Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Колеги моля за съвет-edepot. Темичка за някои фотоапарати.


stenly

Recommended Posts

Здравейте колеги, имате ли наблюдения върху работата на този интернет магазин, чудя се дали да поръчам от там един фотоапарат. Дали мога да им се доверя, имате ли опит?

Това е адресът на магазина http://www.edepot-bg.com/

 

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Stenly нали по-долу имаше тема за съвет за HDD видео камера, та там препоръчах един друг сайт, където (според думите на фирмата) били най-ниски цените. Ако намериш и купиш фото с по-ниска цена от тяхната (доказваш с фактура или касова бележка) ти възстановяват разликата м/у твоята и тяхната цена. Провери там. Може и да намериш това, което търсиш.

http://photopavilion.com/

Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата за камерата на Бегачката я четох и взех участие в нея. Ходих до магазина на фотопавилиона, който се намира до Сити Центъра, това ми е другата алтернатива, разликата в цената е към 150-180 лева в полза на edepot, но ако използвам тяхната услуга, стоката е внос от САЩ, което означава, че надали ще мога да използвам гаранцията на фотоапарата (която е една година, а не две както при фотопавилиона), което не е добре. Мисля, че везните клонят към фотопавилиона.

 

Това за разликите в цените не е точно така както са го написали. Поне в Техномаркет и 2-be цената на горепосочения апарат е с 20 лева по-висока, което е нищо, но пък сервизитът и обслужването в Техномаркет са под всякаква критика, а пък 2-be е магазин за телефони :smt004

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сервизитът и обслужването в Техномаркет са под всякаква критика :smt004

Потвърждавам за обслужването, надявам се да нямам вземане-даване със сервиза...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... разликата в цената е към 150-180 лева в полза на edepot, но ако използвам тяхната услуга, стоката е внос от САЩ, което означава, че надали ще мога да използвам гаранцията на фотоапарата ... но пък сервизитът и обслужването в Техномаркет са под всякаква критика, а пък 2-be е магазин за телефони :smt004

А пък сервиз и обслужване от edepot...? Докато се занимавах с бяла и черна техника установих, че няма ли сервиз - няма смисъл. Вярно. 150 - 180 лева си е още един фотоапарат. Но пък ти не си тръгнал за два, а и всичко се случва. Преди години чичо ми си купи една видео камера на JVC от Канарските острови на 1/3 от цената и в Германия. За негов "късмет" му изгоря точно CCD матрицата. Нашите Видеолукс (Технополис) поискаха 380 лв. за нова матрица и ремонт. Чичо ми я преглътна тази цена (в Германия му искаха доста повече). Оправиха я камерата и успя да поснима с нея.......2 месеца. И пак матрица. И сега си я има като един скъп сувенир от Канарските острови. Оказа се, че било модел непознат в Европа а познат в Щатите. Да не ти се случи нещо подобно с edepot щот кофти тръпка. Мое мнение smile175 и отивай пак в "павилиона".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

C2H5OH мерси за съвета. Приятели и познати също ми дадоха много положителни мнения за фотопавилиона, от там ще е :)Karaibrahim Фотоапаратът е Panasonic FZ28.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Надявам се да съм от полза.

А какво ще кажеш за това? Не съм го гледал в "павилиона" но всеобщото мнение е, че CANON е по по. Не знам. Няма да е лошо да се консултираш и с продавачите в "павилиона". Все пак имаш определен бюджет, при това приличен. Вземи най-доброто за тези пари. Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмм... Аз имах Canon S5 IS около година и съм много доволен. Сега излезе новото попълнение SX10, което е доста сходно с S5. Много съм доволен, никога не съм имал проблеми, да не говорим, че го продадох на приятел който цъка с него два пъти повече от мен и е много доволен. От друга страна, една приятелка си купи предния Панасоник FZ18, заедно с мен когато купувах Канона. Тя също е доволна, но в директно сравнение на снимките, които сме правили с нея, Канона беше доста по-остър, с по-живи цветове (Каноните малко кривят цветовете, по принцип) и най-вече беше доста по-бърз с фокуса и меренето.

 

Сега да те размътя още малко - сигурен ли си, че искаш точно такава категория апарат? Защото аз си мислех, че е отличен за хоби снимки и ще ми върши идеална работа, нищо повече няма да ми трябва. Това си е и истината, но след 1/2 година разбираш, че е трябвало да си купиш DSLR. Entry моделите имат значително повече възможности от върховите advanced point & shoot. Просто се замисли, че може да разгънеш бюджета още малко и да минеш на съвсем различно ниво, което няма да ти омръзне никога. Аз си купих Canon 40d и съм пре-доволен!

 

Стига толкова облъчване, че ще хванеш тен вече... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Karaibrahim,ти го прати от магаре на кон!Ама си прав де!Малко повече пари и получаваш нещо истинско!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Karaibrahim,ти го прати от магаре на кон!

 

Да, така е. Съдейки по собствения си опит с точно тази категория апарати, се зарибяваш и неминуемо се изръсваш още стабилно пари след сравнително кратко време. Така че, най-добре още в началото да подходиш правилно. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Karaibrahim Canon 40d, с който си в момента е страхотен апарат, поздравявам те за добрия избор.

 

Относно Canon S5 IS и Panasonic FZ 18, имам известни впечатления и от двата апарата и мнението ти, че при директно сравнение на снимките, Канона е доста по-остър, с по-живи цветове и по-бърз с фокуса и меренето от FZ 18, съм абсолютно съгласен.

 

Намерих конкретните оценки в точки по 20 бална система за двата апарата (в реда S5 IS / FZ-18):

 

S5 IS/FZ-18

Обектив

Резолюция широк ъгъл: 12,1/12

Резолюция теле: 10,6/12,4

Геометрично изкривяване: 15,1/16,2

Винетаж: 16,7/17,6

Хроматична аберация:15,6/16,9

 

Спазване на цветовете

Дневна светлина:15,7/17,3

Изкуствена светлина: 16,9/17,3

 

Чувствителност

Шум/скорост експо: 13,2/14,3

 

Светкавица

Мощност: 16,7/16,4

Равномерност широк ъгъл: 15,4/13,5

Равномерност теле: 14,5/17

 

Бързина [секунди]

“Запалване”: 1,5/2,5

Натискане на спусъка – снимка: 0,5/0,8

Между две снимки: 1,4/1,4

 

И двата апарата са оценени в заключение с 4 звездички от 4 възможни, т.е. като едни от най-добрите за съответния клас: ‘бридж’ апарати, т.е. компромис м/у компакт и рефлекс.

 

Още сравнения на двата апарата:

1. FZ18 има по-малко геометрични изкривявания;

2. FZ18 има по-малко аберации и фрингинг;

3. FZ18 разполага с по-голям зуум и по-широк (28mm, срещу 36mm) и по-дълъг (504mm, срещу 432mm при S5) обектив;

4. FZ18 има малко по-добър стабилизатор

5. FZ18 има RAW, което е предимство, но ако човек не е работил с него, не го й забелязва на пръв поглед.

6. Канона прави по-добър видеоклип - с по-добър звук и наличие на зуум, което не можем да правим с FZ18. При клиповете на FZ28, обаче има HD видео режим с 1280x720 30fps... по-важното е, че и зуумът работи по време на филмчето, което за мен е без значение, защото така или иначе няма да използвам фотоапарата за клипове (за тази цел си имам видео камера) и съм далеч от мисълта, че фотоапарат, какъвто и да е той ще направи много качествен видео клип, както и че видео камера ще направи добра снимка.

 

Аз изобщо не съм спец във фотографията, в момента прохождам в тази област и искам точно такава категория апарат (като FZ28, използвал съм и FZ50, който има подвижен дисплей, пръстен за ръчен фокус, механичен ръчен зуум и т.н.). Ще минат няколко години и може да се мине и на DSLR :) Разбира се, че еntry моделите имат повече възможности от върховите advanced point & shoot, но за момента искам да се пробвам с това бижу FZ28.

 

В сравнение на FZ18 и FZ28 мога да добавя следното:

1. FZ18 "вижда" малко по-надалеч, защото обектива му е малко по-"дълъг" 504мм срещу 484 на FZ28.

2. FZ28 има повече пиксели, макар между 8 и 10 мегапиксела разликата е минимална, според един познат FZ28 с по-късия обектив, но повечето мегапиксвли ще направи същата снимка в дългия край, както и FZ18 )

3. Повечето пиксели на FZ28 на теория предразполагат към малко повече шум отколкото на FZ18

4. FZ18 има по-светосилна оптика - ф2,8-3,4 срещу ф2,8-4,4

5. FZ28 снима HD филмчета, а FZ18 - не - неговите филмчета са с максимална резолюция 848х480

6. При FZ18, USB-то е 1.1., което е минус, особено ако си с карта над 4gb.

7. FZ28 (сравнен с FZ18) има следящ автофокус.

8. FZ28 има по-голям сензор (но по-висока резолюция)... и по-нов процесор и софтуер... което води до по-малко шум според ревютата при повишаване на ISO-то (само някой разбирач да не ми се смее тук, разбира се, че не очаквам перфектни снимки на високо ISO)

9. FZ28 има по-голем сензор при същата оптика, означава леко разширяване на "широкият" край и скъсяване в "дългият", но практически си е същото.

10. Има HD видео режим с 1280x720 30fps... по-важното е, че и зуумът работи по време на филмчето (за разлика от FZ18, както беше споменато по-горе).

11. FZ28 "идва" с по-нов софтуер (SILKYPIX Developer Studio 3.0SE), който е доста по-добър от 2.3, който беше при FZ18.

12. FZ28 има малко по-голям дисплей (2.7", срещу 2.5" при FZ18), но това не е нсъществена разликата.

 

Ето едно интересно сравнение за тези, които се интересуват http://www.popphoto.com/cameras/4836/%3Cspan%20class=

 

Преди година подходих много скептично към фотоапаратите Panasonic и ми трябваше малко време и тестове, за да забележа серията FX, която определено не може да се сравни с магаре, Valdo :) и според мен е перфектен фотоапарат за начинаещ, който тепърва ще разбира много неща за фотографията :)

Общо взето темата е безкрайна далеч съм от мисълта, че в този клас има перфектен апарат, всички имат свойте плюсове и минуси. Всичко е въпрос на личен избор и вкус.

 

Поздрави

 

P.S. - С оглед на развилата се дискусия, редактирах заглавието на темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Stenly понеже темата стана интересна и ти даде техническата част, аз пък се поразрових по мненията на юзърите. Едно от тях определено е за Panasonic FZ28. А друго (т.е. другИ) са още по за Panasonic-а. Хмм интересна работа. Но прочети тези 2 форума. Много подробно хората описват кое какво как и защо. Говорим за потребители на 2-та модела. И ....... честит ти Panasonic FZ28 smile001

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я едно мнение и от мен :-) След като ще се дават толкова пари, защо наистина не се вземе едно DSLR тяло с някой КИТов обектив - с оглед на това, че след време при желание ще може да се купи и друг обектив, който да се ползва. Панасоник-а е много добър апарат - както и КАНОНа. Но според мен за тези пари (и малко повечко) би могло да се помисли за някой ДСЛР. Огромна е разликата между най - ниския клас ДСЛР и най-високия клас Point And Shoot - от опит Ви го казвам. Усещането да се снима с ДСЛР е просто невероятно, качеството на снимките е много по-добро - все пак матрицата в случая е в пъти по-голяма от който и да е Point And Shoot.

И един съвет от мен - аз не познавам някой който да си е купил ДСЛР и след няколко месеца да не започне да купува обективи, филтри и чудесии. И аз бях така - мислех си че ще ми стигне Canon 450D с Китовия обектив - е да ама не - хайде след 3 месеца още два обектива и дойде момент в който вече апарата просто "не ми стигаше". Тези които имат познанията и опита с такива апарати ще ме разберат - продадох всичко което бях накупил и си взех Nikon D300 и един обектив - що годе универсален. Е да ама пак не - хайде още 2 обектива - хайде грип - хайде и светкавица външна...и какво ли не :-) Крастата е голяма работа, но и усещането е страхотно. Така че, ако се взема такъв апарат - пригответе се и за още инвестиции :-) Те просто си идват една след друга.

Лично от мен - глас за по-нисък клас ДСЛР и след време като се посъберат парички - едно хубаво обективче :-) Според мен апарат от рода на Канон 450Д е много по-добър вариант от Панасоника - и е много малко по-скъп.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фотоапаратът е Panasonic FZ28.

мaшината е много добра :smt017 По едно време снимах с FZ20 - по-малкото му братче иииииии...

1. - управлява се много лесно, менютата, ръчни настройки - всичко става много бързо и лесно, за разлика от всички други "големи" фотоапарати с които съм снимал. А те са били поне десет.

2. - много добра оптика на Leika - в този ценови клас просто сцепва!

3. - балансирано тегло което помага много при снимане "от ръка", и което странно, но не е на ниво в много от другите машини в същия зенови клас

4. - чист образ, с много малко шум в цветовете,

 

единствено не съм доволен от това как се справя на тъмно \през нощта\ но... то не може пък всечко да е прекрасно

 

Та, няма да съжаляваш с Lumix-a :smt017

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фотоапаратът е ясен :) Само се чудя от къде да го купя - от Фотопавилиона или от Техномаркет. Цената е същата и в двата магазина (+-20 лева), като при фотопавилиона ме притеснява фактът, че няма неразпечатвана бройка, а само тази на витрината, което не ме радва, а при техномаркет сервизното обслужване е ужасно, обаче има много запечатани бройки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземи си девствен :smt017 Много по-малка е вероятноста да му се наложи гаранционен сервиз ако не е пипан от поне двеста лаици ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фотоапаратът е ясен :) Само се чудя от къде да го купя - от Фотопавилиона или от Техномаркет. Цената е същата и в двата магазина (+-20 лева), като при фотопавилиона ме притеснява фактът, че няма неразпечатвана бройка, а само тази на витрината, което не ме радва, а при техномаркет сервизното обслужване е ужасно, обаче има много запечатани бройки.

Да не дава господ, но при нужда от сервиз мисля че и в двата случая ще попаднеш на ЛАС Сервиз, които са специализирани за фото ремонти.

Така че - избирай по други критерии...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Stenly според Закона за защита на потребителите в България (ЗЗПБ) при повреда на уреда, същият освен в сервиз може да се занесе и в магазина, от който е закупен. В рамките на 30 дни трябва да си го получиш отремонтиран, след този период уредът трябва да ти бъде подменен с нов и с нова гаранция. Подмяната важи и при 3 еднакви или 4 различни дефекти на този уред. Важно е само уредът да е собственост не на юридическо лице или ЕТ а на физическо лице, за да може при неспазване на закона да си потърсиш правата, чрез Комисия за защита на потребителите.

Това е малко brain spam, но е от полза да се знае. Не се притеснявай от това, че бройката е витринната. Поискай си отстъпка :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте момчета, тази събота взех апарата от Техномаркет :) Неразопакована кутия, всичко както си трябва. Много съм доволен, момчето от щанда за фото техника в Техномаркет /МОЛ София/ Юлиан ми отдели много време и внимание, нещо нечувано и невиждано за тази верига магазини. В събота вечерта ми прати материали по мейла и ми подариха една книжка с тематика за фотографията :smt004

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:idea: Техномаркет най-накрая имат свестни продавачи? Това е много добре. Радвам се да чуя, че някой колега в голям магазин се отнася добре с клиентОВЕте.

Stenly честито. Със здраве да си го ползваш. Пък ако и дойдеш на 07.02 в Родопската да ни поснимаш малко (и да засенчиш фотографина Ицо - pow smile048 ) и таман да се изфукаш с новата придобивка - супер ще да е.

Още веднъж ЧЕСТИТО! smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЧЕСТИТО,със здраве да си го ползваш.Ти си ценител.Харесвам хора ,дето се вманиячават леко в дадено направление :smt017 Много яки снимки да си щракаш \:D/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.