Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Блъсна ме и избяга


Марту

Recommended Posts

В сряда сутринта отивах на работа. Минавам зад бензиностанцията на Опет на 4ти км. Има едно пътче - тясно и криво, но се избягва задръстването по Г.М. Димитров. В момента в който спирам на гърбицата за да я прескоча и една лада се нацепи в моята врата. Мястото е такова, че трябва да си пълен *** за да решиш да изпревариш някого точно там. Да не говорим, че не карам като баба и да тръгне некъв тъпак да ме натиска с лада 5-ца...Въпросът е че вобще не го очаквах и ми дойде изневиделица. Тъпакът(така ще наричам от тук нататък шофьорът на ладата) почна да ми ръкомаха нещо, след което запали и потегли. Помислих, че щ есе премести за да не пречи и ще спре, но той просто си продължи. Не му бях видял номера и го подгоних. Светих, свирих - човекът си кара. Записах номера и го зарязах. Какво да направи човек в такава ситуация? Ако го засека и ме блъсне пак - може да изкарат мен виновен. Предполагам, че е бил пиян. Обадих се в КАТ и ми казаха да отида на другия ден при дежурния. На другия ден обаче имаше 30 човека и полицаят каза, че е абсурд да минем всички. Понеже бях последен се отказах. Мисля другата седмица да отида и дасе пробвам пак. Ако не успея да мина обаче не знам как да процедирам. Не ми се иска тъпакът да се отърве безнаказан. Аз проблем ссъ застраховатерите нямам. Спокойно минава за щета на паркинг. Обаче смотанякът...тъй де, тъпакът пак ще блъсне някого и ще си замине без да му пука. Ако имате идеи - давайте. Иначе става въпрос за бяла лада петица - номерът г оимам записан, но по спомен в момента - СА 9448 НР

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пусни една жалба в КАТ. Ако не друго, нещастника ще си изгуби един ден в писане на обяснения.

 

П.П. Стискам палци от застрахователя ти да поемат щетите :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Незнам как би го доказал ако нямаш свидетели. А тоя лайнар с ладата заслужава да му нае...ш жената ,така че да разбере че си ти. :mrgreen: Трябвало е да спреш и да викнеш веднага КАТериците , да обясниш каква е ситуацията и да се действа на момента.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Марто много кофти ситуация... не можеш и ти да го удариш, а е просто е трябвало да му запаметиш номера ... поне цифрите.. после обявяваш в КАТ... спираш и ги чакаш.... със сигурост няма две еднакви коли с еднакви цифри в номерата (не говорим за частта от регистрацията която я имаме - примерно моята е В хххх СС много добре знаеш)

 

а да го гониш нямя смисъл. Аз така една "кака" ако я бях хванал щях да е пречукам, защото както си правя ляв от бул.Черни връх към булеварда който минава покрай бившия "София ленд" карам в най- ляво платно минавам около 200-300 метра ... пред мен в средното платно има боклуджийски камион.... аз карам със скорост по голяма от на камиона .... та тая кака реши да изпревари камиона при това че аз се бях почти изравнил с него... и тя предприе маневрата и аз трябваше да бия спирачки и със спирачките скочих на бордюра!!!

резултата е че предницата започна да претраква и то от към кормилната уредба ... :(

 

 

така че такива тъпаци ще ги ма докато шофьорските курсове не ги направят в норми и КАТ да си гонят законите които защитават!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отиваш по-раничко в КАТ ( примерно към 7 сутринта ) и подаваш жалба. В случай, че си му записал номера на този просто ще му вземат книжката - провери какво е наказанието за "Напускане на мястото на ПТП"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свидетели винаги се намират :lol:

Примерно возил си две приятелчета, които ще потвърдят това, което ти си им разказал ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Същата история от преди няколко месеца:

 

Баща ми го блъска некъв с БМВ 5-ца ново. (татко с клио '91) Оня е с пълно каско, татко има само счупен фар. Разбират се да не викат кат, че ще го разпердушинят тоз с БМВ-то първо акт, после застраховката му 5 години скача 2но..

 

 

На другия ден идва полиция у нас. Баща ми моля ти се бил блъснал с рендето бмв-то и идват с призовка за някаква ненормална сума за ремонт на бумер-а. Съд ще има, но кога ще е делото никой не знае ;) Важно е, отивай навреме в КАТ, докато не са дошли те при теб :!:

 

 

 

Съвета на мишел размазва, точно заради такива свидетели КАТАДЖИЯ СИДЕТЕЛ искаха да вземат книжката на баща ми :evil: Иди и доказвай после когато всички сме равни, но някои са по-равни :|

 

 

 

ЕДИТ: Няма да е било преди няколко месеца, а ще да е било есента, защото зимата като правихме застраховка на клио-то с хиляда остъпки и всякакви бонуси ( леля ми е застраховател) Застраховката беше 130лв заради това, че е извършил ПТП. Викайте си кат да ви е мирна главата. Разбира се делото още не е почнало ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както съм написал по-горе всичко което може да се направи съм го направил. Звъннах веднага в КАТ, имам записан номер на ладата и обаждането ми е регистрирано под номер 11 от дата 20.06.2007г. Въпросът е, че сега трябва да ида в КАТ и да вися цял ден като прани гащи. И то да вися, не защото аз ще имам някакъв проблем, а защото искам оня тъпак да си понесе наказанието. Аз от него пари не чакам - имам си пълно каско и освен това колата е служебна. Щетите по колата не са много - повечето се оправя с пастиране, има и малко хлътнало. Въпросът е, че за напускане на произшествието си има наказание и аз искам той да си го понесе. Но предполагам, че ако аз не отида в КАТ тъпакът вобще нищо няма да усети и ще продълж ида си кара като арабин в пустиня.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Друг път -напускане на ПТП=6 месеца без книжка и1 000 лв глоба .Кат нямат право да не ти поемат жалбата-трябвало е да стоиш-не могат да си тръгнат.Един таксиджия удари един приятел така В Ямбол,той записа номера и после бакшиша рева-щетата по Голфа бе за 200лева

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съвета на мишел размазва, точно заради такива свидетели КАТАДЖИЯ СИДЕТЕЛ искаха да вземат книжката на баща ми :evil:

Ако не си забелязал, съвета ми е за да се измъкне колегата, който не е виновен с нищо, по-лесно от ситуацията. А това ти как ще го интерпретираш си е твоя работа. А за книжката на баща ти - много добре знаеш в каква държава живеем. Демокрацията се бърка със свободия. Редно е било да се подсигурите...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Друг път -напускане на ПТП=6 месеца без книжка и1 000 лв глоба .Кат нямат право да не ти поемат жалбата-трябвало е да стоиш-не могат да си тръгнат.Един таксиджия удари един приятел така В Ямбол,той записа номера и после бакшиша рева-щетата по Голфа бе за 200лева

    • От КАТ вобще не коментираха да дойдат на място. Казаха аз да ходя при тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mishelle, смятам че си интелигентен човек, който има глава с която да мисли. Хората като теб колко са ?

 

Ако не ми схвана идеята кажи - ще поясня.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако нямате протокол от КАТ, щета я плаща застрохователя, но догодина ще ви съдере още една кожа.

Най-добре е при вина на друг, да искате протокол от КАТ, тогава щетата се води регресионна, застрахователя я плаща, а как той си прибира парите вас не ви интересува. При подновяване на каското, е длъжен да ви направи същите отстъпки, като на водач без ПТП.

 

Нещо извън темата. На всеки може да се случи да закачи друга кола на паркинг или по улиците. Тогава вместо да се правите на интересни и да си размахвате ГО-то, по-добре е да се помъчите да се разберете без КАТ (особено за дребни щети от сорта на пукнати светлини), щото иначе ще се простите и с пари и с точки и само главоболия ще си причините.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ID A - аз твоя съвет не го препоръчвам . Както каза и един колега по-горе - вие си уреждате нещата помежду си и после другия подава сигнал в КАТ, че си го блъснал и си избягал и хоп - 6 месеца без книжка и 1000лв назад. Не може човек дето току що го виждаш да знаеш кви ше ги надроби после. Затуй по-добре да виснеш 1 час и да чакаш КАТ, да платиш акт 100лв и да не го мислиш повече. Иначе после съдилища, проверовъчни и т.н. Естествено зависи и колко точки са ти останали де...Аз така или иначе нямам избор, щото във фирмата си имаме правила по отношение на произшествията и КАТ е задължителен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо ли съм на мнение че този път не е съвсем отворен за коли.

Замисли се като отидеш в кат да пишеш дали можеш да минаваш от там, за да не те изненадат теб неприятно с някой акт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знама защи си на такова мнение. Може би не си огледал внимателно знаците. Естествено, че го проверих. :D Знам точно от къде да подходя за да не аправя нарушение :lol: Понеже съм ходил при дежурните и преди и искаха да ми направят акт, дето съм си пробил гумата този път бях подготвен. Днес минах през КАТ и вече имам протокол. Вобще не се заяждаха и бяха любезни и не се мотаеха. Даже си бях изтървал реда(правят списъци на чакащите) щото не са правили обедна почивка. Казаха, че тъпакът ще остане без книжка.

Естествено не мина и без издънки. Тъкмо обяснявах на дежурните как съм намалил на гърбицата и онзи ме е фраснал, влезе некво ченге и вика" То и на мен ми идва да блъсна някой, като вземат да ми спират по гърбиците, все едно, че карат яйца". Нямам думи. Оставих го без коментар.

Ами това от мен - изпълних гражданския си дълг. :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

БРАВО!

Естествено онзи като е избягал от местопроизшествието е виновен, нали

 

още веднъж браво че е минало без тъпи заяждания от "чиновници"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

БРАВО че Марто се е оправил с КАТаджиите и че онзи ще си понесе отговорността

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.