Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

видео камера


bega4kata

Recommended Posts

Колеги,помогнете с мнение по въпроса моля.Решил съм да си купя нова камера.Спрял съм се на такава с хард или с сд-карта.До колкото разбрах от некомпетентните продавачи ,камерите с сд не могат да потдържат повече от 4 гб.Пробвах няколко марки,ще ги подредя според представянето им

Сони-най добре,ма и цената и най добра

JVC-учудващо добре

Панасоник,Канон,Самсунг-зле май ,май

Всичките са в ценови диапазон 550-650лв-т.е.не са от най добрите/не са хай дефинишъна ;) /,но толкова пари ми се дават

Утре ще пробвам 1 Практика,дето е с сд карта ,снима дори в HD :!: -ФОРМАТ,и прави снимки на 5 мегапиксела/а другите не могат да направят снимка дори на 1 мегапиксел-но нали не си взимам апарат-не е приоритет/,но що пък да не може като може ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Практиката е пълен боклук колега. Аз съм се спрял на Сони с хард 40гб. защото единствена снима на тъмно-0 лукс. В техномаркет беше на промоция 649 лева. Също така JVC еверио не е лоша

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Sony, JVC, Panasonic - избери измежду трите и няма да съжаляваш. Но не си купувай такава, която записва директно на диск (DVD) - независимо, че е доста удобно за хора, които не си обработват филмите, тази технология все още не е достатъчно добра за да си я купиш. Най-вече от към скорост на запис - твърде бавна е, което води и до пороци в заснетия материал. Аз лично съм фен на miniDV формата заради удобство и надеждност, но това е по-скоро въпрос на личен избор и какво точно ще правиш със заснетия материал в последствие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

bega4kata не само SONY снима на 0 lux. Освен това на тъмно снима черно-бяло. По-добър вариант е да видиш модел с лампа от пред. Моята е евтин MiniDV модел на Samsung с осветление за нощно снимане и да ти кажа се справя много добре.

Брат ми се улисва по фотографията и препоръчва Canon или SONY. А като място за купуване ето това

http://www.photopavilion.com/?page=cata ... 25&start=0

Тези казват, че нямало по-евтино място за купуване. Ако си я намериш по-евтино щели да ти възстановят разликата. Каквото и да казват избора е наистина много голям. Разгледай и сподели smile169

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От 2 години ползвам JVC от серията Everio G. Модела мисля беше GZ-MG47.

Нямам опит с други камери, но от тази определено съм доволен. Беше от по-скъпите модели по онова време според мен основно по две причини:

1.Мегапикселов сензор.

2.Обектив с по-голяма светосила.

Второто нещо почти никой от търговците не го споменава, а според мен е много важно. Накратко става дума за количеството светлина преминаваща през оптиката и попадаща върху сензора. Бележи се с "F" и колкото по-малка е стойността, толкова е по-добре.

Ще цитирам по-памет, затова не е лошо да се провери. Когато купувах камерата масовия случай беше F=1,4. Моята камера беше с F=1,2. Казано на разбран език при F=1,4 върху сензора попада 14% от светлината. При F=1,2 - 20%. Рзликата никак не е малка и има пряко отношение към снимането при ниска осветеност. Някъде по-горе става дума за снимане при 0 лукса - чист търговски трик. Ще снима, но ако и включиш прожектора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и 3те марки са много добри снимал съм с панасоник който ми направи много добро впечатление за носител по добре е хард но нека си има и слот за карта за всеки случай никога малко допълнителна памет не е в повече , за практиката не се лъжи те са много слаби като камери

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не разбирам много от камери, но тъй като и ние обмисляме да си купуваме, разбрах няколко неща.

1. Камерите записващи директно на мини ДВД не са много добър вариант. На един диск се побира много малко информация, което ти излиза скъпичко по време на използването.

2. Миналата година ходихме с колеги извън България и снимахме с JVC&Samsung. И от двете не съм доволен. При облачно и дъждовно време, не успяха да се фокусират, защото светлината не им беше достатъчна. Това е много странно, когато се случва в 2 след обяд.

3. Едни приятели ни бяха оставили една камера Сони, записваща на малки касетки и бяхме доволни от качеството.

От тези неща съдя, че камерите на Сони са най- сполучливи. При тях характерно е /поне при фотоапаратите/, че оптиките им са две Sony & Carl Zeiss. Разликата е доста голяма в полза на Carl Zeiss.

Ще съм ти много благодарен ако споделиш някакви впечетление след покупката, за да си направя и аз изводи кое е добро и кое не.

Успех и дано не останеш разочарован.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За камерите мегапикселите не са толкова важни. По важна е матрицата. Колкото е по-голяма толкова по голям светлопоток попада и качеството е по-добро. Например 1/2,5 е много по добре от 1/6 . Аз снимам със Сони, качеството е много добро ,но изглежда съм карък защото от двете техники Сони в къщи и двете ходиха на ремонт докато са още гъранционни. Фотоапарата -2 пъти и камерата 1 път. Иначе и аз взех Сони защото са наистина откъм качество на изображението доста добри. Цветовете са реални и наистина моята снима при 0 лукса, но досега не съм ползвал тази функция. Тя е сигурно за папараци. Моята е с 40 GBхард диск и побира много видео. Оптичния стабилизатор на картината е много по -добре от цифровия. Такива много добри имат Панасоник и Сони също. Ако някъде пише оптично приближение 20-30 и повече бегай назад . Постига се с компромиси в оптиката и др. Достатъчно е за нормална камера 10-12 .

И все пак избора е твой Успех и се похвали като я вземеш. :smt017

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За камерите мегапикселите не са толкова важни. По важна е матрицата. Колкото е по-голяма толкова по голям светлопоток попада и качеството е по-добро. Например 1/2,5 е много по добре от 1/6.

Ако някъде пише оптично приближение 20-30 и повече бегай назад . Постига се с компромиси в оптиката и др. Достатъчно е за нормална камера 10-12.

 

bega4kata гледам в момента последната МЕТРО поща (от 02.01 до 14.01.2009 г.) и там има една Panasonic за 619 лв с ДДС. Има и SD HC слот. Защо не я провериш. Вярно, че (както казва PVV) матрицата е 1/6" и оптичното приближение са го писали 42х но пък в крайна сметка нали идеята е да си снимаш за себе си и да гледаш после на компа а не да правиш професионално студио.

Още веднъж прегледай предложенията в http://photopavilion.com/ . От няколко места чух, че там било хем с най-богат избор, хем най-евтино.

Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В предишния ми пост нямах време да спомена за някои неща на които колегите са обърнали внимание:

1.Оптичен ZOOM - моята е с 15 и искам да кажа, че за голямо увеличение камерата трябва да е "закована". Просто всяко трепване на ръката образно казано се умножава по15. Трудно ще те спаси каквато и да е стабилизация. С други думи, не трябва да се робува на голямото увеличение.

2.Слота за карти памет - удбно нещо не за друго, а като напълня "лентата" на фотоапарата - прехвърлям снимките на харда на камерата.

3.За сензора - ако я ползваш само за стандартно видео - не ти трябва повече от 1 мегапиксела. Ако ще я ползваш и за фотоапарат - това вече е друго, но и парите на камерите с много мегапиксели са други. Лично аз предпочитам да правя снимките с фотоапарат, а клипове с камера.

4.Някой по-горе е писал за оптиката - определено е по-добре да е от реномиран производител. Има камери с оптика на Канон,Карл Цайс, Коника и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко сме извън бюжета, но е Сони, обектива е на Карл Цайс и е ТРИ В ЕДНО !!!! :smt004 - записва на двд, на 8 GB вътрешна памет и има слот за карта - http://www.electron.bg/product_info.php ... ts_id=3801

 

Иначе от тука http://www.electron.bg/index.php?cPath=21_143_53 кое и да хванеш - доволен ще останеш. :D

 

Ето и телефона за Варна: 052/ 919 085

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе сега като се загледах покрай темата -то големи разлики в цените бе:

http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09038062

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&base=2&catalog=25&product=3496&show=additional#slides-pane-0

http://www.electron.bg/product_info.php?products_id=14469&DDMid=6aa35c7e8de6df33c215b4f815246a42

 

Къде е 1648 с подарък къде е 2199лв

Верно има малка разлика в последната ама......чак пък толкова

Преди да купите обикаляйте, обикаляйте, обикаляйте ,обикаляйте в нета и тогава пляс----

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да и аз забелязах големи разлики в цените и в маркетинговите шашми ;) ГОЛЯМА КАША МИ Е В ГЛАВАТА ВЕЧЕ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

bega4kata ето това ше го пускат в МЕТРО за 619 лв. Хаха в Техномаркета е 549. Да ти кажа доста приличен модел, който идеално ще ти върши работа (според мен) ](*,) .

http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09036694

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мойта е SONY DCR-DVD404E,купих я за около 1300лв.преди година и половина,вече я няма като модел,много съм доволен . :smt017

Купил съм и 4GB карта,като повече ползваме мини DVD дискове по 30мин.,лесно се работи с тях ,а и не са скъпи,финализираш ги и направо в DVD-то. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

bega4kata ето това ше го пускат в МЕТРО за 619 лв. Хаха в Техномаркета е 549. Да ти кажа доста приличен модел, който идеално ще ти върши работа (според мен) ](*,) .

http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09036694

точно тази пробвах-дава "шум"на червеното :!: JVC-то на същата цена се представи по-добре.Незная само дали и то имаше оптичен стабилизатор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бегачка, моята камера е SONY DCR-DVD306E, купих я преди година и половина от Германос за 1000 лв. и съм много доволен от нея.

Това е кратно описание - 1,07MP цифрова видеокамера, записваща върху 8см DVD-R/RW, DVD+RW, DVD+R DL. Удобна съвместимост при възпроивеждане - просто зареждате DVD диска в DVD плеъра си. Отлично видео и снимки от супер прецизният 25x Optical Zoom / 2000x Digital Zoom, Carl Zeiss® Vario Tessar обектив. Super SteadyShot стабилизатор на образа. Запис на 5.1 surround звук. Функция фотоапарат с Memory Stick DuoTM слот. Super NightShot Plus за снимки в пълна тъмнина. Голям 2,7" wide LCD мониторс TOUCHSCREEN функция. Безжично дистанционно в комплекта!

 

В момента не се предлага вече, но според мен ще останеш много доволен от SONY DCR-DVD410E

 

Цифрова видеокамера с хибриден видео запис върху 8см DVD-R/-RW/+RW/+R DL или вградена 8GB памет и Memory Stick DuoTM. Високо качество на видеото от висококачественният 25x Optical Zoom / 2080x Digital Zoom, Carl Zeiss® Vario-Sonnar T* обектив и високо светочувствителният 1.07MP Advanced HAD CCD сензор.Super SteadyShot оптичен стабилизатор на кртината. Запис на 5.1 surround звук с нов zoom микрофон. USB 2.0 интерфейс. Голям 2,7" монитор. Ново меню с Film Roll Index, Face Index, Highlight Index за лесно намиране на сцени от заснетия материал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Брат ми се улисва по фотографията и препоръчва Canon или SONY...

Фотографията и видео заснемането нямат нищо общо, вкл. от към избор на марка при закупуване на съответната техника. Лично мнение, но кажи на брат ти да не си купува видео камера Канон. Сони в случая е много по-добър избор защото:

1. Канон правят страхотни фотоапарати, но на тема камери са боси;

2. Сони правят страхотни камери, но пък те на тема фотоапарати са боси, ама много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

В момента не се предлага вече, но според мен ще останеш много доволен от SONY DCR-DVD410E

 

Цифрова видеокамера с хибриден видео запис върху 8см DVD-R/-RW/+RW/+R DL или вградена 8GB памет и Memory Stick DuoTM. Високо качество на видеото от висококачественният 25x Optical Zoom / 2080x Digital Zoom, Carl Zeiss® Vario-Sonnar T* обектив и високо светочувствителният 1.07MP Advanced HAD CCD сензор.Super SteadyShot оптичен стабилизатор на кртината. Запис на 5.1 surround звук с нов zoom микрофон. USB 2.0 интерфейс. Голям 2,7" монитор. Ново меню с Film Roll Index, Face Index, Highlight Index за лесно намиране на сцени от заснетия материал.

 

Вече е предложен този модел, на предишната страница: smile168

 

 

Малко сме извън бюжета, но е Сони, обектива е на Карл Цайс и е ТРИ В ЕДНО !!!! :smt004 - записва на двд, на 8 GB вътрешна памет и има слот за карта - http://www.electron.bg/product_info.php ... ts_id=3801

 

Ето и телефона за Варна: 052/ 919 085

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

В момента не се предлага вече, но според мен ще останеш много доволен от SONY DCR-DVD410E

 

Цифрова видеокамера с хибриден видео запис върху 8см DVD-R/-RW/+RW/+R DL или вградена 8GB памет и Memory Stick DuoTM. Високо качество на видеото от висококачественният 25x Optical Zoom / 2080x Digital Zoom, Carl Zeiss® Vario-Sonnar T* обектив и високо светочувствителният 1.07MP Advanced HAD CCD сензор.Super SteadyShot оптичен стабилизатор на кртината. Запис на 5.1 surround звук с нов zoom микрофон. USB 2.0 интерфейс. Голям 2,7" монитор. Ново меню с Film Roll Index, Face Index, Highlight Index за лесно намиране на сцени от заснетия материал.

 

Вече е предложен този модел, на предишната страница: smile168

 

 

Малко сме извън бюжета, но е Сони, обектива е на Карл Цайс и е ТРИ В ЕДНО !!!! :smt004 - записва на двд, на 8 GB вътрешна памет и има слот за карта - http://www.electron.bg/product_info.php ... ts_id=3801

 

Ето и телефона за Варна: 052/ 919 085

 

Поздрави.

 

Знам, че е предложен на предишната страница точно от там взех описанието. Не мисля, че има нещо лошо двама души да препоръчат едно и също нещо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не малко,а доста сме извън бюджета ;)

 

Нищо, аз едно време за Фабия 1 HTP бях приготвил парички, пък после излязох от ЕТ с Октавия Тур Пьечка, :lol: та и на тебе може да ти се случи нещо подобно с камерата, сигурен съм че няма да съжаляваш за което. :mrgreen: Машинката SONY DCR-DVD410E си заслужава, днес питах за нея в Деком Пловдив.

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не малко,а доста сме извън бюджета ;)

 

Нищо, аз едно време за Фабия 1 HTP бях приготвил парички, пък после излязох от ЕТ с Октавия Тур Пьечка, :lol: та и на тебе може да ти се случи нещо подобно с камерата, сигурен съм че няма да съжаляваш за което. :mrgreen: Машинката SONY DCR-DVD410E си заслужава, днес питах за нея в Деком Пловдив.

 

Поздрави.

И при мен винаги така се получава-вземам двойно по-скъпо нещо,Но камерата по-точно е подарък за майка ми,така че това е бюджета и толкова.Ще ходи на екскурзия в далечния изток,а старата камера е голяма и ретро вече :) Не,че не ми се дават повече пари за подарък,но едва ли тя ще разбере разликата.НО пък исках да не е най-голямото дърво.Убеден съм ,че си заслужава да дадеш повече пари за нещо по-хубаво,но....Утре ще ходя да купя JVC-то.Реших :!: 549лв-промоция в Технополис/модела дето го рекламират по телев-та сега/ПРОБВАХ Я -само на Сонито от този клас отстъпва като качество на заснетия материал

Благодаря още веднъж на всички за помоща-супер форум сме

заключвайте

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.