Jump to content

>skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Монитор LCD 22'


Odin

Recommended Posts

Има ли някой идея какъв да избера от тези http://voodoo.bg/categories/267

Не разбирам много признавам си. Моля ако имате някакви впечатления помогнете. Около 500лв.

Благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз от около месец съм с Филипс, обаче е 19 инча и съм доволен. Моят съвет е да не взимаш wide монитор, поне мен ме дразни(адски много). За филмчета и други подобни е супер, но според мен като цяло не е много удобно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Веднага видях марката, но като видях сумата дето си приготвил и се скнах.

За Eizo става въпрос.

Макар, че имат и по евтини модели 22", но със сигурност не са до 500, даже и до 2к....

Честно казано за 500 лева -22" качество е трудно да се потърси.

 

 

Поздрави

 

Едит: Не гледай какво е написано като данни - най добре си харесай в ценовия диапазон 5-1- модела и на место ги виж как се държат да ти пуснат нещо.

За пример - Eizo е 8к а другите са до 500 - как може за 8к а да е 20мс, а другите да са по 2мс и 5мс?!

Има доста търговски трикове, които използват при продажбата. Затова най добре е да го видиш на место - после като сведеш избора до 2-3 виж им спецификацийте подробните и сравнявай и така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй-като наскоро купувах служебен, мога да споделя малко натрупан опит в търсенето. Добре е да е с матова матрица на екрана, за да няма отблясъци, ъгълът на зрителното поле да е голям, за да се вижда и отстрани - около 170 градуса са добрите модели. Също една удобна екстра е да се върти на 90 градуса по ветрикала. В този ценови клас до 500 ти препоръчвам да се ориентираш към Самсунг - те произвеждат матрици с високо качество дори и за по-скъпите марки, като Ейзо и НЕК. Относно типа на матрицата - TN е най-евтина, за филмчета, мултимедия и игри става, но не и за професионални нужди, следващия клас е МVA, които дават по-добри цветове, контраст и ъгъл на видимост, ако намериш такъв за около 500 е добре. И най високия и най-добър е PVA, но са много скъпи - над 800 лв и се ползват главно за профи нужди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е Митак - 800 лева за профи нужди.....

Да си го кажем направо - това са монитори нисък клас.

За обща употреба с калпава гаранция.

От 2к нагоре за 22" може да се говори за сносно качество.

Не, че за 500 кинта не вършат работа, напротив - върши и то добра.

Въпроса е какво търсиш.

Аз лично от монитор не пестя - ма и там ми минава денонощието и няма как - трябва се пазим.

Та в контекста за профито - монитор за обща употреба преди 3 години 17" - 1К със спестено 1/2 ДДС...

Качеството струва пари - друг е въпроса заслужава ли си :)

Абе харесваш го на външен вид - караш ги да ти пуснат някой филм , игра - гледаш здраво за изгорели пиксели и субпиксели - и купуваш

Какво толкова му мислиш - гледай да ходи на интериора и на фикуса най-вечеsmile159

 

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз сън на път за такъв монитор и се колебая "хубав" 17-ка или от най-евтините 19-ки... :roll: Че не ми се дават повече от 350-70лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравил съм да уточня.

Игри не играя. Ще се ползва предимно за филми и ровене из нета.

За това търся по-голям въпреки по-ниското качество.

Благодаря за съветите.

Очаквам и още.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Видях , че има Acer малко над 500 кинта ... аз от 2 дена съм с такъв 19" , а преди това бях с Benq 17" / Acer са собственост на Benq / и стават за всичко само за цветен дизаин де , което е характерно за всички TFT а ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако наистина искаш само за нет и филми - бих инвестирал в по-малък размер монитор и по-голям размер телевизор.

Аз поне така правя - вярно и игри играя - ма то където игрите там и филмите.

Макар, че съм склонен да направя компромис с тях.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жоре, аз не бих се хвърлил за тези пари на 22", бих си взел 19". Но изборът си е твой ;)

Тези от Вуду никога не съм ги харесвал... Не съм се ровил за всички монитори, целих на слуки. Какво да ти кажа - виж LG L222WS - пишат, че е 22", което е лъжа. Не че разликата е голяма, но реалният му размер е 21.6", което ме навежда на мисълта, че има и други "малки" неточности... За това най-добре иди и разгледай, пък каквото ти хване окото, това вземи. Техническите описания в този клас са нещо доста субективно, което ти като краен потребител може и да не хванеш. Щом няма да ползваш монитора за профи, бягай от Ейзо, не ти трябва. На мен са ми фаворити заради РЕАЛНИТЕ изображения. При тях общо взето скорост не се гони, гони се качество и истински цветове. Имам в ценовата листа 24" Ейзо за 1500 лв. :P Сори за отклонението, ма са ми любими :roll: Та като ходиш да ги гледаш мониторите не обръщай толкова внимание на писаното на хартия, а виж равномерно ли е осветен екрана, дори и по ъглите (даже най-вече), провери за подвижност - колкото повече може да се регулира позицията на екрана, толкова по-удобно ще ти бъде. Масово мониторите от нисък клас или нямат възможност за регулиране или имат само промяна във височината. Също така, щом търсиш широкоекранен монитор, проверявай съотношението на екрана, защото има немалко модели 22", които са в съотношение 4:3, т.е. стандартното.

 

И понеже част от бизнеса ми е свързан с IT, ако се спреш на Филипс, мога да ти дам моделите от сайта 220WS8FB и 220WS8FS за 528 лв. с ДДС. Не гледай, че цената на сайта за двата е различна. Така са го решили от Вуду. Доставната цена за двата модела е еднаква. Всъщност ако искаш мога да ти дам доставна ценова листа на един от най-големите вносители на монитори на БГ пазара. Доставката ще ти струва .... една бира :P Мониторите са MAG, AOC, Philips, EIZO, и NEC.

 

Успех ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нисък контраст за сметка на яркостта. Малки зрителни ъгли, особено впредвид, че вече сме края на 2007 г :) И доколкото виждам от описанието - екрана е от лъскавите, което в повечето случаи на дневна светлина или запалена лампа, лично за мен, е мъка. А тези 2 говорителя, освен да оскъпят модела друго не правят :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

малко с риск да ме оплюете - Жоро, а ти защо си решил да си купуваш точно ЛСД монитор?! Аз лично не бих заменил плоския си 19" Philips с тръба за нищо на света:!: Никакво забавяне в картината, достатъчна яркост и контраст, никакви пробелми с ъгъла на гледане, достатъчна опреснителна честота и висока резолюция при нея, "кръгъл" пиксел (и респ. по-хубаво изображение)...вярно, повече място заема, ма аз съм му го намерил ;)..пък и струва по-малко от 500 кинта...

иначе за марки - за Усерите няма да ти говоря, áко да са част от BENQ и Евгени да им е фен - те компютри тепърва се учат да правят, мониторите са им за по-нататъка, LG са ментета от всякъде, не само за монитори, за Samsung чувах добри отзиви, но за мониторите с тръба, може и да съм пристрастен, но за мен марката е PHILIPS

но ако все пак си решил да си купиш скъпо-струващ-ЛСД-телевизор, май колегите са ти отговорили на въпроса :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам в ценовата листа 24" Ейзо за 1500 лв. :P /quote]

 

Ебре дебре - някой 42" телевизор на тая цена Ейзо нямаш ли ?

Предполагам 15к искаше да напишеш:)

А това дето викаш за скоростите при Ейзо и е така и не е.

Поне аз доколкото се интересувах навремето - тия уроди в спецификацията си пишат всичко.

Тогава глеедах различни класове.

И се оказа, че 8мс примерно преди 3 години е било при "лек режим" - примерно при приминаване от зелено в червено.

Доколкото знам най-тежкия режим е от цял черен към цял бял или обратното беше - та Ейзо даваха във фронт детайлите именно тази а не цветовите преходи.

Имаха разбира се и цветовите.

Не споря, че са по бавни но са железни уроди - следващия ми монитор пак ще е такъв!!!

Другото което е, че са от висок клас - тоест няй малкия дефект по матрицата - изгорял пиксел или субпиксел се смята за повреда.

Всичките тия дето са в списъка 99% съм сигурен, че гаранцията е за 5 субпиксела или 2 пиксела.

Но това е нормално - то си е по-спецификация като дефекти заложено.

Също така мноого гледай при закопуването да няма дефект - има едно програмче дето върши перфектна работа.

Ако имаш желание ще го потърся.

Защото ми се е случвало да се опитват да пробутват точно с изгорели пиксели и после вари чакай да изгоррят бройката за гаранция:)

Доста теми имаше в дата.бг - ка да си изгоря пиьел по монитора :)

 

Поздрави

 

Edit: имало Ейзо и за 1500 бе!!!

Ма със сигурност има и за 15 000 smile163

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ето какво 19" Ейзо избрах аз за обработка и предпечатна подготовка на изображения след дълго четене на отзиви в нета. И цената е без конкуренция за този размер S-PVA матрица. Вярно, не може съвсем да се мери по профи-качества с предишния ми 22" Ияма CRT, но затова пък е доста по-щадящ към очите - матова матрица, няма ги гадните отблясъци и може да се бачка дори без антирефлексни очила. Отскоро работя на него, но почнах вече да свиквам и все повече взе да ми харесва 8)

 

p.s. Юли, интересно каква му е цената в твоите листи - не се сетих да се обърна към теб за доставка, щото фирмата ни работи главно с Прайм го взехме чрез тях. Между другото търся някакъв софтуер за по-фина цветова калибровка - засега съм го понастроил с Аdobe Gamma, но знам че има и по-добри

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...екрана е от лъскавите, което в повечето случаи на дневна светлина или запалена лампа, лично за мен, е мъка.

 

Юли,

 

не си прав! Лъскавия екран е направен точно за силна дневна светлина попадаща в/у екрана. Тогава отразява в една точка (която не е в очите ти) и се вижда. Не такъв е случая с матовия екран. Той е направен за ползване в затворено помещение без пряка слънчева светлина. Изкаран на слънце от него нищо не се вижда. Казвам го от личен опит - служебния ми лаптоп е с матов екран, а на жената е с лъскав. На балкона нейния се ползва моя не....

 

Владо,

 

Пу, пу, пу - наплют smile115 Как можеш да сравняваш "телевизор" с монитор!?!?

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Игри не играя. Ще се ползва предимно за филми и ровене из нета...
Аз затуй го нарекох "телевизор" :mrgreen:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.vali.bg/download_article_doc ... rec_id=409

A иначе ето това ти препоръчвам : http://www.vali.bg/article_content.php? ... ticle=4950

Монитор трепач!!! :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жоро, аз бих ти предложил да си вземеш един DVD player. Като цени най-евтините паднаха до 50 лв. Приличен модел със система за музиката, USB вход и тунер за УКВ е около 250 лв.

Гледането на филми на компютър е уморително. Преди си свързвах лаптопа с телевизора през Video out (или както там се водеше) и DVD-Rom много ме дразнеше. Непрекъснато се включва да чете и пречи. Оттам по-добре е филма да се копира в паметта, но това отнема много място.

За ровенето в интернет не ти трябва гплям монитор, защото много от изображенията са с ниско качество (малко пиксели) и колкото е по-голям екрана, толкова по зърнести изглеждат.

Ако не го използваш професионално, мисля че е безмислено да купуваш голям монитор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите..и аз се разколебах.

Проблема е че намерих купувач за любимия ми стар CRT Compaq P910. 19' разкошен монитор...дават ми ЦЕЛИ 40 лв.

То като се замисля както с тях така и без...

Ще поизчакам поне до нова година после пак ще го мисля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Предполагам 15к искаше да напишеш:)...

Не, сумата правилно съм я написал, т.е. само съм я закръглил - S2401WE-BK, 24.1" е 1326.05 лв. с ДДС по ценова листа, същата цена е и за S2401WH-BK. Иначе от "любителския" клас 19" на Ейзо може да се намери S1911SE-BK за 664.20 лв. с ДДС :P

Определено съм съгласен, че марката е Ейзо. Първо, че са железни и второ - качеството на картината и пресъздаването на цветовете, особено във високия клас LCD, е неповторимо.

 

PRR - прав си за външното ползване. Ама кой монитор се ползва на вън? Знам, че лаптопите с Crystal, TrueBrite и т.н. наречени екрани, имат малко по-добро пресъздаване на цветовете и извън стая се виждат по-добре. Но за мен това е единственият им плюс. Лично мен много ме дразнят отблясъците на екрана, които ги има както в стая с дневна светлина, така и в такава само с изкуствена. И идва ред на въпроса - колко от потребителите изнасят лаптопите си по работа на пряка слънчева светлина (не просто извън офиса, а точно срещу слънцето)? Отговора е еднозначен и за това смело пренебрегвам този единствен плюс на TrueBrite екраните ;)

 

VALDO, монитора наистина е добър. До сега от продадени NEC не съм имал оплаквания. За цената - Вали пак са натоварили. Не ми е целта да си правя реклама, ама те го дават на 839 лв. без ДДС, а моята крайно клиентска цена е 800 лв. без ДДС. Не става въпрос за подбиване на цени, а за брой продажби, които калкулират цената :P

 

Edit: Жоре, цената на твоя монитор е около 70-80 кинта с ДДС втора ръка ;) Ако го дадеш за по-малко, трябва да е на приятел :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

леле колко съм бил заспал снощи - забравил съм да пусна линк към новата си придобивка :oops:

http://www.e-prime.eu/product_info.php?products_id=2100

Юли, та каква викаш му е реалната цена - много ли са го натоварили мойто шефче от Прайм? :mrgreen: Най-ниската цена, която срещнах в нета за модела е ~830, но реших, че не си заслужава за 20-30 лв да рискуваме с непроверени доставчици.

Ех, да беше пуснал Жоро темата седмица по-рано, щях сигурно да ти напеавя малко оборот, но просто не се сетих, че се занимаваш с такива доставки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чувствам се прецакан :( Аз си взех Асус MW221 22" Стария ми изгоря и трябваше да си взема монитор... То имало 5 вида LCD матрици ... Ползвам го от 2 седмици проблеми не съм видял. С голяма резолюция се свиква за 2 дни. Много е удобна, а игрите ги реже и всеедно си на 19" Идеята ми е, не се притеснявай от 22" , дори напротив. Успех с избора на монитора и безпроблемна работа после 8)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.