Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

Не е добре, когато се правиш на дявол

scorost

Recommended Posts

Преди няколко дена се скъса лоста за включване на скоростите. Погледнах стария лост от 4-степенната кутия и прецених, че може и да стане на мястото на скъсания. То не беше сваляне на седалки, постелки и т.н. На края гордо седнах и подкарах колата до....първата пряспа в снега. Опитах се да включа на задна и...нещо вътре в механизма се откачи! Откачих и аз!!! Сваляй на място навън на студено всичко и....се оказа че е излязъл лоста от малката пластмасова ябълка. Това ме наведе на мисълта да поставя скъсаната част на стария лост и да измеря дължината - за жалост се оказа, че лоста за включване на предавките на 5-степенната е по-дълъг от този на 4-степенната!

Е, аз се прекарах здраво, дано това да е урок за всеки, който реши и той да се прекарва и да не го прави!

Сега усилено си търся нов лост, но...уви в магазините такива неща няма....и не знам какво да правя!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако долната част на лоста на 5 степенната скоростна кутия която влиза в ябълката ти е здрава, завари нагоре една тръба.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако долната част на лоста на 5 степенната скоростна кутия която влиза в ябълката ти е здрава, завари нагоре една тръба.

Там е въпроса,я! Скъса се отдолу, където се трие в пружините! Ама тази кутия с този механизъм е на има-няма 700 000 км.....какво да искам повече :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодарение на навременната и точната помощ на Сашо /AXL/ проблемът вече е решен! Кой като мен, имам си нов механизъм и най-важното....движеща се Шкодаааааааааа! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.