Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

Контролни уреди 105L

Alexandar

Recommended Posts

Интересува ме как мога да си направя скоростомера и другите три контолни уреда бели.Видях,че един от колегите от Пловдив беше дал снимка и една програма Corel Draw,на която ги е правил.Но нямаше никакви обяснения.Въпросът ми е дали се поръчват от някъде?Или се сканират и през тая програма се оправят?И друго-да приемем,че съм ги направил и след това върху какъв материал се принтира или ако не,как се получава готовия продукт?Чувал съм за PVC фолио,но... :?: И последно-на всички Шкоди на които съм виждал такива имат оборотомер до скоростомера,а мойта няма,а там са лампичките за фарове,акумулатор и т.н излишно е да обяснявам :D Това проблем ли е ?Ще съм благодарен,ако някой ми разясни как стои въпросът!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва първо да отвориш уредите, взимаш точните размери на циферблатите и си рисуваш на компа копие на скалите в оригиналния мащаб - може с Корел дроу, Адоб илюстратор, Фотошоп - каквато там програма владееш, а ако не владееш търсиш някой приятел който се занимава с това, да ти помогне. Останалото зависи от фантазията ти - може да си разграфиш скалата до 200 км/ч, да си сложиш някакво лого и т.н. Ако ти е трудно това намират се из нета готови проекти, например тук: http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=199

може да ти харесa някой.

И накрая си ги разпечатваш на принтер в/у самозалепващо бяло фолио, което се продава в Офис 1 и други книжарници. Остава само да ги изрежеш и залепиш отгоре на оригиналните скали. После може да си направиш и осветлението в друг цвят като смениш (или боядисаш) крушките.

За оборотомера - продават се по магазините, последно гледах на цена 50 лв, но по-добре виж в раздел "Продава" - колегата PV предлага цяло табло с оборотомер и допълнителни индикатори на същата цена :idea:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аха ясно мерси за подробната информация.То не било толкова трудно колкото си мислех :mrgreen: А стрелките мога да си ги боядисам също нали ?Щото да не натежат от боята и да отчитат грешно? :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като разглобяваш скоростомера давай нежно и не го блъскай много, че стрелката ще започне да ти подскача при ниски скорости и е неприятно.

Дай си е-маила да ти пратя няколко готови циферблати, но са за уреди с оборотомер. купи си един оборотомер ще се изкефиш яко. Аз преди като нямах и ми се струваше не чак толкова необходимо, но като си сложих и не съм спирал да го зяпам докато не си продадах колата :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

amm88@abv.bg Много ще съм ти благодарен ако ми пратиш готови.Аз имам оборотомер(отляво над тия къде духат въздух(въздухоотвори може би :D ))и затова не ми се взима.Искам така да ги оставя нещата,само да станат бели :mrgreen:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

Здравейте!След като ми дадохте съвет как да си направя таблото-ве4е е готово,с колегата skoda120l1980 го завършихме преди 10-тина минути :mrgreen: .Ето го и крайния резултат:

http://picasaweb.google.com/sa6088/Tabl ... 2594144130

П.П. Надявам се да ви харесат,аз не мога да им се нарадвам :mrgreen: :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здр!При принтирането на контролните уреди се натъкнах на проблем-в офис 1 в Перник казаха 4е нямат такова фолио :oops:,а и в една рекламна агенция ходих но оттам пък ми казаха че един лист А4 снимане ще струва 30лв :cry: И сега се чудя къде да отида?Ако може някой да каже къде снимат в София щото явно в Перник няма да стане ... :?:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

за какво снимане става въпрос? просто файла се печати на цветен принтер, цената на такава разпечатка е 1-2 лева на лист А4

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за какво снимане става въпрос? просто файла се печати на цветен принтер, цената на такава разпечатка е 1-2 лева на лист А4
:smt017

Изпрати ми фала да ти разпечата 10бр.(да си имаш) на качествен принтер.След това мога да ти ги пратя по пощата или с куриер,както на теб ти е удобно. Услугата е напълно безплатна щом си мераклия ;)

Ето и имейла: dino_pleven@abv.bg

Поздрави!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Печати се на лазерен цветен принтер, за да не се разтече зимата от конденза в уредите. На мастилено струиното молко му трябва

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм много навит и имам голям мерак да си направя уредите бели даже и моите са почти готови,но искам да питам на обикновен лист ли се снима или... :roll: на нещо друго,че един казва лист друг фолио,защото ако е на обикновен то грозно ми се струва че ще стане,иначе поразпитах тук там и ми казаха че ако искам да се получи добре и да е качествено единственият начин бил ситопечат а той е около 30лв. на лист(А4) :cry: за мастиленоструйния принтер ми казаха,че до 1 година ще избелее всичко :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

може и на обикновен, но по-добре на влагоустойчиво фолио, щото сам знаеш - понякога стъклата на уредире се потят отвътре

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А това фолио откъде мога да го намеря и каква цена е горе-долу :roll: и още един въпрос:как изглежда това фолио?Имам предвид дали е като обикновен лист или е някакво по-лъскаво и ако не е самозалепващо се с лепило дали ще стане хубаво,че нали това е най-важното ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.