Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

Октавия - аларма

v-georgiev

Recommended Posts

Здравейте,

ако някой реши да си поставя аларма на Октавия-та сам (като мене), ето малко полезна информация:

1. "+" - от червен кабел "30", клемите под релетата

2. "-" - пак от там, съседната клема, или където ти харесва повече "масата".

3. Мигачи -[кабели Ч/Б и Ч/З, през диод] - в снопа, идващ от контактния ключ, или от бутона за аварийни светлини

4. датчик за отворени врати - [кабел K/С] - в куплунга на модула за централно заключване, 23/16

5. "заключване" - [кабел Б/С] - пак там, 23/2

6. "отключване" - [кабел Ч/С] - пак там, 23/4

7. "15" - [кабел Ч/В] - пак там, 23/5

8. "имобилайзер" - прекъсва се кабел Ч/В (за дизел), или С/Чв (за бензин), в снопа за предпазителите (бушони No 29, респ. 28 ), 10А.

Ч - черен

С - син

Чв - червен

к - кафяв

В - виолетов

Б - бял

З - зелен

За "комфорт"-а - ... още не съм го вързал. Накой бял ден...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

ако някой реши да си поставя аларма на Октавия-та сам (като мене), ето малко полезна информация:

1. "+" - от червен кабел "30", клемите под релетата

2. "-" - пак от там, съседната клема, или където ти харесва повече "масата".

3. Мигачи -[кабели Ч/Б и Ч/З, през диод] - в снопа, идващ от контактния ключ, или от бутона за аварийни светлини

4. датчик за отворени врати - [кабел K/С] - в куплунга на модула за централно заключване, 23/16

5. "заключване" - [кабел Б/С] - пак там, 23/2

6. "отключване" - [кабел Ч/С] - пак там, 23/4

7. "15" - [кабел Ч/В] - пак там, 23/5

8. "имобилайзер" - прекъсва се кабел Ч/В (за дизел), или С/Чв (за бензин), в снопа за предпазителите (бушони No 29, респ. 28 ), 10А.

Ч - черен

С - син

Чв - червен

к - кафяв

В - виолетов

Б - бял

З - зелен

За "комфорт"-а - ... още не съм го вързал. Накой бял ден...

А'e сега - ти ми зема лебецо...

Браво - никога не съм се сещал да пусна подобна тема. Без майтап - никога е ми се е досвидяло.

Ама една забележка - освен диодите - сети ли се да сложиш бушон за мигачите (ЗАДЪЛЖИТЕЛНО 50% ПО-СЛАБ ОТ ТОЗИ НА "ПЛЮСА"). Ако си се сетил - предварително се извинявам за "мъмренето"...

И за комфорта на стъклата - правилно си вързал заключването - комфорта просто се получава с "дълъг" сигнал на заключващия канал от алармата. Трябва да го имаш като опция.

А, и датчика за отворена врата си го хванал от сигнала за плафона. Ако не ти дава "дефект - отворена врата" през трийсетте секунди докато държи плафона - добре. Ако не - оправя се по трудния начин - кабел (през диод) от всяка врата и от плафона на багажника...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.