Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Върнаха се!


Recommended Posts

Честито.... сега е време да им обявим война и да им изтрием държавицата от картата.

 

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: hehehehe айде !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво, че се върнаха. Но на фона на изказванията на роднините им, че не били виновни за да са в либийски затвор и затова и те трябвало да получат по 1 млн. в зелено, Първонов можеше да ги помилва след като подпишат декларации, че се отказват от претенции към България, както направиха или искаха да направят либийците.

 

Честито.... сега е време да им обявим война и да им изтрием държавицата от картата.

Единственото с което можем да я изтрием е с гумичка в атласа по география, иначе не виждаш ли каква скръп е Българската армия?

По-добре да си изпратим политиците на стаж при Кадафи, защото няма български политик, дето да му стъпи и на малкото пръсче. Добре, че се намеси ЕС, та поне отърваха кожите. Скоро ще ударим 20 г. демокрация и наште политици все си остават лапни шарани.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре че е съпругата на Френския президент-тя за 3 дни направи това което нашите УМНИ ГЛАВИ не успяха за 8дълги години!

Поне че се пшрибраха живи и здрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единственото с което можем да я изтрием е с гумичка в атласа по география, иначе не виждаш ли каква скръп е Българската армия?

 

Това е 100% вярно, ама нали сме затова в НАТО... за какво са ни тия американски бази тука ако в такива случаи не помагат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе оставете бази и тн-нащта армия мамата си джаза!

То ако българина не му хване цаката-кой!Айде сестрите не искам да колментирам-но като стана въпрос за армията и тн-Кербала-за какво се отива........По-висшите не излизат никога от подземията-а там какво се върти-хазарт,алкохол,дрога,к..ви.Връщат се с по 50хилки в евро в джоба и така!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единственото с което можем да я изтрием е с гумичка в атласа по география, иначе не виждаш ли каква скръп е Българската армия?

 

Това е 100% вярно, ама нали сме затова в НАТО... за какво са ни тия американски бази тука ако в такива случаи не помагат.

 

то само с бази не става, трябва и акъл (дипломация) :mrgreen: Преди 8 г, как всички други старни, замесени в СПИН скандала си изтеглиха навреме хората от либия, а нашите политици (както винаги) си бараха п**те и не успяха? :evil:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен като цяло проблема е по сложен:

1. При едно толкова масирано заразяване обезателно трябва да има някой виновен. Най-добре е това да са чужденци. Ще бъде най-безболезнено.

2. След заразяването когато са започнали проверките ако нашите хора бяха реагирали адекватно - дипломатите да си привикат сестрите в посолството или самите сестри да потърсят убежище до това нямаше да се стигне.

3. Късмет - в онези години външен министър беше Надето Михайлова (до колкото си спомням). Арабин да вземе жена на сериозно..трудна работа. После беше Соломон Паси - евреин! Пак карък!

4. Още повече очевидното желание на Кадафи да спечели нещо от този случай - чисто материали придобивки и поне частично да се изкупи вината от Уокърби.

 

И много други фактори..които обилно напудрени с некомпетентността на политиците ни доведоха до този изключително сериозен проблем.

А това, че са живи и са си у дома е добре. Но като цяло този изход не е добър за България.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Естествено че тия неща които ви ги говоря не са сериозни. То да не би така лесно да се обявява война в днешно време.... пък и както се разви последния случай сигурно 8 години ще ни нападат, пък накрая французите ще ги помолят да не ни закачат повече и те ще се направят на добрички и ще ни оставят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При един такъв инцидент общественото мнение оказва много голям натиск-няма как да се измъкнат безнаказано(в случая-обещетение по милионче).Естествено е че който дипломати реагират най-бавно-хората губят!

 

smile188 както беше и случая в Бяла-така и не можаха да извадят АРГУМЕТИ(да аргументи-единия ден казват бил в рамките на позволеното-спирачките били ОК-другия ден бил претоварен-отказали му спирачките-те го нарязаха ще ми правят експертиза-за чуждите страни-да-ама в Бг какви специалисти има :smt018 )-но вече обществения натиск си казва думата-просто и да искат не могат да оставят момчето безнаказано-все едно политиците и прокуратурата да си вкарат автогол!

А в днешно време доста хора позабравиха за този случай! :|

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цитат от коментарите в дир.бг

 

"georgi_nz (24.07.2007 г. | 17:05ч.)

Понеже тук гъмжи от хора дето не могат да приемат друго мнение освен това , на Партията , официалното ще пусна цитат от ”Новата тайна история” на Елтимир. Вие понеже не допускате че медиите имат склоноста да Ви лъжат по подразбиране, поне се напънете и вижте част от истината. Ето: ”Друга е истината, май. Либия и САЩ са врагове. Нали помните, че навремето самолети на САЩ убиха дъщерята на полковник Кадафи и раниха тежко един от синовете му. Такова злодеяние нормален човек не може да прости. И вместо да кажем на висок глас какво всъщност се случи, ние отново служим на чужди, този път на американските интереси. А истината е ето каква: Заразената със СПИН кръв е изпратена с посредничеството на Международната здравна организация. Конкретният случай е част от глобалния план за обезлюдяването на Африка. Умъртвеният през 1997 г. от ДС световноизвестен изследовател Никола М. Николов писа за тези неща и тогава го обвиниха в политическо фантазьорство, но напоследък неговите фантазии взеха да придобиват твърде материален облик. Шепа самообявили се за богоизбрани се опитват да освободят земята от нейното население, а обречените на смърт послушно кротуват, мълчат с надеждата, че смъртта ще ги отмине. Ако това бъде заявено от либийското правителство, резултатът ще е нулев. ”Пропаганден трик на Кадафи” - ще отговорят. Но ако българското правителство разкрие фактите, ефектът ще бъде различен. Тогава и лекарите ще бъдат освободени, и българският авторитет по-малко ще пострада, защото за Либия е по-важно разобличаването на цялостния сатанински план, отколкото наказанието на шепа дребни, а вероятно и недоброволни изпълнители. Само че както наблюдавам, за нашите управници българският национален интерес е последна грижа. И най-безчувственият, и най-тъпият, и най-загубеният селянин е светец и мъдрец в сравнение с нашите политиканстващи нищожества. Селянинът, колкото и да е оглупял, никога няма да наблюдава безучастно, когато нивицата му изгаря от сушата или пък когато я задушават бурени. Как се отнасят към своя народ онези, които уж той, народът избра, за да го управляват? ”

 

Сколнен съм да вярвам че има частици истина

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с обезлюдяването на Африка ми звучи доста налудничаво, но това всъщност няма значение.

 

Фактът за мен е един: нашите медицински сестри хич не са светци, но може би понесоха твърде сурово наказание за своите прегрешения!

 

Да им е честито завръщането. Въпреки, че след тези 8-9 години надали е останало нещо повече от една жива плът...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина, най-накрая се свърши! Добре дошли на родна Земя! Дано хората успеят да се възстановят и всичко да е наред...

 

Обаче, на никой ли от вас, в главата му не се появиха поне няколко въпроса, започващи със "ЗАЩО...". В моята куха репа поизскочиха няколко такива...

1. Защо френската първа дама отиде там и води преговори? Тя е просто първа дама и не е упълномощена да преговаря на ниво "Международни отношения"! Всеки, които е малко навътре в политиката знае това. Ако нещо е договаряно, то това е било между еврокомисаря по външните отношения Бенита Фереро-Валднер и председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. Какво се цели с това, да ни накарат да вярваме, че именно Франция "оправи" всичко?

2. Защо французите решиха на своя глава погазят 3-4 годишни преговори на Брюксел с Либия? Защо не го направи друга държава?

3. С какво или как ще се отплатим на Франция за стореното? Щот...безплатен обяд няма, а знаем, че французите имат интереси не у нас, а в Румъния... Все пак, те спряха напълно изправните блокове на "АЕЦ-Козлудуй" и се опъват като магаре на мост за "АЕЦ-Белене"!

4. Тези пари, които се дадоха не са от нашите сметки или джобове - те не са били наши и никога няма да бъдат, но след като се дават за няколко човека (сумата определено е колосална!), не е ли добре да се продължи с даването, дори на многократно по-малки суми, за да се помогне на хората в БГ? Пожари, пътища (жертви от катастрофи имаме все едно сме на война!!!), суша или наводнения - обезщетенията са направо смехотворни... :( Да не говорим, че може да се помогне неимоверно много на НАШЕТО здравеопазване (болници, апаратури, заплати на лекарите...), а не на либийското...

И накрая...вината... Ние приемаме невинноста на медиците, както се казва "by default", просто, защото са българи и не допускаме дори за миг, че може да са виновни, защото ние сме "добрите", а либийците са "лошите"... На дали има някой обаче, който категорично да заяви, кой точно е виновен и кой - невинен! Бидейки лекари в онази болница и виждайки, каква мизерия е там, какви са условията, нямат ли и нашите медици коственна вина...донякъде...?

9 години страдания и борба, а всичко се реши за 10 дни!!! Защо не стана така още в началото?

И това плащане, което е един вид кръвнина...не е ли признаване на вина? Защото поне за мен...изглежда точно така...

 

...направо подминавам изказванията на роднините, които ще съдят България (т.е. всички нас!) за компенсация от 1млн. за година прекарана в затвора...на човек... Май някои хора в мъката си, са се самозабравили или пък са решили да забогатеят...тъпо...

 

Но в крайна сметка, каквото и да е - важното е, че хората се завърнаха при своите близки!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера може и да си дойдоха с първата дама на Франция, но днес германската преса обвинява Франция и френският президент, че се опитват да си присвоят изцяло заслугите, като не отчитат приноса на Германия, който дори Либия признавала. ЕС пък излиза с позицията, че освобождаването се дължи на общите европейски усилия и т.н. Нищо ново под слънцето.

Отдруга страна, в северна Африка са били френските колонии и може и това да оказва някакво влияние.

И най-важното - Либия е богата на петрол. А Европа иска да се откъсне от енргийната зависимост. Стои въпроса и откъде са парите за компенсацийте. Либия поддържа позицията, че ЕС е платил. ЕС отрича. И се появяват слухове, че Катар е бил платил, за да укрепи позициите си пред ЕС. Но и ако Катар ги е дал, ще иска нещо в замяна.

Лошото е, че се върнаха в БГ, като осъдени доживот. Помилването е без значение, защото макар и невинни (според мен лично) петното си остава. По горе се споменаваха предишните ни външни министри, но и настящият не е направил нещо особено. Това една държава да наема адвокат и да застава пред съда на друга, никъде по света го няма. Ама все пак трябват и примери как не трябва да се прави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

...направо подминавам изказванията на роднините, които ще съдят България (т.е. всички нас!) за компенсация от 1млн. за година прекарана в затвора...на човек... Май някои хора в мъката си, са се самозабравили или пък са решили да забогатеят...тъпо...

 

Но в крайна сметка, каквото и да е - важното е, че хората се завърнаха при своите близки!

 

:smt017 За мен е малко срамно наистина начина по който се върнаха и това че никой не разбра за какво става въпрос а можем само да си гадаем. Тези 400млн. които всъщност са мноооого повече според мен като се включат всякакви други разходи, построяване на болницата и т.н. и няма лошо да спасим сънародниците си. Но ако тези пари бяха вложени в бг болница, може би щяха да се спасят много повече човешки животи от катастрофи, болести, много повече българи щяха да се радват на живот ако тези пари бяха инвестирани в собствената ни родина. ми я си представете че кажат че някое дете не е спасено защото няма 300 000 за операция, все едно тогава родителите на детето да седнат да съдят родителите на медиците. Пълен абсурд и т...к е тая държава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.