Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

Относно фаровете на Октавия II

izov

Recommended Posts

Здравейте :D

Както някои от вас може би вече знаят не съм много доволен от фаровете на Октавия-та. Някои колеги от форума твърдят, че не са толкова лоши, но аз лично смятам, че са по-слаби от тези на Фабия-та.

Въпроса ми е - има ли смисъл да взема по-различни крушки и дали ще има ефект или да се примиря?

Сега малко ме е яд, че не я взех с ксенонови светлини, но това е минало свършено, а се притеснявам да монтирм някакви китайски работи, за да не ми падне гаранцията. Така че има ли смисъл от различни халогенни крушки или няма да усетя разлика?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 59
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• izov

11

• stenly

9

• Mishelle

8

• huko

6

Най-много писали в темата

Пробвай с OSRAM SILVERSTAR. Такива лампи има в Практикер, струват 25 лв. парчето за Н7. Аз от доста време се кандардисвам да си сложа на фабията ама нещо не мога да извадя 50 камъка.

Ползавал съм такива на Н4 на старата ми кола - върха на лампа с нажежаема жичка, над нея е само ксенона, ама там цифрите са други.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ти се бъркам, ама честно казано не ви разбирам. Гледам, че някой като си вземе колата и на втория ден 10 неща не го кефят в чисто новата му кола. Абе хора не гледате ли какво купувате? Или всички на Поршета сте се возили преди това? Аз моята като си я взех и се разбих от кеф. За един ден над 500км и направих. Грам не ме интерсуваше къдео отивам, въпроса беше да я карам. Вие какво сте се размрънкали тва не е хубаво, онова не е хубаво... Какво има е на фаровете? Не вижваш ли с тях? СЪвсем нормални са си. Достатъчно силни за да се вижда идеално дори и в адската мъгла (+допълнителните за мъгла) и недостатъчно силни за да пращаш каращите срещу теб на офталмолог. Перфектно регулирани и иделано силни! На новата кола ходи и слагай от Практикер крушки....

Не се заяждам, нищо лично, просто изразявам недоумение от многото такива теми!

Успех с фаровете!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е не си прав - слаби са в сравнение с други автомобили, които съм карал. Когато се прави тест драйв естествено няма как да се изпробват фаровете. Аз иначе съм супер доволен от колата. Дразнят ме само шумните релета и слабите фарове. Примерно на Фабия-та са значително по-силни.

Дългите и тези за мъгла на Октавия-та са супер, но късите не ми харесват.

Колкото до крушките - ами фабричните са с доста по ниско качество от Осрам, бъди сигурен :D

Аз се притеснявам да не се прецака нещо рефлектора или куплунга от различна крушка...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично не съм изобщо доволен от мойте фарове на Октавията!Затова другата седмица отивам и скагам би-ксенон в една фирма.На доста коли са слагали,хората са доволни и поне за сега май няма поразии.Хем колата ще изглежда "по-гъзарска" , хем аз ще виждам по-добре ;)

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е не си прав - слаби са в сравнение с други автомобили, които съм карал. Когато се прави тест драйв естествено няма как да се изпробват фаровете. Аз иначе съм супер доволен от колата. Дразнят ме само шумните релета и слабите фарове. Примерно на Фабия-та са значително по-силни.

Дългите и тези за мъгла на Октавия-та са супер, но късите не ми харесват.

Колкото до крушките - ами фабричните са с доста по ниско качество от Осрам, бъди сигурен :D

Аз се притеснявам да не се прецака нещо рефлектора или куплунга от различна крушка...

Нищо няма да се прецака. :D Сложи си нормални крушки 55/60 W, а не някакви ментета по 90/100 W, които освен, че няма да светят по-силно ще ти направят поразии по инсталацията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Аз се притеснявам да не се прецака нещо рефлектора или куплунга от различна крушка...

Бъди сигурен, че ако избереш маркови крушки със стандартна мощност, няма какво да ти се случи нито на рефлектора, нито на куплунга. Фен съм на Осрам, качествени са, светят идеално. Харесай си модел и беж до магазина. Ако пак не ти харесва светлина, решението е едно - ксенон.

Между другото какво не ти харесва в осветяването - силата, т.е. колко осветяват фаровете или разстоянието, на което "хвърлят". Ако е второто, на първо време, преди покупката на нови крушки, на твое място бих отишъл да ми проверят реглажа на фаровете. Знам, че идеята звучи странно, в предвид новия автомобил, но винаги има изключения, възможно е просто фабрично твоите конкретно фарове да не са добре регулирани.

Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фаровете на Окти 2 според мен са много добри. По-добри са както от тези на Фабия, така и от фаровете на много други автомобили. Моя съвет е да си сложиш крушки Philips extreme power (50w) - това е уникална крушка, ще останеш много доволен от нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фаровете на Окти 2 според мен са много добри. По-добри са както от тези на Фабия, така и от фаровете на много други автомобили. Моя съвет е да си сложиш крушки Philips extreme power (50w) - това е уникална крушка, ще останеш много доволен от нея.

Или Philips 3-in-1 също са много добри. Карам Фаворита с тях и когато наистина е тъмно светят все едно е ден( не говоря за в града, там спасение няма, само ксенон ) то с тая приглушена светлина по улиците ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Една идея и от мен - махаш оригиналните фарове и на тяхно място слагаш два газени фенера. Пък белким ти присветлее ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом не те кефи интензитета, значи ще решиш проблема с нови крушки. Потърси в Google за Филипс блувижън и Осрам кулблу. Карал съм и с двата вида. На Филипс едната ми изгоря твърде бързо, но не обвинявам фирмата, може да съм попаднал на кофти партида или на дефектна крушка. От въпроният Осрам нямам оплаквания, търкалям го и до момента. И двете крушки светят снежно бяло. Каквото и да избереш, само не взимай Хела. Пробвах и тях, за спорта. В магазина ме увериха, че и те светят снежно бяло. Таратанци. В сравнение с Филипс и Осрам нямат нищо общо и жълтеят. Осрама не помня от къде го взех. Мисля, че ги имат в Аутоплюс. Филипс имат магазин за автокрушки като караш по канала, минаваш кръстовището с Мадрид (Малкия градски театър). Преди следващото кръстовище с Данаил Николаев (за Сточна гара), от лявата страна, в блока има много магазинчета, като последното е на Монбат. Едно от тях е това за крушките.

Погледни ако искаш този сайт. Там има и последните модели на Филипс и Осрам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много Mishelle, ще поразгледам и до няколко дни ще купя нещо и ще споделя впечатления :)

stenly кажи ми моля те нещо повече за Philips Extreme Power?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пълното описание точно на тази крушка я има в линка :P

Иначе стенли ако сподели практически впечатления, това ще е доста полезна добавка към разширените технически и официални описания на крушката, което и мен ме интересува, защото точно този модел не съм го пробвал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах предвид практически опит, защото описанията на всички крушки са силно преувеличени :D

Иначе се спрях на BlueVision vs X-Treme Power. Цената на първите е 74 лева, а на вторите - 76 лева. Първите светят леко синкаво като уж не уморявали толкова очите и се равнявали на +50%. Вторите си светят в бяло и са +80%. Още не съм решил кои да пробвам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично не съм изобщо доволен от мойте фарове на Октавията!Затова другата седмица отивам и скагам би-ксенон в една фирма.

Аз не съм доволен от късите, дългите са много добри, което е странно предвид факта че Октавията е с Н4, т.е. рефлектора е един и същ.

Иначе сериозно обмислям слагане на би-ксенон. Ти като сложиш, пиши впечатления, а най-добре да поговорим, ако се засечем на някоя среща.

Иначе се спрях на BlueVision vs X-Treme Power. Цената на първите е 74 лева, а на вторите - 76 лева.

Това цена за 1 крушка ли е или за комплект? И в двата случая е скъпо ... все пак такава крушка вероятно е малко по-добра от стандартна, а струва в пъти повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ксеноновите крушки са с цена около 80 лв.Проверена информация.Иначе се зачудих сега като чета дали да не пробвам първо с такива крушки,филипс и т.н. за които говорите, но май по-добре направо ксенончето :roll: :)

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От e-bay излиза доста по-малко. Колко е качествен незнам, но повечето които се продават в БГ май са точно такива. Монтажа е съвсем елементарен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах предвид практически опит, защото описанията на всички крушки са силно преувеличени :D

Иначе се спрях на BlueVision vs X-Treme Power. Цената на първите е 74 лева, а на вторите - 76 лева. Първите светят леко синкаво като уж не уморявали толкова очите и се равнявали на +50%. Вторите си светят в бяло и са +80%. Още не съм решил кои да пробвам...

Izov - Разликата между двата модела е огромна. Карал съм с BlueVision и не съм очарован от крушката. В момента съм с X-Treme Power и изобщо не може да става сравниние. От къде ги намери на тази цена :roll:

Мишел - Лично на мен Osram Cool Blue повече ми допада от BlueVision. Има един нов модел на Osram, който за жалост не съм тествал все още - Night Breaker. Дават го +90%; Четох разни тестове, според които X-Treme Power дава малко по-добра осветеност, но не мога да кажа нищо, тъй като не съм ползвал този Осрам.

До този момент за мен X-Treme Power е върха ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора stenly. И аз мисля, че Cool Blue е малко по-добра от BlueVision. Като приключа обаче със 120-ката и я изкарам на улицата, със сигурност ще пробвам x-treme-а, щом си по-доволен от него. Благодаря ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, купих Philips X-Treme. Комплекта е 76 лева и включва 2 крушки в удобна пластмасова кутия, където си оставих фабричните. Гледах на няколко места и навсякъде цената беше еднаква. Купих ги от едно магазинче за авто аксесоари точно срещу Алианц, там където се правят огледите. Там покрай паркинга на паяците излиза една улица, която води до бул. Данаил Николаев и е еднопосочна. Като идвате от канала Алианц се пада от дясната страна, а блока, в който е магазинчето - от лявата.

Смяната на крушките не беше лесна работа обаче - трябва да се свалят фаровете, което не е особено приятна работа за този сезон, а мръсотията придава допълнителна "отвратителност" на цялата операция.

За съжаление се прибрах по светло и не мога да кажа мнение, но определено след като смених едната при включени къси X-Treme-а свети по-ярко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Купил си ги от магазина, който ти посочих по-горе ;)

Да са ти честити и да не забравиш да споделиш нощните си впечатления :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.