Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

Кой е оптималният бензинов мотор за Октавия 2

huko

Recommended Posts

Досега си говорихме с един приятел, който чака дете и иска да си купи кола, за да вози семейството си предимно събота и неделя.

Понеже не очаква да минава повече от 20 000 км на година го посъветвах да си купи бензинова кола и питането ми към вас е:

Кой бензинов двигател осигурява достатъчна динамика (да не се затруднява да носи купето) при не висок разход на гориво?

ПС Турбодвигателите ги изключваме като опция, защото не съответстват на темперамента на шофьора и на това, за което ще се ползва машината.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

реален разход на една октавиика1 комби сега е на 60 к км. от мотора 1.8 -125 коня за София карана като служебна кола по задръствания, непестене и тн е 12-13. Това за разхода, а доколко е оптимален двигателя май си е до лично усещане и доста относително. На мен ми се струва ОК

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не беше уточнението "турбодвигателите ги изключваме като опция" веднага казвах 1.8 TSI (не, че двулитровия е лош). Но щом не иска турбо то не остават много опции - "моя" 1.6 FSI. Не е стрела, но има много, много прилична динамика, 115 к.с., среден разход около 7 (+- 0.5), в града 8-9 в нормален град и 10 и нагоре в София, когато навсякъде е тапа и да включиш втора е невъзможно. Фаровете и климатика не ги спирам целогодишно. Технологията FSI е ултра модерна и дава стахотни резултати - супер динамика при нисък разход, лошото е, че се кара с 98 и 100 октана бензин. Не го казвам защото имам такава. Признавам достойнствата и на дизели и на други бензинови като MPI и т.н., но понеже върпоса е за безнинов без турбо смятам, че това е избора! За поддръжка не мога още да кажа, но мисля, че е по-евтино от дизела. То по принцип всички нови коли са все по-сложни и по-сложни и рамонтите се усложняват и ускъпяват. По-добре да не ти се налага друго освен масло :D Нали е Шкода все пак!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.