Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

Парктроник

Боби Доктора

Recommended Posts

Вече започнах ремонтите по Юки... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Майтапя се. Става въпрос относно дразнещ ме "проблем" тези дни с предния парктроник, който оправих за около 10 мин. А именно: не бях обърнал внимание, но напоследък при паркиране - (парктроникът се включва автоматично със задната или при натискане на копче от таблото за отпред) забелязах, че предният парктроник чат-пат припиуква и показваше препядствие (при липса на такова) При студовете мислех, че е от полепналия сняг и лед на предната броня. Ама сега по топлото :?: И на всичкото отгоре вчера започна да пищи непрекъснато. Бях се запътил към ЕТ, но открих сам проблема: подложката за номера е хваната за оригиналните дупки на бронята, които не са съвсем в края. А бронята е леко извита. Подложката (съответно и номера) са прави и нееластични (корави) и съответно не заемат изцяло формата на бронята (съответно номерът леко "щръкваше" в краищата. Помислих си - дали той (номерът) не пречи на вътрешните сензори? Свалих табелата и навих още две мънички рапиди в самия край на подложката (тя там си има дупки). После надянах номера, който прилепна идеално по контура на бронята - и FIX на проблема. Готово. Отказах се от "гаранционни претенции" към ЕТ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

П.С. (Off-t) :oops: проблема оправях на OMV на "Опълченска", където се събираме сутрин фирмата. Та реших и да оправя една малка повреда по служебната ни кола (моят бивш Фаворит). Повредата не е интересна - лошото е, че за нея имаше нужда от макетен нож. Проблемът го оправих, ама за беля така се "делнах" с ножа, че почти си отнесох пръст на лявата ръка (хубаво, ДЪЛБОКО). При бързата намеса на колегите ми от фирмата и аптечката от колата позакърпихме положението. Кофтито беше, че докато се намесят кръвта по асфалта беше като от закклано прасе... Сега отпочивам и се готвя за срещата в Пловдив :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен задния парктроник понякога започва да писка непрекъснато ( все едно няма вече накъде). Препядствия зад мен обаче няма . Случвало ми се е понякога след автомивка , понякога и без причина. Не му обръщам внимание. След едно - две задействания на парктроника непрекъснатия сигнал млъква.

Повече ме дразни факта че задните сенсори гледат само назад , а не обхващат малко и ъгъл. Тогава би било по добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "Bobi Doctora" - Виждал съм същия проблем с предния парк-троник на едно "Audi". На Баща ми шефа си купи от "Ауто Техника" (още ТЕ бяха официалния вносител на "Audi") новото "A6" точно като излезе.. 2004 някъде беше.. понеже на човека не му се чакаше и взе тестовия автомобил :) Та и там предната броня е бая огъната и датчиците пищяха. Решихме проблема като свалихме пластмасата под номера :) Даже без тази подложка седи доста семпло и елегентно. Някак си без нея изглежда по-изчистено и ненатрупано. Аз и на двете коли съм си махнал тези пластмаси, макар, че нямам парк-троници :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен става след автомивка - сигурно има остатъчна вода, която го задейства. Случва се понякога и от нищото да изписка, но причината се оказва насъбралата се мърсотия...

Иначе димон, защо според теб не хваща и настрани? При мен хваща. Знам, защото паркирам много близо до една колона (тесничък ни е служебния гараж) и си пищи, когато колоната се падне отстрани на колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами защото веднъж като маневрирах назад си одрах гумения калобран във висок бордюр . Нищо не писна и аз бях спокоен. Това ме наведе на мисълта външните сензори да гледат не точно назад а примерно под 45 градуса.

Абе - свиква се . :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е бордюра е друга работа. Дори когато е отзад парктроника рядко хваща.

А по темата - датчиците трябва да се поддържат чисти и няма да има проблеми...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами защото веднъж като маневрирах назад си одрах гумения калобран във висок бордюр . Нищо не писна и аз бях спокоен. Това ме наведе на мисълта външните сензори да гледат не точно назад а примерно под 45 градуса.

Абе - свиква се . :D

На техниката не трябва да се разчита на 100%.Това се отнася и до тракшън контрола.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен парктроника (заводски) се случва да се обади без причина. Въпреки това съм много доволен от наличието му. Хеле пък жена ми ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чета, че се оплаквате от остатъчната вода от автомивката, която задейства безпричинно парктроника. Добре де, а като вали дъжд и/или сняг, какво става?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чета, че се оплаквате от остатъчната вода от автомивката, която задейства безпричинно парктроника. Добре де, а като вали дъжд и/или сняг, какво става?

По принцип водоструйките на автомивките са по-агресивни от природата ( 100 бара налягане) и повече вода попада в процепите на датчиците. Иначе ми се е случвало и от сняг да пищи , но когато се досещам за причината давам CANCEL. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Боби, знаеш по-добрия вариант - DVD дисплей на таблото и с камери на броните, ама нали е пусто гаранцонна...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.