Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

Оборотомер

6mire

Recommended Posts

дори и да си намеря оборотомер за 105 после как да го свьржа :?: и друго да попитам.зашто лампата на акумулатора свети постоянно а зарежда.е не свети ярко но не гасне.

Skoda_Estelle: Заглавието също трябва да е на кирилица!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

оборотомера се свързва към бобината, а по повод светещата лампа имаше цяла тема, разрови се с търсачката :idea:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми сега нямам време да я гледам штото от 4 год. жиевя в италия но пьрвата ми работа като се прибирам е да и направя едно крьгче.и когато се прибера за винаги щте я направя като нова ништо че е на 26 години.а за саита разбрах случайно преди 2 дни и се ровя по цяла вечер много е як smile119

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз в момента имам същия проблем :cry: акумулатора не се зарежда хубаво и пада често.Viktor_ е прав,че само с мултицет не може да се разбере дали всичко е наред.На мен преди лампата не ми светеше,но пак зареждането не беше както трябва да е,не съм го мерил но нов акумулатор от друго не пада и смених четките и сега свети постоянно както при теб,но не ярко а слабо и с мултицет замерихме напрежението 11,87V което е малко.После релето проверихме и се оказа че не изключва.В това начинание ми помага един комшия,работил дълги години в тази област и като отстраниме проблема обещавам да пиша подробно какви са били точно причините.Но съм го отложил за следващата събота :oops:

P.S. най-вероятните причини са алтернатора(четките,някоя фаза,голямо съпротивление някъде,диод и т.н.) и релето :!:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Обещах да пиша и ето:при мене причините бяха няколко:

1.Изтрити четки на алтернатора(е не много);

2.Повреден реле регулатор;

3.Отпоен доид на една от фазите(най-вероятно в следствие на мое некадърно отваряне :mrgreen: );

4.Ръжда по ротора и статора;

5.Мястото където четките осъществяват контакт с ротора беше също зацапано;

Отстаранихме всички причини и сега лампата не свети.Пътувах в голямо задръстване от Перник до Студентски и акумулатора си е наред.Само още не сме замерили зарядния ток,но като това стане,ако някой има интерес да пише ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.