Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

TDI - "двумасов" маховик

димон

Recommended Posts

Напоследък във форума зачестяват понятия като двуделен или двумасов маховик използван в TDI моторите.

Нека някой "разбиращ" колега да обясни предимствата и най-вече недостатъците на това чудо на техниката. Доколкото схващам в комплекта на съединителя феродовия диск няма демпфериращи пружини , а тяхната роля изпълнява подобно "чудо" в маховика. :D

И защо този маховик не подлежи на рециклиране , а трябва да се дават луди пари за нов комплект!!!!!!

При по-рязко потегляне с по-малки обороти (особено по наклон) на няколко пъти съм забелязвал кратък тъп удар идващ от мотора за който обяснението ми е така наречения ... "маховик". Целта на маховика е да заглади неравномерните тактове на 4-те бутала, които се получават при експлозиите. Защо пък конструкторите решиха демпфера да бъде в маховика !!!

ще ми бъде интересно мнението на dadan :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

отговора е : 1- за да е гадно на собствениците 2- да се промени нещо, нали е нова кола, трябва нещо да се пипне,да се смени да не е като едно време 3- глупав конструктор- решил да подобри нещо, па се усрал...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много са гадни и съединителите и маховиците на шкода. слагат наи слабите от цялата ВАГ група. за 1година вече 2 заводски съединитела ми отиват. относно чукането при мен идва от съединитела не от двоиния маховик (1.8Т). ако ти е разбит маховика ще ти удря в педала като отпускаш. Поръчах си СПЕК стеидж 3 и сега го чакам. ще ви пиша мнение после.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми аз моята си я взех на 4 км. Нова , от магазина. ...От малка съединителя си чука. Чука (вибрира) от леко натскане до...малко преди пълно отцепване. При пълно натискане - спира да вибрира.

Аз го отдавам(х) на това , че мотора е ТД ( работи доста по остро и негладко от бензин)....

Дали Audi и VW използват същите маховици ?!...макар , че мотора е същия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.