Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

Работата по забавата, в "Skoda"-та ми, е завършена

tuningmania

Recommended Posts

Здравейте,

Дълго време намирах глупави оправдания да не завърша развлекателната системка в "Octavia"-та ми! Е сега вече, най-сетне, всичко е готово! Бях обещал във форума да се похваля, като всичко е монтирано и работи!

На кратко - 300W инвертор (от 12V- ток на 220V~), стар настолен компютър в багажника и 15 инчово "TFT" дисплейче пред седалката до шофьора :) Ето и нагледно всичко - самата ми колица и техниката в нея: Натисни точно тук

П.П.

С доста трудности се сблъсках, докато постигна желания резултат! Ако все още някой се интересува нещо относно забавляващата система - да пита смело! Ще обяснявам кое, как и защо :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега, не си ли чувал, че обикновените компютърни HDD-та нямат анти-шок система и често задират при сътресения по време на работа? :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "Krankenstein" - Колега, преди да сложа тази системка в "Octavia"-та, я ползвах същата около 2 години в старата ми кола! Повярвай ми - НИЩО му няма на "HDD"-а. Иначе да - знам, че не е здравословно за хардуера, като цяло! Нарочно взех един 80Gb-ов "HDD" с 5 години гаранция - та да мре ако ще :) Засега 2 години нищо му няма, даже мога да ТИ го дам да го тестваш за "Bad Sectors" :) Пък и да се спомине даже.. пак съм навит да давам по 80 лева (някъде на такава цена го купих) на всеки две години - но да си имам хиляди .mp3-ки, стотици видео клипове, десетки филми, "Wire Less" интернет, игрички и "DVD" записвачка - ако на някой му хареса нещо - направо му го записвам на светофара :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "txl" - Има естествено :( Не биваше да ме подсещаш за този сериозен проблем. Тъмън се бях надъхал..

До "ВСИЧКИ" - Някой да има идея как да изключа предната дясна въздушна възглавница на таблото? Ако стане нещо, да не дава Бог, не ми се мисли ако има човек на дясната седалка каква фото-рамка ще му стане "TFT"-то :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре е станало щом ти харесва на теб е най важното. Защо не го измисли малко по-добре захранването, да не е от АС12 на ДС230 и после компа след захранването е пак на АС12 и АС5. Явява се малко безмислени трансформации, а има начини да се направи със стабилизатори на напрежението и да избегнеш тия 2 броя преобразуване.

Еърбега има опция да го изключиш.Спомена ми е някаде от дясната предна врата като я отвориш и там се огледай. Това малко наизуст го казвам ама съм го виждал някаде ама не се сещам сега къде точно беше. От завода са я заложили тази опция ако си влачиш детенцето в столче и го сложиш на предната седалка да не изхвърчи през задния прозорец след като го удари възглавницата :mrgreen:

Този монитор като си седи там може ли да се махне лесно или ти като си оставиш колата на мястото Х без надзор каква е вероятността да имаш счупен прозорец и да нямаш 15''тфт

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както Наско е споменал - има начин да се избегне това двойно преобразуване... Иначе е готина идеята и ми харесва как е станало от снимките ;) Монитора има ли възможност да го обърнеш към теб /шофьорското място/ или е само за пред пътника? Сега идва ред ма приличния звук, който трябва да докараш към картината :mrgreen: Виждам добър плеър, което пък е предпоставка за добор начало...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "corropt" - С инвертора беше най-лесно :( Пък и все пак е удобно да имаш 220V~ в колата. Може да си пуснеш каквото искаш до към 300W. Кеф ТИ нормално зарядно за "GSM", кеф ТИ малко телевизорче на някой пикник :) Даже сега гледам, че има за по 120 лева 1Kw инвертори - на пикника може да има и скара :) За въздушната възглавница ще проверя как стой въпроса и ще я изключа! Монитора се маха с една ръка и си го прибирам в чантичка за лаптоп :) Вечер чантичката се прибира у дома и на сутринта пак се сваля. Разправия.. но за пустата гъзария :)

До "zloQQ" - Монитора няма как да се върти. Можеше да се направи с въртяща се стойка, но първо щеше да се ускъпи конструкцията и второ щеше да стане много по-грубо, когато монитора не е сложен на работната си позиция. Сега, като го няма монитора, над жабката стърчи една тънка заоблена ламаринка (как забравих да я снимам само стойката, без монитора). Обмислям да боядисам въпросната ламаринка в черен цвят, че сега е сива, и тогава мисля, че съвсем ще се слее с таблото. Иначе ъгъла на видимост на "TFT"-то е чудесен.. от всички места в колата (даже и от щофьорското) се вижда какво е пуснато на компютъра :) А за звука.. плеърчето ми (фен съм на марката "Alpine") е доста старо.. някъде от към 2002-2003 година. Бих си взел ново "Alpine"-че и трябва всички високоговорители да се сменят, че в "Octavia"-та са все още оригиналните :( А трябва 4 летни гуми да взема, 4-те спирачни диска с всички накладки ще сменям, искам ксенон и ми е мерак да си сложа автопилот. Та.. първо по-важните неща.. музиката ще изчака. Сега съм изкарал звук от аудио-картата на компютъра и съм го пъхнал като "AUX" в "Alpine"-а. Е, дискотека не мога да направя но като го увелича до предела на високоговорителите.. не може да си говорят двама души в колата, което за мен - за сега, стига :) И те така..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "tsanko" - Почти всяка компютърна фирма трябва да има инвертори. На скоро виждах и в "Технополис". "Пулсатор" в Студентски Град трябва да имат също. Все повече и повече навлизат тези джаджки..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако все още някой се интересува нещо относно забавляващата система - да пита смело! Ще обяснявам кое, как и защо

... защо ''стар настолен компютър'', а не лаптоп...?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "rsk" - Нямам идея как да монтирам лаптоп пред жабката без клавиатурата му да пречи :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.