Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Дали снега отново ни изненада?


Mishelle

Recommended Posts

Искам да пусна тази тема, макар по заглавие да има доста аналози. Но само по заглавие... Пиша за София. Типично по нашенски всеки път ругаем община и сие за почистването на улиците. Позицията ми относно това винаги е била, че доколкото позволяват условията в повечето случаи хората си вършат работата. Но ни сме свикнали все да мрънкаме и да недоволстваме. И то за неща, които дори в т. нар. бели държави ги няма. А не свеждаме поглед да огледаме себе си, преди да отворим уста. Та каква ми е идеята - днес пътувах 4 км за час и половина (по 2 км във всяка посока). И знаете ли защо - защото нашенеца кара прилична кола, но НЯМА подходящи за сезона ГУМИ ](*,) Навсякъде закъсали коли. Бутат ги за да тръгнат и да не пречат на места, където аз със среден клас зимни гуми минавам без да се замисля. Ясно е, че булевардите са с предимство при почистването. И поне тези, които днес видях бяха почистени. Също така е вярно, че кварталните улички се чистят последни, някои дори не се дореждат за почистване. Но когато си с подходящи гуми, без значение каква кола караш, това не е проблем. Тези, заради които днес едва се придвижих или са били с "всесезонни гуми" или с гуми със "зимна шарка", ама от каучук на 4-5-6 години, купени втора употреба и неподновени през годините. Преди време тук имаше тема, в която мнозина поддържаха тезата "аз не излизам от града, не ходя в планината, за какво са ми зимни гуми?". Е, точно такива днес ги благославях до девето коляно ](*,)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изненада ни разбира се :mrgreen:! Един изненадан, рано сутринта се удари странично в 2 паркирани коли на нашата улица - причината: летни гуми, ъф корс :mrgreen:. Добре, че излязох с колата доста рано - към 6 и не бяха напускали много "изненадани" по улиците все още, та не успях да им се "нарадвам", както Юли :lol:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз я видях тази картинка.....на излизане от София за Ботевград....

не е истина. Хора дето имат много повече опит от мене се бяха хванали за главата...

Няма да коментирам повече само ще кажа:

"Тя, миризмата на чорапите.....от краката идва"

Поздрав

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Яко де издразних и аз тази сутрин. след като стигнах до бачкането /без проблем/, трябваше като всяка сутрин да си търся място за паркиране. И кво-тамън видех "мойто" място и един "такъв който трябва да казва как да караме"- инструктор с Форд куга Учебен, се вряза пред мен и спрях на косъм разстояние от него. Питам го аз - Къв си ти бе та така ме засичаш? А той: Не те видех колега! :oops: Малиииии...Как не ме виде бе? ми аз ако не те бех видел щех да спра във вратите. Както и да е. Викам му аз - аре дръпни малко да паркирам и аз до теб. И ...първи опит, втори опит и Кугата си остана на мястото. С тези летни гуми на къде бе.... -питам го аз smile150 След като се притекоха трима човека да бутнат, се паркирах и аз. А бе кво да говорим....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

. Но когато си с подходящи гуми, без значение каква кола караш, това не е проблем. ](*,)
За мен пък точно това е проблем.До скоро карах БМВ 318 И /още го карам де/ и какви ли не зимни гуми съм му слагал,но не. Зимата не става за нищо.Докато не му сложа един чувал пясък отзад не отлепя. Е зависи пак от дебелината на снега. А сега с ОКИ 1 се "родих". Обух я с Кумхо е нямам проблеми до сега.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Основата на темата не са шофьорските умения. Иначе има и шофьори, на които и фадрома да им дадеш, пак ще затънат... :smt030

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И друго не мога да разбера :

Защо "шофьорите" си мислят че колкото повече газ дават (след като им превъртят гумите )толкова подобре.

Ей сега кледах една Кia Picanto (зимни гуми сигурно 145 широки) пред офиса (на равно) газзз газзззззз до ограничителя - не мърда. Сети се човека да пусне газта и да се пробва лекинко - излезна си без никакъв проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде айде не си криви душата и ти си бил така в началото...Всяко начало е трудно,а проблема е че едно време за всяко начало се полагаше много повече труд,ако ме разбирате...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mishelle, ами аз съм с четири зимни гуми. И ооо изненада. Питай ме снощи как се прибрах в 1 сутринта. Но си признавам без бой, че ме домързя да слагам веригите. А те цяла зима си стоят в багажника. Не видях премигващи оранжеви светлини дори и по бул България.

И това ако не е изненада. Чакат да спре да вали и чак тогава излизат да чистят. Щото така с един курс ще икономисат леле колко много гориво.

Така беше и на 5 януари миналата година. Аман от тарикати. А тези с летните гуми и приказките как летните гуми не отстъпвали на зимните и прочие глупости... :smt019 Абе пичове, я си погледнете летните гуми и малките каналчета на грайфера. Погледнете и една зимна с какви канали е и тогава говорете. С първите обороти на колелата си имате чисто нови сликове.

Дори и по топлото време преди няколко седмици, в калта със зимните гуми минах без дори да присветне АСР, а с летните като минавам оттам, лампата на АСР става и за дискотека. То затова зимните гуми са M+S (Mud + Snow).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно до това води масовостта на автомобила. Попада в ръцете на откровени _идиоти. Всяко мишле купило си кола почва да се "прави на майстор", ама няма никанви познания за това какво прави.

Някои наистина представа си нямат че на хлъзгав път трябва да има сцепление и идея нямат как да го постигнат, с какви обороти и т.н.. Други обаче си го знаят, но някак си "се кефят" да тормозят колата и да шашкат движението. Поне в Младост го наблюдавах тая сутрин - поне 5-6 "шофера" завиващи "на ръчна" на оживени кръстовища на по една боя от паркирали коли. Ааа липсата на читави гуми е честа също, да. Супер смешно ми става като видя някой с BMW X5 и да се шматка щото няма гуми. Добре че не бързах за работа, щото иначе щях да ругая..

 

абе просто ако се сложи една камера някъде в Младост примерно - такива комични неща могат да се видят че.. Примерно - един с някакво ауди пред мене, ама единственото нещо което светеше беше от едната страна под снега някакво зарево като натисне спирачката, иначе целия затрупан със сняг, само с една дупка отпред да гледа и пълзи..

:lol::lol::lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И мен ме изненада макар тука в Казанлък да няма много сняг ,вече си сложих летните гуми 195/50/15 и познайте какво въртене падна :smt019 до като я вкарам пред блока понеже е малко стръмничко

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно съм съгласен с колегата Mishelle относно зимните гуми - имаш ли кола и дойде ли есенно-зимния период - слагаш зимни гуми. Ако не можеш веднага да извадиш парите за тях, мислиш го отдалеч, заделяш и така. Никои не е казал че всеки трябва да кара кола, както стана у нас..... Нямаш пари - не караш кола! А относно чистенето на София, а и не само на нея, а и на цялата държава - без коментар :)

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

_v_, за да вземеш кола си отделил пара! Има и баракуди за по 1000лв, дето гумите им идват 50% от цената, НО по-интересно е защо едно Порше Кайен буксува със зимни гуми?!? Бедняшка икономия.... на акъл!!!

 

Хич няма да обяснявам колко ми беше "хубаво" да купувам за 2 коли пълен комплект зимни гуми поминалата година вместо да ги сложа в компютъра ;), обаче компютъра остана същия, пък колите вече имат пълни летни и зимни комплекти. Само за втори комплект джанти не остана, но гумите са налице.

 

Преди около 5 години когато подкарах Фелата работех друго и 250лв за чифт (не за 4) гуми ми се струваха адски много, но знаех и все още знам, че без зимни гуми не става. Тогава карах 2 зимни отпред и 2 що-годе всесезонни отзад. Обаче Фелата е много далеч като параметри от Октавията (тегло, мощност, ама ТЕГЛО повече) - там където с Фелата ще изкатеря, Октавията ще го направи, ако е 4х4 ;)

 

НО зимните гуми са за зимата - затова им викат зимни, пък не лятото, ами пролетта още не е дошла, така че летните гуми да си стоят в мазето!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам и аз да изразя своето недоволство,понеже преди малко,за да стигна от Младост 3 до Младост 2 (2-3км) ми бяха нужни 45 минути,понеже от 5 възможни входа към блока,към който отивах,на 4 от тях имаше опашки от закъси коли и бях на ръба на нервна криза,понеже 90 % от закъсалите коли бяха нови и се предполага,че трябва да са с хубави гуми и по-голяма проходимост от тази на Рено Рапид 93 година с гуми на 1 сезон но с доста малък грайфер :oops: Не знам и аз кой е виновен,дали общината или шофьорите,които въпреки тежките условия се втурват по улиците и да стават такива изнервяния. :? Просто не знам,явно освен финансовата криза,е настъпила и умствена такава :mrgreen:

 

Айде със здраве и наздраве на всички! smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз да се изкажа-днес ходих до Варна (че нали искат да караме през ден-дда видя ко правят варненките).

Карам с гуми Вредештайн Сноутрак 2 (12 хил км -3ти сезон)!

 

На отиване-всичко 6-снегът е мокър-бича аз със 100-120,ама.......хоп 20-30 защо?

Ми простата причина е,че колата ми е (екокората) на 4,5 пръсти от земята и падналите бузи от подкалниците(макар и не замръзнали) опирад в кората на колата-не е приятно. Маневри,когато няма на къде,чакам отсрещните да минат и аз в насрещното.

До Аксаково е така-там пък дето бачкат машините буци на пътя (по цялата дължина)...спрях-излязох наритах ги в банкета и си минах! Варна -мокро-кеф!

 

На връщане-много яко!

Пътя Варна-Добрич само аз и 1 ТИР.

До Аксаково е 6-на Аксаковски баир 4 машини (1 грегер,1 булдозер,1 трактор и 1 опесъчител с лопата и той). Баирчето е 6-предвит снежната обстановка и това,че там винаги навява.

И после почва-як сняг-непочистено-карам на 3та с високи обороти,че за 4та нямам сулук,а и трябва много да маневрирам между коловозите-понеже по-средата на някой места ще ми опре кората...Та след аксаковски баир има леко спускане и изкачване...там ТИР скършил ремаркето (леко) и с 3 км едва крета нагоре. Мале мисля си, те тука не могат да се изкачат,а какво ли става на Лщбен Каравелово . Гледам-няма откъде да мина-навято и от 2те страни....ми : Пашата обича смелите-бой през преспите с моя нисък "самолет"-минах-постоянно ми светеше АСРа-ама и го изключих,че иначе не се кара-леко да подам газ и.....

Карам си аз,а покрай мен БМВта без колетета и в канавки,Фият Типо изоставен на една отбивка, буса Добрич-Варна (варненски) в канавката му седналу дупето .

По едно време мина един Голф3ка- (Добрич-Варна)-е мисля си-не може Голф 3 да може,а аз да не мога :) !

На Любен Каравелово -аха,аха изкретах-неутъпкано,аз хем гледам да бича с прилична скорост,хем да обикалям,че висок навян сняг=опиране на екокората.......

Стигнах Стожер. smile113 После следва права до Добрич-е сега фабияна,да видим заслужаваш ли подаръци-бой по чата пата утъпкан сняг с леки коловози(не високи-не опира) 4та,5та 100-120-130-айде минах си на 110 мир да има-заслужаваш фабияно- обичам те! smile168

 

За положението какво да кажа-и преди съм казвал-изсякохме поясите-сега ще навява и ще прави мизерия по пътя.

Гуми,вериги и Тирове...няма да коментирам.

 

Поздрави! smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И друго не мога да разбера :

Защо "шофьорите" си мислят че колкото повече газ дават (след като им превъртят гумите )толкова подобре.

Ей сега кледах една Кia Picanto (зимни гуми сигурно 145 широки) пред офиса (на равно) газзз газзззззз до ограничителя - не мърда. Сети се човека да пусне газта и да се пробва лекинко - излезна си без никакъв проблем.

Според мен това е доста голям процент от закъсалите ... просто се "окопават"

 

днес се нагледах на такива ... един пред мен го почаках 2-3мин да повърти гуми на равното с пълна газ и накрая си пуснах левия мигач, и лекинко си го заобиколих

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В петък на тръгване от работа, точно преди да тръгна, докато си чистех колата от снега, довтасват 2 коли - Шкода октавия и некво Сузуки - Нови коли по на 2-3 години. Е - младежа с Октавията се окопа яко и запуши паркинга, онзи от сузукито слезе с идеята да го бутаме, добре - айде и аз се включих, обаче гледам - навил волана на крайно ляво и копа с пълна газ :o:o. Викам му пич - вземи изправи волана и дай леко на 2-ра. Е - бутнахме го и ми благодариха, само че според мене - ми благодариха затова че съм бутал..., така и не разбраха за какво става дума... :mrgreen: :mrgreen: . И така до следващия сняг. :-k :-k :-k

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На тези (от София), които се окопават мога да им предложа следното. Отиват при бате Мишо от Симеоново и започват да се учат на неговата улица тръгване по баир на хлъзгава настилка. За максимум час са се научили какво се прави в такива ситуации.

Що се отнася до гумите - мое мнение е, че освен грайфера не е лошо да се кара с малко по-тесни гуми. Моите например са втора употреба Гудиар но са 155/80/13. С тази ширина до сега вече 3-та зима не съм закъсвал (преди това не знам колко зими са карани, а ДОТ-а е надлежно изтрит). Във всички случаи ще трябва да се купуват нови гуми за следващата зима, но смятам пак да си купя такива тесни, за да знам, че няма да закъсам.

За снегопочистването - по Нова година и в Германия падна почти толкова сняг, колкото и в България през последните дни. Да ви кажа колеги, въпреки, че при тях 5 снежинки да има на тротоара или на пътя машината минава да чисти и да хвърля сол, снегът също ги изненада. Имаше километрични задръствания по магистралите, много закъсали коли и тирове (при това германски) и също много се плюеше по властите, че не са си свършили работата. По някога и да мрънкаме и да негодуваме няма начин да се избегне ситуация от този тип. Но пък в Германия тогава имаше и друго мрънкане. От страна на властите. "Защо, при условие, че предупреждавахме няколко дни поред за лошо време, силен снеговалеж и виелици, въпреки това толкова много шофьори тръгнаха на път?" А дали пък и ние не ги правим тези глупости и разчитаме прекалено много на притежаваните от нас автомобил, гуми, умения, че и самочувствие ако щете. Все си мисля, че по някога ние сами сме си виновни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така така да драсна и аз някой ред, не съумях да прочета и всички постове. В четвъртък както почти всеки ден имах честа да пътувам до нашата столица, идването без проблем за връщането си викам защо да се бутам в шамарите 17:00часа трафик лоша работа, дай за по-бързо по околомтъсното ГОЛЯМА грешка (става на въпрос за така наречената северна дъга), полицайте просто подминаваха "леко" ударените, сняг нямаше но пясък и луга по пътя нямаше :smt034 . При разклона за Елин Пелин въпреки за формилото се задръстване що годе имаше някаква организация бяха спрели тировете, пуснаха ги и всичко беше наред до моста на Йорданкино. Група снегорини 3-4 на брой малко по-надолу чиновнически чакаха да се по насъбере сняг за да благоволят да тръгнат, през това време горе се заформяше мазало. Движението ставаше само в крайната лява лента едвам-едвам, асфалта се не виждаше и точно тогава един "добросъвестен" шофьор на тир реши, че него снега и леда него бърка и реши да се включи и той. До тунела кола не ме е застигала ни то аз застигах .... Извода за мен е следния : определено вина има и в на с като водачи малко или много, плаща меси всички да се движим по пътищата, защо трябва да плащаме и за нехайството на някой :smt034 виновни кога ще има ](*,)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До тунела кола не ме е застигала ни то аз застигах .... Извода за мен е следния : определено вина има и в на с като водачи малко или много, плаща меси всички да се движим по пътищата, защо трябва да плащаме и за нехайството на някой :smt034 виновни кога ще има ](*,)

Уви така е по нашите ширини....Виновните или ги няма, или са избягали с парите...или са платили за да са невинни. и....омагьосан кръг.

А ти, вземи се почерпи с приятели, че сте стигнали там за къдети сте тръгнали....

Поздрав, и пожелание за успешни занимания.....и да не ти се налага да проправяш път на снегорините

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.