Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Стикер в/у заден джам - незаконен????


Recommended Posts

Привет на всички във форума!

Първо малко

;) Аз съм новият собственик на NRG - 120-ката на Rado`NRG

 

Колата изглежда както на неговите снимки, само че е със стоманените джанти и оригиналните си табло и волан (които, живот и здраве, скоро ще бъдат сменени с цяло табло и с волан от Garde)

 

Малко след като я взех й смених съединител, защото отлепяше мноого високо (1-2см преди най-горното положение на педала) и минах на 190мм, съответно сменяне и на притискателен диск, аксиален лагер и вилката му, маховик и 2та семеринга на скоростната и на коляновия вал. Смених е силно казано де, Satan го направи (за което съм му адски благодарен), а аз седях и чиракувах :D ... Това ми е първа кола и тепърва навлизам в нещата;)

 

И тръгвам смело към КАТ ... и ... ме върнаха за задни спирачки - едното колело въобще не задържаше, а другото - слабо. На незадържащото задно дясно колело му беше клеясал саморегулиращия се механизъм ... Оправи го Satan, пообезвъздуши и мина през валовете на един пункт за ГТП... 50% разлика ... Решихме, че ще ги правим основно - взехме нови цилиндърчета и накладки. Сменихме ги (задно ляво цилиндърче беше протекло) - сега разликата е 4% :) ... И отивам пак в КАТ ... Познаха ме първо този, които раздава номерата на канали и после този от каналите, който ме върна за спирачките "Аа, ето я Шкодата, която върнах за задните спирачки! Как са, оправи ли ги? -Ами да;) - Ще видим след малко ;)"

Минах си, всичко ОК, пак ми гледа номера на рама и двигател :D ... "-От цилиндърчетата беше, нали? -Да. -Знам аз ;)"

 

<край на offtopic-а>

 

И тамън да ми даде документите, и идва някакъв униформен...

"Я да те видим сега ... Я пусни ляв мигач .. Я сега десен ... Дай габарити ..." - дотук никакви проблеми ...

"Какъв е този надпис тук?? " - става дума за стикера с адреса на клуба задния ми джам.

"Ми на форума на Шкода клуб

- Махни го или те спирам от движение!"

И аз гледам ей така :o:o:o:

"Добре, защо? :o:o

- Махни го или те спирам от движение!

- :o:o Тук сега ли?

- Питам те за последно - ще го махнеш или да те спирам от движение?

- .... Как да го махна? ...

- Не знам. Махаш ли го или не?

- ... ок..."

Сами си вадете изводите ... Стоя си аз там м/у 2та канала и го махам с нокти ... Един колега идва и ми казва

"Смята се за реклама, затова те кара да го махнеш"

После отивам при униформения и го питам:

"Е, сега доволен ли сте?

- Добре е.

- И защо беше това?

- Не можеш да си слагаш надписи по закон" (тук не си спомням спомена ли думата реклама)

"Добре, защо?

- Пише го в ЗДП

- Е добре, как съм виждал толкова хора с надписи на форума на VW примерно и не им създават проблеми?

- Това е работа на тези по улиците. Ако бях аз, веднага щях да ги накарам да ги махнат"

 

После нямах проблеми, но колата вече е без стикера ...

Оставям коментарите на вас - законно ли е, не е ли? Може ли този надпис да се смята за реклама? Ако си сложа лепенка Remus (:D:D:D) това не е ли реклама??? Ами надписът "Skoda" на емблемата или този вляво на пластмасата-"радиатор" (не знам как точно се нарича) на задния капак реклама ли е ? .

 

За финал - сега ме сърби да сложа двойно по-голям стикер :evil::evil::evil:

 

P.S. Ако модераторът реши, че темата е в грешен раздел - моля за извинение, нека я премести.

P.S2 Може да не съм предал точните думи на въпросния униформен, но тонът му е 1:1

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо честито за хубавата колица. Тази шкода наистина е страхотна.

Не съм 100% сигурен, но мисля че полиця има право. Пък и сега много ги затегнаха иначе преди не им обръщаха внимание на лепенките и стикерите.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма такова нещо...май :roll: . На братчеда служебната фиеста има надпис "Ауто Мотор унд Спорт" на двете врати и никакви проблеми нямат с нея, хем не е регистрирана като собственост на списанието, просто я ползват като служебна. Прерових Закона за движение по пътищата(изданието ми е от 2006) и не открих нищо, което забранява подобен вид стикери. По тази логика като се смятат за "реклама" стикерите, бусчетата за доставки по магазините като са окичени със с реклами на дамски превръзки или кренвирши, примерно :mrgreen: , защо не ги спират от движение? :roll: Или стикерите с надпис "BG" и емблемата на Шел(или друга бензиностанция) - и те са реклама, ама не съм чул да са спрели някой за подобно нещо. Също така се сещам и за колата на Владо Береану, на чиято задна броня пише с огромни букви "Лара и Владо Береану избраха Ситроен", това не е ли реклама? :mrgreen:

 

П.П. Надписа на задното ти стъкло няма нищо общо със стикера на клуба, колега. Това е стикера normal_SV300012.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прерових целия Закон, но не открих никъде такава забрана.Вярно, че не съм го чела много задълбочено :oops: , затова някой ако знае Чл., Т.................или каквото и да е там, моля да сподели, че аз съм даже с два :mrgreen:.

 

 

П.П. Bager,само за твоя информация, това не е официалният стикер на клуба!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав е колегата Bager, а и честито за новата придобивка и жалко, че си имал проблеми при регистрацията.

Ето текста, под който попадаме със стикерите - нмира се на адрес http://www.starazagora.mvr.bg/Service/K ... luga+4.htm

Незнам, защо е Стара Загора,но на две три места намерих хора тунинговали с надписи на сайтове и това е процедурата със смяна на талон, договори за реклама макар и символични от 1 лв.:)

 

 

Регистриране на рекламен надпис и емблема на ППС

 

 

 

Собственикът представя:

 

• Заявление – по образец

• Писмена молба за регистрация на рекламен надпис. След попълването й, тя се завежда под вх.№ в деловодството на сектор “Пътна полиция ” при ОДП – Стара Загора

• Два комплекта снимки (проект) на превозното средство с поставени рекламни надписи и емблеми

• Документ за самоличност, а за стопански субекти – оригинал на документа за създаване на стопанския субект и картата с идентификационния код по регистъра БУЛСТАТ

• Квитанция за платена такса ППС, валидна към датата на извършване на услугата

• Полица с платена застраховка “Гражданска отговорност” за превозното средство и собственика, валидна към датата на извършване на услугата

Представя се и превозното средство за идентификация.

 

Изисквания

 

Всички надписи следва да бъдат изписани на български език, с изключение на търговските марки. Надписите могати и да се дублират на чужд език.

 

За рекламиране на чужди търговски марки е необходим договор за ползване с правоносителя на търговската марка.

 

Забранява се изписване или залепване на надписи и емблеми върху стъклата и фаровете на МПС.

 

Забранява се затъмняване на предното и предните странични стъкла. Задните странични стъкла могат да се затъмняват, само при наличие на странични огледала за обратно виждане.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер готино! По тази логика и надписа EuraTek е незаконен. А той ми е сложен от лизингодателя! Пипат мен - аз съдя ЕТ :mrgreen:

Пак някой се е престарал в тая държава....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм силен по правните закони и не мога да кажа, че и горното намерено от мене ни засяга.

Просто коментирам и си мисля, че попадаме в това изискване.

А относно надписите например от ЕураТек - то може някъде с дребни букви да пише, че се съгласяваш да носиш емблемата на ЕураТек, както и на номера рекламата - реално имаш сключен договор, но това как се отразява в талона първоначално - знае ли някой :-k smile031 smile021

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

попадъл съм на следната ситуация. Возя се в слжебно микробусче + ремарке. на ремаркето има надписи, интернет сайт и телефон на спортния магазин в който работя от време на време. Спира ни полицай(в софия) и иска документи за надписите по ремаркето.

Тоя шофьора понеже знае, че няма никакви документи за надписи започна учудено да разпитва за какви надписи става дума и накрая каза на полицая, че за първи път ги вижда. Още му помня думите:"аз от къде да знам кой какви лепенки ми лепи на ремаркето като спра на кръстовището, аз си гледам напред през прозореца не в огледалата"

 

Полицая погледна, разбра че говори с пълен кретен и че няма да може да изкара и 1 ст. рушвет и ни каза да си тръваме. :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Bager, смених темата от "Стикерът на клуба в/у заден джам - незаконен????" на "Стикер в/у заден джам - незаконен????", по простата причина, че стикера, за който ти говориш не е на клуба и няма нищо общо с официалния стикер! Нека разграничим нещата - едно е да си лепнеш стикер с адреса на форума, съвсем друго е да лепнеш клубен стикер. Пишеш, че ще сложиш още по-голям. Разбира се, в правото си да лепиш каквото искаш, но не и да го определяш като стикер на клуба!

 

За това дали стикера на клуба е законен или не, въпроса е спорен. Според мен е толкова законен, колкото е законен всеки надпис, лепнат на задното стъкло от всеки авто вносител. Явно ще трябва да се проучи въпроса с конкретно допитване до авто дилър. Защото това по всяка вероятност е коренно различно от рекламните надписи на продукти, фирми, както и адреси и телефони на служебнните бусове, коли и камиони, за които наистина е нужно подаване на допълнителни документи, т.е. нужно е узаконяване. В това число да вметна - Гога, бусчетата за зареждане на магазини, за които говориш са минали през КАТ заради тези надписи ;)

 

А относно цитата от поста на hamsia "...Забранява се затъмняване на предното и предните странични стъкла. Задните странични стъкла могат да се затъмняват, само при наличие на странични огледала за обратно виждане..." смятам, че този закон е много погрешно формулиран, погледнато от съвременна гледна точка. Че то в момента почти всички нови коли са не с бели, а с различна степен тонирани стъкла, вкл. и предното и предните странични. Смях в залата, бих го нарекъл аз :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mishelle,

 

само да те допълня - да се консултираме с АДВОКАТ на авто дилър/вносител! Щото иначе само ще си начешаме езиците :P

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички ви за отговорите и честитките;)

Въпросът вече е приключен, надписът го няма отдавна, исках просто да знам какъв му беше проблемът на онзи - дали просто се заяждаше или ...

 

gogata, mimi.b, Mishelle: съжалявам, не знаех, че това не е стикера на клуба :oops: Реално погледнато, един URL адрес наистина не е логично да е официален знак ... Преправих съдържанието на темата си, не съм искал да засегна/обидя никой

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом в талона ти не пише, че имаш такъв надпис, значи нямаш право да го имаш.

Когато регистрираме фирмени микробуси, ако има някакъв рекламен надпис, веднага се вавежда в КАТ, а ако решиш да го махнеш или смениш, ще трябва да ги предопредиш.

Това е по закон, друг е въпроса дали трябва да те карат да го махнеш на улицата. :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен с Фаворита едно време искаха да ме спират от движение заради белия сенник на предното стъкло, който си бях залепил. Под предтекст, че ограничавам видимостта през челното стъкло!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер готино! По тази логика и надписа EuraTek е незаконен. А той ми е сложен от лизингодателя! Пипат мен - аз съдя ЕТ :mrgreen:

Пак някой се е престарал в тая държава....

 

Да ви попитам, аз стикера на ЕT го махнах 15мин. след като взех колата, сега на негово място вече е стикера на клуба.

Възможно ли е от ЕТ да ми се направят на интересни като отида за смяна на масло, понеже 2год. колата е тяхна...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хахахах то това остава, ако не направят на луди за тоя техния стикер им кажи че колата си е твоя и ще си правиш каквото искаш с нея. или хвани и им биий по 1 шамар. :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер готино! По тази логика и надписа EuraTek е незаконен. А той ми е сложен от лизингодателя! Пипат мен - аз съдя ЕТ :mrgreen:

Пак някой се е престарал в тая държава....

 

Да ви попитам, аз стикера на ЕT го махнах 15мин. след като взех колата, сега на негово място вече е стикера на клуба.

Възможно ли е от ЕТ да ми се направят на интересни като отида за смяна на масло, понеже 2год. колата е тяхна...

 

Бъди спокоен, нищо лошо няма да се случи :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ви попитам, аз стикера на ЕT го махнах 15мин. след като взех колата, сега на негово място вече е стикера на клуба.

Възможно ли е от ЕТ да ми се направят на интересни като отида за смяна на масло, понеже 2год. колата е тяхна...

 

Бе не се притеснявай, ако трябва ше ти направим нов :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мой приятел от Варна си махна въпросния стикер на ЕТ от служебната Октавия и на първата смяна на масло му бяха правили физиономии по този повод, но не са му отказвали сервизно обслужване. :roll: Всичко това става преди 4-5 години.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Платили ли са му или са му направили отстъпка при покупката,за да им разхожда стикера и да им прави реклама,че да правят физиономии!?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 месеци по-късно...

Аз пък мойта я взех от ЕТ без стикер,незнам защо няма но определено съм щастлив от този факт :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.