Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Измама в ОМВ Окръжна болница, София


Karaibrahim

Recommended Posts

Ами какво да ви кажа... Спирам да заредя на ОМВ Окръжна болница, на Царирадско Шосе, посока Пловдив. Наляха ми 51,45 литра дизел в 45 литровия резервоар на Фабията, при положение, че в него имаше поне 4 литра преди да заредя. :lol:

Отидох да се разправям. Прегледахме записа от камерите първо - всичко точно. След това управителката реши да проверим с мерителната унция - позамота се вътре, предполагам от управлението на колонките вътре се задава шашмата. Сипахме 20 литра в унцията, имаше отклонение от 100мл, което отговаря на БДС. След което се появи собственика на бензиностанцията и каза: "К'во искате? Нещо ако не ви изнася платете си 600 лева за една проверка от независима лаборатория и ме съдете. Мен не ме интересува какво казвате." След това се държа изключително нагло, въпреки добрия тон, който аз и баща ми запазихме. Накрая намекваше, че ще ни набие ако не се махнем... :lol:

 

Исках да ви предупредя да не зареждате от там, защото пържат нагло! Докато се разправяхме с управителката дойдоха още двама човека да се разправят - единия затова, че му бяха забравили капачката на резервоара и съответно загубили, а другия затова че са му сипали за 40лв, вместо за 20лв. както поискал.

Аз ще се оплача в ОМВ България и Комисията за защита на потребителите, но надали ще се случи нещо. Затова реших да го разтръбя колко може повече, поне да не преебат и други хора! 25те лева, който платих повече, не са болка за умиране, но начина по който ме лъжат и тъпия селски дис, собственик на бензиностанцията ме издразниха много!

Нямам нищо против ОМВ, напротив - от 3 години зареждам предимно на ОМВ Дървеница и никога не съм имал проблеми, но това там го отписвам завинаги!

 

Моля, кажете това на вашите близки и приятели и ги предупредете да не зареждат там, освен ако нямат желание да ги изпържат в грамажа!

 

Благодаря за вниманието! :evil:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за информацията, аз не шофирам, но родителите ми утре ще пътуват в тази посока и това ще им е от полза.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лол Аз повече в ОМВ няма да стъпя ти в това на Окръжна ми говориш! Най-мразя наглостта на виновния и от това ми кипва.... :evil:

И предимството когато зареждаш до горе е че проверяваш...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОМВ е франчайз. Много зависи от собственика на бензиностанцията качеството на услугата. Този като го видях какъв е селски играч по анцунг, направо ми стана смешно, пък камоли да има някакво качество на каквото и да било. :?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е жестока наглост!

Едно че дизела стана цифра пара второ че те лъжат и то сериозно!

Какво значение има дали са 20,30,40 лв след като те Пържат толкова нагло.Защо тоя селяндур по анцук се има повече от другите ..защото държи бензиностанцията ли?!?!?От такива направо ми се гади.

Паднаха ми в очите ОМВ и то доста това е направо непростимо...

чувал съм че удрят в грамажа и то здраво ама чак пък толкова направо

нямам думи!Нямам Думи прост!

Колега мерси за инфото..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кофти случка. Аз от време на време зареждам там. Вече няма да го правя. Не че ще го накажем така този собственик. Оборота му там е голям, защото е на добро място и винаги е пълно с коли. Но въпроса е принципен. А ти пазиш ли касовата бележка? Не ми се рови из документации - 45 литра, заедно с резервата, по документи ли ти е резервоара? Ако и двата пъти отговора е "да" имаш не малки шансове за успех да си търсиш правата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mishelle,

 

Проблема е че дори да пази бележката как ще докаже че е заредил точно на тая кола? Ами ако е дошъл с Мерцедес 600S (120 литра резервоар)? Не става. А ако кажеш че камерите са го записали веднага ще измислят че точно в този момент камерата не е работила, или са изтрили вече записа или че там не се вижда какво и кой е платил или че е сменил бележката. Изобщо умряла работа. Единственото решение е следващия път при такава случка да звънеш веднага на комисията за защита на потребителя и да не мърдаш от мястото. За всеки случай може да звънеш и на полицията. Всичко друго си е чесане на пръстите.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ги разбирам новите коли, но имаше една тема за резерварите на Фабия и там колегите спореха за някакво обезвъздушаване и по този начин хваща повече гориво от това посочено в документацията.Разтърсете из старите теми

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Собственоръчно съм сипвал от 20л туби към 60л нафта на моята фабия, ползвайки обезвъздушителя на гърлото на резервоара. Ако искаш първо изразходи този резервоар, за да си 100% сигурен, че е измама.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За другите не знам, но на мойта резервоара е 55 литра и хваща още 6-7 с "обезвъздушаване", т.е. 62 максимум. Аз май съм докарвал максимум 59 на колонка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

PRR, да, винаги има начин да се изхитрее, друг е въпроса до колко хитри и нагли могат да бъдат такива хора. Всъщност аз виждам нещата така:

1. Имаме запис от камера, съответно по ден и час;

2. Имаме касова бележка, съответно от ден и час;

Съответно, видно е, че точно на определена колонка, в точно определен ден и час е зареждал точно определен автомобил, за точно определена сума. Ако документацията и реалната вместимост на резервоара са в разрез с фактите по зареждането, имаме на лице измама. Да, винаги може да се окаже, че записа точно в този момент е изчезнал, не е наличен и т.н. И реално без него нищо не може да се докаже. От друга страна до колко е доказателство подобен запис в съда е друг въпрос. Но най-малкото, съответната инстанция, в случая комисията за защита правата на потребителите или там както се казва, ако си върши съвестно работата, най-малкото може да изправи на нокти собственика на бензиностанцията.

Иначе съм съгласен - ако колегата е убеден във вместимостта на резервоара и съответно ако може да го докаже, съгласно документи и характеристики на автомобила, най-удачно и може би единственото решение в случая е, както пишеш, да остане на място и да изчака пристигането на съответните органи. Проблем в случая е, че хората в неговото положение се афектират от измамата, което е нормално, и не съобразяват какво е най-добре да се направи в случая. И аз да съм, ще ми стане черно пред очите, ще им се навикам и като видя, че насреща имам дебили, което е най-вероятно така, ще им спомена родата и ще си тръгна. Точно както е направил колегата :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, прав си. И аз доста се афектирам и изреждам родата, но напоследък почнах да ползвам и съответните органи на реда. Хич не се двоумя дали да звъня на полицията. Щом има проблем - звъня. В крайна сметка това им е работата. Ако ми се случи подобна случка бързо бързо ще включа за комисията! ВЕрвай ми :mrgreen: Но това е сигурно щото напоследък все с кретени се занимавам и то друга оправия няма....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако искаш първо изразходи този резервоар, за да си 100% сигурен, че е измама.

 

Това ми се вижда най-разумно - покарай докато изпразниш резервоара и след това ще можеш да сметнеш горе долу колко е бил пълен като знаеш какъв пробег си изминал. По-този начин ще знаеш 100% ако е измама, не че много ще те стопли.

 

Ще ми се да не е измама, щото е адски нагла и то на сериозна бензиностанция, кво ли остава за другите.

 

Веднъж засякох за 2000 км, че разхода ми по борд компютър е с 0.3 - 0.4 литра по-малък отколкото по касови бележки ... незнам къде е грешката :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във връзка с тази случка поразпирах за процедурата от гледна точка на ченгетата. При такъв случай, никак не е зле да се викнат и ченгета и да се пусне жалба до управителя на бензиностанцията, както и до районното полицейско управление, на територията на което се намира бензиностанцията. Да, признавам, голяма врътка е, обаче ако се оплачат 3-4-5-ма в ченгеджийницата от едно и също нещо, ченгетата ще направят проверка... и ако се докажат нещата, навлизаме в "злоупотреби", което вече е подсъдно. Не съм много оптимистично настроен за изхода на подобно дело, но поне на всички ни ще ни е чиста съвестта, че каквото зависи от нас, сме го направили...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

OMV са известни с честите измами. Дори гледах интервю с шефката им и въпросите основно се въртяха около зачестилите случаи на оплаквания от клиенти, но тя много отбягваше директен отговор - все си плямпаше за това, че непрекъснато имало проверки на колонките. Абе смешна работа!

 

Зареждайте от Лукойл и това е, досега не съм имал проблеми - вече 6 години съм им клиент и съм засичал разход, както и вместимост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кофти работа... Ама аз не мога да разбера следното - сам ли си сипвал или някой служител ? И ако ти е сипвал служител - за колко си му казал да зареди ( в литри или в лева ) ? Сори, ама аз не разбрах как е станала цялата тая обърквация :oops: Щото както казваш си знаел, че имаш около 4 литра - тогава му казваш на тоя за 40литра или левовата равносметка и излизат 45литра. Единствено ми идва на ум - да си му казал "до горе" и тоя да е пълнил - доколкото може :) Пък нали имаше някаква тема за обезвъздушаването ( дето спорихте и някои колеги казаха, че с такова може да побере от 7 до 10 лита отгоре ). Ако служителя е използвал тая система, то сметките за литрите на мен ми се струват допустими. Не знам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а тия записи от камерите дали са длъжни да ти ги предоставят? Щото на мен ми се случи следното - спирам на един Лукоил на 1-ва Бг. армия, идва един мангал с мерджан 124. Трябвали му ключета 10 и 13 да си човърка нещо по АГУ-то. Услужих му аз и сядаме с приятелчето в вътре кафето да го изчакаме да свърши, като аз отвреме-навреме поглеждам оня дали още рови под капака. При поредното поглеждане виждам, че мерджана е фъснал заедно с инструментите ми. Отивам при бензинджийчето да го питам накъде е отпашил и има ли запис на камерата, а той нещо ми мънка, че не видял, камерата не покривала тоя участък и т.н. - явно пзнава мангала и го покрива. Да, ама не знае че Коцето малкия живее точно отсреща, има пушка и навика да пука гуми и пръска стъкла на разни мангалски мерджани... :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах записа. Момчето на колонката нищо подозрително не направи. Записа го имат там, колата се вижда ясно. Имайки впредвид селския дис, собственик на бензиностанцията (франчайза), надали мога да стигна до този запис някога.

Пълнил съм и преди "догоре" резервоара, неведнъж и сам. Максимума, който е събирал е бил ~42-43 литра. Аз като пълня догоре, сипвам докато започна да виждам нафта...

Знам ли?! Мисля да се обадя в ОМВ България, да видя те какво ще кажат по въпроса.

 

Колеги с Фабия (дизел), колко сте зареждали най-много в резервоара си?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като пълниш без "обезвъздушаване" пълниш само стандартния резервоар. В резултат остава място за още 5-7 литра. Ако натиснеш бутона (от ляво на гърловината - бута се навътре) горивото веднага ще спадне. Ако си казал на тоя дето зарежда "пълни до горе" най-вероятно точно това е направил. На LUK едни питат, други не. На какъвто попаднеш...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, ама колата я карам от половин година вече. Не ми е първото зареждане "догоре". Защо никога не ми се е случвало преди?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам ли. Това за което се сещам е:

1) Не си бил с толкова малко гориво преди

2) Другите които са пълнили не са "обезвъздушавали"

3) Комбинация от горните

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз на моята досега такъв бутон не съм видял - може и да нямам:)

Сега си погледнах логовете - значи и моята по документи е 45 литра.

Имам следната ситуация :

 

Зареждам до горе - да изключи пистолета.

Карам 572 километра до Златните мисля и малко из Варна.

Борд компютъра показва оставащи 215 (не си спомням стрелката къде беше, но определено беше много над минимума).

Зареждам - 43.140 литра гориво.

Така, че понеже магистрала такива работи ако приемем, че рахода ми е бил 5/100 може да се приеме че съм имал още поне 10 литра.

Но това е чисто теоретично.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

виж колко км. ще минеш с това гориво, ако си се сетил тогава да нулираш дневния километраж- така ще разбереш поне приблизително колко са ти сипали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винаги има 1ви път. Веднъж на лукойл-а до нас момчето ми показа цялата система с обезвъздушаването - събра някакво подобно, невъзможно по книжка количество. СПОКО 8)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

намери темата за резервоарите беше доста разгорещена.

 

там е описано.

обезвъздушването е толкова елементарно че не е истина. натиска се с пистолетаи събираш до 25% повече гориво

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.