Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

Спешна помощ по С++!!!

skoda120l1980

Recommended Posts

Здравейте,колеги,пускам темата тук,защото мисля,че има доста всестранно развити и можещи хора,посещаващи нашият форум и ако е удобно някой да окаже съдействие.Както се вижда от заглавието искм да се консултирам с някой,по един въпрос,защото съм се захванал да пиша курсова задача и колкото и нескромно да звучи сам се справих с нея на 95%,но имам един малък проблем :cry: когато записвам символни низиое във файл и след като ги извеждам са преобразувани в някакви странни символи :?: и два дни се мъча без резултат :cry: и не знам към кого да се обърна.Ако някой прояви интерес мога да му пратя кода,не съм го качил,защото е 2 листа.Мерси предварително и дано не досаждам с темата ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз я върнах на този адрес от който ми пристигна... :roll:

Ще пусна и на този втория.

---

Грешката ти е, че в обекта използваш указатели към стринговете, а не стрингове.

По този начин, при запис, във файла попадат само указателите, а не съдържанието на стринговете.

Има две решения:

1) заменяш двата указателя със стрингове(мисля, че по 10 байта им стигат).

Това е по-лесното решение, пращам ти файл по този метод.

2) остават си указатели. Трябва да пъхаш по отделно стринговете във файла,

а при четене да ги създаваш и попълваш.

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега страшно много съм ти благодарен :smt004 за това не се бях сетил.То аз отначало я бях написал с масив,но тогава файловете не бяха готови,а и нали по задание се искаше да е указател към char та затова после го промених.Но сега го направих както ме посъветва и работи :smt004 Още веднъж мерси и при първа възможност имаш една smile159 от мен ;)

P.S. А само още да питам като за аматьор добре ли съм се справил с програмата :?:

P.S.2.За пореден път се убеждавам колко пичове има в този форум :smt017

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съвсем добре си се справил smile161

Само интерфейса е слабичък, ама съм сигурен, че можеш да го направиш по-добър smile162

Пък и той не е важен в случая smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.