Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Малолетни нападнаха екип на BTV


biser.or

Recommended Posts

Дами и господа, това е бъдещето на България.Аз лично нямам думи за стореното :evil:

 

http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=122234

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Докато пия сутрешното си кафе, често минават ученици които удрят първата си БИРА за деня, за да поизтрезнеят малко че да могат да влязат в час. Аз вече съм привикнал с темповете на развитие на "Бъдещото Поколение"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е казано, че непременно трябва да търсим и да критикуваме черната овца във всяка една обществена прослойка.

Но напоследък нещо не останаха бели овце, те всички черни станаха :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе не знам, по мое време (как звучи само :mrgreen: ) нещата в училище бяха зле, ама сега са направо трагични. Ясно е, че всички в училище сме правили откровени идиотщини, но сегашните ученици просто се оливат :?. И за жалост не виждам някого, на когото да му пука за това, включително и родителите им. А това "бъдеще на нацията", показано в репортажа си е направо за ТВУ :evil:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е, малко бели овце останаха :mrgreen: Да не забравяме, че училището не е само ученици, а и учители ;) Пък те какви са маскари../естествено не всички/ :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За сетен път се убеждавам че без ред и дисциплина нищо не се постига.В такива моменти ми домъчнява за комунизма.Все пак имаше и положителни черти. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма кой да им налепи шамарите на малките пишлемета. Циганите спряха да ги бият и ето до къде го докарахме. Сега и малките няма кой да ги тресне зад врата да видим колко са отворени. Тийчъра го е казал - "Боя ИЗГРАЖДА, той не е да РАЗГРАЖДА!"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е заради липсата на родителски контрол. Не говоря за

този случаи конкретно. По принцип доста от днешните младежи

са разюздени. Родителите нехаят за децата си, които по цял ден

киснат пред конпютъра където насилието е в изобилие. Когато

не са пред ПС-то те изпробват "наученото от нета" върху съучениците

си върху учителите си и т.н. И в крайна сметка се стигат до такива

сблъсаци. И какво следва.... леко мъмрене от родителите в най - добрия случаи.

Боя определено не е решение на проблема.

Има далеч по ефективни ( и безболезнени за децата) методи за

възпитание.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

......

Боя определено не е решение на проблема.

Има далеч по ефективни ( и безболезнени за децата) методи за

възпитание.

И...Кои са те? :roll:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А къде е полицията да попитам аз ???? (Чоплят си в носа зад храста и чакат да мине някой Мерцедес,че да ги "почерпят нещо") :evil:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма кой да им налепи шамарите на малките пишлемета.

Ама преди това на мамите и татковците. Те са за бой най вече!

И да не се оправдават с училището и даскалите (не че и там няма трески за дялане) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

......

Боя определено не е решение на проблема.

Има далеч по ефективни ( и безболезнени за децата) методи за

възпитание.

И...Кои са те? :roll:

 

Боя по скоро е някъкъв вид избиване

на комплекси де да знам, но определено не е решение.

Всеки си има свои подход към децата .

Има наказания които са със възпитателна цел

(но не спирам ти джобните за закуска за 1 месец)

Едва ли ще пребиваш децата си ( ако имаш ) от бои нали....?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Родители-модители, учители, полиции, бой-ако говедото си е родено говедо и в кръвта си е такова, нищо не помага-върви го направи човек :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също съм 18 годишен , почти 19 , но за мен такова поведение е просто недопустимо , все пак има някакви норми на социално поведение които трябва да се спазват . Честно казано всеки ден се сблъсквам образно казано , но и понякога се налага буквално с такива наперени тинейджърчета които слагат качулката на главата и от там нататьк целия свят е длъжен да се съобразява с тях. Относно училището , това е място където не е на първа позиция уважението към някой "даскал" , самата институция "училище" трябва да буди уважение в младия човек , и дори само това че е ученик и е член така да се каже в тази институция , трябва да възпира подобни прояви които виждаме в този репортаж. :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

светът е техен и могат да правят каквото си поискат.Родителите им са виновни.

Какви възрастни ще станат тези......

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз преди време бях писал тук относно младите хора на България, но в последствие изтрих мнението, защото помислих, че може да се разтълкува неправилно. Това е ужасно...

Онзи ден 2 момичета и 2 момчета на около 15-16 години се напиха с бира в двора ни около 12 на обяд, а след това отидоха на училище в "елитните" езикови гимназии на Варна...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е тук вече ще се изкажа по-сериозно, темата взе да набира инерция...

Вярно, че полицията в България, в повечето случаи въобще не си е на мястото, но полицията като институция е създадена за борба срещу престъпността и за поддържане на общественият ред във всяка една държава. А не за корекция на пропуски във възпитанието на младежта. Нещата с т.нар. демократично поколение (родените след 10 ноември 1989г.) въобще излязоха извън контрол. Аз съм 77 набор, учил съм както в комунизма така и в ранната демокрация, и като ученик си спомням, че до 7 клас (преди 10-ти) шамарите бяха "безплатни" и ги раздаваха щедро и разточително. Най големият Герой от нашият клас иамше ЦЕЛИ 7 (седем) неизвинени отсъствия за цялата година, аз имах 4. Всяка лятна ваканция имаше един списък с около 30-40 книги които задължително трябваше да прочетем. А сега младежта чете само плакати на фолкпевици и SMS-и.

После в началото на демокрацията в математическата гимназия в Бургас си позволявахме да имаме по към 5,6 най, най- монго до 10 неизвинени, а сега слушам как има идиоти, които по цели месеци не са се вясвали в училище. Получавал съм молби за работа с цветущи правописни грешки... Обществото издигна в култ боят и саморазправата. Медиите правят нещо като реклама на престъпността, един вид виджате ли... тези които са престъпници карат коли за по 100 и нагоре килолева, и законът нищо не им прави. А другите са идиоти, карат си лизинговите малолитражки и всеки ден бъхтят за да задържат фирмичките си на повърхността. И един неориентиран мозък търгва в тази посока, защото всички харесваме хубавото. И индивидът е като тока - движи се по линия на най-малкото съпротивление. Искаме бързи кинти, яки коли и здрави мацки, искаме ги сега докато сме млади. Но SORRY нормалните общества не са устроени така.

Много млади хора си съсипаха здравето с разни хапчета да ходят да тренират за да може бързо да натрупат маса, защото това се цени в обществото. Да бъдеш яко, малоумно говедо ,което се заяжда, ходи леко небръснато и гледа тъпо от BMW-то (вкарано 6-7 годишно от Германия). Който е ходил навъм първата работа която ще забележи, е че няма да срещне на улицата някой нацепен от шевове "фитнес хап" който да ходи по потник и долнище на анцуг, и да шофира бос. Нямам нищо против фитнеса, аз също тренирам почти през ден два, но без никакви добавки, само за кеф, и за добра форма.

 

Освен това колеги, не може да не сте забелязали и АЛКОХОЛИЗМЪТ като тумор на обществото.

Просто народопсихологията е такава, пие се на сватба, пие се на погребение, всяка трета реклама по телевизията е ан алкохол, съучениците не те смятат за "МЪЖ" ако не пиеш. По улиците една от основните теми, която се разисква е: "Леле как се осрах снощи в дискотеката!". Младият организъм израства в една среда в която само се пие. Той вижда Баща му как закъснява дас е прибере от кръчмата, малко са случаите в които бащата редовно закъснява да се прибере от библиотеката, може би защото няма денонощни библиотеки :D .Какво друго да очакваме от ученика тогава...?

Аз първата си Бира я изпих когато бях на 20!!! (леле как се осрах тогава...) после 4-5 години като студент се лигавех с бира, за да съм като другите студенти и после спрях. Цигари никога не съм пушил в живота си (пробвал съм 2-3 пъти но не ме кефи). а сега на 15 години има регистрирани Алкохолици. Имам приятел лекар, който разказва как дошъл пациент на 19 години с тежки чернодробни и леки мозъчни увреждания. Да не говорим че вече колко оръжие има продадено законно и незаконно в обществото. Аз като карам се заключвам в колата, не знам ма кой светофар на някой ще му хрумне да отвори вратата и да ме измъкне. Имаше една такава мода 1998 - 1999 г. когато бях студент в София. Светва червеното идват двама хващат те дум на асфалта и заминават с колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата изключително ме вълнува и честно казано ме стряска. Имам син, е още е малаък, но копира със "страшна сила" "каквото правят големите". Просто гледам и ме е страх. Докато е малък....мога да го изолирам от околната среда.... но като поотрасне? Какво да правя? Не мога все да го крия...Моето мнение по въпроса....от опит.

1. Все още си спомням какво съм правил на 13 - 17, че и на 18 години. Никак не е похвално. Просто опитваш...не искаш да си като другите. Трябва да блеснеш.... и със забранените неща е най-лесно.

2. Тази е наистина трудна възраст....в един момент си станал по-хитър от родителите си. "Те все ти опяват".... за нещо. Нищо не разбират от коли, момичета... например....не могат да осъзнаят проблемите ти. В един момент виждаш, че и те грешат, че не са всесилни. А и са "тоолко скучни". Още не знаеш кой си? И си мислиш, че с екстремно поведение може да се издигнеш в очите на някой...

3. За родителя е най-лесно да не се задълбочава в това какво се случва. Вярно, целия ден на работа, вечерта трябва да проучиш какво е ставало... да говориш, без да се "правип на даскал".....демек това да, това не...не върви....Да разбереш как точно да поддържаш интерес....а е толкова трудно. Особено ако след тежък ден вземеш една ракиийа за отпускане....Просто не ти се занимава с проблеми....Нали и ти си човек, на възраст....иска ти се да поспиш.

4. Полицията какво да направи...Всеки тинейджър ли да следи? Да пази да не се продаав алкохол? .....Ха, ха....На 15 години всеки съвременен тинейджър ще намери начин да си набави... Синът ми му хрумват сега идеи, дето на мена са ми хрумвали на 15-16... а уж на времето бях отракан? Просто децата сега са по умни и по-бързо се развиват....много инфо има ....радио, телевизия, Интернет,...

5. Обяснението ми по случая....

Репортерът е попитал "дамата", както се вижда нещо съвсем по човешки, само дето и тя като "мъжете" още не знае коя е и е казала на компанията.... "абе тук едни ме тревожат"...И като резултат .... дайте да се покажем какви сме сериозни....да и се дигнем в очите и...

Резултатът е документиран.

6. "Празни мисли", как може да се предотврати подобно поведение

- на децата да се намери добро и интересно занимание, което да обичат- спорт, някакви танци, ремонт и занимания с някаква техника....нещо хубаво и интересни

- ако коже да им се дава добър пример....Да са амбицираи да постигнат нещо добро

- да не се подхожда с "терор и насилие".... това ги прави подмолни... пред вас -->едно поведение....иначе друго

- да се заклеймява лошия пример. Да се посочват рисковете

- да се следи за "рискови фактори"...по директнио и индиректни показатели

- да се остави понякога да сгреши...и само да осъзнае грешката....

- да се търсят причините, а не следствията

- да се дава достатъчно свобода....

- рисковите мероприятия да се контролират....

- да се говори, да се разбере какво се случва..... наказанията понякога имат следния ефект.... "изтърпях си наказанието, какво повече искаш?" "И пак във същия бар", както се пее в песента...

Ох, нещо се натоварих...стига толкова!

Иначе категорично осъждамам постъпката на тези, както се вижда "подпийнали младежи".

След време, (като им светне) предполагам ще се среамуват от постъпките си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз да се "изхода"по темата... Гледах наскоро репортаж за някъв пич,който обиколил америка, пеша,дърпайки на каишка тиква. Единствените ,направили му забележка били някакви баби в затънтено градче. Извода- постигнал целта си да докаже,че днешното общество е придобило огромна търпимост към всевъзможни ,немислими в близкото минало прояви на нездрав разум.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.