Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

Пак за гумички и Dot 4

txl

Recommended Posts

Преди време си купих ремонтен комплект гумички за предни спирачни апарати за 120 от магазина на Симеоновско шосе в София - бяха опаковани, с надписи на чешки и пишеше, че са съвместими с дот 4 спирачна течност. Сега ми предстои смяна на задни спирачни цилиндърчета и бих искал да разбера, дали някъде се продават подобни цилиндърчета - чиито гумички нямат проблеми с дот 4. Или ако някой е купувал от някъде и е пробвал с дот 4, и опитно е установил, че нямат проблеми, ще се радвам да сподели откъде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз лично колега преди си смених гумичките с купени от сточна гара...и задните и предните...и карах 2 години с дот-4 без да ми текне капка дори...аз чак тук във форума разбрах,че не било добре с дот 4 ...ама не съм имал проблем 2 години...после колата даде фира иначе още щеше да си перка...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм сменил и двете задни цилиндърчета на 120-ката купувал съм ги от Монтевидео, и от както се помня все си наливам дот4 спирачна течност и нямам проблем.

Успех с ремонта ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам какъв е тоя зор да се слага Дот 4 не стига че е и по-скъп. Все едно тия коли се карат спортно та да им загрява дотолко течността, че да има файда от Дот 4.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди време си купих ремонтен комплект гумички за предни спирачни апарати за 120 от магазина на Симеоновско шосе в София - бяха опаковани, с надписи на чешки и пишеше, че са съвместими с дот 4 спирачна течност. Сега ми предстои смяна на задни спирачни цилиндърчета и бих искал да разбера, дали някъде се продават подобни цилиндърчета - чиито гумички нямат проблеми с дот 4. Или ако някой е купувал от някъде и е пробвал с дот 4, и опитно е установил, че нямат проблеми, ще се радвам да сподели откъде.

Абе къв е проблема с 3 или 4. Мисля че проблема е в миндил каучука.

Подмени си ги комплектно, но без миндил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

батко аз обиколих цела сф на ул Първа Българска армия в бензиностанция петрол си намерих Верила Дот3 и нямам никакви проблеми, вземи си сипи дот 3 не се ебавай с късмета. Ремонтите на сперачки са едни от най - шибаните ремонти. Ако трябва разходи се до Верила еи го е къде е на 1 плюнка разстояние сипи си най - обикновенна българска течност на верила изпитано е и работи. Веднъж излезли от бутилката всички са еднакви ;)

и много важно - не смесвай 1 марка дот 3 с друга дот 3 щото блокират спирачки

другото не смесваи дот 3 с дот 4 щото пък тогава течат

най - добре ги продухай с компресор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

батко аз обиколих цела сф на ул Първа Българска армия в бензиностанция петрол си намерих Верила Дот3 и нямам никакви проблеми, вземи си сипи дот 3 не се ебавай с късмета. Ремонтите на сперачки са едни от най - шибаните ремонти. Ако трябва разходи се до Верила еи го е къде е на 1 плюнка разстояние сипи си най - обикновенна българска течност на верила изпитано е и работи. Веднъж излезли от бутилката всички са еднакви ;)

и много важно - не смесвай 1 марка дот 3 с друга дот 3 щото блокират спирачки

другото не смесваи дот 3 с дот 4 щото пък тогава течат

най - добре ги продухай с компресор

приятелю от такива истории колко щеш преди последната гонка с ерката си смених цилиндурчетата и още в началото останах без спирачки и както се вижда на снимките удара от ляво не е от обръщането. след отказа на спирачките пробвах ръчната ама немаше много време и изръчках един дет излезе кадет нема работа. затова нека си смени цилиндърчетата с нови/не миндил/ и с дот 3 нема грижа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ти се обърна от високи гуми и меко окачване, съжалявам за Р ката ти :(

Загледаи се и виж на завършека левия фар дето няма нищо общо с обръщането,да ти поясня още след първото затворено го изхаках оня заради отказ на спирачките и искарах цялото бягане без спирачки и на половин ръчна.

Viktor_ май с правиш на малко детенце, но все пак да ти поясня като на детенце.

тъй като се занимавам с производство за разлика от теб ши поясня:

вместо да купя маслоустоичив каучук и да ти направя гумичките аз си спестявам едни 300лв./примерно/ на тон и ръчкам обикновен дет се пече лесно и е по тънък от към цена пък и по-често се харчи СЕ НАРИЧА МИНДИЛЛЛЛЛЛЛЛЛ. май търсиш да се заяждаш но нека хората дет работата им не е зад бюро да се изкажат. вярвай съкратих ти доста разяснения по въпроса - МИНДИЛ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

10x ванко - можеше просто да обясниш какво е "миндил" без квалификации кой какъв е и какво работи, защото аз не съм си позволявал такива относно теб и не прави чест на човек на години далечни от младежките да издребнява и да употребява цинизми. В тоя ред на мисли и за мога да ти тегля една, но няма да го направя, защото съм над тези неща!

Аз досега не съм забелязвал такива некачествени маркучи и ми се виждат малко митове подобни твърдения, особено що се отнася до сирачни маркучи за шкода от тоя тип.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

10x ванко - можеше просто да обясниш какво е "миндил" без квалификации кой какъв е и какво работи, защото аз не съм си позволявал такива относно теб и не прави чест на човек на години далечни от младежките да издребнява и да употребява цинизми. В тоя ред на мисли и за мога да ти тегля една, но няма да го направя, защото съм над тези неща!

Аз досега не съм забелязвал такива некачествени маркучи и ми се виждат малко митове подобни твърдения, особено що се отнася до сирачни маркучи за шкода от тоя тип.

това за работата го написъх защото никой не си прави справка преди да захапи/както и ти/ обида няма а пояснение за разликите. ти ме захапа на няколко места както и някой други и аз ти отговорих със същото. тук годините нямат цифра а говори опитът, а за тегленото вярвай из варна вървят много цветищи, но като искаш давай.

първо не ползвам цинизми а пояснявам кое и как и не става дума за сирачни маркучи и подобни а за цилиндри

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

O K няма смисъм да се караме smile159 Иначе като гледам ме е засякла правописната полиция веднага. А що се касае до цилиндърчетата то поне според мен блокират от некарене и от отдавна наранена повърхност и липсваща циментация по нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

O K няма смисъм да се караме smile159 Иначе като гледам ме е засякла правописната полиция веднага. А що се касае до цилиндърчетата то поне според мен блокират от некарене и от отдавна наранена повърхност и липсваща циментация по нея.

аз говоря за чисто нови монтирани седмица преди бягането и карана кола както и де е. smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.