Jump to content

skoda-auto.bgautozone.bgшкода_събор

Проблем, няма мощност след 5500 оборота!


brain

Recommended Posts

колата е октавия 1 99 година 1.6 akl мотор, проблема е следния - след 5500 спира потока на гориво и колата губи мощност. Сменени са дебитомер, датчик за обороти на разпределителен вал, датчик за тепературата на въздуха, дросел, свещи и кабели. На ваг ком не излизат никакви грешки!

 

Моля някои ако имал подобен проблем или се е сблъсквал с такава проблемация да помага!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Помпата освен налягане има и дебит. Провери дали дебита е достатъчен.

Друго което се сещам - наред ли ти е оборотомера? Да не е поизпуснал и вместо 5500 да си на 6500 ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

какво за помпата проверено й е налягането всичко в нормата
много ми е интересно как сте проверили помпата :?:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колата е октавия 1 99 година 1.6 akl мотор, проблема е следния - след 5500 спира потока на гориво и колата губи мощност. Сменени са дебитомер, датчик за обороти на разпределителен вал, датчик за тепературата на въздуха, дросел, свещи и кабели. На ваг ком не излизат никакви грешки!

 

Моля някои ако имал подобен проблем или се е сблъсквал с такава проблемация да помага!

 

С риск малко да се изложа ...би ли сподели на колко оборота при ТЕБ започва червения сектор на оборотомера... !???

От малко повече от година не карам този мотор ( АКL , бензинка ) , но е напълно нормално ( дори задължително) при навлизане в критични обороти CPU да започне спиране постъпването на горивото с цел да не претоварва ДВГ. Все пак твоя мотор не е F1 !!! И още нещо - това по рождение ли е , или отскоро ?

Поздрави !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@PRR - сигурен съм, че е наред, защото и на компютъра показва същите обороти каквито и на оборотомера

@bega4kata - помпата се проверява с манометър на маркуча преди рейката с дюзите, както на всички коли!

@димон - червенето започва от 6500 оборота, проблема се появи скоро!

@esto - да сигурен съм, защото дори, когато съм на моментен разход на бордовия компютър, когато се появи горе описаният проблем борд-компа веднага показва 0.0, а и чувам едно реле да щрака в таблото, някъде под ключа за светлините

@skodafen - колата е с газов инжекцион, но проблема е еднакъв и на газ и на бензин, всички тестове и проби се правят само на бензин, карам я от 1 месец само на бензин, искам да изчистя този проблем на бензин тогава ще мисля за газта (евентуално)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.