Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Защо да не си направим и часовници освен календари и стикери


simichoil

Recommended Posts

Колеги, днес ми хрумна една идея. Защо не си направим и часовници на клуба, освен стикери и календари. Всеки би могъл сам да си направи такъв часовник...Днес ми дадоха един фирмен часовник...разглобих го и му махнах рекламния надпис, също така изтрих и от стъклото надписа на фирмата и си остана един чист часовник без никакви надписи и реклами. Набързо скалъпих един Шкода часовник, но утре чак ще мога да го разпечатам на хартия. За сега мога да Ви покажа само какво ще разпечатам утре. Ако някой има идеи как може да стане по хубаво би било добре.

 

post-1803-138453074312_thumb.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако стане така идеално - но мисълта ми беше друга. Доста време ще отнеме цялата процедура - като се започне от анкета, след това една камара подробности, след това поръчки, и накрая разпространение. Аз вече 2ра седмица не мога да си взема календар и вече се отказах, ужасно тромаво е. Едните били само за Софиянци...другите само за Варненци...и т.н., по-добре другия път да се правят отделни проекти за календари за София, за Варна и за останалата част от България...... Нищо лично !!! Затова ако някой иска да направя някакви промени да свирка - пращам на всички файл (качествен) и всеки може спокойно да си разпечата и да си направи такъв часовник точно за 15-20 минути. Доста по-бързо ще бъде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Защо да не си направим и часовници освен календари и стикери"

 

Защото освен календарите и стикерите, и часовниците няма да има кой да ги купува...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Защо да не си направим и часовници освен календари и стикери"

 

Защото освен календарите и стикерите, и часовниците няма да има кой да ги купува...

 

Аз имах предвид всеки сам да си направи. Необходимо е :

 

1. Часовник - или рекламен от някоя фирма, или от магазина

2. Около 20тина минути

3. Принтер цветен

4. ЖЕЛАНИЕ !!!!

 

Идеята ми беше такава поради факта, че самата изработка (анкета както каза един колега, проект, пари, поръчка и не на последно място пращане на заинтересованите) отнема ужасно много време. Ето го и готовия резултат :

 

post-1803-138453074469_thumb.jpg

 

Много не пасва рамката в случая но съм се заел да търся такъв часовник само че или с черна или със зелена рамка (а не лилаво-синя). Ако не намеря такъв с рамка - ще преработя файла и ще сложа цифри за часовници без рамки. Смятам не е толкова лошо като изпълнение а и е важна идеята, а не толкова професионализма или липсата на такъв в случая.

 

А относно календарите - тук малко може да поспорим. На няколко колеги звънях и писах за календари и получих отговор (няма да казвам от кого) че наличните календари от които поисках да ми пратят са само за Варна и региона.....от друго място получих отговор че там наличните са само за София и региона....и след време колега който ще си пътува към Русе можел да ми донесе желаните бройки....за което му Благодаря искрено. Предлагам другата година да си имате Календари за София, за Варна и за останалата част от страната......Така че желание в случая и мерак има, но куца реализацията и "дистрибуцията". Само да не се обидят сега колегите....нищо лично към никого...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво simichoil,

 

много добре се е получило... в началото помислих, че става въпрос за ръчен часовник...

 

ако открия подходящ за целта стенен часовник ще ти пиша ЛС с молба да ми пратиш файла...

 

поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Представа нямам колко струва...този сам съм го правил. Ако искате мога да кача файла някъде и всеки да си го разпечатa сам...Но предполагам ще има разлика в диаметъра на часовника и ще трябва да се преправя файла. Правено е с CorelDraw и не е проблем ако някой иска и няма програмата да намаля или увелича според нуждите на всеки.

 

http://www.simichoil.com/SkodaClock.cdr

 

Аз го пуснах на фотопринтер и на фотохартия понеже е гланцирана и качеството е доста по-добро. На живо изглежда много лъскаво и ефектно...но с камерата на телефона толкова мога да снимам засега :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво колега! :smt004

 

За календарите на клуба-пусни лично на Хашек...

Аз бях говорил с него и той ми каза,че смята да ги прати по Росен (РСК) на Краси (фаворит) от където да си вземете........

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Защо да не си направим и часовници освен календари и стикери"

 

Защото освен календарите и стикерите, и часовниците няма да има кой да ги купува...

Ей тука обаче не си прав. Преди известно време си затъмних стъклата и се наложи да си махна клубния стикер защото беше от вътре.img_2650960.jpg.xs.jpg Исках да си поръчам външен. Всичко с поръчката вървеше добре докато не споменах, че въпросните стикери трябва да се прятят до РУСЕ. Даже не получавах отговор, че няма да получа стикер.( Сега погледнах от кога ми е първата заявка 19.11.2007г втората е 23.10.2008)

Изключение прави колегата Krankenstein Който ми прати мини стикери бързо и точно. Нищо лично към никого.

 

Извинявам се, че от много отдавна не съм писъл и се появявам със спам и то в темата на колегата simichoil.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен неизпълнена заявка от както стикерите са изпълнени няма! Не крия - до сега имаше 3 забави на доставка, но изпълнени. Причината е ясна - човек съм, нали? Заявки много, постоянни, за цялата страна - обработвам ги. Възможно е да има пропуск от моя страна. За това ми се струва несериозно да пуснеш заявка, да чакаш толкова време, колкото ти си писал, и да не ме попиташ "какво става?" Както писах - не съм машина. Но пък понякога малко допълнително инициатива, в случая от твоя страна, щеше да е от полза... Така, както беше за колегите със забавените доставки.

Ако искаш стикери - пусни ми данните на ЛС.

 

P.S.: Понеже виждам, че наблягаш на доставка до Русе във връзка с цялата тази тема, ще ти кажа - за мен няма значение до къде е тя. Дали до Русе, дали до село Х или каквото и да е друго населено място - аз все ще отида до пощата, за да пусна пратката. Разликата е само в адреса на получателя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги нека не разводняваме темата с рекламните материали. Във всички случаи е по-добре ако ще се прави нещо, то да се обсъди и организира. И тъй като до момента с календарите се занимаваха варненци, а със стикерите - Юли, нека и бъдещи предложения за допълнителни рекламни материали се отнасят към тях. Или да се споделят в една такава тема, но решенията да се вземат след обсъждане и обмисляне. Например колко часовника ще се направят? Ако са 5 бр. - на пазара струват по 10 - 12 лева. Отделно печат, а не всеки има у дома си или в офиса фотохартия и ще стане една....всеки с различен часовник. Но ако се поръчат примерно 100 бр. всички ще са хем по-евтини, хем еднакви, хем професионално изпълнени. Аз лично съм във връзка с две рекламни фирми, че даже и с трета ще говоря в понеделник. Чакам да получа информация за цена на календари, стикери, часовници, чадъри, фанели, Т-шърти, шапки, сенници за предното стъкло, плюшени играчки и какво ли още не. В момента в който ги получа Юли (Mishelle) и Миро (Хашек) ще бъдат запознати подробно. Но важна в случая е и финансовата част на това начинание. Много е хубаво нашият клуб да има такива неща, но нека не забравяме, че те струват пари, които се плащат предварително. Това е тема, която също трябва да се обсъди. При това доста сериозно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наблягам да, защто и двата пъти кореспонденцията приключва след моето изпрати ми ги на адрес .... . Пак казвам никой на никого не е длъжен, просто един отговор нямам възможност в момента щеше да е достатъчен.

 

п.п. Извинявам се втори път. (Надявам се за последно)

 

Иначе за часовниците 100 бр. много ми се виждат. Доста трудно ще се продадът. Може би наистина трябва да се помисли за някакъв членски внос за да се разполага със някаква сума, но това пак е друга тема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре...от мен имате едно скромно предложение.Мога да принтирам на цветен лазерен принтер 100 бр. напълно безплатно :!: На фолио нямам възможност, но на хартия не е проблем стига да желаете.Проблемът е че искам размер на картинката т.е точния диаметър.Тук може да видите как изглежда на лист с формат А4 и да прецените.Може и ръчни часовници да си направим smile168

post-1033-138453075203_thumb.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От както я има темата се чудя дали да напиша долното. Явно вече го правя...

 

Колеги, идеите ви са много хубави, поклон за ентусиазма. НО. Колко хора мислите, че ще си купят рекламни материали на форума/клуба? Нека ви припомня - в ЕТ се продаваха готини връхни дрехи с логото на Шкода. Аз освен за mimi.b не мога да се сетя някой друг да си е купил. Ами моделите на колите - кой си купи? Имах около 250 стикера. Продавах ги година и половина... Добре, че повечето, които си ги купуваха взимаха повече от 1 бройка. А за сегашния календар да пиша ли? 100 напечатани бройки, продаден само около 40, още 5-6 човека да чакат за тях, пак сме далеч от истината. Какво излиза - мераци много, реализация слаба. Не упреквам никого, просто изтъквам факти. По-горе някой спомена за бъдещия бюджет на базата на членски внос :-k И какво, да вложим пари в нещо, към което интереса явно е единичен, не масов? Според мен сме все още твърде малък клуб за да имаме такова разнообразие от рекламни материали. Пък и като стана въпрос за членския внос - когато му дойде времето (скоро) ще пусна тема, пък ще видим резултатите. От друга страна финансирането на мероприятие от ранга на национален събор е далеч по-важно от направата на единични рекламни бройки, които и без друго дълго време ще събират прах, преди да се разпродадат.

 

Такова е моето мнение. Не ме разбирайте погрешно - никого не упреквам. Но фактите са си факти. Това е. Голям ентусиазъм в началото, слаба реализация на края...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От както я има темата се чудя дали да напиша долното. Явно вече го правя...

 

Прав си - именно затова предложих който иска да си направи сам - хем е евтино, хем всеки който иска и положи старание ще може да се радва на такъв часовник. Не съм имал предвид да се направят 100 (примерно) броя, а просто споделих какво съм намислил и какво съм направил. Споделих и файла с всички които искат да си направят. А относно членски внос - аз съм твърдо - ЗА !!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявай, нямах конкретно в предвид часовниците :D Просто исках да споделя своето мнение на базата на последвалия ентусиазъм от страна на колегите в темата - да покажа, че едно е да пишеш, съвсем друго е да го направиш, а трето (и най-трудно) е да го "пласираш" и да си върнеш максимално вложените разходи. Т.е. на този етап, аз лично, не виждам "пазар" за една такава масова направа на сувенири. Иначе за единични бройки в стил "сам направих" идеята е чудесна ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Пък и като стана въпрос за членския внос - когато му дойде времето (скоро) ще пусна тема, пък ще видим резултатите. От друга страна финансирането на мероприятие от ранга на национален събор е далеч по-важно от направата на единични рекламни бройки, които и без друго дълго време ще събират прах, преди да се разпродадат...

Защо на единични Юли? А не може ли рекламни бройки ЗА националния събор. Няма ли да е добре да се събере този членски внос и да се реализират и такива екстри, като фанелки, шапки, ключодържатели, че дори съм питал и за сенници за предното стъкло - всичко това с емблемата на нашата любима марка и с логото на клуба.

Както казах в предишния ми пост - ще ви уведомя теб и Миро с ЛС когато имам цени, пък вие ще прецените дали си струва или не.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За този със сигурност няма да стане - няма време. За следващия - зависи на къде и как потръгнат нещата.

 

Мишо, не ме разбирай погрешно. За мен също рекламата е от огромно значение. Но в поста по-горе достатъчно ясно показах някои крайни резултати... Пък и рибата в морето, тигана на огъня :D

 

Всъщност, виждам, че имаш идеи. Прочетох си и ЛС. Ако си толкова голям мераклия спонсорирай ти едно такова начинание, така, както някои от нас вече направиха. И сам ще се убедиш в горното :smt030

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.