Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК


stefan l

Recommended Posts

Ето какво получих на и-мейла си:

 

"Съжалявам за спама, ако вече сте получили това, но мисля че е важно.

 

See below

 

Научихме, че освен всичко, което ни докараха, нашите политици искат да отменят българския език като задължителен за изучаване в българските училища. Той пак ще се изучава, но не като задължителен предмет! Това означава, че държавата ни няма да изисква от гражданите си да са грамотни спрямо официалния език в нея - българският!

Предложението за отмяна на задължителността в изучаването на български език е дело на Лютви Местан (чийто майчин език е турският) и е прието на 20 март 2009 година на първо четене - без възражение!!!

Защо не се даде публичност? Защо не беше съобщено в "Новините", например? Защото е повече от скандално! Защото ще провокира едно насила създадено етническо напрежение! Защото е поредната свръхнаглост от страна на властимащите, която ще даде повод за граждански протести в този крехък за тях предизборен момент!

Няма държава, която да не изисква от гражданите си да не изучават нейният официален книжовен език. Ние отново ставаме прецедент в историята, за жалост с безумието си! Независимо от националността си, всички трябва да се съобразяваме със законите и правилата на държавата, в която имаме гражданство. Оказва се обаче, че всеки, който поиска, възползвайки се от политическото си положение, може да ги промени. Най-грозното в случая е, че българските политици отново позволиха това да се случи, както позволиха да се случат купища още неща, разрушаващи националните ни интереси като цяло и интересите на отделния българин в частност.

Апелирам всички, които имат българско самосъзнание да подпишат петицията, за да се противопоставим на поредния циничен акт, който управляващите извършиха. Безучастието спрямо безумието е по-лошо от самото безумие.

На долупосочения електронен адрес можете да подкрепите българския език, като така подкрепяте България и себе си. http://www.bgpetition.com/knijoven-balgarski/index.html "

 

Аз го подписах...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече е прието на първо четене, на 20-ти март, без нито едно възражение !!!!! Живеем под османо-испанско иго, с комунистическо ръководство и това са бонусите за търпението ни. Петицията е от миналата година, Митко-Кранкенщайн беше пуснал тема по въпроса и линк, аз се подписах няколко пъти, много хора се подписаха, ама това за турците, комунистите и за царчето-българоземеяд не значи абсолютно нищо, ние сме изборни бройки и материал за експерименти за тия оляли се и ненаяли се изроди, нашето мнение не ги интересува !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен вече нищо не ме учудва...До преди 1-2 години се трогвах от подобни (меко казано) простотии, но вече дори не се и ядосвам....Лошото е, че тази петиция ако ще и от 5 млн българи да се подпише ще си остане глас в пустиня !!! Нищо лично против турците, ромите и т.н. (ако има някой колега от току що изброените етноси да ме прощава), но всяка жаба трябва да си знае гьола...И все пак не е виновен Местан Ефенди - луди са тези които му дават да яде от баницата...Майка им мръсна продажна сган политическа .....

 

Както сме тръгнали ето така ще изглежда след време родния трибагреник

 

2137.jpg

 

п.п. Няма да слагам " - ", " * ", и т.н. - псувам и това е най малкото което заслужават след поредната подигравка с България и българския народ....

 

 

bg-flag2.gif

 

п.п. Ако може да се и добави ето тази "усмивка" при другите във форума би било чудесно bg.gifbg.gifbg.gifbg.gifbg.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не,че нещо,ама Народното събрание,трябва да се събори и на негово място да се направи градинка.Сигурен съм,че мястото ще бъде много по-добре усвоено,отколкото е сега. Или с други думи "Свобода или Смърт!" :smt019

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е абсолютното безумие вече. Ама какво ли се учудвам, той човека го е предложил, ама сам не може да го гласува... => цялата сбирщина която ни управлява, или по скоро тези които все пак са благоволили да отидат на работа май не и е там мястото. А после ще има ХОДЕТЕ ГЛАСУВАЙТЕ!!! smile108b smile108b smile108b

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз се подписах.

Не знам какво да кажа... Мисля, че отново сме се превърнали в рая, която се ръководи от народоизменници.

Ще видите, че този закон ще се приеме и никои няма да каже нищо. Ще учим турски и ще четем корана.

Няма го вече железният светилник да ни показва пътя...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като си говорим за български език, заглавието на темата ти трябва да е "БългарскияТ Език"

А по темата мога да кажа само едно /пак на чист български език/ Мамата си е ебало ей, цялата ни държава е една порнография.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Самият факт, че някой някъде се е мъчил да прокара подобно нещо трябва да ни бие камбаната. Много пъти съм се чудил как някои хора зад маската на етническата толерантност се правят ,че не виждат очевидни неща. Когато живееш далеч от проблемите разбирам ,че е нелогично да се коментират подобни неща. Но когато си търсиш работа и първият въпрос към теб е не какво образование имаш -а дали владееш турски език, когато директора на училището е останал благодарение на подкрепата на ДПС и сега ще не ще трябва да уволни дългогодишни учители за да назначи други с две годишен стаж но сътветно друга етническа принадлежност, когато поставени лица купуват земя със стотици декари и с незнайно от къде пари защото така им е казано от горе, тогава човек почва да мисли съвсем по различен начин.

Не искам да насаждам повече напрежение и затова няма да пиша повече, но недейте с лека ръка да пренебрегвате някои факти.

Аз също се подписах и се подписвам на подобни подписки ,които постоянно се провеждат в нашия град, но кой ли ни чува.

ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ Е КАК ДА ПРОМЕНИМ НЕЩАТА ? Аз не знам и това ме вбесява.

 

п. п. Ако съм краен-трийте на никого няма да се сърдя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като си говорим за български език, заглавието на темата ти трябва да е "БългарскияТ Език"

А по темата мога да кажа само едно /пак на чист български език/ Мамата си е ебало ей, цялата ни държава е една порнография.

 

Поздрави

До колкото си спомням правилото за пълния член отпадна преди около 15 години. Аз си го използвам, но в друг вид :)

А за държавата съм съгласен...

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Административно (по конституция) езикът ни е българският. Но на практика като зони на употреба на територията на България е друга работа, не знам дали някой е имал работа в южна България, около Кърджали например, там има села в които на Български въобще не можеш да се оправиш. Тогава (2004 година) GPS-ите бяха скъпи и не бяха масова практика по фирмите и трябваше да се оправяме само с питане, и една стара карта. след няколко неуспешни опита за комуникация разчитахме само на картата.

Простата сметка показва:

1. всяко Българско семейство създава едно дете, (рядко 2), а онези с 3 или повече ги мислят или за луди или за финансови самоубийци. Сиреч след време (едно поколение) умират двама и след тях остава един Българскоговорящ.

2. В турските села е нормално да имат поне 3-4 деца (минимум), което ще рече след същото време на мястото на двамата починали родители си имаме поне 4 турски поклонника и турскоговорящи.

Какъв е изводът. Българскоговорящите намаляват в аритметична регресия, докато турскоговорящите се увеличават на места в геометрична прогресия.

Когато преди време някой малоумник разреши в 17:00 да се излъчват новини на турски по БНТ, Дядо ми акза, че ако продължаваме така ще дойде време да чакаме 17:00 за да чуем новините на Български. Дано да не е прав.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виновни сме всички ние, че допускаме да се случва това нещо.Твърде търпелив и безотговорен народ сме. :evil: Затова простаците-политици ще ни гласят.Колкото и да съм краен истината е в голямата тояга smile150 Дорде не се пролее кръв тъй ще е. ;) Нищо чудно и чалмите да нахлузим след време.Мамка му де@@. :evil: :evil: :evil: В определени моменти се срамувам че съм българин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

biser, ако се хванем за тоягите европейският съюз ще ни размаха пръст и ще каже "Неее не така, Вие потъпквате правата на малцинствата!!!", и народното събрание понеже целува европейски ануси (щях да пиша гъзове, но хайде да не развалям добрият тон и то точно преди събора) ще приеме петиция осъждаща хващането на голямата тояга. Сега се въртят страшно много пари в една мащабна инициатива "Десетилетие на ромското включване." Аз чесно казано, като си наблюдавам финансите, имам по-голяма нужда от включване в България отколкото един среден турчин или ром или за какъвто и там циганин се сетиш.

Значи какво прави мангала (ромът извинявам се):

1. Краде

2. Яде

3. С*** (онова което логично следва след яденето)

4. Плащат му тока,

5. Не си плаща вода данъци и други

6. Получава помощи

счетоводно до тук имаме само приходи

 

Какво правим всички ние

1. Получаваме заплата или съответно печалба (кой както си вади хляба)

2. Плащаме данък печалба и/или различните му там осигуровки

3. Плащаме всички онези дивотии които са успели да измислят от Народното Събрание

4. И ако остане нещо след цялата тази данъчна тирада, си купуваш нещо за ядене и си плащаш вноската на шкодето ако не си е изцяло твое

 

Счетоводно имаме само един приход в началото (1 точка)

и всичко останало е разходи.

 

До тук не ти трябва счетоводно образование за да се досетиш кой от горепосочените има по-добри условия за живот в България, и кой ще се размножи по ефективно.

 

Имаше една песен "Искам да съм негър" ама май ще запея по-скромно "Искам да съм Мангал понякога"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоягата сега са изборите, другата (тояга) не е приемлива за никого. Откакто разбрах, че казват - "Благодарим ви г...и, че не гласувате" - не пропускам избори.

П. П. правилото за пълния член не е отпаднало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Петицията се върти още от миналата година, когато излезе текстът на законопроекта (доколкото си спомням). Щом до сега си седи така, значи никой нищо не е предприел сериозно (имам предвид от властимащите). Колкото и да си я подписваме, те ще си приемат закона, защото, скъпи приятели, България се управлява от турци в момента, комунистите и царчето са за парлама. Не ми говорете, че няма за кого да гласувате, защото сте задължени да гласувате СРЕЩУ някого и това са турците. Иначе после пак ще има празни приказки и плюене, ама няма да има какво да направим. Мангалите вече са ислямизирани, пУмаците и те - стават все повече и повече, а ние се правим на ущипани ученички и все едно нищо не се е случило.

Не съм шовинист и не искам да гоня никого от България, но има една тънка граница между етническа толерантност и "качване на главата". Мисля,че тя вече е прекрачена. Аз не искам новини на турски по Българската Национална Телевизия, не искам турският да е официален език за изучаване в училищата и не искам да се строят нови джамии на българска територия. Достатъчно са ни пили кръвчицата 500 години, за да им я даваме даром и сега.

 

П.П. Правилото за пълния член не е отпадало никога.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.