Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

Octavia I 1,9 TDI 90 к.с. Обтегач на пистовия ремък

dian11

Recommended Posts

Здравейте колеги,

искам да попитам, дали някой е имал проблеми с обтегача на пистовия ремък на ТDI мотор. При мен проблема е следният: Купих Октавия TDI през май 2007г. Трудно мога да определя действителните километрите на автомобила, но в случая е без значение. Като я купих установих, че обтегача (който е с амортисьор) издава много неприятен шум и съответно пистовия ремък не се обтяга добре. Купих нов обтегач от Ауто плус, като цената му беше 140лв. Смених го, имаше ефект, но не както очаквах. Наскоро забелязах, че и сменения обтегач започва да тропа страшно силно. След дълги питания тук и там, стигнах да извода, че пистовия ремък е по-дълъг и затова обтегача не може да го обтегне добре. Смених го с 20мм по-къс ремък и определно отново имаше ефкт. Постоянното тракане от обтегача изчезна.Сега обаче, на моменти всичко е ок, но на моменти обтегача сякаш засяда в някакво положение, не обтяга добре, трака леко и създава много неприятна вибрация по мотора. В следващия момент, ако пусна фарове или натисна съединителя се оправя. Някой път се случва и при пуснати фарове и натиснат съединител. Само да отбележа, че всичко това се случва само на празен ход при ниски обороти. Моля ако някой има някава идея или ако има опит с подобен проблем да го сподели. Защото се оказва, че аз експереминтирам и не съм стигнал до отстраняване на проблема напълно. Ако може също така някой да сподели, дали на празен ход при 800-900 об.м., обтягащата ролка на този обтегач вибрира непрекъснато или стои успокоена както при високи обороти. Така поне ще мога да разбера, дали новия обтегач просто е некачествен и трябва да си купя оригинален от ЕТ. Но преди това, ще се радвам да споделите мнения.

Благодаря Ви предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

като пишеш че си сменил ремъка с 20мм по къс тогава ти си минал към по къс от оригиналния или си минал към нормалния размер с който колата е излезнала от завода??? Утре само да не забравя ще хвърля един поглед как е при 1,9 пд 101 коня и ще пиша.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти.Миналата година и аз сменях обтегач само че на 1.9 110к стария шумеше доста силно и подскачаше много купих си от А1 обтегач за сега е добре почти не играе.Задължително си сложи оригиналния ремък които е за колата.На мен се опитаха да ми пробутат по къс с 20мм но го отказах макар да ме убеждаваха че нямало проблем.Според мен товари цялата система и от там може новия да ти е искарал по малко,провери дали е стегнат добре към мотора.И наи интересното беше като свалих ролката от стария в нея нямаше абсолютно никаква грес.Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента ренъка е с 10мм по-къс от оригиналния, ориг. мисля е 1660мм, а в момента съм с 1650мм. Но този,с който купих колата беше определно доста по-дълъг, може би с около 10мм от оригиналния. Като го сменях, първо опитах с размера, който е по каталог, а именно 1660. Но не обтегна добре, след което 1650 обтегна добре и успокои обтегача. Ролката на алтернатора не съм е проверявал, но ми се струва, че амортисьора на обтегача е по-къс от нормалния и затова не може да натисне ремъка с повече сила, и съответно да обтегне добре. А ролката на обтегача също

много вибрира. Мисля, че не би трябвало да е така. Но с ТDI нямам опит и затова се консултирам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Утре само да не забравя ще хвърля един поглед как е при 1,9 пд 101 коня и ще пиша.

за 'утре ' забравих, но днес ще напиша че няма нищо клатещо се и подскачащо в двигателния отсег освен клатенето на целия мотор :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.