Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

полезни съвети за GSM-ите

Krankenstein

Recommended Posts

http://store1.data.bg/krankenstein/hitrinki_mobilen.ppt

повечето от нещата не ги знаех, а това за батерията още не съм го пробвал

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахаха, какви са тия глупости?!?

Номер 2 е върхът! Ако имам говорящ папагал или синигер може ли да ми отключи колата? Що за глупост, това е някаквъв майтап. Ако не беж всички към зоомагазините и да ставаме автоджамбази. Ако си запиша звика от дистанционното на gsm-а мога ли да отключвам?

Номер 3 също е много добро :D:D:D Ако имам вграден телефон в колата и се обадя на някой номер може ли да ми зареди 50л. Супер 100? ....аааа да не забравя да помоля и да ми провери гумите на 2.2 атмосфери и да лъсне предното стъкло, че се е замазало от мушичките. Мерси!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

#2 наистина звучи тъпо, понеже телефонът трябва да предава на същата честота, за да отключи но ще пробвам някой път за ташак

#3 ще го пробвам веднага като ми падне батерията, но предполагам тя трябва да е оргинална, за да се ползва тая функция

#4 работи, обаче не ми е ясно как точно оператора ще засече откраднат телефон по този сериен номер, предполагам си има начини де

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, това с батерията е глупост - пробвахме го на 3 телефона и нито един не пожела да го направи - Сони-Ериксон к750, Нокиа и един Самсунг - нищо!!!

За колата още не сме го пробвали, ама силно се съмнявам - освен ако алармата не се задейства от звуков сигнал, който евентуално да предаде телефона, ама такова нещо - как не го вервам просто!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, това с батерията е глупост - пробвахме го на 3 телефона и нито един не пожела да го направи - Сони-Ериксон к750, Нокиа и един Самсунг - нищо!!!

Пробвах на същите телефони + един Алкател - също не става.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвам точка номер 4 - серийният номер излиза :) Колкото до *3370# , на Нокиата ми излиза "Change active speech codec" :? Какви кодеци, какво чудо ??? :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хахаха това са пълни глупости. Аз им се смях рпеди седмица като ми попадна това нещо пред очите. 50% капацитет на батерията >> това да не ти е резервоара за бензин и да имаш резерва хахахах

а за алармата звъчи доста тъпо и докато не го видя няма да повярвам. То ако става така то значи, че дистанционното ти излъчва честота със спектъра на човешкия глас(3,4КХз) което е невъзможно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

#3 на моя Алкател също не става, изписва "Недостъпна услуга" :roll:

#4 работи, обаче не ми е ясно как точно оператора ще засече откраднат телефон по този сериен номер, предполагам си има начини де

Мисля, че този IMEI код се предава като част от сигнала изпращан от GSM-a, т.е. при добро желание оператора би могъл да разбере поне в коя клетка се намира даден апарат. Има случай полицията да открива откраднати GSM-и, но в повечето случаи, вероятно не им се занимава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко това са пълни глупости разбира се.

Единствено за IMEI е вярно че може. Може да се установи коя симкарта работи в съответния апарата и ако картата е под договор ( а не е анонимна (прима)) пращат инфото на МВР и те привикват да снесеш телефончето. Разбира се от мнгоо отдавна IMEI те се сменят а гепените телефони се ползват с прима или б-конкект..така че...ако ви го откраднат събирайте парички за нов :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смяната на ИМЕЙ номера е доста скъпа, особено за новите модели. По принцип около 90 % от крадените телефони се намират, даже и да се ползват с прима или биканект, има си начини

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.