Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

ПОМПА-ДЮЗИ за 1,9 TDI-PD 105 кс

димон

Recommended Posts

Моля , ако има някой колега да е по-навътре в нещата да сподели при мотор 1,9 TDI-PD на Октавия 2 кой модел помпа-дюзи се използват:

1. PDE-P2 с електромагнитен клапан или 2. PPD 1.1 с пиезоелектрическия клапан, ....и малко повече инфо... :) [/code]

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пиезото има много по-бърза реакция, поради което могат по-добре да управляват процесите на впръскване и оттам по-оптимална работа на двигателя.

Но за това дали само vRS има пиезо не знам - възможно е, но какво се случва при 2.0 TDI vRS - дето е 170кс??? Логично би било и то да е пиезо....

1.9 TDI-PD - 105кс за мен не се различава съществено от предишния 100кс - само управлението му е друго, изкарали са 5кс и 10нм отгоре, но са влошили кривата на въртящия момент. Честно казано ако предлагаха Новата Октавия 4х4 със стария 100кс PD бих предпочел нея пред 105кс - макс въртящ момент е на разположение за доста по-дълго време при 100кс.

EDIT: Smirnoff, както съм писал ако можеше да се вземе нова Октавия със "стария" двигател 100кс - щеше да е супер, за мен той е по-добрия в техническо отношение, а пък както и ти казваш данъка е двоен за 105кс без да получиш нещо съществено като поведение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пиезото има много по-бърза реакция, поради което могат по-добре да управляват процесите на впръскване и оттам по-оптимална работа на двигателя.

Но за това дали само vRS има пиезо не знам - възможно е, но какво се случва при 2.0 TDI vRS - дето е 170кс??? Логично би било и то да е пиезо....

1.9 TDI-PD - 105кс за мен не се различава съществено от предишния 100кс - само управлението му е друго, изкарали са 5кс и 10нм отгоре, но са влошили кривата на въртящия момент. Честно казано ако предлагаха Новата Октавия 4х4 със стария 100кс PD бих предпочел нея пред 105кс - макс въртящ момент е на разположение за доста по-дълго време при 100кс.

нали се сещаш какво се случва с тези +5коня ... по-голям данък ... държавата се гуши по-добре . Според мен тези 5к.с. не са критични

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А основните разлики???

Пиезото има много по-точно управление. Много по-безшумна работа на пoмпа-дюзите , които са основния източник на шум в нашите автомобили. :?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.