Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

Съвети за покупка на Фабия

perzik

Recommended Posts

спрял съм се на фабия за следващата кола, веднага след като оженя сегашната тръгвам по огледи. та въпросите са ми кое е най-важното да се гледа. досега все съм купувал коли след съвети и моите си познания и не съм грешал.

за фабията нямам конкретни предпочитания важното е да се вмества в бюджета ми , дали ще е 1.4mpi 1.9sdi 1.9tdi каквото мога да си позволя, държа на климатик и предпочитам комби вариант. други екстри не ме интересуват.

понеже не разполагам с много пари тръгвам от дъното на цените на фабиа втора ръка, и се предполага че точно тези ще бъдат най-добре напудрени и с най-много скрити проблеми.

така че ако може да изредите детските болести на гореспоменатите мотори ще бъда благодарен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Теч на масло от някоя семерина.При мен кола на 8 000 км. и беше протекла семерина.Задно окачване.Ако е със спирачни дискове от РС си отличник а от съединител няма отърване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Замисли се тогава за едната моя Фабия-1,9 SDI с климатик 2005 г. и драсни ЛС за цена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1,9SDI не е лош избор! За мощност от 64к.с. има добра тяга (т.е. въртящ момент) и приличен разход на гориво. Но има и друго: устройва ли Ви макс. скорост и цената на "дизела".

1,4MPI, но с мощност 75к.с. според (подчертавам) според мен е по - добрият вариант!/ не 60 и 68к.с., макар, че и те не са лоши, но са слабички при оределени обстоятелства). Освен това при 100000 тест на "Авто билд" след демонт. на ДВГ," разколачването" му на части и измерването им се оказало, че те са със.... заводски размери!

Е, не съм рекламно лице, но бях доволен от своята Фабия!

Относно дефектите - присъстват някои, но незначителни/по - скоро козметични/.

При добра поддръжка и изрядна сервизна книжка не би трябвало да има проблеми!

И не на последно място - цената на бенз. Фабия е малко по - ниска!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1,9SDI не е лош избор! За мощност от 64к.с. има добра тяга (т.е. въртящ момент) и приличен разход на гориво. Но има и друго: устройва ли Ви макс. скорост и цената на "дизела".

Да споделя за максималната скорост. Поне към 5-6 случая съм имал с 5 човека да вдигна скорост почти 200 км. в час естествено на надолнище, така че макс. скорост не е лоша за конските сили. Иначе си поддържа 160 км/ч на равно. А за разхода винаги съм се учудвал колко е нисък-извън града според това как натискаш педала-3,8-4,8 (без клима). При макс. натискане мисля че не ми е давала повече от 6. Двигателя е супер икономичен.

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

цената на дизела ме устройва идеално при разход 2 пъти по-малък от бензинов. макс скорост също ме устройва, сегашната ми кола когато да поискам прави над 200 и какво от това. карам я от 3 месеца в България и повече от 120 не съм вдигал.

бензинов мотор дори и 75к.с. не ми харесва като идея, като помня че карах читав сивик 75к.с. и даваше среден разход точно с 0,5литра от сегашния опел 150к.с.

а за макс скорост от над 200 на фабия 1.9 дизел малко ме съмнява. имам gps с точност до 3 метра и знам километражите как лъжат

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако искаш "товарно муле" без грижа за турбото и каква нафта наливаш SDI е твоят избор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

товарно муле е силно казано. фабия комби дизел ми харесва много защото колата не е голяма а в същото време има доволен багажник, и ще гори много малко на моя стил на каране.

друг е въпроса че ме резнаха от към едни пари и май ще се насоча към фелиция или някаква друга подобна :( все пак 1.9sdi е чуден избор дали шкода,сеат или фауве и съм се ориентирал на там

благодаря за съветите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.