Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Преди дни се хвалих, сега се оплаквам...


Recommended Posts

Карам си аз мотопеда smile101 и се нареждам на светофара за десен завой. светва зелено и аз тръгвам... smile068 и един дядо с една жигулка едно че ми отне предимството, второ че ме натисна в бордюра, изхвърчах от моторя, а тоя шибан некролог избяга. Разпитах някои дали му е видял номера, ама тц...никой...мотора е с Големи асфалтни екземи, разтропани колове и строшен километраж! Мерна ли го тоя с тая светлосиня жигула в Кичука, ще ме пишат по вестниците :smt034 :smt034 :smt034

Ще полудея! Оставаха му 50 км до първата сервизна смяна на маслото. Отпадна ми и гаранцията....абв к'во да се прави явно щом си с мотопед или велосипед, значи не си участник в движението!

И за добро се разминах само с навехната дясна ръка и одраскана каска...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам и ми е адски гадно за всички болки, които си изтърпял, за шока, за изхабените ти нерви и потрошеното скутерче. Радвам се, че все пак си жив и се надявам повече да не ти се случват подобни простотии. Прав е колегата pesho91 - пълно е с дедовци и други блейки, дето са коне с капаци направо - сменят ленти и отнемат предимство, без да погледнат в огледалата и да помислят и за другите участници в движението. Ако го набараш дедото - нямай милост !!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пенсиите често са по-опасни и от 18-годишен перничанин. Едно, че нямат рефлекси, а на всичкото отгоре си мислят, че като имат книжка от 69 години (когато е имало 3 коли и файтона на Фердинанд) и са с предимство и пред ликейката. На всичкото отгоре в общия случай карат неизправни коли, които са им набори.

 

smile150

 

Сори за мотора, дано да се оправи, Добре, че ня теб нищо ти няма. Мотористите в БГ никой за нищо ги няма, макар и понякога те да са си виновни.

 

Винаги като стане въпрос за пенсии зад волана се сещам за малоумника, който уби Пининфарина точно на мотопед. Не го бил видял smile181

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кофти случка, добре, че ти се е разминало по-сериозно нараняване.

...абв к'во да се прави явно щом си с мотопед или велосипед, значи не си участник в движението!...

Тук си много прав, но не в контекста, в който си използвал думите, а от гледна точка на начина, по който твои "колеги" с всякакви двуколесни моторни машини се движат по улиците - на моменти си мисля, че едва ли не умишлено искат да се пъхнат под бронята ми само и само да минат по-напред... Шмугват се между колите точно както си го написал - все едно не са участници в движението. А по-лошото е, че когато го опазиш жив и здрав докато минава рязко пред/до теб, той се обръща и ти показва среден...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пласмасариите се правят. Кофти, че утре оставам без транспорт. Бащата кара сега трътличка, че неговата издъхна нещо. Утре за сефте от има-няма 5 години насам ще се кача на Градски транспорт(може пък и да е весело smile049 )

След работа минавам през църквата да запала една свещ и запрятам ръкави и отварям smile159 и се почва ремонта...

 

Може би не съм единствения които задава тоя въпрос, ама Що все на мен се случват такива гадости...?

 

от гледна точка на начина, по който твои "колеги" с всякакви двуколесни моторни машини се движат по улиците - на моменти си мисля, че едва ли не умишлено искат да се пъхнат под бронята ми само и само да минат по-напред... Шмугват се между колите точно както си го написал - все едно не са участници в движението. А по-лошото е, че когато го опазиш жив и здрав докато минава рязко пред/до теб, той се обръща и ти показва среден...

 

Отчасти съм съгласен с теб, но не всички са такива! Примерно като светофара свети червено, няма лошо да се шмугнеш между колите и да излезнеш първи на светофара(ако имаш тази възможност). аз примерно не се шмугвам, защото ме е шубе да не би някои да реши да слиза на кръстовището(докато светофара свети червено) и да му обърна вратата.По-бавен съм от автомобил и не претендирам да се престроявам пред бързодвижещ се такъв.(чесно казано предпочитам за натисна спирачка...)

Има ги и такива говеда дето въобще не мислят. Карането с 200 по оживен булевард в пиковия час си е чисто самоубииство(това са безрасъдни хора с комплекси).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напънаха се да измислят що е "млад шофьор", но защо не измислиха и "презрял шофьор" :evil: .

Тъпо ще е да сложат горна граница по години, ама е съвсем разумно след 60 години да се ходи за медицинско на всеки две години.

Който е наред с очите и рефлексите печели играта, за останалите - "That's all folks".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз мисля, че трябва да има горна граница за възрастта на водачите на МПС. Дядо ми, да е жив и здрав, сам спря да кара на 70 (каза си, че вече няма толкова бързи рефлекси и продаде трабанта). Сега е на 83 и ходи пеша! smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора, недейте така де! Имах познат който почина на 101 години. До 95 всяка събота и неделя беше на Витоша. И реакцийте/зрението/акъла му бяха по-добри от на половината новоизлюпени "драйвери"! Просто след една определена възраст трябва да има по-строг контрол, но не и сляпа забрана.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:smt017

Абсолютно съгласен - иTиотизма и малоумието нямат общо с възраста. А иначе - за медицинските прегледи съм твърдо - за, само да не е като с техническите прегледи. ;)

Сори за моторчето :? - това да си с колело или мотор в голям град си е просто - мисията невъзможна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Който има желание, нека докато шофира да се огледа. Колко възрастни шофьори ще видите? За мен лично бройката е нищожно малка. Повечето от тях сами се отказват от шофирането, било заради финансови причини, било заради възрастта и осъзнаването, че вече не се справят добре с управлението на автомобила. Повечето от тези малкото, които ще видите, шофират защото все още се справят зад волана или защото са принудени да го правят (най-вече по селата - съгласете се, че ремарке със зеле, тор, дърва и т.н. не се пренася на ръка...). За това нека не скачаме така срещу възрастта - да сме живи и здрави и нас ни чака същото. Освен това не е никак лесно да кажеш "стоп" след като цял живот си бил с кола. Да не говорим, че доста сред точно тези възрастни шофьори карат далеч по-сигурно от повечето надъхани и "безсмъртни" младоци. Татко е на 72 г. и все още си кара колата. Смея да твърдя, че и до ден днешен аз мога да се опъна на задната седалка и да спя докато той шофира, защото съм сигурен в него и защото виждам, че все още се справя перфектно дори в рискови ситуации. За 40+ години и ~700 000 км зад волана той има не по негова вина леко деформирана задна броня и леко сгънат преден калник - толкова, колкото някои от вас имат като "премеждия" в рамките на една година... Убеден съм, че такива като него са много. Да не говорим, че едно време инструкторите ти набиваха в главата как да шофираш, а не как да си вземеш книжката както е сега. Инструктора му е слагал редовно чашка с кафе на таблото и му е казвал да кара...

В темата ставаше въпрос за отнемане на предимство и натискане към бордюра - че на мен това ми го "причиняват" почти ежедневно. Ако започна да си водя статистика за годините на шофьорите едва ли горната граница ще надхвърли често 40 години...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сестра ми има книжка за голям мотор, но никога няма да й купя, защото при тях няма вариант да се чукнат като при колите. Там всеки инцидент е с последствия. Виж в Германия в града моторите и колите се движат еднакво, няма имагинерна лента за мотори между тези на колите и ограниченията са еднакви за всички. Че изключения и там има - да, но са рядкост.

А за възрастните - чичо ми казва: Уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще! :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още си млад в занаята с мотопедите :) Аз карам от 3 години и на такива вече не обръщам внимание. Лошото е когато те видят и нарочно те засичат, само защото ще си по-бърз от тях. Друго правило което съм забелязал че път правят най-често скъпите коли .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карам си аз мотопеда smile101 и се нареждам на светофара за десен завой. светва зелено и аз тръгвам...

 

Виждам ,че сте по-млади от мен/аз съм 58 г./и имате да учите още много за транспорта,аз работих 30 г в него,от 26 г карам кола.Бил съм и млад,но както казва колега ,инструкторите ни държаха да станем шофьори,а не да вземем книжка.

 

Колега ,къде в правилника е разрешено в една лента да са едно до друго две возила ,защото аз така разбирам,че си спрял до колата?

Твоето място с мотопеда е зад колата ,а не до нея,независимо ,че има място и ако си чакал така ,за мен ти си виновния.

 

Другото е ,че и ти не си си направил сметка ,че колата като завива ,се губи това празно пространство и както е станало те е затиснал.

 

Много често се виждат и шофьори движещи се зад автобуси в завой ,да бъдат затиснати от най-задната част на автобуса и затова не е виновен водача на автобуса ,а този който се е наврял там.

 

За годините до кога да се шофира ще си дадете сметка тогава ,когато доживеете тези години и тогава може да сте на обратното мнение.

 

Около блока ни колите станаха много и са предимно на млади хора,но като гледам как паркират,как правят маневрите,за някои ми се струва ,че за първи път се качват да карат кола.

 

Казват -не питай старило,питай патило и има много истина ,но старото куче знае повече от малкото.

 

Опитайте се да спазвате правилата за движение,не мислете ,че винаги сте прави,пазете се ,след нещастието живота може да е много тежък.

 

На всички пожелавам безаварийно каране!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напънаха се да измислят що е "млад шофьор", но защо не измислиха и "презрял шофьор" :evil: .

Тъпо ще е да сложат горна граница по години, ама е съвсем разумно след 60 години да се ходи за медицинско на всеки две години.

Който е наред с очите и рефлексите печели играта, за останалите - "That's all folks".

И аз мисля, че трябва да има горна граница за възрастта на водачите на МПС. Дядо ми, да е жив и здрав, сам спря да кара на 70 (каза си, че вече няма толкова бързи рефлекси и продаде трабанта). Сега е на 83 и ходи пеша! smile159

 

:smt017

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, не бях спрял до кола, бях първи на кръстовището(единствен в тази лента)Ама точно в средата на пътното платно, а въпросният дядо се беше засилил отсреща за ляв завой!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.