Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

KAT Камери


Recommended Posts

Колеги,

 

Искам да попитам, някой знае ли дали на кръстовището на Хемус в Сф има камери? Знам от колега в офиса, че има такава на вишката до моста на влюбените и снима тези които завиват наляво към Хемус нагоре, но дали за слизащите от Кемпински някой следи? Въпросът ми е свързан с глупост, която направих днес - минаване на червено там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да кажа, че миналата година доста пъти съм правил десния завой от Евлоги Георгиев към Черни връх по посока Хемус на жълто, досега не съм имал никакво известие от за глоба КАТ. На кръстовището на Черни връх и Арсеналски като че ли няма камери, ама. Ти къде си минал на червено - на Черни връх идвайки от Хемус вляво към Евлоги Георгиев или на Черни връх и Арсеналски/Св. Наум? От справка в гугъла излезе следното -

Хотел Хемус. Монтирана е (камерата) на стълба на светофара, на който спирате идвайки от бул. ,,Арсеналски,, към хотела. Представлява една голяма кутия и камерата е вътре. Има поставено и осветително тяло, което да осветява района на платното точно около стоп-линията, така че снимките ще стават хубави и ясни и през тъмната част на денонощието. Правели по пет снимки на кола.
Днес аз пък минах на жълто по Мария Луиза пред централна гара посока към Надежда и там има със сигурност няколко камери, дано да се размина с призовката.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слизах от Кемпински и правих ляв завой към южния парк. Светна зелено, аз тръгнах, както и колите за направо, после изведнъж гледам един трамвай се засилил към мен. Затова предполагам, че съм минал на червено, което е някъде отделна секция за завоя... Интересно, че колите в противоположната посока си стояха и чакаха, но трамваят не.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти хубаво си минавал на десен завой на жълто, ама добре че не те е засякъл чичко полицай, който много често седи именно зад завоя.... внимавайте ей, да не се дават грешни пари в джобовете на скапаните полицаи и държавата....

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти хубаво си минавал на десен завой на жълто, ама добре че не те е засякъл чичко полицай, който много често седи именно зад завоя.... внимавайте ей, да не се дават грешни пари в джобовете на скапаните полицаи...

Това не го разбирам... Прави се нарушение, а после полицая бил скапан...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "TIG" - Има камери на кръстовището пред хотел "Хемус". Ако спреш и огледаш стълбовете на около, ще ги видиш.

 

До "Mishelle" -

Това не го разбирам... Прави се нарушение, а после полицая бил скапан...
Защото не си на 18 години, затова не го разбираш ;)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Ще се направя на модератор и ще кажа, че има таква тема в "Правна консултация"

2. Съгласен съм с Mishelle

3. Въпреки 2. НЕ съм съгласен с tuningmania!!!! Категорично не! Първо не знам дали познаваш човека, че така бързо го категоризира на 18 годишен тийн. Айде не ми казвайте, че само 18 годишните минават на жълто. Особено да не ми го казва, човек, който до колкото знам от форума е бил шофьор на маршрутка.

Съгласен съм, че не се минава на жълто, съгласен съм и, че като се правят нарушения трябва всеки да си поема отговорността - едва тогава ще станем нещо като държава. Но много се издразних как веднага вкарахте човека в някаква категория.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Веднъж преди около 2 години на същия десен завой ме видяха катаджиите на жълто, но не ме спряха. Бях със Шкодата, та явно са решили, че няма да изкарат пари. Иначе рядко минавам на жълто, повечето пъти спирам, но се случва, като ме хване последните 2-3 м, няма коли пред мен, но пък имам пространство отпред. Или пък като има някой на 50 см зад мен и като ударя спирачки ще ми надникне в багажника. В такива случаи не рядко аз си минавам на жълто, а тоя зад мен и той - но на чисто червено. Мисля, че трябва да се прави разграничение между неволно минаване на жълто, или като внезапно стане задръстване и се наложи да се забавиш в средата на кръстовището и нарочното минаване на чисто червено. Което стана често срещано явление в София.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зверски офтопик пускам, яко встрани от темата, моля за извинение.

 

Колега NightSpirit, ей за туй са срещите, за да се позапознаем, поопознаем и да не се нападаме излишно и безмислено във форума. Личи си, че пропускаш редовно срещите, иначе нямаше да се отнесеш така с колегата tuningmania, който е прекрасен човек и нямаше да твърдиш, че не познава Юли(Mishelle). Познава го, бъди рахат, ето ги и двамата един до друг, само преди 6 дни:

005335703-big.jpg

 

Нека не звучи като заяждане, но би ли ми показал снимка, на която си и ти на някоя Шкода среща. Пишеш във форума и си вадиш заключения само от видяното във форума, но не си видял някои от нас на живо, не ни познаваш, не си сядал на по бира с нас, а твърдиш, че някой не познавал някой - странно. Отново - за трети път - след поканите на колегите pepi и gogata - използвам случая да те поканя на някоя от сбирките на Бояна, ела, купона е голям, няма идиоти между нас, всички сме големи веселяци и приятели, ще ти харесаме.

 

Относно забележката ти към колегата tuningmania за времето, когато е работел като шофьор на маршрутно такси - учуден съм, слагаш го под един общ знаменател, с обидна цел, при това след като си го порицал за същото само два реда по-горе в поста си и си изразил възмущение(не разбирайки явния шеговито-делови отговор на tuningmania към Mishelle) относно прибързаното категоризиране в следващите два твои реда.

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "NightSpirit" - Нещо не се разбрахме. Не съм искал да кажа, че 18 годишните минават на жълто. Искам да кажа, че тези над 18 години, не трябва да приемат органите на "МВР", и "КАТ" в частност - за конкретния случай, като:

скапаните полицаи
Но.. ще мине още време, очевадно, докато някой (нарочно няма да упомена кой, за да може да си интерпретираш думите ми, както ТИ е удобно) проумее, че
скапаните полицаи
стоят по цял ден' date=' прави, на крака, по улицата за да не измираме! Има 18 годишни, който не минават на жълто, и така има полицай, за който работата не е чест, а нарушителите са.. поредните 10 лева. Повярвай ми - тези Полицай са малко и/или може би сега се увеличават, идвайки на власт по-новото поколение (тежко НИ). Жалко е ако не си срещал от другите Полицай. Но може би ТЕ изписват тонове мастило, след като някой блъсне младо Момиче, убивайки го на място с далеч по-висока скорост от законно определените 50 километра в час при градски условия на шофиране, и избяга без угризения - мислейки и вярвайки (пак тежко ни и горко), че ТОЙ не е "скапан шофьор". Но на кого ли обяснявам - то май "pow" не е "On Line" ;)

 

А относно маршрутките.. почти не се обиждам. Само държа да се изкажа като врял и кипял, малко или много. Малцина знаят, какво значи да караш на разписание (но не като на Градския транспорт) а малцина пък от тях знаят, какво значи да караш на разписание, в София :) И още нещо.. някой има ли идея.. средно-статистически, на средно колко километра шофиране, катастрофира маршрутка и на колко - цивилен автомобил? И за да няма пак грешки - не съм казал (няма и да го сторя), че маршрутките не правят нарушения! Само ще ТИ кажа, че 49-те линии в София, на ден навъртат общо около 150000 километра!

 

До "pow" - Колегата "NightSpirit" има предвид, че не познавам "_v_" а не "Mishelle". Трябва да поспиш :lol:

 

И относно колегата "_v_" - не знам от къде я извади тази злоба и омраза към "КАТ"-адажийте. Аз лично нямам точки в конторлния талон към шофьорската ми книжка, но с двете ръце се подписвам, че нито една от взетите ми точки не е взета без причина!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега pow, не разбрах защо ти си ми отговорил от името на tuningmania. Щях да ти кажа, че имах предвид, че не познава _v_, а не Mishelle, но той самият ти го е обяснил. Гледам коооолко дълъг пост си пуснал и в същото време безсмислен.

 

Към tuningmania нямам нищо против, просто поста му ми се стори насочен към _v_. Не че съм му адвокат, но ми се стори много гадно как го "писахте" в пуберите само защото се е изказал против куките. Относно куките - много ми се иска да вярвам, че работят за НАС, но всеки ден се убеждавам, че работят за 10-те лева, а не за НАС. Просто се движа по улиците всеки ден и само гледам, друго не ми трябва. И последно относно маршрутките и техните шофьори - нямам нищо против тях. Който ме познава и се е возил в моята кола знае, че винаги когато мога съм колегиален към градски транспорт и маршрутки. Предполагам какво им е на хората цял ден по трафика и да гонят график. Най-малкото правя сметката, че те возят 20 или 100 човека, а аз съм сам в колата. И все пак всички сме се возили и знаем как карат по-голямата част от тях и колко правила НЕ спазват. Пак казвам, че съм ЗА поемането на отговорност, но пък да се нападаме взимно за сметка на куките....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега NightSpirit, искам и аз да се повозя в твоята кола, ако ме пуснеш де, кога ще дойдеш на Бояна да се видим и да те питам някои неща?

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последно отговарам, че пак осрахме темата (не е сефте) и Mishelle ще ни smile150

 

Ако искаш нещо спешно да ме питаш има ЛС. Правиш си грешни извод, че нарочно отбягвам срещите.

 

Както се очертава и по време на събора може да съм в Унгария.... шанс...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега NightSpirit, много умело и както винаги се измъкваш :D - както автора на темата си е сложил като подпис - "Който иска да направи нещо намира начини, който не иска - причини". И все пак се надявам някой ден да те видя на живо, за да се разсее това ми чувство, че или си фантом, или пък нещо сме ти противни. :mrgreen: Не за последен, а за пореден път, с най-чисти помисли и добри чувства, те каня на някоя сбирка, ще се радвам да се запозная с теб и прекрасната ти кола. Айде спирам и аз, че боя вече в кърпа ми в вързан. :mrgreen:

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги,

 

Искам да попитам, някой знае ли дали на кръстовището на Хемус в Сф има камери? Знам от колега в офиса, че има такава на вишката до моста на влюбените и снима тези които завиват наляво към Хемус нагоре, но дали за слизащите от Кемпински някой следи? Въпросът ми е свързан с глупост, която направих днес - минаване на червено там.

ima ина самият светофар на хемус наи веке за цървено, ного чакаи след 6 месеца.малко са камерите в София така че внимателно,има на ботев и сливница посока ст.гара,два радара на яворов,4 на царигратско ив двете посоки на 90 снимат,овча купел на обиколна с радар на 60 снимка,на люлин в тунела с радар,на ндк също на бл.България също за тия царя знаете всички аи на гарата те са за наблюдение само
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на люлин в тунела ме съмнява да има радар защото вече там може би 3-4 г минавам редовно и много рядко да съм карал с 50 км.винаги е повече и досега нито веднъж не ми е дошла честитка, :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги,

 

Искам да попитам, някой знае ли дали на кръстовището на Хемус в Сф има камери? Знам от колега в офиса, че има такава на вишката до моста на влюбените и снима тези които завиват наляво към Хемус нагоре, но дали за слизащите от Кемпински някой следи? Въпросът ми е свързан с глупост, която направих днес - минаване на червено там.

ima ина самият светофар на хемус наи веке за цървено, ного чакаи след 6 месеца.малко са камерите в София така че внимателно,има на ботев и сливница посока ст.гара,два радара на яворов,4 на царигратско ив двете посоки на 90 снимат,овча купел на обиколна с радар на 60 снимка,на люлин в тунела с радар,на ндк също на бл.България също за тия царя знаете всички аи на гарата те са за наблюдение само

 

Благодаря за уточнението за гарата, че ме притеснява минаването на жълто. А също така да ви напомня, че има и на Цариградско, доста преди Орлов мост, може би на 300-400 м от него на един стълб и гледа в посока Полиграфическия - за коли, които минават през бус-лентата. Просто се случва за десен завой по Евлоги Георгиев заради голямото задръстване да се престрои по-рано човек и да мине през бус-лентата. Но ако глобяват за това конкретно, би трябвало да викат 300-400 души на ден минимум.

А на Обиколна къде е точно, че минавам оттам чат-пат, не съм я забелязал?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.