Jump to content

skoda-auto.bgautozone.bgшкода_събор

АBS не изгасва !!!!!!!- решен проблема


micyri

Recommended Posts

Здравейте колеги,мойто Оки 97 днес при запалване взе че не изгасна лампата на таблото за ABS.Kъкъв може да е проблема? Преди да се получи този проблем откачах акумолатора и махах предпазители понеже си оправях клаксона и др.съответно после всичко пак сложих по местата.Някой има ли идея къкво е станало.Мерси предварително. smile181

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами има ли нещо общо с това че е откачан акумолатора и предпазители?

Препоръчайте ми WAG-COM.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Препоръчайте ми WAG-COM.

за да ползваш VAG-COM трябва да имаш кабел ( примерно OBD II ) с който си върви с диск с версия на VAG-a. Другия вариянт е да отидеш в някой сервиз.Сега гледам че си от Варна

колегата bega4kata има на разположение кабел със софт може да се разбереш нещо с него на ЛС-та :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да си махал бушони и да си давал на контакт? Предполагам, че това е твоята беда. Записало е грешка в компютъра. На моята когато и изгоря датчика за ABS преди доста годинки след смяната продължи да свети. Имаше записана грешка, но нямах кабел за да я изтрия. Веднъж както си карах освободих колата от скорост, угасих двигателя и го запалих в движение. Изпищя зуковата сигнализация и грешката се изтри. Опитай и ти така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я по-добре да си пробва с VAG-COM вместо експерименти с гасене в движение!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По съвет на работещ в ЕТ най често срещания проблем с АБС е замърсяване на някой от датчиците. Препоръчва почистване особено на задните колелета ако не знаеш как обърни се към сервиз...

 

П.С. Ако съм прав като закачиш на VAG ще ти каже на кое колело е проблема

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е толкова страшно гасенето в движение при ниска скорост. Може би защото така съм се учил да карам кола като малък. smile168

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги,мойто Оки 97 днес при запалване взе че не изгасна лампата на таблото за ABS.Kъкъв може да е проблема? Преди да се получи този проблем откачах акумолатора и махах предпазители понеже си оправях клаксона и др.съответно после всичко пак сложих по местата.Някой има ли идея къкво е станало.Мерси предварително. smile181

Съжалявам че не писах как съм решил проблема относно ABS,но след като бе закачен на WAG-COM се разбра че предния ляв датчик няма връзка.Оказа се че имам скъсан маншон на външно каре и това довело до омасляване на датчика.След което беше почистен и сложен на място.

И така работата се размина само с почистване.Е,сега ми предстои и смяна на маншона ама "минах метър " както се казва.Абе аз съм се подготвил психически за рамонтите ..........все пак Окито е 97г.

Поздрави! :D :D :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.