Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Защо ниския и високия клас на шкода са толкова осакатени?


iph83

Recommended Posts

Skoda Fabia Engine(s)

Petrol

1.0 MPI (37 kW)

1.2 HTP (40 and 47 kW)

1.4 MPI (44, 50, 55, 59 and 74 kW)

2.0 MPI (85 kW)

Diesel

1.4 TDI PD (51, 55 and 59 kW)

1.9 SDI (47 kW)

1.9 TDI PD (74 kW)

1.9 TDI PD (96 kW) - vRS only

 

примерно сравняване с SEAT IBIZA:

Petrol engines

1.2 12v [51kW]

1.4 16v [63kW]

1.4 16v [74kW]

1.8T FR [110kW]

1.8T Cupra [132kW]

Diesel engines

1.4 TDi [51kW]

1.4 TDi [59kW]

1.9 SDI [50kW]

1.9 TDi [74kW]

1.9 TDi Sport [96kW]

1.9 TDi Cupra [118kW]

 

Защо толкова са ги оськатили тези шкоди,защо?

Skoa Superb

Diesel Engines

1.9 L TDI turbodiesel [74 kW]

2.5 L TDI [120 kW]

1.9 L PD engine

100 kW 2.0 L TDI

 

Petrol Engines

2.0 L I4 [85KW]

142 kW V6 2.8 L

 

Примерно сравняване с VW Passat 5:

Engine(s)

 

Petrol

 

1.6L I4

1.6L FSI I4

2.0L FSI I4

2.0L Turbo FSI I4

3.2L FSI VR6

3.6L FSI VR6

 

Diesel

 

1.9L TDI I4

2.0L TDI I4

2.5L V6 TDI

 

Някой може ли да обясно,защо е станало така,като се има предвид че всички компанои се опитват да се сьревновават в класовете си,а Skoda имам чувството че се опитват да изостават!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 66
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • iph83

    17

  • BlackPearl

    5

  • werz

    5

  • huko

    4

Най-много писали в темата

Защото в една компания,не може нискостоящ работник да има по-хубава кола от шефа!

Демек-"дъщерята" не бива да стои над дъртия "бащата"!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... по-хубава кола ...

 

Aз имам предвид не за по хубава кола или по скьпа,а толкова бедна от кьм двигатели или поне бедна откьм мощни двигатели.Най мощните двигатели са 1.9 TDI-PD и 2.0 MPI хубаво,ами SEAT-а 1.8 Т - 132KW как ти се струва даже хайде и дизел 1.9 TDI 115KW(160 коня) какво е това нещо.

Значи излизча че ако си фен на Skoda като мен примерно и искаш да караш бьрза шкода,трябва да купуваш друг двигател,еми то тогава каква шкода е,само ламарини!Не е честно.

Ето аз искам бьрза кола и RS-a aма хич не ми стига 130 коня за кьде по напред,на POLO FLY GENERTION слагат заводско този мотор 130 коня,какво му е спортното на RS-a и затова слагам друг мотор от GOLF-a IV,а не може ли направо да си дойде с някои свестен мотор,например като на CUPRA-та 160 или 180 коня,нещо по така дето да ти изправи косата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има Оctavia RS - кеф ти бензин, кеф ти дизел :)

 

FABIA FABIA FABIA - говорим за ниския клас на Шкода,кви октавии пробутваш.Октавията тя си е супер.Няма ред направо.Ама ние говорим за високия и ниския клас не за средния!Специално за ниския!!!!!

Еми хубаво айде Оctavia RS,я отнякьде излезе Audi RS4, Seat Leon 2.0 TFSI Cupra R 210 PS (165 kW), Golf IV 3.2L 241 hp (180 kW) VR6 24V или Gоlf IV R32 3.2 L 24-valve VR6 [318hp]! Даже и в този клас Шкода са издьнка,НО все пак има Octavia RS както каза колегата,тя може да се конкурира или поне се опитва де!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи-ти не ме разбра.

Под определение "по-хубава кола" нямах това предвид.

Умишлено Шкодата е по-бедна.

Представи си какво щеше да стане ако имаше същата гама двигатели и екстри-еми просто продажбите на Сеат и Фалве нямаше да са толкова големи.Ти какво би избрал Шкода за 30х.,или Сеат за 45х. с еднакви екстри и двигател.Ми трябва да си луд фен на сеат за да дадеш 15х повече.

Просто Шкодата е ориентирана към друг тип хора.

Поло-ми ОК-ама защо тогава за работни коли не си купуват Поло,а се взима Шкода 1.2.А Фабия беше 1ва по продажби доста време!

Така е- и аз искам да карам бърза Шкода-но за сега се задоволявам с Фабията-а на мен ми е достатъчна за всекидневни нужди!

Нормално е който иска кола да прави смешни Мерцедесите и Баварките-нормално е да се подобрява колата с други компоненти!

Все пак ще дам пример-Голф 5 ГТИ-ми и 200к не са си чак толкова страшни-а са си цифра.Ако си ФЕН на Фолф и искаш бърза кола-какво да отделим 69хилки за Р 32 дето е без турбо?

Нали разбираш че вече се опира и до възможност!

А за Поло и тн че имат 130коня.

Аз съм казал-ФАБИЯ РС на такава цена от 30 886,Поло има да и диша-главно защото ПОЛО НЯМА КСЕНОН!

Когато човек няма възможност да извади пари КЕШ,а иска нова кола на Лизинг-кажи ми кой вариянт "спорт" с какви екстри е най-удачен!

Въпрос на вкус-аз искам малка кола,пъргава,екстрите не ме интересуват чак толкова!За мен РСа си е ОК!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато човек няма възможност да извади пари КЕШ,а иска нова кола на Лизинг-кажи ми кой вариянт "спорт" с какви екстри е най-удачен!

 

Seat Leon Cupra 1.9 TDI-PD 160 коня 39 266 лв.,но няма ксенон,всичко останало е еднакво.Това е единствения недостатьк.Но интериора е направен от по добри материали,гумата,пластмасата,по спортен интериор и сега ще кажеш"е кое му е спортното",е да няма кой знай колко спортни неща ама поне се доближава с това че е с 3 врати и има невероятно потенциален мотор под капака!Оказчването е по различно,спирачните дискове,сплавите от които се прави то и заради отва е по скьп малко!Вратите му са по високи изгежда че си по хльтнал в колата и така!

 

RS-а в никой случай не е лош,не си мисли че го обиждам,даже го уважавам ама малко повече кончета бе и поне по различен интериор!Само са променили седалките и волана,ами таблото едно осветление,еми да сложат и други неща бе!Пример датчик за надуф на турбото,за темпреатура на маслото ... ще е по гот не струват тия неща много.Аз си ги купих от нета за по 80 евро всяко!Тогава ще е по голям звяр,не мислиш ли!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз пък си мисля че новите фабии са със същите двигатели като на ибизите

 

Няма нищо общо братле,ськата работа!

Това са моторите на Фабиа:

http://en.wikipedia.org/wiki/%C5%A0koda_Fabia - даваш по надолу и отдясно са изброени всички двигатели на фабиа!

А тук са на SEAT IBIZA:

http://en.wikipedia.org/wiki/SEAT_Ibiza

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Незнам къде я видя тази цена(сигурно си прав).

Аз 2003г като исках да си взимам кола се бях спрял или на Шкода РС,или на ЛЕОН.

Е избрах Шкодата-понеже Леон 1.6 беше 36х.,а тогава водещия се ТОП СПОРТ(Купра)150кончета(тогава) 45хилки със стандартна опция.

Прегледах новия Леон и цените за Дизел 170к са от 45хилки нагоре а за бензин,още повече!

Виж сега-тука сме форум в който повечето хора гледат съвсем реалистично на нещата.Естествено че Леон е от по-скъпи материали от Фабия-затова е и по-скъп!Аз не си възвеличавам колата и не се обиждам от мнения по нея.Така е 130 к са и много(за някой не манияк на високите скорости) за други-като теб"и мен" не са!

Какво да се прави!

P.S-Пратих ти Лично!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма нищо общо братле,ськата работа!

ok няма ги най силните двигатели

но другите са си същите.

http://www.skoda-auto.com/NR/rdonlyres/194C8B78-0679-4EAB-9299-27F19CC11AD3/0/cenova_new_fabia.pdf

Все пак да не забравяме че във WAG - Seat са спортните коли

а Skoda евтините.

Как може да си представиш една фабия с 1.8Т двигател и ниска цена

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста тъп въпрос...

 

И не само ниския и среден клас са скопени, и Октавията и тя е постна...

 

Защото трябва хората все пак да предпочитат Фолксваген или Ауди. И ако например искам кола от ниския клас ТДи-ПД 131к.с. оборудвана със 6 степенна кутия, Фабията да е толкова скъпа, че да си кажа: "Е*ах му майката за тия пари скачам в Голф 4 със същия мотор и кутия, за кво ми е тая пикливата Шкода..." (говоря за чисто нови автомобили). Типичен пример е една тема във "Всеки за всичко" - "Знаете ли нещо за СЕАТ Леон". Колегата е сравнил Леон-а с Октавията и вижда, че не му излиза сметката със Шкодата, щото примерно списъка със стандартни екстри при Сеат всъщност е списъка с допълнителни екстри при Шкода....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама напълно съм съгласен с първото мнение на BlackPearl!

Поздрави!

 

:smt017 аз също. искам само да добавя и още нещо. значи сеат и vw например имат по-мощни двигатели... но и много други есктри и цената набъбва. докато октавията разчита на същото качество дори и по-добро по отношение на двигателите, за сметка на това компенсира с други неща - например мощност и екстри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Който го бият парите не си купува нищо от горе споменатите марки...а нещо с над 300 коне под капака.Така че какво ви дразни,че шкодите били с 30 коня по-слаби от Сеатите и Фуке волфите :)

Живейте си живота и ...тунинговайте ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато човек няма възможност да извади пари КЕШ,а иска нова кола на Лизинг-кажи ми кой вариянт "спорт" с какви екстри е най-удачен!

 

Seat Leon Cupra 1.9 TDI-PD 160 коня 39 266 лв.,но няма ксенон,всичко останало е еднакво.Това е единствения недостатьк.Но интериора е направен от по добри материали,гумата,пластмасата,по спортен интериор и сега ще кажеш"е кое му е спортното",е да няма кой знай колко спортни неща ама поне се доближава с това че е с 3 врати и има невероятно потенциален мотор под капака!Оказчването е по различно,спирачните дискове,сплавите от които се прави то и заради отва е по скьп малко!

 

Seat Leon 2.0 TDI-PD 170 к.с. е 45 710 лв ,като не може да се сравнява нито с багажника ,нито с товароподемността на окти. Seat Leon 2.0 TDI-PD 140 к.с. е 36 980 срещу 33 700 за съответното окти, със същото ниво екстри (амбиенте).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... докато октавията разчита на същото качество дори и по-добро по отношение на двигателите ...

 

E как ще разчита на по добри двигатели и по качествени като те са еднакви.Квото е на VW,Audi и Seat това е и на шкодата само с малки изменения,че са забравили да сложат МОЩНИТЕ МОТОРИ!Има едно хубаво нещо дето са направили от Шкода,че не са сложили оня тьпия мотор на Ауди 1.8 20V дето е без турбото,а са сложили турбинирания вариант - евала!

Не сьм сьгласен че окти е оськатена.Тя е добре!Достатьчно голяма кола с прилични мотори,които задоволяват всеки потребител има и много хитри екстри и богат избор от интериори!Колата е много успешен модел!

Фабията за сметка на това пьк е много красива.Като и се изпьнат едни джанти 15" става нечовешка и има яка стойка,ама да бяха сложили поне един бензинов турбо мотор,примерно като FR на Seat-a 1.8 20V T,щеше да е зверско,пьк и няма да е по скьпа от RS-a,защото той е с дизелов мотор и винаги ще е по скьп!Но вьпреки всички аз си харесвам фабийката и не ми пука,само това с мотора ми е проблем,но нали все пак заради това го сменям,да я накарам да вьрви! :)

Superb-а там няма какво да говорим,няма ги много защото им искат доста пари.Разликата м/у цената на фабия и октавия е малка,а м/у октавия и супьрб - чакай малко какво стана!Тя една нова C-класа на мерцедес е колкото супьрб-а!Направо не си струва!

 

Просто ме е яд,че не са набутали един свестен бензинов мотор на Фаби.Сложили са и 2.0 8V браво герои,еми че VW този мотор го слагаха 1992 на пьрвото Golf III GTI !Бива ли сега такива работи,ама ще го преживеем!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...не са сложили оня тьпия мотор на Ауди 1.8 20V дето е без турбото,а са сложили турбинирания вариант - евала!...

Ще те разочаровам ,но в началото на прозиводството е слаган той.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... Живейте си живота и ...тунинговайте ;) ...

 

Да то е хубвао да се тунингова,ама е по лесно да тунинговаш мощен мотор,защото има много потенциал в него,а не да надуваш 1.2 12V HTP прмиерно!За това сменям мотора на фабията с 4 Motion 1.9 TDI-PD 150 коня,за да мога от там да стартирам,а не примерно да взема RS и да трьгна да тунинговам от 130 коня.Разликата м/у RS-а и обиконовеното TDI е,че такава няма,само един Software!A 4 Motion-а си идва с голяма турбина,здрави и по масивни биели и т.н!

 

АБЕ КАКТО И ДА Е КАРАМЕ СИ ШКОДИЧКИТЕ И ДА НЕ НИ ПУКА!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе iph83 ти сега сам си противоречиш, първо пускаш тема че шкодите са с много слаби двигатели, после твърдиш че били еднакви с другите от компанията.... нещо не ми се връзва?!? еднакви са някои други не, други са с намалена мощност както казах за да може за тези пари да получиш един наистина издържлив мотор!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

шкодите са с много слаби двигатели, после твърдиш че били еднакви с другите от компанията.... нещо не ми се връзва

 

Н, имах предвид,че до едно ниво са еднакви примерно до 1.9 TDI всички са еднакви и с това Шкода преключиха,а другите продьлжават нагоре с още по мощни.Хубаво както казваш ти добре,намалили са някои мотор уж за да е издьржлив и да е по ефтин и тинтири минтири,еми хубаво добре имам пари и искам бьрза кола ( примерно като CUPRA-та ) ама искам да е Шкода не нещо друго,какво правя тогава.Искам да е шкода и да е бьрза,а тя не е бьрза само е шкода!Това е вьпроса,защо другите са разработили мотори за големи запалянковци на силните мотори,а Шкода не са!Знам че шкодата е предназначена за по кьм средната класа от населението,ама има феновете които искат да карат шкода ама нещо по така нали,не да се чудя какво да правя по пьта и да карам като пенсионер и като вляза в лявата лента да не ме е страх да изпреваря!

 

P.S.Това имах в предвид!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

iph83-сега то ясно,ама не може да става.Искаш Шкода и да е бърза-ето Окти РС-ама 45 хилки нагоре.То желания много.И аз искам 300кончета за 30хилки нова кола с много екстри,ама няма! :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

BlackPearl,да бе тва окти не е кофти,ама е тежко,не го искам!Те затова в WRC карат с Fabia WRC,щото е пьргава и лека,а аз искам фабиа бьрза не октавия.Ако ще е по горен клас вече скачам на Leon FR или BMW M3 примерно,ама аз харесвам тази фабия,много ме кефи дизайна!Направо няма ред,откадето и да я погледна ме сбьрква!

Не ги искам тез октавии,имам една 1.9 TDI 110 коня!Еми не ме кефи!Сега няма спор голяма кола,удобна за дьльг пьт няма грешка,ама с динамиката я няма хич.Ко ли не я праих,че турбо че колер незнам си кво неще и неще да трьгне,повече от 190 коня не може да направи,заминават гарнитурите,спуках перките на турбото,пукнах колера,слава богу мотора е наред.Ама тва повече не може.

Аз затова ще я направя тая фабия откачалка,за да разбива мечтите на самодовлни сьстезали! :evil:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега-Фабията е нисък клас-сравнява се с Поло и тн.И поло по-голям двигател от 130 няма(изключвам новото ГТИ).

То по тая логика,може хората да искат и Айго,Ярис(макар че Т-етката не е лоша),Лупо(ГТИ-115 ли колко беше),Ц2 и тн. бегачки-ми те нямат повече коне от Фабията под капака?

 

Последното ти изречение най ми хареса.Е това е проказка-нека гледат емблемата Шкода и не вярват на очите си!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.