Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

Получих своя Street racer certificate

maxrpm

Recommended Posts

вчера 2 прасета ми връчина този официален документ, а на дрегера им го набутах с 3 нули smile150 smile102 http://www.skodaclub-bg.org/gallery/dis ... =280&pos=0 Забележете само колко професионално съм се разминал с глобата от 150лв и 1 месец без книжка :lol::lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

maxrpm,

Това че не си видял знака не те оправдава! Напротив - ще ти шибнат и допълнение "каране с несъобразена скорост"!!!

Ако все пак решиш да оспорваш акта се хвани за непълното ЕГН! Това прави целия документ невалиден.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз в ЕГН-то се загледах, не само в твоето, но и в това на свидетеля - и двете са непълни. Изтрил си ги преди да качиш файла или така са в акта? Ако нищо не си пипал, акта наистина е невалиден. А за невиждането на знака - така само можеш сам да си го забодеш - не можеш да докажеш, че ако беше спазвал ограничението за скорост, че пак нямаше да го видиш. Освен ако не е бил затрупан със сняг, което към дата на акта е невъзможно :mrgreen:

Между другото голяма си новобранка :P От тази страна на Цариградско почти винаги има куки по простата причина, че много шофьори забравят, че вече са в София и си пердашат здраво, току що слезли от магистралата :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си късметлия - нищо. Ако не си - може да получиш дрешка на раета и да гледаш небето на карета :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

честито за акта :( и аз там знам че винаги стоят полицай. Кофти пропуск че не си го знаел и ти.

вудо, като ти е зацапан номера и не спреш за доста малко време ще те хванат.. или поне това ми е опита, че един път се пробвах да не спра и се направих на разсеян ама доста бързо вървят тези астри :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

VooDoo,

Изобщо не е необходимо да те гонят тия с ладите! Достатъчно е да звъннат на колегите и гориш! По-добре не се е-вай като не знаеш да летиш ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Eгн то го зачистих аз, а иначе съм минавал сигурно хиляди пъти от там и никога не съм ги виждал, Акта - боли ме. Аз и на оня му казах - сега по цариградско ще карам с 120 поне да не ме е яд , и така и направих. Не ме е яд, глобата хубаво щеше да я няма ама 100лв .... ще пия 1 студена вода и ще ми мине, а и поне се базиках с тея оня вика не мога да чета, викам - гледам можеш да пишеш, а? Мога вика само да пиша! Е викам как си се научил да пишеш така ще се научиш и да четеш. :lol: А и всеки път като чета как съм надвишил ... с "личния си автомобил" Шкода и се изпълвам с дулевно смирение като се едно сам познал философията на буда

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Акта си е редовен за сажаление, изтрил сам номерата щото вав форума влизат и вън6ни хора и туко виж някоя гневна свиня зела та ми направила мръсно, не за друго

единственното което го няма попринцип е егн то на актосаставителя и също така няма 2ри свидетел щото в кочинката бяха само 2ма, това не знам дали помага

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Акта си е редовен за сажаление, изтрил сам номерата щото вав форума влизат и вън6ни хора и туко виж някоя гневна свиня зела та ми направила мръсно, не за друго

единственното което го няма попринцип е егн то на актосаставителя и също така няма 2ри свидетел щото в кочинката бяха само 2ма, това не знам дали помага

Чл. 21. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) При избиране скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава следните стойности на скоростта в км/ч:

Пътно Населено Извън Автома-

превозно място населено гистрала

средство от: място

Категория А 50 80 100

Категория В 50 90 130

Категории С, D 50 80 100

Категории В+Е,

С+Е, D+Е 50 70 100

Категории Т 50 50 -

Категория М 45 45 -

Самоходни

машини 40 40 -

(2) Когато стойността на скоростта, която не трябва да се превишава, е различна от посочената в ал. 1, това се сигнализира с пътен знак.

Не са вписали Чл. 182. /3/ което е:

3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 100 лв.;

което трябва да бъде отбелязано в акта. НАПИСАНОТО ОТ ПИЛИЦАЙТЕ ОГРАНИЧЕНИЕ ОТ 60КМ И ЧЛ.21 СИ ПРОТИВОРИЧИ.

При така написан акт трябва да са вписали чл. 182/3/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чл. 21. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) При избиране скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава следните стойности на скоростта в км/ч:

Пътно Населено Извън Автома-

превозно място населено гистрала

средство от: място

Категория А 50 80 100

Категория В 50 90 130

Категории С, D 50 80 100

Категории В+Е,

С+Е, D+Е 50 70 100

Категории Т 50 50 -

Категория М 45 45 -

Самоходни

машини 40 40 -

(2) Когато стойността на скоростта, която не трябва да се превишава, е различна от посочената в ал. 1, това се сигнализира с пътен знак.

Не са вписали Чл. 182. /3/ което е:

3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 100 лв.;

което трябва да бъде отбелязано в акта. НАПИСАНОТО ОТ ПИЛИЦАЙТЕ ОГРАНИЧЕНИЕ ОТ 60КМ И ЧЛ.21 СИ ПРОТИВОРИЧИ.

При така написан акт трябва да са вписали чл. 182/3/

Нищо не си противоречи, щото са писали, че ограничението е въведено със знак В-26.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо не си противоречи, щото са писали, че ограничението е въведено със знак В-26.

Написано е ограничение 60км. , а таблицата е за ограничения при липса на пътни знаци. При изписано 60км. трябва да впишат нарушения чл. и ал. и да посочат чл. който посочих със съответната ал. за видима яснота с колко е превишението което не е направено и да ти дадат правилник за справка преди да разпишеш.Та утре ако сменят знака или вечерта го крадна и пусна жалба, че при повторно ходене за справка и кажа НЯМА ЗНАК какво правим? Изписания от тях чл. е при липса на знаци. Сигурно си мислиш, че при ограничение от 60км или 80км в гр. условия могат да те набутат за 50км. Съгласявай се твой проблем

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами те са си написали - чл. 21, ал.2 - скорост различна от таблицата, указана със знак В-26. написали са колко е ограничението и с колко е карал колегата. Ако не можеш да извадиш 60 от 89...ама това едва ли ще те спаси. Друг е въпросът, че ако има мерак да ходи на дело - печен адвокат винаги ще изнамери нещо. Но като цяло актът си е ОК.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами те са си написали - чл. 21, ал.2 - скорост различна от таблицата, указана със знак В-26. написали са колко е ограничението и с колко е карал колегата. Ако не можеш да извадиш 60 от 89...ама това едва ли ще те спаси. Друг е въпросът, че ако има мерак да ходи на дело - печен адвокат винаги ще изнамери нещо. Но като цяло актът си е ОК.

съгласно точното изписване на АУАН трябва да е вписано точно нарушението и деиствието по чл. което при нарушения води до:

Глава седма.

АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ

всичко друго е мижай да те лъжем и възможност на полицаите да бягат по чл.-те после. Трябва да е изписано точното нарушение в случая 182, ако няма посочена глоба за нарушението се вписва се вписва чл.185 което води до чл.186. Сигурно ще се научат как се пишат актове и ще почнат да пишат фишове щото в съда се аргоментират, че нама ли практика с което нарушават чл.185 и чл.186

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Abe az se razwam 4e ne sa 31km nad, wii za akta ste se fanali, 6e wnimawam powe4e i twa e. Az namalih 6toto ima6e mnogo dupki ako be6e gladko 6tqh s 115-120 da mina koeto 6te6e da e smile150 , az towa i na kukata mu go kazah

sori za kirilicata

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между другото актовете можеш винаги да си ги успорваш, поне постановленията върху тях... един адвокат ми беше казал че вътре е пълно с грешки и това в съда се взема под внимание... дали е прав?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между другото актовете можеш винаги да си ги успорваш, поне постановленията върху тях... един адвокат ми беше казал че вътре е пълно с грешки и това в съда се взема под внимание... дали е прав?

абсолютно точно. особенно при разлика м/у акт и постановление. за това писах как трябва да е изписан акта. сега ще има разлика и в съда пада.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А обърна ли внимание, наистина ли са точните час и дата на радара?Мене ме засякоха с радар на Вапцаров (информативно само-колата беше Шкода Октавия).Карах с 60, те ме спряха и радара показваше 79.Първоначално помислих че скоростомера е грешен, но после погледнах, радара не показваше нито дата, нито час.

Оставих ги да напишат акта.През това време наблюдавах как работи-ами много просто как работи, нагласен е да засича бързаците движещите се с над 50, при което полицая отиде до радара, не видях какво направи, после извади палката и спря нарушителя.Не оспорвах и не обжалвах нищо.Така винаги ми дават минималната глоба.100 лв.Майната им, това не са пари.

Но ще знам, ако полицая е нагъл, за вбъдеще знам къде да гледам, което е много по ценно от легендите из интернет от типа "пиши че е бил пиян" или "възрази за свидетелите".Нищо от тези неща не върши работа когато обжалваш акта в КАТ.А това със съда са пълни глупости, докато чакам делото, трябва да платя глобата, която после ако осъдя КАТ, ще я видя точно никога.Един от проблемите на съда е, че когато някой бъде осъден да плати на някой друг пари, това не значи че той ще ги има.А да пратят съдия изпълнител да направи запор на собственост на КАТ-ДНСП, да го продаде на търг и да ми върне парите... хохохо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радара беше неккав убит български или руски не показваше нищо ама на акта си пише "около" ... ще зачакам и около 1ви ще видим какво ще стане ако са 100 супер ако са повече кофти, поне якото е че не могат да ми вземат книжката и ще мога пак да се състезавам по пистата "Цариградско Шосе" :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тия актове аз ги наричам 40левки,щото такваз е реалната глоба.Пишат ми ги винаги когато спя или ми е лошо нещо ,не внимавам, влача се и го духам с каране с 90-100 на магистрала и некви знаци по 60.Иначе когато карам бързо на КАТ не спирам,просто си искам книжката.Леко зацапаният номер винаги помага,но основно правило е да се бяга на куките в познат район.И без паники-ако в настигнат със светлини ,казвате,че сте си нагласяли радиото и не сте видели палката.Основната опастност е задния номер, позацапайте го.И за бога-не влизайте в комплекс с 2-3 изхода(младост 1а,2) или ако влезете спрете колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "maxrpm" - 2-ри свидетел се попълва, когато полицаят е само един! Тоест тогава трябва да го има самия него и още давама свидетеля! Ако полицайте са двама (както при ТЕБ), единия е акто-съставител а другия е свидетел. Но виж.. факта, че му няма "ЕГН"-то на акто-съставителя, трябва да се пита някой адвокат.. може и да отмени наказателното постановление пред съд.

П.П.

И как си могъл да напишеш, че не си видял знака? Пишеш, че знак НЯМА! След това "КАТ" трябва да докажат с документ, че има! А сега де?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

видях че го няма егн то на актосъставителя, но пише че възражения се правят в 3 дневен срок, сега на тоя етап мога само да чакам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "maxrpm" - Ей, ще ТЕ набия накрая (чисто Приятелски). Слушай сега.. аз лични не обжалвам акт, а чакам наказателното постановление и тогава него обжалвам - пред съд! Така, че.. в ТВОЯ случай.. очевадно акта е непълен. Това само по себе си значи, че ако някой от голямите (о, милите) Шефове в "КАТ", ТИ издадът наказателно постановление на базата на този същия непълен акт, значи 90% в съда наказателното постановление ще отпадне, защото същото е издадено на базата на документ (акт) с невярно или непълно съдържание! Схващаш ли? В ТВОЯ случай даже си мааалко на далавера. Имаш две чужди грешки, ако мога така да се изразя, срещу който да се бориш. Първата е, че акта не е попълнен коректно. Втората е, че са ТИ издали наказателно постановление, на базата на същия този акт! ТИ май малко си се разправял с Полицаи, който милите, грешно разбират идеалите на системата в която работят. Трябва повече да се озлобиш, НО след като се научиМ (и себе си включвам тук) да караме добре! Хайде със Здраве.. и после (ако решиш да идеш по съдилища) да разправяш какво е станало :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "maxrpm" - Ей, ще ТЕ набия накрая (чисто Приятелски). Слушай сега.. аз лични не обжалвам акт, а чакам наказателното постановление и тогава него обжалвам - пред съд! Така, че.. в ТВОЯ случай.. очевадно акта е непълен. Това само по себе си значи, че ако някой от голямите (о, милите) Шефове в "КАТ", ТИ издадът наказателно постановление на базата на този същия непълен акт, значи 90% в съда наказателното постановление ще отпадне, защото същото е издадено на базата на документ (акт) с невярно или непълно съдържание! Схващаш ли? В ТВОЯ случай даже си мааалко на далавера. Имаш две чужди грешки, ако мога така да се изразя, срещу който да се бориш. Първата е, че акта не е попълнен коректно. Втората е, че са ТИ издали наказателно постановление, на базата на същия този акт! ТИ май малко си се разправял с Полицаи, който милите, грешно разбират идеалите на системата в която работят. Трябва повече да се озлобиш, НО след като се научиМ (и себе си включвам тук) да караме добре! Хайде със Здраве.. и после (ако решиш да идеш по съдилища) да разправяш какво е станало :)

Ами ако пише на наказателното постановление че не поднадлежи на обжалване????

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.