Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

птп при преминаване на жълто

Recommended Posts

Минах на жълто след като преди това светеше зелено. другата кола със сигурност и тя мина на жълто защото когато я ударих тя беше изминала над 30 40 метра а аз около 10-15 метра. Ударът беше на мен отпред а на него отдясно преден калник и предна врата. Познат на другият водач каза, че съм минал на червено. а не попитаха за други свидетели дали е имало, а тогава жена ми бише с мен но заради това че е бременна се качи на такси и отиде на доктор. казах им че е била с мен.Полиайте казаха че ако потварди мойта версия няма смисъл да пише.В акта написаха,че съм минал на червено.Но аз съм писъл ,във възраженята че съм навлязъл на зелено и като светна жълто нямаше как да спра. :evil:

ако обжалвам какви са вариянтите.

какво да напиша във възръженията "в три дневен срок"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми е приятно да ти го кажа, но по закон си длъжен да се движиш със "съобразена" скорост, т.е. да можеш да спреш ако светне жълто (забранено навлизането в кръстовището!). С други думи най-много акта да се усложни и да добие вида "предизвикал ПТП поради движение с несъобразена скорост и преминаване на червено"...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен,в момента в който колегата е минал "стоп линията" на кръстовището,тогава е светнало жълто,а другия си е тръгнал на чисто червено.Така го разбирам аз поне.На кръстовището няма ли камери?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре е да има свидетели в подобен случай, щото е ясно че участниците в инцидента ще твърдят че другия е минал на червено ... трябвало е да хванеш очевидци, които да са видяли другия на какъв сигнал е тръгнал да навлиза в кръстовището ... естествено, от това ще има полза ако наистина той е виновен, а не ти.

За съжаление повечето хора, които стават свидетели на такава ситуация ще предпочетат да си заминат, вместо да губят време да чакат КАТ за да дават показания и да се конфронтират с единия от двамата участници в катастрофата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

искам само да добавя колко може да е наи много акта които 6те ми бьде наложен и колко то4ки 6те ми бадат отнети. и ако го обйалжам в сада имали вазможност да спе4еля

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми е приятно да ти го кажа, но по закон си длъжен да се движиш със "съобразена" скорост, т.е. да можеш да спреш ако светне жълто (забранено навлизането в кръстовището!).

е да ,ама ако е навлязъл в кръстовишето и после е светнало жълтото може да мине,както в случая,

или пък ако отзад се движи много близко друг автомобил,също може да мине,за да не създаде ПТП.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е навлязъл на зелено, то другия е тръгнал на чисто червено и няма начин да го изкарат виновен! Но, както самия той пише, то е навлязъл на жълто, т.е. вече е в нарушение. Уви - и аз съм "черпил" по случая (за щастие без ПТП) :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.