Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Как ще ми счупят чистачките.. на моята скромна кола...


Dereal

Recommended Posts

Започвам темата от болка и съжаление за това, че все още има хора, които тепърва откриват писмеността и използват примитивни методи за комуникация.

 

Работя в Бизнес Център Сердика, бившия обувен завод (май "Кавалер" беше, близо до кожения техникум) и всеки ден паркирам колата си някъде наоколо (зелена Фелиция, от подписа и аватара). През последните 2 седмици започнах да я спирам пред блок 5 ( http://bgmaps.com/map.asp?sid=6bba93531 ... x=35&iy=41 ), защото винаги има свободни места - както сутрин като идвам, такаи вечер като си стръгвам.

Но вчера на някой явно съм му спрял на "мястото", защото намерих колата си с щръкнала нагоре шофьорска чистачка, която като се опитах на върна на стъклото се оказа счупена в основата. Сега потъва навътре при оста, на която се върти и макар да огънах рамото към стъклото то просто потъва надолу.

 

Това не е първи случай, в който "цивилизацията" там не може да пише и директно си действа. Пред 3 месеца бяха забили пирон на колата, защото беше стояла една седмица между 4 и 5 блок, а "жителите" решили, че там вече няма да се паркира и го "обнародвали" с пирон на "незацепващите". А незацепващият в случая не беше в страната 5 дни и колата нормално сама не може да се придвижи, та им пречела.

 

Много ми се иска да им върна smile150 , да им отмъстя, но аз отдавна мога да пиша 8) и не съм такъв мизерник, затова пиша тук, да не пострада и някой друг от колегите, защото не познава "цивилизацията".

 

А ако случайно има някой, който живее там - моля да ми обясни защо не могат да напишат едно елементарно предупреждение (не смятам, че имат основание, но все пак е информативно и възпитано), но са много умели с пирони и в чупенето!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

както се изразявате:) ;Бате нищо лично-но това е София все пак-град на големите възможности и големите мизерни неща!

 

Пак казвам нищо лично!Нямам нищо против СФ!

Просто не разбирам защо се учудваш-то манталитета е такъв-навсякъде ги има тези работи-не е прецедент така че!

 

В добрич до едното "култово"заведение има пиаца(голяма+паркинг)

Беше си прял там бакарата и като си тръгнал след 2,3мин се усетил че колата нещо не е в ред-слязъл да види и.......о кеф-гумата срязана!

 

После да видиш сеир-бакшишите всичките под строй на пиацата с наведени глави(баща му на момчето бивш началник на полицията,сега с фирма за охрана)!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми аз вече спрях да броя колко пъти ми чупят или огъват на МВ-то чистачките. Хем тая кола е от 40 години в квартала и всички я знаят, ама...На Румстъра още не са му посегнали, ама съм се подготвил психически да го заваря накоя сутрин надран или нещо от сорта :?. За жалост в чудесната ни Родина напоследък е на почит простотията, завистта и злобата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък ще ви кажа че ми се е случвало да огъвам чистачки, да пукам гуми и т.н. просто защото живея в центъра и редовно някой спира пред гаража. Те са 2 гаража за около 20 коли общо. Всеки божи ден някой си заебва без извинение колата и не му дреме за тези които излизат или влизат и се случва да го чакам по 30-40 мин. добре че се събираме понякога няколко коли и няколко човека и го избутваме на платното, смешното е че полицая седи на 5 метра и нищо не казва. Тези които са да 10мин им тегля по един здрав скандал, случвало ми се е и да ги пошамаросвам.... макар че някои са си за здрав бой!!!! тъпото е че остреща има и синя зона, някои спират с хубави коли а се правят на цигани за 1 лв. А и в двора нямат право да спират, ама и там вдигам скандали, все пак местата са на живеещите в кооперацията а не на обществения паркинг. Иначе принципно съм против тези неща, но като се случват постоянно човек понякога не е на кеф и превърта. Също така се дразня - онзи ден някакъв монтьор ми вика - чакам коли, а аз бях спрял в една еднопосочна уличка-викам и какво от това, ти не си си купил мястото от общината да можеш да сложиш колчета, така че това място е толкова твое толкова и мое нищо че е срещу сервиза. Въобще-трябва да има ред и всеки да паркира където е позволено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

adrian_m, с тебе сме почти съседи, доколкото си спомням. И аз понякога оставям колата в един подземен гараж до нас и редовно ме запушват, ама някакси ми е непривично да чупя чистачки...само винтили изтръгвам от време на време :mrgreen: , че то направо не се живее иначе. :evil: Лошото е, че не виждам как ще се реши проблема с паркирането в центъра, дори и куп подземни паркинги да направят...бай Ганьо ще продължава да се цигани за левче-два.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз мисля че сме съседи, но това не е толкова от значение, вече не само в центъра ами и по крайните квартали започват проблемите. нашият гараж не е подземен и това създава предпоставки да си влиза който иска. е малко преувеличих, рядко ми се случва чак да чупя, но има някои които не разбират от дума и спират постоянно те вече заслужават наказание за наглостта си. проблем е че има и фирми, и те казват на клиентите си да спират вътре... лошото е че никой от съседите не дава пари за електронна бариера-нещо което от другия блок си направиха и доколкото знам вече нямат проблеми. иначе пред другата бариера ще продължават да си спират сигурно затова призовавам всички да се оглеждат къде спират. и аз съм спирал няколко пъти пред гаражи но това се били единични гаражчета и престоят ми е бил не повече от 2 мин. затова и не правя друго както някои приятели в което също има смисъл, ако е нещо спешно, за много малко време, нямаш избор, поне те си оставят гсм-ите и можеш да звъннеш да подсетиш човека че не е спрял на правилното място.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

значи колеги едно нещо не разбирам.

Добре, някой ви спрял на мястото, макар че такива неща като "това е моето място" аз не признавам. Ако си си го откупил от общината или си плащаш абонамент разбирам, но такива селско-тарикатски работи не минават. Другото което е, защо ще режете гумите на човека? Как после ще си премести колата? То да не е хеликоптер? Аз ако ми срежат гумите ще си оставя там колата, на същото място поне още месец! Да я местят както си искат тъпунгерите които са ми прерязали гумите.

 

Е това са типично български простотии с гумите и чистачките!!! СЕЛЯНДУРЩИНИ!!!

 

 

ПП за спиране пред гараж съм съгласен :!:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Smirnoff тебе много те уважавам за мненията. Наистина няма понятие това място си е мое, ако няма съответните табели и т.н. от общината които се дават ако си платиш естествено. дори преди време имаше страхотен репортаж за магазини които с празни каси си "пазят" мястото без да е купено макар че резултата май не е голям.... А и съседите пукат гуми чак когато преместиме колата на пътното платно..... щото иначе тия с паяците се "ослушват" и не идват ако им кажеш че само са запушили входа на 2 гаража !!!!

А за паркиране в гаража-ами гаража е собственост на притежателите на апартаментите в кооперацията. Тези притежатели се събират на събрания и взимат решения. Едно от решенията е в двора да не спират автомобили на никой друг освен на тези които ПРИТЕЖАВАТ апартаменти. Тъй като има лица живеещи под наем също им се забранява да си спират колите. Макар местата да са 10 постоянно има проблем със спиращите.... обикновено като са празници и т.н. и фирмите не работят не можете да се представите какво спокойствие е :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък ще ви кажа че ползвам 1 талон и син молив и след това си го трия и когато ми се наложи пак пиша на него. Не че съм за 1-2лв ама за какво да им давам пари на тези престъпници.

Това горе е от темата СМС паркиране...

Аз пък ще ви кажа че ми се е случвало да огъвам чистачки, да пукам гуми и т.н. просто защото живея в центъра и редовно някой спира пред гаража. Те са 2 гаража за около 20 коли общо. Всеки божи ден някой си заебва без извинение колата и не му дреме за тези които излизат или влизат и се случва да го чакам по 30-40 мин. добре че се събираме понякога няколко коли и няколко човека и го избутваме на платното, смешното е че полицая седи на 5 метра и нищо не казва. Тези които са да 10мин им тегля по един здрав скандал, случвало ми се е и да ги пошамаросвам.... макар че някои са си за здрав бой!!!! тъпото е че остреща има и синя зона, някои спират с хубави коли а се правят на цигани за 1 лв.

Когато някой ми запуши гаража, му оставям бележка на стъклото. Случвало ми се е да си оставям колата на улицата, защото някой съсед е паркирал пред гаража. И въпреки, че знам, чия е колата от 22.00 до 07.00 не безпокоя никого. Какво сега в 3 сутринта да ходя да го будя ли? Повечето сами идват на сутринта да ми се извиняват, че са ми запушили гаража. А и без това имам каскА и улицата не е старшна. Последния път един съсед уж на по бира за да се извини за паркирането си, пък що бира изпихме...

Dereal, много лошо се е получило и мен винаги ме е страх от лумпени, които си мислят че улицата им е собственост. Българска кретения.

Веднъж в центъра една баба изкочи и ме заплашваше с полиция, защото мястото на улицата било на сина и "всики в квартала знаели". :lol::lol::lol:

Аз и казах добре, че първо викаше от прозореца си, та и аз да знам от кого да търся отговорност ( smile150 ), ако си заваря колата одрана.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми аз вече спрях да броя колко пъти ми чупят или огъват на МВ-то чистачките. Хем тая кола е от 40 години в квартала и всички я знаят, ама...На Румстъра още не са му посегнали, ама съм се подготвил психически да го заваря накоя сутрин надран или нещо от сорта :?. За жалост в чудесната ни Родина напоследък е на почит простотията, завистта и злобата.

 

:evil: E бива ли такавая работа бе Гога?Има ЛЕК-дръж го(Румстъра) на паркинг,а не пред блока! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:evil: E бива ли такавая работа бе Гога?Има ЛЕК-дръж го(Румстъра) на паркинг,а не пред блока! ;)

 

След около седмица мисля да започна да го държа в двора във Варна :mrgreen: . Пък на есен като се върна у Шопско :D , може да помисля по въпроса за паркинг или гараж...по-скоро гараж :) . Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нашият гараж не е подземен и това създава предпоставки да си влиза който иска

 

ако гараж казваш на мястото ти пред блока или около него нямаш никакво право да говориш, че другите нямат право да спират там защото мястото около жилищнте сгради е на общината. Все едно на тротоара пред нас да си го оградя и да искам пари ако някой иска да мине.

 

Това пространство за което говориш е колкото мое толко и твое без значение че ти имаш апартамент в близката постройка.

 

И на мен ми харесва да си паркирам автомобила пред ппрозореца(не да си го пазя и лгедам а просто ей така), но като е спрял друг автомобил от близкото заведение или някой съсед си търся друго място. Досега не ми се е налагало да чупя бия или късам гуми заради това че си е 'моето място'

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като има лица живеещи под наем също им се забранява да си спират колите.

 

 

С тва съм несъгласен. Хората щом си плащат наема на апартамента, що да нямат право да си паркират колите? ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ID A - въпросът с смс паркирането е съвсем различен не знам защо намесваш двете теми?!? като не си паркирам колата в синя зона не значи че запушвам други коли или гаражи.

corropt - под гараж никой не говори мястото пред жилищните сгради. става въпрос за двор на кооперация, в него се влиза през врата, която обаче не е електронна и няма катинар. та този двор по решение на кооперацията може да се използва за всичко но е решено там да бъде като гараж за автомобили. как да ви обясня че всеки има по документи освен апартамент например 120 квадрата, мазе, таван и част от дворно пространство например 15 квадрата. и че това си е наше и никой няма право да влиза както никой не ви влиза в апартаментите.

иначе и пред самия блок има места... те са си обаче на общината и никой никога не е предявявал претенции да се заграждат или да се откупуват, пък и там много рядко някой се "осмелява" да си остави колата, често пъти може да не я намериш здрава най-вече заради огромния поток наркомани в центъра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

как да ви обясня че всеки има по документи освен апартамент например 120 квадрата, мазе, таван и част от дворно пространство например 15 квадрата. и че това си е наше и никой няма право да влиза както никой не ви влиза в апартаментите.

 

По тази логика, наемателите, освен ако изрично не е упоменато в договора, имат право да ползват мазето, тавана, идеалните части от дворното място и тн. Следователно не знам на какво основание домсъвета забранява на живеещите под наем да ползват двора за да оставят автомобилите си :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип си прав. За дворовете е така.

Обаче не разбирам какво общо има тая постановка с улиците и тротоарите или паркингите в междублоковите пространства. Те НЕ са собственост на собствениците на апартаменти.

Особенно кам апартаментите в панелните блокове - към тях няма дворни пространства. Там получаваш както каза апартамента мазе/таван и общи части. Това са входове и стълбища. Градинката и паркинга пред блока са си чиста общинска собственост. И който каже че това място си е негово си е за бой ама отвсякъде.

За тва - железото под седалката и първия патрон винаги хаостни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гога аз пък не знам случай в който наемател да ползва мазе, таван или каквото и да е различно от апартамента. Имам много приятели под наем, роднини дават апартаменти но никой не дава нищо повече от апартамента. А и домсъвета решава тези неща съгласувайки ги с всички собственици. Основанието е много просто - има 20 апартамента и ако няма ред ще стане лудница - фирмите които са наематели имат по 5 коли. на какво основание те ще запълнят примерно целия двор а ние които живеем и сме собственици да се чудим къде да паркираме. не е ли нормално условията да са в полза на хора живеещи там с години, а не на някакви фирми и т.н. които идват и си отиват?!?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва всеки да си има определено пространство - за 1,2,5 коли, колкото се пада и който ползва апартамента да не спира повече коли, от колкото паркоместа му се падат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гога...

 

Ясно, не говорех за фирмите. Разбрах мисълта ти и си напълно прав. Не съм искал да се заяждам. Иначе, семейството ми отдава няколко имота под наем и в договорите е записано, че наемателите имат право да използват мазета, тавани и тн.Очевидно всичко е въпрос на договорки. Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато вземаш апартамент под наем, вземаш само апартамента. Ако искаш и гараж към него - плащаш си и за гаража. Апартамент е различно от гараж или мазе или таванско помещение. За ползване трябва да имаш изрично разрешение от страна на хазяите - в договора да е описано ;)

 

Пак казвам за спирането пред гараж, вход за паркинг съм ТВЪРДО ПРОТИВ :!:

 

Друг е въпроса че в София има прекалено много малоумници които си спират където си пожелаят и си заебават колите и после се чудиш как да излезеш ...

Аз редовно край нас , на Бяла Черква, се натъквам на подобни малоумници. Спрял на светофара в дясната лента и какво ? Две ленти коли го заобикаят защото е голям тарикат!!!

Последно във Варна като си бях, спирам на една пешеходната пътека под Курортна поликлиника да минат пешеходците и един селяндур зад мен с някакъв опел започва да ми надува клаксон. Обръщам се да го видя и тъкмо си дърпах ръчната и щях да слизам, а тоя минава покрай мен от ляво с мръсна газ, остави че ще претрепе хората, а на 20м имаше ченгета и те не го спряха... какво да си говорим

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:evil: E бива ли такавая работа бе Гога?Има ЛЕК-дръж го(Румстъра) на паркинг,а не пред блока! ;)

 

След около седмица мисля да започна да го държа в двора във Варна :mrgreen: . Пък на есен като се върна у Шопско :D , може да помисля по въпроса за паркинг или гараж...по-скоро гараж :) . Поздрави!

 

еееееее пали мб-то и точно за ретрото си тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еееееее пали мб-то и точно за ретрото си тук.

 

smile188 smile190 Опасявам се, че ще бъда зрител и ще се наслаждавам на варненските красавици (Шкоди :mrgreen: ). Предполагам говориш за ретро парада свързан с фестивала "Любовта е лудост", нали?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Незнам това със чупеното на чистачки, пирони и прочие не мога да го разбера..... особено в случая на колегата. Незнам аз работя на Св. София там и офиса на ДМ травел, та тия са решили че местата пред техният офис са техни, нито имат служебен абонамент нищо но ......... просто решават проблема като ти спукат гумата в най-добрият случай..........

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До всички чистачкотрошачи и гумопукачи: :evil: Понякога докато злосторствате, може да бъдете забелязани и изненадани в гръб.Ефекта от изненадата е според настроението на собственика на пострадалото возило, но най често се изразява в чупене на пръсти и разни други сакатлъци. Така поне съм склонен да постъпя аз. :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ААА и дума да не става за заяждане. Може да не те познавам, но много уважавам всичките ти мнения във форума.Всъщност нашите мазета и тавани са пълни с всевъзможни боклуци а и често се дават за по-кратък период така че може би затова не са договаряни "допълнения" към апартаментите. Сега се надявам скоро наистина да сложим електронна бариера и идилията за паркиране в двора да стане пълна :D

освен национална кампания за алкохола, нека да има такава и за паркирането. да не се паркира пред гаражи, да стоим в колата ако нещо такова ни се налага, да слагаме визитки за връзка и т.н.... вярно че не отнема човешки жертви но понякога пести време и пари ако има щети по колата и най-вече нерви които са причина някои да карат като обезумели.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.