Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Видео наблюдение - за и против (размисли и страсти)


C2H5OH

Recommended Posts

Има нарастване на смъртните случаи заради катастрофи по пътищата, съобщи вътрешният министър Михаил Миков. По думите му статистиката сочи повече произшествия, но по-малко смъртни случаи в големите градове в сравнение с малките. Това се дължи на възможносттта за по-скоростна реакция на „Бърза помощ”.

 

Вътрешният министър съобщи, че през 2008 г. са регистрирани над 8000 тежки пътнотранспортни произшествия. В следствие на това 1058 души са загинали, а близо 10 000 са били ранени. Статистиката сочи 0,4 % увeличение на произшествията през миналата година в сравнение с 2007 г.

 

Над 2000 са пострадалите пешеходци, а 277 са загиналите през 2008 г. Миков обясни, че основните причини за тежките произшествия са високата скорост, неправилното изпреварване и навлизането в лентата за насрещно движение. Вътрешният министър съобщи, че в най-кратки срокове в цялата страна ще се монтират стационарни радари.

 

От МВР смятат да инициират провеждането в училищата на час, в който на децата да бъде обяснено какво да правят, когато родителите им шофират.

Източник http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=326867

 

Значи какво излезе - с фарове, без фарове се тая, а и по селата вече взеха да лудват и да се пребиват. И - доста загинали пешеходци - каквото и да си говориме пешеходеца е най-уязвим - като загине някой - има ли значение кой е бил виновен и дали пешеходеца е бил пиян? - няма. Едва ли нормален човек би спал спокойно ако бутне селския пияница който излиза от хоремага. Така че трагедията винаги е поне за 2-ма души - жертвата и екзекутора. Затова - карайте внимателно, наливайте акъл доколкото може на шофьори и пешеходци /вижда се че от КАТ нищо не правят по въпроса/ и да се надяваме да намаляват тези безсмислени жертви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 72
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • C2H5OH

    11

  • PRR

    8

  • gogata

    7

  • ФИлия

    6

Най-много писали в темата

...Колкото и да е изкривена статистиката колега, процентите там са 3 :!: И 30 да станат пак в повечето случаи е виновен ДРАЙВЕРА. Аз нямам какво да кажа повече, показах ви и цифрите, но след като сте решили, че пешеходеца е виновен, така да бъде.

ФИлия smile175 . Явно си защитник на... и ти не знаеш на какво. Ето ти още едно допълнение към темата.

http://vbox7.com/play:627e9213

Започва с шофьори - олигофрени и порядъчно количество катастрофи. Втората част е за пешеходци. Загледай се мнооого добре. Чакам от теб отговор колко са точно блъснатите пешеходци на пешеходната пътека. Аз преброих 2 случая (недей да броиш моля те патката с чадъра, пресичаща жълтите павета по диагонал с гръб към движението). А останалите? Какво е съотношението на блъснат пешеходец на пешеходна пътека спрямо самоубийствените пресичания на останалите. Очаквам твоя коментар за вината на шофьорите в останалите случаи!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

[

ФИлия smile175 . Явно си защитник на... и ти не знаеш на какво.

Май на тезата, че единствените олигофрени на пътя са водачите на МПС(с което абсолютно не съм съгласен) :mrgreen:. Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....Ми ако не беше карал с повече от разрешената скорост нямаше да е така 'изкривена' статистиката, нали? ...

 

Разрешена/превишена и несъобразена скорост са две абсолютно различни понятия! Ако бутнеш някого с ПРЕВИШЕНА скорост независимо къде си виновен (не че той има право да се разхожда по Цариградско!). Ако бутнеш някой със скорост не по-висока от разрешената ти лепват ... несъобразена скорост! И ПАК си виновен! И статистиката е изкривена!

Изобщо докато съществува безумното понятие "СЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ" водачът е виновен като падне в дупка, като удари човек, животно, каруца на магистралата (не че там не им е забранено да се движат) и всякакви други безумици!

 

И понеже спора ми става безмислен мисля да престана да пиша. Мисля, че ясно изразих моята.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За статистиката (стъкмистиката), нейното изкривяване и тълкуване.

"3,4% са по вина на пешеходците".

Процентът е много малък, но ако правилно съм разбрал, това е процент от общия брой произшествия.

Интересно какъв би бил този процент само от произшествията с участие на пешеходци? smile166

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Имам един вупрос, надявам се тва да е правилното място за тозу топик.

Може ли някои да ми каже тия камери варху светофарите за какво са:

А) в случаите на превишена скорост

Б) за преминаване на червено

В) за наблюдаване на трафика в СФ и за другите

или за друго?

Преди бяха само в центъра, а сега са ги пуснали и в моя квартал и почти цялата сливница с камери само на 2 светофара няма, но най вероятно и там ще проима.Та въпроса ми е на кое ТЪПО К***** му е дошла тая идея и къв е смисъла(освена да ни зимат парите за да си копуват по хубави коли)? И тия боклуци като искат да спреме да караме като идиоти(което си е вярно) нямали накрая да фанат да напраат няква писта близо до СФ или поне един полигон да направят. Мамицата им!!! Затвориха всички полигони и построиха блокове и складове на тяхно място, са и на улиците където беше по безопасно започнаха камери да слагат.

Надявам се да не съм само аз потърпевия и нуждаещият се от място за каране.

Моля споделете мнението си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си единствения потърпевш. Тук, във Варна, почти всяко по-главно и по-натоварено кръстовище вече е обурудвано с камери.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

трябва да направят на всички по-големи кръстовища и българина да почне да спазва някакви норми,ама и глобите трябва да са солени,а относно камерите са за скорост и за преминаване на червено ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

smile175 Поредния "рацер" с "нарушени" права заради камерите... :smt018.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...И тия боклуци като искат да спреме да караме като ***и(което си е вярно) нямали накрая да фанат да напраат няква писта близо до СФ или поне един полигон да направят. Мамицата им!!! Затвориха всички полигони и построиха блокове и складове на тяхно място, са и на улиците където беше по безопасно започнаха камери да слагат.

Надявам се да не съм само аз потърпевия и нуждаещият се от място за каране.

Моля споделете мнението си.

KeNkEnEf сметаш ли баце че тва ше ти реши проблема. Нали ше идеш, ше покараш и после ше се заприбираш. Ше земе да те напъне на някой светофар едно мое аверче с един Турбо Вартбург и кво? Пак рали. Да де ама тоя път и други застрашени.

За това - камери. И за превишение с 10 км/ч - 50 кинта, за 20 км/ч - 100 кинта, за 50 км/ч превишение - 500 кинта и без книжка 1 година. Така ше ви дойде акъла у главите!!! И ше се научите че бързо се кара на Божура а не по бул. Сливница!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Камери по кръстовищата, камери пред входовете.....в последствие навсякъде...

Подслушване на телефоните, четене на пощата и тракинг на Интернет чатовете и форумите....в последствие и на мислите

Запис на всички транзакциите и ....нон стоп GPS тракинг на маршрута....в последствие запис на карта на маршрута

Пълен профил на индивида базиран на търсенията в Интернет и обобщени статистически данни от използването на кредитна карта, сим карта и бензиностанциите зареждане....

Контрол на дъха и вдишванията...

И всичко уж с добри намерения....

Както са казали мъдрите....Човек се чувства свободен, докато не види решетките на клетката....

Поздрави и весели усмивки пред камерите....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

твърдо съм за камерите! Макар че както става често в нашата страна и дори и да е снимано мнозина ще кажат "не съм аз бе-баба ми я караше тая кола"!въпрос на манталитет

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

полезно :D

 

Камери на КАТ София:

 

1. На бул. Н. Вапцаров пред Sofia land и там където се съединява с Черни Връх – камерите са в двете посоки (60 км/ч).

 

2. На околовръстното пред McDonalds (посока Студентски град) в края на разширението – камерите снимат в двете посоки ( 40 км/ч ограничение ).

 

3. Хотел Хемус. Монтирана е на стълба на светофара, на който спирате идвайки от бул. Арсеналски към хотела. Представлява една голяма кутия и камерата е вътре. Има поставено и осветително тяло, което да осветява районана платното точно около стоп-линията, така че снимките стават хубави и ясни и през тъмната част на денонощието. Правят по 5 снимки на кола.

 

4. На бул. България между НДК и моста на бул. Витоша.

 

5. Пред строителния техникум, която хваща ако минаваш по трамвайната линия.

 

6. Ботевградско шосе – караулката на КАТ при разклона за Кремиковци точно срещу сервиз “Интокар”. Гледат посока Ботевград и Кремиковци.

 

7. На бул. Сливница ( посока Сточна гара ) точно преди светофара/кръстовището с Христо Ботев ако погледнете в ляво (откъм реката) , 10-15 метра пред светофара ще видите на един стълб ( около 10 метра височина ) една сива кутия, която гледа към кръстовището.

 

8. Бул. Сливница и Раковска посока Лъвов мост.

 

9. Бул. Сливница и Опълченска посока Константин Величков.

 

10. Строителният техникум (синьото кафе) кръстовището – 3 броя.

 

11. бул. Патриарх Евтимий ( по посока НДК ) 1 брой еднопосочна.

 

12. Две камери на бул. Тодор Александров на влизането и излизането на тунелчето за Люлин.

 

13. На бул. Драган Цанков при спускане от радио кулата към БНР на около 100 метра преди пешеходната пътека и 150 метра след знака за ограничение за 40 км/ч (камерата е настроена за 70 км/ч).

 

14. Овча Купел, Обиколна, точно след топлофикация, настроена за 60 км/ч.

 

 

15. На бул. Свети Климент Охридски на първия светофар след OMV, срещу раковата болница.

 

16. На ул. 202 към Надежда (при тецовете) – в едната посока малко след Shell и в другата преди OMV. На ул. 202 е за скорост и със сигурност работи при ограничение 40 км/ч.

 

17. На бул. Мария Луиза и бул. Христо Ботев – Централна гара – посока надлез Надежда. Наредени са 4 броя под светофара на левия завой. Работят и нощем. Има специално осветление за тях.

 

18. На Витошка, при НДК.

 

19. На светофара на Раковска и Цар Освободител.

 

20. На кръстовището на Опълченска и Стамболийски. Следи за неправилен ляв завой за Руски Паметник, на стълба до механотехникума.

 

21. Четири камери на голямото кръстоще на Централна гара.

 

22. На кръстовището на бул. Свети Наум и булевард Джеймс Баучер.

 

23. На бул. България, посока НДК преди кръстовището с Димитър Нестеров ( на дъгата на завоя до MaxDrive, срещу Shell. Камерата е поставена на 2-я етаж на блока и гледа право към булеварда.

 

24. На паметника Левски, на островчето като идваш от Софийския университет на стълба, като лампа, в която има камера, но не се вижда посоката на завъртане.

 

25. На бул. Мадрид посока гара Подуене на островчето от страна на трамвайните релси.

 

26. Бул. Стамболийски и ул. Опълченска в посока Руски паметник. Гледа точно в средата на кръстовището.Хваща минаване на червен светофар и неправилен ляв завойот Стамболийски към Опълченска.

 

27. На светофара на пресечката с Ботев на Централна гара, камери които следят движението посока Надежда.

 

Мобилни камери:

1.Бял форд ескорт със затъмнени странични и задно стъкло от старите модели.

 

2. Бяла Лада, движеща се по бул. България

 

3. На излизане от София на магистрала Тракия преди сервиз Пежо-срещу резиденция Враня

 

4. Доста често се забелязва на моста към летището-КОЛАТА Е ЖЪЛТ DAEWOO RACER от тези които са като OPEL KADETT ,все едно такси но няма табелка за такси отгоре отличителното е че е с ЧЕРНИ стъкла и по-стар номер(имам предвид че е чисто бял)и паркира между двете платна

 

5. На излизане от София на магистрала Тракия преди сервиз пежо-срещу резиденция Враня от 2 дни сутрин кисне бяла лада без надписи с номер С 5616 АХ.

 

6. Рег. номер С5898ПВ. Колата е стара, бяла, без никакви отличителни лепенки, надписи и т.н. Моделът е неизвестен.

 

Камерите са настроени на 29 километра над разрешената скорост!

 

Информация за радарния контрол на колите в София

 

1. бул.”Ситняково” и ул.”Оборище”.

 

2. бул.”Рожен” и ул.”202-ра”.

 

3. бул.”Сливница” и ул.”Осогово”.

 

4. бул.”България” и бул.”Вапцаров”.

 

5. с.Горни Богров – бул.”В.Левски” и ул.”Кръста”.

 

6. бул.”Цар Борис ІІІ”.

 

7. бул.”Цариградско шосе” и бул.”А.Йорданов”.

 

8. бул.”Цариградско шосе” и бул.”Цветан Лазаров”.

 

9. бул.”Добринова скала”.

 

източник: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=20876&start=255

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 месеци по-късно...
Не разбирам! Какво значи за и против? Ясно е - като няма ред има диктатура! За целта камери навсякъде и джигитите остават без книжки.

Къде таз диктатура бре Пепи. Че има камери - има. Че много (даже май всички) сме за - и това е така. Ама май тия камери като че ли са само за наблюдение. Единични случаи на хванат и глобен. Е, може и да бъркам.

още не е приет закона за глобяването въз основа на монтираните стационарни камери :)

ако има специално заложени, да, но за постоянните няма закон, както в повечето ЕС страни ...

засега поне ... затова се кара с 200 по околовръстното :)

и само ще добавя, че то не се води населено място, а извънградско и там такива камери няма и да има :) ...

иначе и аз съм ЗА, ама ЗАвграда!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

и само ще добавя, че то не се води населено място, а извънградско и там такива камери няма и да има :) ...

 

[-X Съвсем населено място си е! Табелата за излизане от София е на около 7-8км в която и посока да тръгнеш! Нали не си забравил, че Бояна, Драгалевци, Симеоново и сие са квартали на София?!?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

и само ще добавя, че то не се води населено място, а извънградско и там такива камери няма и да има :) ...

 

[-X Съвсем населено място си е! Табелата за излизане от София е на около 7-8км в която и посока да тръгнеш! Нали не си забравил, че Бояна, Драгалевци, Симеоново и сие са квартали на София?!?!

 

е може и да си прав, ама нали затова направиха по 3 ленти в едната посока , да може ПО-БЪРЗО да се минава и да няма задръстване ... аз просто минавам мааааалко по-бързо :)

smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...ама нали затова направиха по 3 ленти в едната посока , да може ПО-БЪРЗО да се минава и да няма задръстване ... аз просто минавам мааааалко по-бързо :)

smile159

С 200 км/ч, нали smile122

Ама много бърза Октавия начи. Щом върви с 200 по околовръстното няма по-бърза. smile175

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей, Мишо, не разбра ли, че като има 3 ленти Октавията се кара с 200? :mrgreen: Като направят 6 ленти в едната посока, ще се кара с 400 и така... smile048. Котка и чичо Джак по гръб не падат, така че май няма особен смисъл да продължаваме да му четем "морал". В крайна сметка всеки си има глава на раменете и сам си преценява дали ще я ползва по предназначение, или пък не докато е на пътя(тъпото е, че ако е "не", редовно го отнася и някой невинен).

 

П.П.

и само ще добавя, че то не се води населено място, а извънградско и там такива камери няма и да има :)

Лъже те дупе :mrgreen:. А по магистралите е въпрос на време да изградят мрежа за видеонаблюдение ;).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

П.П.

и само ще добавя, че то не се води населено място, а извънградско и там такива камери няма и да има :)

Лъже те дупе :mrgreen:. А по магистралите е въпрос на време да изградят мрежа за видеонаблюдение ;).

 

незнам ... като знам обаче икономическото положение в БГ е по-скоро въпрос на векове :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

абе ти ако вярваш на всичко което се пише ... да сме тука най богата страна в света smile168

леле, кви наивни хора има ... ама то тези статии за точно за тях, и после на изборите ... за кой ще гласуваме - ЗА КОЙТО ИМА НАЙ-МНОГО ТАКИВА СТАТИИ smile175

 

gogata нищо лично ... ама съм се начел и наслушал ... на приказки всички са мноооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооого силни :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да бе, ясно ;) . Аз съм наивник, тия дето карат с 90 по околовръстното са балъци(че и нагли на всичкото отгоре - тръгват да изпреварват, без да видят, че чичо им Джак се опитва да излети зад тях smile009 ) и тн. Тая песен си я пял вече ;) . Айде, оттеглям се от спора, то се видя, че чичо Джак винаги е прав :mrgreen:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.