Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

Добавка за моторното масло

skoda 120L

Recommended Posts

Здравейте колеги понеже ми предстои да снемям маслото и ходих до един магазин и продавача се оказа раговорлив човек и ми предложи да си взема една май беше белгийска добавка към маслото и каза че вместо по 800 гр ще харчи по 300-400 гр и от него си взимали колеги с шкоди и били доволни та аз да питам някой пробвал ли е това и дали е доволен има ли смисъл да се взима :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

800 гр на колко км?

Мойта без добавки и след смяна на гумички на клапаните и основен ремонт (преди около 20 000 км) от смяна до смяна(8000-10 000км) харчи към 200 гр.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ебавай колата с тея добавки, не знаеш как ще се отрази на биелите в дългосрочен план. Купи си вносно масло (shell, castrol, motul) и карай.

Гошко ти нямаш гумички на клапаните попринцип

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ебавай колата с тея добавки, не знаеш как ще се отрази на биелите в дългосрочен план. Купи си вносно масло (shell, castrol, motul) и карай.

Гошко ти нямаш гумички на клапаните попринцип

Гога колегата е прав на шкодилаците нямат гумички затова дават че харчи малко повечко масло на 1000км 800 гр ако не се къжа поне така го дават в книгата а аз трябва да оправя километража че немога да засека така

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с Maxrpm - тия добавки са самои за последно спасение и отсрочка за заминаващ си вече двигател. Аз преди време сипах едно STP на силно пушещ мотор, вярно имаше някаквъв временен ефект, но най-накрая като се скапа съвсем и го разглобихме познай на какво приличаше маслото - туткал :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми на мен лятото в жега...в града ми пада около 6-7 :D

люлин до бизнес парка младост и обратно за 5лв +нещо в резерва де...ма да е било 1-2литра :D

мисля че става въпрос за разход на масло smile120

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми на мен лятото в жега...в града ми пада около 6-7 :D

люлин до бизнес парка младост и обратно за 5лв +нещо в резерва де...ма да е било 1-2литра :D

мисля че става въпрос за разход на масло smile120

:smt017 точно така колега за масло беше

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моя лично е около 300-400 гр на 1000 км.Но съм забелязал,че като взема да я юркам и почва да гори повече!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз на 120-ката като и правих ремонта преди около 3 години и набих нови водачи на клапаните - докато я карах аз доливах около 1Л от сманя до смяна ;) (М10Д - 5000км от смяна до смяна)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aз питам че да знам при смяната колко литра да си взема за доливане :roll:

Зависи колко километра минаваш от смяна до смяна, щото харча ти никак не е малък. Поне 1л. резерва е добре да имаш в колата ;) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.