Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Интересна случка на бензиностанция


Recommended Posts

Може на някои да им се стори глупаво, но това е бъбрилнята на форума все пак.... Та реших да ви разкажа как преди време бях с блокирана дебитна карта резервоар който ми стига за 10км и 10лв в мен. Та реших да сипя както винаги на Шел в Младост на за мое учудване момчето което трябваше да ми зареди с 10лв влезе и каза че е забравил маркуча на 40лв... после излетя и се върна отново при касата и каза че е заредил до горе което излиза около 90лв. Тъй като бях махмурлия това беше добра новина. Очаквах да ми се извинят и да ми кажат че няма проблем, но по стар български обечаи последваха заплахи, молби да ми се точи резервоара и т.н. и аз категорично отказах. Така след около час разправии, викане на охраната, някакви смешници от СОТ и още куп глупости оставих 10лв и си заминах поживо поздраво. Според мен такова нещо в нормална страна не би се случило никога, за не говорим че в една Америка мога да ги осъдя доживот да сипвам безплатно. Та идеята ми е дали има хора на които се е случвало нещо подобно да споделят или просто всеки да си каже мнението. Искам да подчертая че оттогава продължавам да си зареждам на Шел само не и в тази бензиностанция. Поне има някой който да те обслужи-не като на Лукойл където ръцете ти се осмърдяват от бензин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 63
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • adrian_m

    12

  • zloQQ

    5

  • izov

    5

  • Data_StReaM

    5

Най-много писали в темата

аз най-мноо мразя да отида на бензинджийница и да ме накарат сам да си сипвам горивото защото някакъв бай хуй дето това му е работата го мързи или го мързи да ми напомпи гумите и т.н.

 

типично по български, а добре че си се оттървал

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз да също да ви разкажа...преди близо 1 год някъде..на Шел с баща ми зареждаме газ на нашата кола...и баща ми му вика...сложи за 15 лв газ..защото има още вътре..ии тоя ахмак си остави газта да се зарежда и по едно време гледам...25-26 лв върви..пък тоя го няма..долу там дрънка трака..да се махне маркуча..ония го няма..и аз се развиках...да дойде да погледне..тъпака..и той вика..извинявайте...не беше нарочно..и баща ми вика..аз казах 15 лв..сега другото си се оправайте..аз си тръгвам..и така плати си 15 и пък тоя сложи газ за 26 лв...пълен ***..сложи маркуча и офейка.. :mrgreen: :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз да се изкажа акто работил на бензиностанция...не е честно постоянно да ги обвинявате работниците там е вярно един голям процент с апълни нещастници ама има и такива дето заради тези нещастници си скъсват гъза от работа и накрая почват да правят грешки...на мне ми се е еслучвало няколко пъти да заредя повече я от мног работа я от умора или пък от заухав клиент дето мъмри и като го питаш с еправи на луд....естествено при положение че е моя грешка винаги съм си поемал разходите макар че има хора дето влизат в положението и си плащат щото се сещат че с 250 лева заплата (сега повече) не мога да покрия 3 пъти по 90 лева...то си е до човек...ако на мен ми сипят повече а то е ставало аз ис плащам...случва се...а момчето дето е сипало газ и е казало оправяйте се е бил от тези гореспоменати мърди и нещастници които се водят шефчета за това системата на шел беше толкова куца сега я пооправиха...а за помпането на гумите поне в шел вече е забранено да ги помпат и го правят само за некой дребен бакшиш...та мисълта ми е че никой не е длъжен да помпа ничии гуми поне на шел..аз помагах винаги когато имаха нужда и можех ...веднъж не можах да смогна на нощна на един да му проверя гумите и тоя написа оплакване ...и шефкате гледа запис защо не съм му помпал гумите при положение че лично тя ме е глобявала за това че помпам гуми като ми е забранено...

абе тъпотия...най добре се научете само да си сипвате и помпате че иначе и псувни се отнасят за липса на бакшиш./...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

честито на печелившите!!! :) добре за тебе, а лошо за тоя дето трябва да сипва, че е плащал после , но да е внимавал.

 

на мен не ми се е случвало. В повечето случай аз сам си зареждам защото като ме видят с 120ката и не им се занимава.

Гуми да ми помпят, мият прозорци и тн .... къде ти бе ... хахаха :mrgreen: в повечето случай сам си го правя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То и Шкодата си е кола бе..те само на такива...дето сигурно си пълнат до горе резервоара..и някъв Мерцедес или БМВ..няква скъпа кола..само на тях им мият прозорци..гуми помпат..къде на някаква обикновенна кола ще го прават..да не са луди ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет, колеги,

 

За лошо отношение към нас на бензиностанция или номер с надсипване на гориво не мога да се похваля. Онзи ден за първи път заредих Super Diesel на Лукойл до Кооперативния пазар в Люлин и момчето веднага притича с компресора, щом жена ми се поинтересува дали може да ни провери налягането на гумите. С кеф му дадох 2 кинта. Като взехме Окти от ЕТ и спряхме на OMV да я захраним, момчето ни попита дали колата е нова и като разбра че е, си донесе компресора и ни обясни, че колите излизат с налягане от 3,5 атм. до 4 атм. от магазина и ще намали налягането в гумите на 2 атм. отпред и 2,2 атм. отзад и че налягането трябва да се регулира на 2,2 атм. отпред и 2,4 атм. отзад когато колата е натоварена с багаж. На Шел винаги ни мият стъклата и са любезни, абе досега ядове съм нямал, дано и занапред да е така, пожелавам го на всички.

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте !

Напоследък имам впечатление за намаляване на персонала по бензиностанциите, което от своя страна води до неприятния момент,

да се обслужваме сами.

Много е неприятно да се мърляш с пистолета или да си проверяваш

гумите, още повече ако си оставил примерно 50 лв за гориво.

Просто трябва да си изискваме това което се полага на бензиностанция, иначе ставаме част от екипа им. И без това правят здрава лапачка с отстъпките за горивата.

Миналото лято бях в Измир при комшиите ,където най любезно на всяко зареждане ми измиваха цялата кола! Да не говорим за дребните глупости ,които ти подаряват или чашата разхладително в жегите.

А като ни станат европейски заплатите ,може и бакшиш да дам :mrgreen:

Толкова от мен, поздрави на всички Шкоди със задни и с предни диференциали !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За бакшишите - ами омръзна ми! Навсякъде бакшиши очакват! Бензиностанции, кафета, ресторанти, таксите и т.н.! Ами да му е** майката! Нали са на заплати и това им е работата, а ако искат бакшиш поне да си го заслужат! Аман от киселяци които те гледат лошо и очакват после и бакшиш да им дадеш, а ако не им дадеш те гледат вече на кръв!

 

Колкото до самообслюжването - аз винаги любезно благодаря на момчето и сам си сипвам бензин. Започнах след като веднъж един не ми затвори капачката като хората и два дни съм карал с отворена без да видя и когато един път един тъпак ми одраска калника с пистолета.

 

Нямам нищо против и сам да си сипвам, а ако се прави както трябва нито мирише нито нищо!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все пак всеки трябва да е изряден в работата си !!! Това че някой работиш на бензиностанция не значи че предишната вечер трябва да се напиеш и след това да се оправдаваш че ти е зле и е нормално да бъркаш. Има начин да се попита културно отново колко искат да заредиш а не да гадаеш колко са ти казали.

От друга страна наистина момчетата работят много. Просто хубавите бензиностанции знаят че винаги при тях ще се сипва и затова не си дават много много зор да увеличат персонала или поне заплатите, според мен печелят толкова много че не би трябвало да представлява трудност.

Харесват ми бензиностанции където могат да ми напомпат гумите, вместо да ми предлагат да ми проверят маслото, все пак на загрят двигател може и да има леки разминавания в това отношение.

Иначе на касите пък винаги съм попадал на любезни и усмихнати хора, което е странно защото не вярвам тяхната работа да е по-лека или по ненатоварена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали сега вкараха закон в България за по добро обслужване...тоя дето ти сипва бензина..ти казва..добър ден как сте...да ви измия ли стъклото..ала бала..зарежда и казва..приятен път..благодаря ви че избрахте нашата бензиностанция :mrgreen: ..но това обикновенно се случва на ЛУКОЙЛ бензиностанцийте..никъде другаде ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе момчета, много сте се разглезили бре! Искате обслужване, а се обявявате против бакшиа... А това, което някой написа за америка (че може да ги съди и к'во ли не...)...ех, ако беше така, ама не е! Там сам си сипваш, миеш си стъклата и си помпаш гумите. Няма хора, които да ти ходят ни гъза :mrgreen: Аз лично нямам против да си сипвам сам. Но пък не ми се е случвало да ми надсипват. Веднъж на Шел на братчедката ми и напълниха колата с бензин, а тя милата, дизелче кара...но си поеха последствията :mrgreen: А т'ва с приятия закон!!!! Ебаси простотията - закон да ме задължава да съм любезен... Немам думи!!! Това трябва да си е политика на бензиностанциите или просто си е до човека - така мисля аз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха...не ми се е случвало досега..и не съм чул тук из града на някой познат да е имало такова..луда работа..такава разсеяност не съм виждал...и как го оправиха след това..източиха го бензина и сипаха дизел ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде и аз да се включа. Като излезете от Бг и минете Сърбия и вече няма кой да ви сипва. Нито Австрия, нито Германия, нито Швейцария, нито Франция и т.н. и т.н. Това се отнася и за газта! Отиваш и си сипваш САМ! Така че стига глезотий. BTW на OMV има ръкавици за тия дето се притесняват че ще им меришат ръцете след това. Слага, сипват и фургат - е ово е стандарт :mrgreen:

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз подкрепям Велко, че явно има много разглезени хора. Дето се вика: на гол тумбак чифте пищови. Не визирам никого конкретно, просто тази мисъл ми дойде на ум след изчетената тема. Аз лично обичам сам да си наливам горивото, не защото някой би подминал казаната сума/литри, не за друго, а защото просто ме кефи да си сипвам сам. Пък и съм убеден, че така спестявам малко работа на някое от момчетата от персонала, които и без друго изнемогват и то за някакви смешни пари. А и ръцете не ми се омирисват на гориво, в крайна сметка не бъркам с тях в резервоара или пък не се оливам с пистолета :lol:

Относно бакшиша - редно е да го има, в крайна сметка с 1 лв (примерно) никой от нас няма да обеднее, но момчето, което ви е измило стъклото или проверило гумите, ще си докара не лоши парички за тази работа, ако средно на смяна по 20-30 човека му оставят по толкова. Сърдите се от лошо обслужване - ами не се сърдете на персонала, сърдете се на собственика. Това важи не само за бензиностанциите. Ако на вас ви дават някакви мижави месечни възнаграждения, ако персонала е съкратен до минимум, с какво настроение ще подхождате към работата си???

 

...Като излезете от Бг и минете Сърбия и вече няма кой да ви сипва. Нито Австрия, нито Германия, нито Швейцария, нито Франция и т.н. и т.н...

:smt017

Мдаа, и аз съм забелязал същото. Явно там хората, с далеч по-висок стандарт от нашия, не ги е страх, че ще се омиришат на бензин, че ще се изцапат... Но както написах и по-горе - на гол тумбак чифте пищови :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно съм съгласен с Юли! Ако някой е виновен за нещо то ще е само работодателя-собственика на каквото и да е заведение.

 

Аз си спомням една случка как един пич с хамър си наля 150 кинта в резервоара, а касиерката по погрешка отчела за друга колонка 10лв. Пича с хамъра даде 10лв и после се изстреля от бензиностанцията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те тоя с Хамъра е бил ебати мизерника явно.

Аз винаги предпочитам сам да си слагам, ама напоследък не ми дават, винаги идват и са много любезни и не ми позволяват сам да си сложа. Също така на доста места явно ги задължават да питат за гумите и маслото, е аз им отговарям че маслото на загрят двигател няма смисъл.

Даже ми мият и стъклото понякога, пък сега за над 15 литра подаряват на Лукойл един Сникерс.

По повод на първия пост се сетих нещо много интересно за плащането на бензиностанция с дебитна карта. Някакъв пич дал картата да плати 20.01 лв. Нещо обаче апаратчето не давало потвърждение за транзакцията и той си платил в брой. След известно време забелязал в разпечатката, че му липсват 20.01 лв т.е. транзакцията се е осъществила. Тогава почва интересното - отива в бензиностанцията, показва разпечатката и иска да му върнат 20-те лв. Пращат го да вземе някаква служебна бележка от банката, че има транзакция. После обаче му казват, че нищо не можело да направят. Същото и в банката. Та в крайна сметка така и не му ги въстановяват. Споменавам го за който плаща по тоя начин и му се случи нещо подобно да го има предвид.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип ако плащането с дебитна карта се провали, пича трябва да иска потвърждение. Както POS дава бележка за тразакция, така дава и бележка за неуспешно плащане.

Конкретно за описания горе случай, с бележката за плащане кеш и справка за плащанията от банката, може да се докаже. Но пък за 20 лева не си струва разправийте и нервите.

В този дух, във фирмата за която работя, един колега зареди на Шел за 30 лв. Така казва на служителя на колонката. Отива плаща си, прибира фактурата и заминава. След няколко сфетофара му светва отново резервата, гледа да не е пробит резервоара и се връща на бензиностанцията. Казаха му вие напълнихте за 3лв. Вади фактурата 3лв. 27 лева ги покри от джоба си.

Като нямаме читави организации за защита на потребителите е така.

А сещам се за още един случай на OMV. Капака на резервоара се отваря от купето, а самата капачка е без ключ. Момчето развива капачката и понеже е вързана към купето, не се сеща да я закачи на капака за резервоара, а я пусна със замах надолу. Добре че, не ми надра калника. Аз ли да им обучавам персонала по бензиностанцийте. Иначе както работят супер точни хора, има и много тиквеници и тогава е най-добре човек сам да си зарежда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Лукойл-Петров дават Сникерс. Те почти винаги дават някакви награди, но горивото пък е винаги по-скъпо с около 2ст. от нормалния Лукойл. Най-доброто обслужване на бензиностанция според мен осигуряват Петрол.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имаше преди месец някаква прИмоция в Лукойл и Петрол с тоя Сникерс - за който зареди поне 25 л. гориво, сега гледам Петролци май раздават ароматизатори...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали сега вкараха закон в България за по добро обслужване...тоя дето ти сипва бензина..ти казва..добър ден как сте...да ви измия ли стъклото..ала бала..зарежда и казва..приятен път..благодаря ви че избрахте нашата бензиностанция :mrgreen: ..но това обикновенно се случва на ЛУКОЙЛ бензиностанцийте..никъде другаде ;)

 

 

Само да спомена,че имам една съпруга,която е бензинджийка :mrgreen: на бензиностанция на ШЕЛ и от нея съм чул,че са длъжни да се отнасят така с клиентите,както ти даваш пример с ЛУКОЙЛ. Ежемесечно при тях минават" тайни куповачи" , които следят за доброто обслужване и работата. От това какъв ще е процента който е определил "тайния купувач" зависи и каква ще е заплатата на целия персонал. Във всяка една бензиностанция на ШЕЛ има и книга за оплакване,така,че който сметне че е прецакан с нещо ,може свободно да напише мнението си .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А това, което някой написа за америка (че може да ги съди и к'во ли не...)...ех, ако беше така, ама не е! Там сам си сипваш, миеш си стъклата и си помпаш гумите. Няма хора, които да ти ходят ни гъза :mrgreen: Аз лично нямам против да си сипвам сам. Но пък не ми се е случвало да ми надсипват. Веднъж на Шел на братчедката ми и напълниха колата с бензин, а тя милата, дизелче кара...но си поеха последствията /color]

 

 

Не знам в кой свят живееш но в Америка се съдят за пълни глупости! За да не разтягаме локуми ще дам пример с една жена която осъди с няколко милиона Макдоналдс защото си изгорила езика след като пила виднага кафе, а никъде не пишело че не трябва да се пие веднага кафето защото е горещо. Това най-общо показва че там за некоректно отношение можеш да осъдиш всеки стига да имаш и добър адвокат.

Не ме интересува другаде какво правят и как зареждат!!! пък и горивото ни струва като Гърция или Испания например, обаче средните заплати са далеч от тяхните... което значи чи тук се печели много и не пречат такива допълнителни глезотийки като момчета които помагат. Ако ми струва 1лв хубавия дизел с кеф ще ходя да си пълня всеки път сам до горе резервоара.

А за братовчедка ти не знам.... сестра ми от 8 години има книжка, кара от време на време, онзи ден за първи път зареди сама и добре че аз и казах че семейната им кола е дизел иначе кой знае какво щеше да каже... не казвам че братовчедка ти е виновна в случая но като чуя жена зад волана и ми настръхват косите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам в кой свят живееш но в Америка се съдят за пълни глупости! За да не разтягаме локуми ще дам пример с една жена която осъди с няколко милиона Макдоналдс защото си изгорила езика след като пила виднага кафе, а никъде не пишело че не трябва да се пие веднага кафето защото е горещо. Това най-общо показва че там за некоректно отношение можеш да осъдиш всеки стига да имаш и добър адвокат.

Не ме интересува другаде какво правят и как зареждат!!! пък и горивото ни струва като Гърция или Испания например, обаче средните заплати са далеч от тяхните... което значи чи тук се печели много и не пречат такива допълнителни глезотийки като момчета които помагат. Ако ми струва 1лв хубавия дизел с кеф ще ходя да си пълня всеки път сам до горе резервоара.

А за братовчедка ти не знам.... сестра ми от 8 години има книжка, кара от време на време, онзи ден за първи път зареди сама и добре че аз и казах че семейната им кола е дизел иначе кой знае какво щеше да каже... не казвам че братовчедка ти е виновна в случая но като чуя жена зад волана и ми настръхват косите.

 

Живея на Земята през повечето време :mrgreen: Ама мислех, че НЕ говорим за МакДоналдс (то един осъди и Метро-то, щот окуця - дадоха му 15 милиона!!!), а за зареждане на бензиностанции ;) аз за това споменах как е там... Няма как да осъдиш някои за това, че не ти налива, след като не му е в характеристиката :) А и това твоето малко ми прилича на чул-недочул, коментира - всеки е капацитет, то за това не може да еб*ш на Централни Хали - всеки дава коментари :) Изобщо не е така - наистина има фрапантни случай, но това са единици. Всеки може да заведе дело, защото струва само 15$ и някои хора го имат това са спорт!!!

А иначе батчедката ми е наясно с колата си дори повече от мен, но явно служителя е оглушал за момент :mrgreen: после си е спомнил, че му е казала нафта, а не бензин...

А и не разбрах, какво общо има цената на горивото. Щом ти трябва - наливаш. Ако не ти е кеф от цената - ГТ работи до колкото знам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Живея на Земята през повечето време :mrgreen: Ама мислех, че НЕ говорим за МакДоналдс (то един осъди и Метро-то, щот окуця - дадоха му 15 милиона!!!), а за зареждане на бензиностанции ;) аз за това споменах как е там... Няма как да осъдиш някои за това, че не ти налива, след като не му е в характеристиката :) А и това твоето малко ми прилича на чул-недочул, коментира - всеки е капацитет, то за това не може да еб*ш на Централни Хали - всеки дава коментари :) Изобщо не е така - наистина има фрапантни случай, но това са единици. Всеки може да заведе дело, защото струва само 15$ и някои хора го имат това са спорт!!!

А и не разбрах, какво общо има цената на горивото. Щом ти трябва - наливаш. Ако не ти е кеф от цената - ГТ работи до колкото знам.

 

Ами говорим по принцип за лошо обслужване. Много ясно че не можеш да ги осъдиш за нещо което не предлагат, но явно са пресметнали риска и затова не навсякъде го има като "екстра" някой друг да ти зарежда. От друга страна си мисля че това спестява време-на вас които бързате за някъде и на другите след вас които също си имат своя работа.

Ами и цената на горивото има много общо. Навсякъде за по-висока цена получаваш повече екстри. В България определено цената съпоставена със заплатите е излиза много солена. Ти май си правиш някаква духовна ч...я от това че бензина е над 2лв??? Ми дай да го правим бензина 5лв и всички на ГТ хем няма задръствания, хем с повече билетчета ще им вдигнат и заплатите..... За съжаление заради такова мислене сме на това дередже, в съседни Гърция, Турция и т.н. цялата държава все вдига да протестира... ако и тука това стане ще видите как могат да паднат цените... ако не-ще си плащаме все повече и повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.