Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

София блокирана за колоездачи


Recommended Posts

какво ще кажат тези които са висяли с часове на най-големите жеги в задръстванията.... разбрах че на доста места са се образували задръствания... изобщо какво мислите за затварянията по улиците за всякакви подобни мероприятия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че е доста глупаво. На всеки като му кефне затваря улиците и тормози хората. Струва ми се, че скоро всеки ден ще се намира повод за затваряне на улиците.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз в задръстване не съм висял, ама днес чаках 40 мин тролей номер 5 да дойде за да отида на работа в младост и накрая се качих на друг номер тролей който е за дружба и се озовах в младост :roll:

то хубаво има някакви колоездачи ама нямаше да е зле да кажат преди това за да знае народа

 

изобщо какво мислите за затварянията по улиците за всякакви подобни мероприятия.

 

трябва да се сведат до минимум, а като минават депутати, делегаций, министри, президенти и тн. не трябва да се блокира нищо!!! Ако те повисят малко по задръстванията дано им дойде акъла и направят нещо по проблема!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема не е в това, че са затворили еди колко си улици, проблема е в организацията на движението в София. Защото в доста други европейски градове също са затваряли улици заради европейското по колоездене, но дълбоко се съмнявам, че това е било такъв кошмар за жителите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

трябва да се сведат до минимум, а като минават депутати, делегаций, министри, президенти и тн. не трябва да се блокира нищо!!! Ако те повисят малко по задръстванията дано им дойде акъла и направят нещо по проблема!

 

:smt017 И аз така мисля, доколкото съм чувал никъде в Европа го няма това, даже Тони Блеър преди време май беше закъснял за среща с Меркел, защото просто имало задръстване. Според мен може да се затварят улиците но трябва да има някакво регулиране, сега просто затварят една улица и после ги боли ...... за хората.

Друг пример - живея на Гурко и много често както и днес е затворена улицата. Да, но не всеки път имам възможност да гледам новини и т.н. Редно е според мен да оставят примерно листовки на входовете, както когато ще проверяват водомерите да речем. Много често гърмят с топове от парка, доста е неприятно защото цялата кооперация се тресе. Да не говорим за стрийтбол-а където никой нищо не ти казва и хоп, някоя събота в 8 сутринта те буди някаква черна музика от която също се озвучава половината център.... :evil:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз днес бая си повисях... направо бях бесен чак.

трябваше сутринта в 10ч да съм в НСА. живея в ж.к.Иван Вазов до стадион Раковски. излязох в 9:15 от нас и стигнах в студ.град в 10:30ч обиколих половината град и се оказа че всички по-големи артерии са затворени!

 

Първо тръгнах покрай американското посолство да хващам булеварда дето минава покрай бившия София ленд. стигнах на кръстовището с Черни връх и гледам пред мен затворен булеварда. Викам си дай ще заобиколя през семинарията... там пак затворено... викам си давай към Драган Цанков и без това съм близо - ще навлезна в една забранена и ще изляза на булеварда, пак не познах... като тръгнах и гледам точно на забранената полицаи и цяла върволица коли трябваше да обръщаме. накрая реших да мина покрай Зоопарка. Айде пак на обратно, но за мое голямо нещастие по Черни връх вече се беше образувало огромно задръстване! направих ляв за зоопарка ... и след не повече от 1км пак гледам невероятно задръстване, там нали трябва да се направи един ляв завой и станало направо ужас...

 

Абе направо ще ги вземат дяволите тия "върти педали"...

още по-лошото е че утре пак трябва да ходя в НСА за турнира по пейтбол на Еврофутбол...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Европейски рекорд по липса на прoфесионализъм и безотговорност...

Накратко - бясни сме - пътувахме от Лозенец за летището - полицаите отказваха информация, 4 светофари не работеха, на 3 от които нямаше регулировчик, и след като пътувахме 3 безумни часа в опити да налучкаме път, който не е затворен, се натъкнахме на 3 катастрофи, ремонт на оковръстното, закъсали и прегряли коли. И резултатата е плачевен европейски рекорд: стигнахме на летището 2 часа след необходимото време и изпуснахме полета. С пожелание към кметската управа да влага поне една малка частица от PR ресурсите си да информира гражданите и да пренасочва движението по подходяши маршрути при подобни ситуации, че иначе си плачат за съд или линч.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кмета се пробва да не затваря Цариградско , ама му го наложиха!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да кажа, че простотията ще продължи и в неделя, в същите часове, така че отрано си планувайте времето и излизанията.

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз бях там и аз беснях.

 

Най малкото, когато затварят основни пътни артерии-първо, трябва да разположат постове или някакви табели на кръстовищата където можеш да хванеш заобиколен път, та да не се набиваме всичките шофьори натам.Цариградско затворено-ако на сточна гара го знаех, нямаше да тръгна именно към Цариградско.От цариградско решавам за тръгна за Горубляне през симеоновско, студентски и младост-да ама и симеоновско затворено и естествено това стана ясно на семинарията, та целия поток от коли чинно през драгалевското.А там направо си .... мамата от задръстване, прегряване, тръгни-спри.

 

А със сигурност, ако всички тези дето се бяхме нагъчили на 40 градуса на сянка (де да имаше сянка обаче) знаехме къде точно е затворено, потока щеше да се разпредели далеч по добре.Когато затворят някоя улица за ремонт, задръстванията не са толкова гореми-защо, защото хората знаят че бул.Х е в ремонт и още при потегляне избират подходящ маршрут.

В случая какво се получи-ами ще има колоездачи уважаеми дами и господа, ще затвориме някой улици от центъра, за определено време.Кои улици, кога, за колко време-е.. ли го.Слушайте радио там ще съобщят КАТО ги затворят.

 

Друг глупав момент-околовръстното е в ремонт.Някакви слаломчета и пак разбираш за тях като влезнеш.Страхотни шикани за формула едно са направили...И табели няма, муцка-пълна изненада... Как да не си платя данъка, винетката, застраховката, прегледа и да не ида да гласувам за кмет?

 

Докато се гъчех в задръстването по Черни връх, от някакъв блок метнаха нещо и ми остана трапчинка за спомен на калника-чудя се защо си купих красива и стегната кола?Кой заслужава да и се радва, тея дето я замерват и чукват с колите си ли?Разсъждавайки върху тоя факт, пиех от врялата минерална вода и палех цигара от цигара.Качих се на околовръста и ми свърши бензина... прелест.А имаше за да стигна до горубляне.... ако не беше задръстване и въртене из цяла софия обаче.В горубляне друга изненада-караш караш, има път, няма път.Във вътрешните улички от асфалта се хвърляш директно в изкопите.Защо-канализация били правели.Честито, 21-век, страна членка на ЕС и на НАТО (па макар и с два изправни изтребителя) гради канализация в столицата си.Но още не са се научили да правят пътни табели.

И така-от Св.Троица до Горубляне, в ненатоварения съботен ден се стига за 3 часа и половина.Разстоянието е грубо към 25 км, но коства 12 литра бензин, който иначе стигат за 100 км.

 

А, щях да забравя-докато се чудех накъде да хвана пътя, карайки леко по Свети Наум нагоре, изведнъж право срещу мене се засилиха няколко колоездачи-очевидно заради който е затворено движението-със спортни колела, екипи и каски.Е браво бе, те им затворили половин София, ама това не им стига и хукнали и по незатворените улици.Докато се възмущавах гласно над този факт, изпращайки много поздрави на роднините на колоездачите, още една групичка се опита да ме щурмува фронтално.Замислих се за прибиране обратно вкъщи и да ви кажа-жалко че не го направих.

 

Та това исках да споделя, относно днешния ден, затворен за движение...Съжалявам ако съм ви отегчил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

май вчера бая хора сме бесняли...аз тръгнах от националното радио към гара юг...и драган цанков затворен,после към семинарията затворено по обиколния път през черни връх имаше такъв безпорядък че 25 минути не мръднах и не можах дори да се включа в движението...накрая се ядосах паркирах си колата и с трамвая...само дето носех 3 сака ама аре...и имаше един полицай на семинарията дето не ми се мисли колко псувни отнесе...

интересното е че в новините казват кво е станало като задръстване ама не казват точно къде и кога ще са затворени улиците...даже вчера нарочно търсих програма за да знам кога да тръгна ...ама не има час и дисциплина маршрут нанайси...

абе като цяло картинката е забавна...и както днес си гворехме с един колега,вярно трябва да има градки участък но защо точно най натоварения град и то една от най натоварените зони...??? на ги карат в радомир към самоков...а да имам инфо че и към самоков е било затворено известно време...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Европейски рекорд по липса на прoфесионализъм и безотговорност...

Накратко - бясни сме - пътувахме от Лозенец за летището - полицаите отказваха информация

 

И аз много се дразня на подчинените на Руменчо Петков. Наистина има пичове, наистина има такива дето помагат, но по-голямата част такива неща отнасят, мислено разбира се, че ме е срам :oops:

В такива случаи полицаите или се правят на някакви тарикати дето седят и ти обясняват някакви щуротии които не те засягат или изобщо не говорят и се правят че не знаят откъде може да се мине... а на тях работата им все пак не е само да гледат като мутри, ами да помагат на хората и да ги съветват когато имат подобни проблеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето ви една по-ралична гледна точка по темата - ЦЪК! ;)

 

е тия там са под всякаква критика.... само се псуват.... едно компетентно мнение не изслушах защо да се блокира центъра на софия.

аз нямам нищо против, евала че сме спечелили домакинство, но тука идва голямото НО.

но защо в софия??? но защо в центъра??? ако в софия защо няма никаква организация друга на движението. При такава организация и Формула 1 да има пак ще псуваме защото някой наистина не си е свършил работата. а и какъв е тоя кеф баш по Цариградското - кмета не го ли е срам от този.... не знам, това за мен не е път, камо ли шосе. Срам срам срам, мръсен град, липса на 1 (!) просто 1 наистина читав път... да го бяха направили на някое по живописно място из БГ, има достатъчно такива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ adrian_m - какво му е на цариградско? Магистрала тракия и хемус са може би единствените пътища в бг пригодни за движение с над 140км/ч

 

Приятелю с риск да ми се обидищ ще ти кажа че явно не пътуваш често от там, от мойте 30 000 км на шкодата повече от половината са на Цариградско. а и какво намесваш Тракия и Хемус??? това са различни неща. Те наистина може да са пригодени и за 200 но си има ограничиние - 130.

Самото Цариградско, в посоките от Горубляне до Орлов мост къдете е най-натоварено са под всякаква критика. Това не е шосе - нахвърляни кръпки една върху друга, загледай се, за мен не е път там където няма и 5 метра чист асфалт.... явно не пътувате често в чужбина да видите какво се казва път. в германия набран път целия в бабуни или шахти по 7-8 сантиметра потънали ще има да търсите цял живот и пак няма да намерите. а цариградското включва и тези неща :D

затова и толкова народ си отиде там.... не че подкрепям високата скорост, но пък ако беше по-хубаво шосето все някои можеха и да имат шанс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някои колеги (max, теб визирам) май така и не разбраха, че бате Гойко :mrgreen: не искаше да затваря Цариградското, не че влизам в ролята на негов адвокат, отбелязвам просто :) . Все тая - минало бешело, остава ни само гадния спомен от висенето по задръстванията и изхабените нерви :evil: .

 

adrian_m, Цариградското наистина е под всякаква критика. Наистина не шосе, а поредица от кръпки и бабунки :mrgreen: . Дано наистина да го оправят в скоро бъдеще, поне нещо такова чух наскоро :roll: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

smile188 Бате ви Бойко е наистина един ужасен кмет и е в челната тройка на най-изтъкнатите евтини популисти! Води даже Слави Трифонов в това отношение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и все още се чудя какво беше това европейско паралелно с ''тур дьо франс''.

 

всеки колоездач мечтае за момента в който ще участва на обиколката на франция, дори и последен да завърши той е участвал в най-престижнато състезание в света, а не на европейско в България дето се състезават някакви хора на преклонна възраст със стари велосипеди :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да ги вземат дяволите тия върти-педали!!! нестига че два дни бяха между трафика тия колоездачи и пречеха на движението , а после и задръствания направиха!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.