Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

Писна ми от Варненската Колегия и бога им - Мирослав

Recommended Posts

PRR: Оригиналния пост върнат. Темата е отворена отново. Всеки пост ОСВЕН на maxrpm и Хашек ще се затрива без предупреждение!

Не мога да понасям вече варненската колегия, имам чувството че миро нарочно ме прави на ***. Миналата година с GLS овия мотор дето само главата му беше GLS и сега пак.

Обаждам му се казвам му миро така и така искам да си събера колата трябва ми читава 105 глава. Казва имам. Питам Сигурен ли си че е читава и че не е шлайфана. Да бе!

Разбрахме се вчера да получа главата по рейса за 50 кинта, като в последствие се оказа че тряя да се дадат и 10 лв за превоз, за който не бях предупреден и 10 за такси до нас. Викам си ебал съм го ще ги дам ама да стане като хората. в 02:00 часа посрещнах рейса и взех главата и развих шпилките на генерацията, кефа се аз и налагам 120 гарнитура и какво да видя ШИБАНАТА ГЛАВА Е 120 КОВА.

Искам да ти заявя миро че аз тая глава НЯМА да я платя, а ще я занеса на калоян да ти я занесе да си я праиш квото ти е кеф.

Заради тебе съм 20 кинта назад, аз ще си ги изкарам пак, ма поне вече съм сигурен че или НЕ разбираш от коли или си по циганин и от тея във факултето. МНОГО ЯСНО ти казах че искам 105 глава и че искам да я сглобя БЪРЗО.

Ще помоля модератора да не пипа темата, написах я защото ИМА причина!!!

МИРО МИСЛЕХ ТЕ ЗА АДСКИ ПЕЧЕН ТИП И ВИНАГИ СЪМ ГЛЕДАЛ С ДОБРО ОКО НА ТЕБЕ. вИНАГИ СЪМ СИ МИСЛЕЛ ЧЕ СИ ГОТОВ ДА ПОМОГНЕШ, НО ЯВНО СЪМ ГРЕШАЛ ЖЕСТОКО

и ЗА GLS ОВИЯ МОТОР АИДЕ ДА КАЖЕМ НЕ СИ ГО ОТВАРЯЛ НЕ ЗНАЕШ НО ТОВА ДЕТО ГО НАПРАВИ БЕШЕ КАПАКА НА ВСИЧКО.

Гррррр

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По моя молба към Пепи (PRR) темата бе отново отворена, за да изкажа своето мнение.

Саше, преди всичко искам да изкажа своето дълбоко съжаление за това, че в неделя следобяд, вместо да си гледам семейството и почивката, се нагърбих да ходя до халето, да търся читава глава, да я опаковам и да чакам на автогарата за да се уговарям директно с шофьора на първия автобус за Сф.

По повод неуговорените разходи, няма да занимавам четящите тук какви са цените и кой за колко пари може да си купи глава, но транспортът в почивен ден при това спешно (защото ти в неделя ми звънна 4 пъти да питаш дали съм ти я изпратил!!!) си струва някакви пари. Това, че си дал 10лв за такси до автогарата мисля да не го коментирам. Явно си имал предвид да ти донеса главата "до врата" с панделка. Съжалявам, че не съм оправдал очакванията ти.

Сега най-важното:

Оставям компетентните колеги по 105/120 мотори да се изкажат как на външен вид се разбира коя глава е 105 и коя е 120, като ще пусна тема в раздел 105/120 за да не се спами в тази тема.

След като се изкажат колегите, ще си позволя да напиша още едно финално мнение тук.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй, ето и мнението на колегата txl в другата тема в раздел "105/120/130"

Главата има заводска маркировка - оцветяване на емблемата на Шкода, която се намира между отворите на свещите на 3-ти и 4-ти цилиндър.

Модел - Цвят

742.10 /105/ - черен

742.12 /120/ - жълт

742.12X /120 LS/ - зелен

742.13 /130/ - кафяв

/110/ - син

/110 LS a R/ - бял

Източник: http://www.skoda110r.cz/article.php?id=461

Главата, която изпратих има заводска маркировка между 3-ти и 4-ти цилиндър, оцветена в ЧЕРНО, което отговаря на мотор 742.10, т.е. S105

Сега, Сашко, ще ти кажа нещо ама няма да се обиждаш:

1. Ти си патиш от собственото си безхаберие и некадърност. Преди да плюеш и да ядеш лайна по нечий адрес, прочети малко литература и се осведоми. Налагането на гарнитура върху главата съвсем не е аргумент да си извадиш извод за главата.

2. Както каза колегата PRR, ти дори не ми звънна по телефона, както би трябвало да направиш (сигурно ти се свидят и пари за телефонен разговор), а през интернет ми пускаш смс със следния текст:

цитат

===

from: 18877648

ot: koldov

batko ti maloumen li si za kakwo si mi probutal 120 glawa za6to se opitwa6 da me precaka6

===

край на цитата

Тук и сега мога да ти заява, че главата, която ти изпратих, съм си я избирал и заделял за своя кола. И тъй като исках да ти помогна и да те утърва от постоянните ти мъки със смяна на глави и др., се разделих с нея заради теб!

Това е типичен пример на емблематичната поговорка "Вместо да изпишеш вежди, да избодеш очи".

3. На събора на Соколски 2008 и в темите, свързани с него, си позволяваш да ме критикуваш за състоянието на моите и на други варненски колеги автомобили. Единствено заради колегиалността и уважението ми към теб, се въздържах от мнение, като те посъветвах да си пиеш бирата и да не ме занимаваш. Сега обаче ще ти кажа следното:

Когато направиш кола като Зденка, Ленка или Хашек, тогава ми се отваряй. Като разбираш толкова, колкото Ясен, тогава му говори каквото си щеш. Защото Яската пали от четвърт, и аз го спрях на събора да не те изяде като гладно куче и да си отидеш със син стикер на лявото око!

4. Забравих да добавя... Бях ти обещал да ти направя един карбуратор без пари за твоята 120-ка. Как мислиш, заслужава ли си да го правя за теб?

Със здраве!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човече, ще имаш възможността да си я ползваш главата не се притеснявай.

Относно транспортните разходи не очаквам да ми донесеш нищо с панделка, но примерно се казва това нещо до тебе може да стигне за още еди колко си пари, както направи Краси от Русе.Уговорихме се и всичко беше ок. Както и да е аз не съм дал тея 20лв на тебе и няма да ги взема, нека коко ги вземе да пие 1 бира

По въпроса със 105 и 120 главите. Имам и 105 и 120 във стаята мога да премеря горивните камери и да видя кое какво е. Не ти звъннах защото няма да се разберем нищо аз ще ти обяснявам 1 ти друго и най накрая нищо, пратих ти СМС да, щото нямам пари в телефона, ама поне си казах какво ми беше на душа в момента в който осъзнах че това за което се занимавах да излизам в 2, не ми върши никаква работа ... след внимателно изчиствене с бензин се оказа че петлето е зелено, но това в случая не знам има ли значение що нали знаеш, аз съм тъп и от шкоди не разбирам

Относно колите и говоренето - Аз колата ще си я направя не ми се плаши може да нямам толко пари затова по - бавно да е но се събират неща 1 по 1 и се прави. Къде аз сам ще мога, къде и оня некадърния - малкия, и той малко ще ме бутне, се ще я нагласиме. А Ясен няма да коментирам

карбуратор или друго братче не искам, докато се наканиш аз си взех и карбуратор и колектор и го опраих вече, то мина и замина. Тоя където го имаш си го ползвай със здраве дано ти хареса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сашо, не ми харесва това, че в 2 твои поста ме споменаваш така, сякаш ти дължа услуга. Другото няма да го коментирам! Коко ще вземе главата към Варна, разбира се... ! Но не мога да разбера за какви 20лв говориш? Коко има пари за бира, не бой се!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, ако не си съгласен, миро да каже кога е свободен ще му я върна по рейса или друг, максимално удобен за него, начин. Да знам че не държа нищо чуждо у нас и да съм на чисто.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Митко (Skoda_Estelle) ще вземе главата днес вечерта. Тъй като той има свалена 120 глава, ще я сравни и ще направи снимки на двете глави. След това ще постави снимката тук и тогава спорът ще бъде решен окончателно. Независимо от изхода на "дуела", предвид това, че няма безгрешни хора и аз също мога да се объркам (слагам някакъв % вероятност), категорично протестирам срещу тона и начина на израз, епитетите и обидите по мой адрес.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оказа се, че наистина съм объркал главата и много ме е срам... :oops: :oops: :oops: за което искренно се извинявам на Сашо и публично се разкайвам за проявената небрежност, но ще намеря начин да му върна въпросните 20лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че с това темата се изчерпва. Ако maxrpm и/или Хашек имат нещо да добавят нека пуснат едно лично да я отворя за отговора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.