Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

Издирва се Papek I - 1982 Skoda 120 L

Recommended Posts

колеги,

от известно време се опитвам да издиря първата skoda на баща ми - http://www.skodaclub-bg.org/gallery/dis ... =219&pos=1

за съжаление нямаме никакви запазени документи и даже името на купувача не знам... знам само, че е работил в балчик, авиатор е, но не знам дали военна или селскостопанска авиация... до колкото знам базите в балчик не финкционират вече...

аз го потърсих в русе, където е живял, но никой от комшиите, които срещнах в блока му от цели два входа, не се сетиха за него... според баща ми това е така, защото той е пребивавал предимно в балчик.

та ако някой има някаква връзка с балчик и авиаторите там, ще ми е полезен. papek I е бледо жълт (кремав по талон), 1982-ра и стар номер ''РГ 7804''. след продажбата през 1990-та, баща ми каза, че е блъскан на няколко пъти, т. е. има вероятност да не е оцелял, но все пак...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Роска, ще врътна няколко телефона там. Изкарах година и половина казарма в Балчик - от там ми е и С-категорията в книжката и ще разпитам разни хора с които останахме добри приятели - може да попадна на нещо. Имай впредвид обаче, че след като затвориха базите е много вероятно човека да се е преместил в друг град... Но ще разпитам - от опит нищо не губим - най-много да намерим следите. Ще пиша веднага щом имам някаква информация ;)

Пожелавам ти успех в издирването!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

благодаря ти предварително!!!

аз не възлагам особени надежди, все пак тази кола сме я продали преди 18 години, но е по - добре да запитам все пак... понякога стават и чудеса

smile163

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 година по-късно...

Аз съм от Балчик. Наистина вероятноста човека който я е купил да не е тук. Летището много отдавна не работи редовно от време на време има някакви учения а сега се използва от кадрови войски. В града има само две такива. Едната е на един комшия който със сигурност не е авиатор а другата я кара едно младо момче -страшно запазена кола. Ще се опитам да разбера нещо но не обещавам нищо.

zloQQ Баща ми е бивш инструктур от балчишката школа. Незнам каква му е била другата длъжност мисля че старшина.Името Георги Попов говори ли ти нещо?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм от Балчик. Наистина вероятноста човека който я е купил да не е тук. Летището много отдавна не работи редовно от време на време има някакви учения а сега се използва от кадрови войски. В града има само две такива. Едната е на един комшия който със сигурност не е авиатор а другата я кара едно младо момче -страшно запазена кола. Ще се опитам да разбера нещо но не обещавам нищо.

мерси предварително! тя каузата почти сигурно е безрезултатна, но ако се сетиш - подпитай

smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 година по-късно...

Получих интересно обаждане - предложиха ми 105L, закупена два дена след Papek I, също в Русе, т. е. темата се чете.

Ще използвам повода, да я кача малко, нищо не се знае...

Ето снимка на колата, че тази от линка в първото мнение не се отваря:

016291096-special.jpg?r=0

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята ти е много трогателна. Аз миналия четвъртък се разделих със семейната ни колица (Жужи - ВАЗ 2101 от 1975 г. - вярно служила ни през цялото това време) и ми е много мъчно, но мисля, че човека на който я продадох ще се погрижи отново да стане красива и полезна вместо да се разпадне пред блока и ще си я кара с кеф. Обеща да ми я покаже като я реставрира и с голямо нетърпение очаквам този момент.

Може би най-лесно издирването ще стане ако се намери връзка в КАТ да се проследи по стария номер колата. Сигурно ще излезе информация за новия номер, последния собственик, адрес и дали все още е на отчет или е бракувана. Но това са си мои предположения. За съжаление в момента не се сещам за познат, който да помогне.

Желая ти късмет в издирването - в такива случаи винаги помага.

p.s. Пробва ли ли сте с баща ти лично да отидете до КАТ, гише "Регистрация" и да поискате информация за колата - може пък да я получите - най-малко да Ви кажат като на бивши собственици дали все още се води на отчет?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еха, ВАЗ от 1975-та... Доста старо Жигули. Хубаво е, че продадена на фен.

Иначе аз ходих до КАТ преди две години някъде, може би малко преди да съм пуснал тази тема... Там общо взето им стана смешно, че издирвам кола по сантиментални причини и ми отказаха категорично каквато и да е информация. Мотивът беше, че тази информация мога да я ползвам срещу настоящия собственик... Но по - скоро ги мързи да ровят в папките, защото компютъра отскоро е на нашата планета и хапе. Отивам в КАТ, официално молба искам да пусна, т. е. да си дам всички данни и после да ходя да изнудвам някой за Skoda на стойност под 1000 лева... Но за КАТ имам една друга идея, ще пробвам след около месец, но съм по - скоро скептично настроен към тази изключително... държавна структура.

Но както и да е. Един добър човек е намерил някак си тази тема и по една случайност ми се обади точно, когато се бях прибрал в Русе (живея във Варна). Каза, че има 105L, закупена на 30.01.1982-ра, със стар рег. № ''РГ 7845'' (Papek I е купен на 28.02.1982-ра, стар рег. № ''РГ 7804''). Цветът и на двете коли е един и същ - 2021 béžová šampaň. Видях колата му в тази събота - пазена машина, спор няма.

И между другото е с правоъгълните фарове - оригинално ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.