Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Запушване на коли


Recommended Posts

От едно друга тема тръгна разговора но за да не се бъркаме там реших директно да направя нова тема. Живея в центъра и ние и съседната кооперация сме с общ гараж където спират около 20 коли. Имаме бариера, знаци надписи и все ще се намери някое говедо дето да запуши баш бариерата. Съфорумниците от Шкода сте интелигенти хора, явно слагате визитки. Ама аз за толкова години нито едно извинявай не съм чул.... все разни - ама не видях, ама аз за малко, ама къде да спра.... тъпото е че човек бърза и някой келеш все спира за 20 мин. а и гумите да му напукаш няма ефект - после пък съвсем не може да се мръдне. имало е случаи да изкарваме с бутане 6-7 човека които чакаме колата до средата на пътя. Живея до Пица Хът при националния стадион и винаги има и полицай, ама ти са толкова тъпи - нито звънят на паяците нищо, седят и се клатят краката. Интересно ми е вие как се справяте с проблема!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Там до вас съм виждал доста цветущи надписи по колите в резултат на тези запушвания. Пишат ги в маркер за стъкло, като с които на Горубляне пишат по колите... :lol:

 

Иначе, решение няма. Единствения вариант е, да си сложите от тези скоби, които се сгъват и минаваш през тях. Или пък колче, което излиза от земята с дистанционно, на там нещата са доста сериозни като цифра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уелкъм ту дъ клъб, колега! С тебе сме почти съседи, до БНТ живея почти и съм чудесно запознат с проблема с паркирането. Решение няма, сложихме с едни съседи анти паркинг колонки и след 2 месеца заради някаква акция на общината ни ги изкъртиха най-брутално(а нищо не им е струвало да отвият трите болта, на които се държат - не да ги чупят :evil: ). Та аз се оправям, както написа Karaibrahim - с маркер пиша разни "мили думички" или щипвам някоя бележчица на чистачката, с пожелания за всичките му живи роднини на идиота, който ме е запушил smile158

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз днес на Шишман се разправях с един, който беше с френска регистрация. Спрял на служебния паркинг и не му пука. Опитах да говоря с него, ама не разбирал немски ни английски. Помолих охраната да извика паяците, те дойдоха, но той свива рамене, ломоти нещо на френски, но все пак накрая си тръгна.

 

В Бизнес парка на нарушителите лепят много гадни лепенки на предните стъкла, точно пред волана. После яко трябва да се търка...

 

Няма спасение от тази напаст, защото нещата опират до морал, а у нас хората с морал са приравнени с малоумните... :x

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема, който описваш не е характерен само за центъра. Има го и в кварталите. Аз живея в Младост-2. Нашата кооперация има заходи за подземни и надземни гаражни клетки (гаражи). В началото имаше някои наглеци, които влизаха навътре и паркираха пред надземните гаражи. Викат ми "ами аз ... такова, за малко до еди кой си комшия бях" Луди скандали имаше. Оттучихме ги за има няма 2 седмици. Но проблема се насочи на другаде. Някои съкварталци започнаха да паркират пред заходите, при положение, че на 50 метра по-нагоре има паркоместа колкото искаш. Оправдаваха, както ти пишеш "аз съм за малко, не виждаш ли аварийките" или "аз бях само до магазина". Е, с тях вече оправията беше по-трудна. Един съсед, незнам по какъв начин и не ме и интересува де, издейства знак "Забранено спирането". Но той не помогна особено. Имам един комшия, едричък като мен. Та една вечер ми звъни и казва, че не може да си стигне до гаража. Слизам аз, гледам едно Уно паркирало и затапило. Хванахме се двамата, хоп за задните калници и го завъртяхме на 90 градуса на улицата. Същото направихме и с една Лада и с още 2-3 коли, не ги помня вече. Ама помня, че веднъж така си сецнах кръста, че... абе ужас. Друг съседи пък връзваха неправилно паркиралите за тегличите си и ги изтегляха директно на улицата. Резултата - на блока ни му се понесе славата, как в него живеели бабаити (цитат), които местят колите. В крайна сметка вече много рядко някой заблуден паркира така, че да пречи. В моя случай, който споделям ние имахме основното преимущество, че кофти спрелите коли са били общо взето на съкварталци, които по един или друг начин си взеха поука. Ама там при тебе в центъра знам какво текучество има и оправията е само бетонни колчета, ограничаващи паркирането, но позволяващи влизането, електрически полицаи или там както им се вика на онези колчета, които с дистанционно можеш да вдигаш и сваляш, или пък електрическа бариера или врата, пак с дистанционно.. Ние сега събираме оферти точно за ел. врата с отделна врата за пешеходци с автомат. Причината - навъдиха се много пушачи на трева, които се скатават пред нашия блок, а долу играят деца...

 

Та така с моята историйка. Знам, че е далеч по-благоприятна от твоята, но с горепосочените предложения мисля, че ще си решите проблемите. Стига разбира се да се разберете за парите и всички или почти всички да са съгласни. Защото познавам кооперации, в които живеят сравнително заможни хора, ама като стане въпрос за събиране на пари...нямам думи :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...В Бизнес парка на нарушителите лепят много гадни лепенки на предните стъкла, точно пред волана...

Шкоги, ако говориш за бизнес парка в Младост 4 - тама голям хаос гледам настава. Бая коли паркират на улицата. Ама според мен за това не са толкова виновни нарушителите, колкото голяма част от самите фирми, които имат офиси там. Те са длъжни да си паркират колите в закритите паркинги, предвидени за тази цел, за да може клиентите да паркират на местата пред сградите. Да, ама ако се загледаш, ще видиш кой колко го спазва това. Аз като клиент нямам право да влизам на закрития паркинг, няма свободни места пред сградите, заети в нарушение от служители. Къде да паркирам? Ами на улицата съответно или примерно на паркинга за клиенти, но затапвайки 2 коли. Аз ходя редовно до РББ точно в бизнес парка. Наскоро ми се наложи и от немай къде, за да не паркирам на улицата затапих 2 коли на паркинга пред банката. Знаех, че няма да се бавя повече от 5 мин. Връщам се и гледам някакъв избушлек от охраната на офис до банката говори по телефона да вика да ме вдигат ли, глоба ли да ми налагат, не разбрах. И защо? Защото съм затапил една от служебните им коли. А тази кола беше с поставен сенник на таблото. Нали се сещаш как тя редовно си спира там. Много бързах, та само го изгледах оня, метнах се в колата и изчезнах. А имах голямо желание най-малкото поне да му напомня за разпоредби в този парк. Всъщност който не ги знае има знаци и табели за тази работа. Ама ще е така докато всеки си прави каквото иска...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз пък миналата седмица след двудневно киснене в областа на КАТ в четвъртак минах канала и си изкарах колата извън КАТ и я паркирах на един паркинг съвсем нормален...след 3 часово чакане на талона се върнах при колата и на единствения вход/изход беше паркиранма една колица...питах охраната той почна да псува как е застанала колата таб без да види той не пази този паркинг ама все пак гледа некой да не прецака колигите,,,и така си отседях 1 час да чакам русата как с големите ,.... да се появи и д а ме пита"ама аз запуших ли ви?" и така супер ми стана инмтересно колко трябва да сии тъп за да направиш подобно нещо../??? :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mishelle, бизнеспаркът е пример за безпощадно застрояване на територия с цел извличане на максимална печалба. За всичко виновни са от служба архитектура и градоустройство или като се казва сега там на столична община.

 

Никой не мисли за градоустройство, а за себеустройство :lol:

 

Специално в бизнес парка фактически не е мислено за обикновените служители. Аз като ходя там имам дистанционно и влизам в подземния паркинг на сградата, ама колко места има там? Може би около 40. А само при нас работят 400 души!

 

Построиха една сграда, като в Америка - гараж на 5 етажа! Рекох си - ето така се решават проблемите с паркирането! Като си мислех, че това ще е паркинг за хората, които ще работят в бизнеспарка. Да , ама не! Там се паркират служебни коли и място за хората пак няма. А клиентските паркинги са направо смешни - с по 10-12 места - за кого по-напред? Пак не е мислено за нормалните хора... Всеки, който е минавал, е видял - застроиха всяка педя земя, сградите са толкова близо една до друга, че няма накъде повече. Пред сградата, в която сме ние има езеро и затова, може би няма да строят там... Трагедия...

 

Учудвам се, че при теб има вече проблеми с паркирането. А тепърва има да се застроява тази част на Младост...

Може би трябва да се повдигне въпросът за паркирането в София на по-високо равнище? Общината печели луди пари от паяци и скоби, а не си мърда пръста да реши този проблем. Че кой би заклал кокошката, дето му снася златни яйца?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с паркирането сме го обсъждали и друг път, ма то тая тема е безкрайна.

И аз съм имала доста "емоции", подобни на вашите.Но най-фрапиращият случай беше през зимата.Стоя си аз в магазина и изведнъж пристига един господин и най-спокойно си паркира пред вратата ми, горе на тротоара.По начина , по който беше спрял, нито можеше да влезе клиент, нито аз да изляза :evil: .Най-учтиво го помолих, да се премести,а той с цялото си нахалство взе да ми обяснява, че е за малко.Докато го убедя да се махне доста зор видях.

Понякога се чудя дали наистина човек може да е толкова глупав или се прави на такъв за по-удобно.............................. :-k

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това са рисковете да живееш в големия град София..такова е..ни най малко не се учудвам че има всякакви идиоти в София..но и с предупреждения..писане на бележки..няма файда.. ;);)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами смешното при мен е че направиха синя зона отстреща.... е.ати мряза да псувам ама понякога излизам извън нерви, може ли да караш кола за по над 70 000 пък да се правиш на циганин за лев-два. Това с визитките е хубава идея обаче колко хора се сещат да го правят. Иначе и в Младост знам какво е, всеки ден ходя там да се шматкам.... и там става все по-тясно и по-тясно.

А за бариерата-ми те спират на улицата пред нея и пак няма измъкване!!! А и един съсед беше викал от балкона на един с някакъв джип преди месеци и ония като побеснял, извадил огромен ЧУК от багажника, почнал да троши бариерата и да вика съседа да слиза да се разберат.... Е щом в центъра на София можем да говорим за сцени от мутренските времена не знам просто...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та една вечер ми звъни и казва, че не може да си стигне до гаража. Слизам аз, гледам едно Уно паркирало и затапило. Хванахме се двамата, хоп за задните калници и го завъртяхме на 90 градуса на улицата.

Не съм бил аз с Уно-то ;) , иначе щях да си призная, а и не обичам да правя такива работи.

Обикалям докато намеря читаво място, дори да е по-далече на което да не преча на никой и да съм спокоен за колата.

 

В нашия квартал местата за паркиране също са малко, а колите много.

Случвало се е от паркирали коли по ъглите на тротоара да влизам в мойта улицата с 2-3 маневри, а колата ми дълга само 3689 мм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако това уно от аватара ти е твоето, със сигурност не си бил ти. Онова беше пред разпадане ;)

 

Шкоги, определено съм съгласен с теб, пък и от поста ти научих още новости за тоз бизнес парк 8)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата е безкрайна. Преди живеех почти до орлов мост (Гогата най-добре знае :mrgreen: ). За да пестим място паркирахме две от Шкодите на тротоара. Да, ама една куковица с полско фиатче редовно ни запушваше. И така до един ден в който бях в кофти настроение. Каката пак ме беше запушила а аз си имах работа с колата. Ма 100S-а е със железни брони. И броня в броня, повечко газ и фиатчето по средата на улицата. И си заминах. Повече каката не паркира на по-малко от 100 метра от двете Шкоди :mrgreen:

А в сегашния ми блок си разчертахме (т.е. разчертах) местата за паркиране. Ма кретените пак паркират по диагонал с цел да заемат поне три места. След няколко любезни бележки и устни забележки реших да действам. Паркира по диагонал - няма проблем. Аз спирам на 5cm (буквално!) от лявата му врата. Пича или влиза от дясната или ми звъни на врата и мънка "ма не мога да си влезна в колата". След 2-3 изпълнения се научиха че тая работа не става. Но с приидващите не работи :(

И друга случка се сетих. Работих доста дълго време в сградата на електрото. Там места за паркиране няма. Един ден някав малоумник ме беше запушил. След доста борба достигнах до телефона на паяците. Звъня им (те там щъкат нон стоп!) и им казвам да дойдат да го вдигнат. А тия кретени ми обясняват че не можели да идват по сигнал, да съм хванал някой от улицата smile150 ](*,) :smt019 Тъкмо бях решил да видя колко здрави са му вратите сравнени с моята предница и педала се появи. Майка му сигурно още се чуди що и е кофти :mrgreen:

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако това уно от аватара ти е твоето, със сигурност не си бил ти.

Не не е мойто на аватара.

Аватара със снимката на моето е с размер 160/160 и затова не съм го качил, малко е по-голям от ограничението, но това на снимката е 1:1 с моето с изключение на цвета.

Ако намериш снимки от Нац. среща на Соц. Автомобилите в Копривщица, ще го видиш на 1-2 снимки.

Онова беше пред разпадане ;)

Било е в период на полуразпад ;) , почти 100% съм сигурен :roll: :idea: , че е било от стария модел преди фейслифта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко опира до въспитание и елементарна култура . Тиквеници колкото щеш!!! Е това е проблема,който завинаги остава неразрешен. :evil:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

направиха улицата пред нас синя зона - места за паркиране има бол . капута с фирмата от първия етаж не се опитва да ми дига нервите с есовия си мерцедес втора употреба . преди му мях намерил цаката лесно - едната кола се използва като "ограничител на достъпа" - по същество същото като колчето , само дето обшината не я изкъртва. метода е прост - паркираш я така че да заеме 2 или повече места . когато наближа квартала се обаждам и някой слиза да премести колата така че да се паркира втората (в къщи винаги има някой). при излизане колата която излиза се мърда 3 метра напред , дърпа се ръчната , после "паркомата "се премества и той 3 метра напред . тука идва най гадното - изглежда че пред волвото има място за още една кола , НО колата е точно на завоя - не е спазено условието да е на 5 метра от завоя ... паяка я санкционира . така винаги имах 2 , даже 3 местта за паркиране в центъра . от както направиха шипка синя зона - паркирам си отпред , слагам копие от талона на предния прозорец и си свиркам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.