спокойствие. Но това е всичко. От тук нататък има 100 минуса. На първо място е на милион километра от всякаква цивилизация. Общо взето освен Яница друго няма. Все пак човек може да иска да отиде някъде да се позабавлява или поне да яде в различен ресторант. Много важен факт (освен, че самия курорт е в румънско почти) е, че плажа е на доста километри от хотела (5 или нещо подобно). Както казва колегата, че ще ходят без кола мисля, че това е доста неподходяща дестинация. Дори и след 3 дена път с камили да се доберат до самия Крапец после не знам с какво ще ходят на плаж. Отново да не се обижда Джо, но веднъж съм спал в Яница и почти нямаше нещо, от което да съм доволен. Обсулжването е под всякаква критика, то всъщност почти няма обслужване. Стаята беше доста мизерна на фона на това, което се предлага по други места. Ресторанта беще кошмар, чаках 100 часа някакъв сервитьор, на който много му бях виновен, че е на рабтота и след още 100 часа ядох малка порция кофти вечеря. На всичкото отгоре няоколо миришеше ужасно на канализация. Изобщо цялостното ми впечатление от Крапец е много далеч дори от средната оценка. Това е моето мнение. По-добре на Албена или някъде другаде според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Яяя, че интересна тема ! Аз от 20г не съм почивал на северното черноморие ...И тъй като нямам намерение да се тикам в задръстванията за Слънчев Бряг съм намислил тази година да почина през втората половина на август някъде над Варна. Само , че за разлика от горните постове ме блазни повече мисълта за Албена или Златни...

Ако някой е много доволен от някой хотел тук му е мястото да сподели ! :D ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Красиво си е Северното Черноморие, няколко пъти съм бил там, в една къща в Свети Никола. На плаж ходехме на Болата, много красив плаж, обаче и там май вече е лудница и е по-загубил от чара си...Има доста места, който си заслужава да се видят. Има си и недостатъци разбира се, зависи кой какво търси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ние се прибрахме. Днес smile159 Стига толкова жеги. Сега остава и да ви разкажа какво измислхме.

 

 

Първоначално пуснах темата тук и в рено форума. Там ми казаха за Шкорпиловци, за където съм чувал хубави отзиви и от другаде. Затова и мислехме направо да ходим натам. Съдбата обаче, ми беше приготвила друга оферта smile048 На гарата във Варна един дядо ни показа снимки от вилата на снаха му (в св. Константин и Елена) с интересната оферта, че с рейс можело да се ходи навсякъде, а спирката била на 1 минута пеша. Спазарихме се за 26лв/вечер стаята и хоп в една вила в стая със самостоятелна баня и отделно тоалетна, цифрова телевизия и хладилник. Плюсовете бяха, че е евтино, базата беше повече от отлична за двойка като нас и със рейс отидохме във Варна, след това на Кабакук (където исках аз да отидем, по предложение на "Бат Сами" smile001 ), Златните и разбира се самия плаж на К.И. Вчечатленията са ми следните:

 

Варна - безспорно най-красивия град в България. Винаги съм се смеел на хора, които го казват и съм гледал с надсмешка на мнението им за това "забравено от Бога място", но с ръка на сърцето мога да кажа, че това е най-чистия и хубав град (в България), в който досега съм бил. Вярно, там бяхме от "сутринта" до 19:00, но един малък факт от рода на стесняваща се улица, за да се разшири тротоара ме грабна smile159 Морската градина е просто smile126 В Пазарджик се наляха милиони, за да се ремонтира и стегне "острова", който стана добре - спор няма, но на фона на чистотата и красотата на парка във Варна стои просто смешно.

 

Кабакум - плажа наистина е добър. Много пясък - пясък, какъвто за пръв път виждам - много едър и един такъв - готин :mrgreen: . За жалост самото море ни разочарова влезеш 2 метра и вече си на шамандурата. Водата беше сравнително мръсна и едно такова ...

 

Златните - това не е за хора като нас smile004 Докато се разхождахме през 5 метра някой ни подаваше брошурка, но в момента, в който разберат, че сме българи един на петима казваше "извинявайте довиждане", другите просто продължаваха всеедно не са ни видяли smile048 Плажа не беше лош, водата също. Имаше 2 лелки, изпълняващи ролята на палави масажистки, но след масаж даваха "визитка" на клиента. (не знам поради каква причина :smt032 ). Забавно ни беше да ги наблюдаваме как ловят клиенти. Изгорях много на златните - уж се мажехме често, но ....

 

Плажа на св. Константин и Елена беше същия като на златните и Кабакум, поне според мен. Хубав пясък, с плитко дъно и зелена вода.

 

 

4 дни прекарани на северното черноморие и ... маршрутката до Бургас ;) От там на Приморско и пей сърце. Пясъка е добър. Стая в "къща-хотел" - 24лв/ вечер. Обяд в норамно заведение за двама - 10лв. вечерята - 15-20. За самия плаж - ходиш навътре в морето 15 минути и чак тогава става дълбоко - място има за всеки наволя да си прави каквото иска. Водата ми е до гърдите, а спокойно виждах рачетата по пясъка. На северното чероморие не можех да си видя ноктите на краката, като ми стигне водата до коляното.

 

Лично на мен по северното черноморие ми хареса, дотолкова, доколкото беше една хубава екскурзия, ако ще се ходи само заради самото море - по-добре на юг. Поне това е ако няма да ходите в хотел със самостоятелни басейни.

 

 

п.п. Екскурзията ни излезе малко под 600лв. като не мисля, че сме се стискали в никой момент, винаги когато сме искали нещо сме си го купували, просто всеки трябва да се простира според чергата си ;)

 

Пожелавам весело лято на всички smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер.Браво,че сте си изкарали добре.Наистина си споменал няколко факта!

1.Варна е най-добрият град в България във всяко едно отношение!

2.Кабакум е готин плаж-като пясък и заведения,но наистина по северното черноморие плажовете са по гадни от южното.

 

Имам само един въпрос цените които сподели за нощувка,за 1 легло ли са или за цялата стая?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цените, които съм дал са за мен и приятелката ми. Стаята във вилата до Варна, беше 26лв. а в Приморско на първото място 20лв/вечер за стая с баня, телевизор и тераса, но стара ремонтирана къща и след това се преместихме във кооперация, за мен чист хотел без басейн и all inclusive (или както се пише) за 24лв/ вечер стаята. Имаше си тераса с маса простори, самостоятелна баня, спалня телевизор и отлично състояние на стаята. Липсваше само климатик, но ако държите на него и WiFi цената скача над 40лв/вечер стаята.

 

Доволен съм ;)

 

 

Благодаря за съветите още веднъж :smt017

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе не знам как се обърна този живот, ама колкото и да внимаваш, все има изненади, все в един момент опира на късмет....

Радвам се, че поне ти си успял да намериш нещо сносно и то за дребни пари в сравнение с моя случай.

поздрав.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.