Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Относно културата на каране


Recommended Posts

Значи напоследък забелязвам доста хора каращи Октавия,да правят абсолютни селянии.Повсеместно цари пълен хаос и нечовешки прояви на некомпетентност.Неприятно ми е ,че половината шофьори имат подчертано селско държание по пътищата.За три дена 3 пъти щеше да ме блъсне Октавия,2 пъти по невероятно тъпата причина,че шофьора си мисли,че е цар на пътя и не ползва огледала.Върха беше вчера на Бояна,където некав дърт комплексар със същата кола като моята разправяше на лапетата ,че е 1,8 без турбо и събираше желаещи за гонка от голфчета и фиатове.А после на гонката имаше такова неадекватно поведение,че неволно щеше да предизвика 2 катастрофи.Значи призива ми е-никой не иска от вас да карате бавно,но моля ви карайте така,че дане застрашавате колите около вас,ползвайте светлини,мигачи и огледала и не ползвайте най-дясната лента като най-лява

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз вчера както си разхождах кучето и поглеждам преди да пресека кръстовището пред блока и виждам едно Ауди се движи и не е подало мигач. Тръгвам да пресичам, а оня прави пак без мигач десен завой и се чуват спирачки и ми изкара ангелите. Аз му теглих една майна набързо, а той вместо да се засрами слезе да налита на бой. Егати и тъпаците. Много се дразня на хора дето карат бързо в кварталите. Понякога като тръгнеш да пресичаш и посредата трябва да се разбързаш, за да не те сгазят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Простак ли си ще си останеш простак за цял живот - независимо дали караш Глоф 2, Октавия, или S-класа. Който иска да се гони да се прави на майстор на Божурище, или да се запише в рали шампионата. Митко Илиев съм го срещал много пъти със съвсем обикновено С4 да си кара нормално из СФ. А в крайна сметка е най-добрия пилот в страната, но той знае къде може да се покаже като майстор.

Всеки знае кои са причините за некъдърността на шофьорите - книжките които всеки може да си купи, скоростта, пиенето.... Напоследък все повоче спазвам абсолютно всички правила които са си по закон и да ви кажа честно освен че не стигам по-бавно където и да е, стигам много по-спокойно. И в крайна сметка да си селянин е да си човек, роден на село... а да си селяндур значи да си част от 70% от шофьорите в България.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление явлението "некадърен шофьор" се наблюдава все по-често.Особено в София всеки кара както си иска ,повечето за жалост толкова и си могат,де.

Много се дразня напр., спускайки се по бул."България" в посока центъра. Колите, които се включват от Околовръстното, никога не взимат под внимание факта, че са без предимство.Вече съм добила навик винаги там да намалявам.

Няма да коментирам ползването на мигачи, спазване на пътни знаци, забрани, ограничения и пр. :evil:

Дано доживеем по-добри времена, когато ще сме по-отговорни, по-разумни и по-коректни на пътя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И днес поредния инцидент на Бояна(пак заради олигофренско шофиране)-вече ме е страх да ходя там.Да не говорим,че дочух и за челен на бул.България

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както се казва по нашите пътище се води война asd

Да не говорим за така наречените мотоциклетисти, направо са луди. Бръмчат, летят я на две гуми, я на една, врът се навсякъде, а да не говорим че напоследък нещо прибягват до следното, не им харесаш нещо и чупят огледала :smt040 :smt039

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Werz, пълно е със селяндури, мислещи се за голяма работа :? Освен споменатите катастрофи, вчера на Хемус беше станала зверска такава - 3 коли на сол, дано да няма жертви :? И в Италия караха като идиоти, но ги превъзпитаха.... Много са ни ниски глобите и санкцийте :? За мотористите - ненормалници, които не дават 5 пари за собствения си живот, а и този на другите! Вчера ходихме до Боровец и имаше много колегиални шофьори на пътя, направо се очудих... Дано да стават все повече!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като заговорихме за мотоциклетисти 99% май са за затвора !!!

 

Не съм съвсем съгласна!Вярно е, че повечето са "ненормални", но пък кой , качил се на колата си, внимава за мотоциклетисти, колоездачи и др.?

 

Преди години такси, правейки обратен завой на неподходящо място, блъсна мъжа ми/ с мотор/.Оправданието беше :"Извинявай, не те видях!"За щастие нямаше сериозни последици, макар мотора да беше под гумите :evil: .

И отново изниква въпроса за коректността на пътя.Нямаме елементарна култура и уважение към останалите участници в движението.За съжаление не мисля, че строгите мерки и високите глоби, ще ни решат проблема.

 

 

П.П. Тази тема не е ли по-подходяща за "Всеки за всичко"?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моето впечатление е че хората каращи големи, нови и мощни коли и са на възраст под 30г те карат като луди засичат много и тн.

 

Като заговорихме за мотоциклетисти 99% май са за затвора !!!

 

доста обосновано мнение.

Има и нормални хора каращи мотори и мотопеди. аз съм от вторите.

Да завирам се навсякаде,ама то е нормално като има задръстване няма да стоя и да чакам, бавно между колите и съм най-отпред.

 

Мен скоро ме засече някакъв кретен. карам аз бавничко най в дясно. като пред мен в ляво има кола. в един прекрасен момент тоя с колата решава че ще паркира в дясно на улицата перпендикулярно като естествено ме засича яко.

нямаше мигачи няма нищо. аз карах с ~20км/ч да спрях и вс стана ок.

та на такъв не огледалата ще му счупя ама и главата ако трябва.

не ми се лежи в болница заради някой си дето не си ползва огледалата и мигачите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

[quote name="mimi.b

Не съм съвсем съгласна!Вярно е' date=' че повечето са "ненормални", но пък кой , качил се на колата си, внимава за мотоциклетисти, колоездачи и др.?

 

Преди години такси, правейки обратен завой на неподходящо място, блъсна мъжа ми/ с мотор/.

 

Ами да ти кажа знаеш ли кои мотористи забелязвам ??? На 21г съм и нямам проблем нито с карането още по-малко със зрението, но в София единствено виждам мотопедчетата на куриерите на Сити експрес. И то защото карат в разумните граници. Живея до националния стадион и тия с моторите всеки уикенд по цял ден се гонят като луди с по над 140 от кръстовище до кръстовище.

 

[/quote]

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Причините за простотията по нашите пьтища са няколко:1.Най-нарушавания закон в България е закона за движение по пътищата!!2.Много гарги т.е много коли станахме по пътищата особено в София.Сегашната пътна инфраструктура не може да ни поеме.3.Националният ни манталитет!!Няма култура на движение,защото нямаме култура на взаимоотношения между нас.4.Няма ефективни законови мерки за санкции!!5.Шофьорските умения придобити след някакви смешни 20 часа кормуване,особено на по-младите шофьори естествено не визирам всички млади шофьори дано не засегна някого,не са на особена висота.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове съгласен съм с всичко дето казахте дотук, искам само да добавя някои неща, надявам се никой да не се засяга.

 

За мен най-опасни са шофьорите 60+....обикновено с някви лади, москвичи, стари нисани или опели(примерно), заклеам се е такива колко съм ги псувал. Почти не гледат огледалата като се престрояват, гледат само напред, рефлексите са им почти нулеви :evil: А да не говорим, че често бараките им дори нямат огледала или мигачите едвам се виждат.

Тряя да се направи някъв закон вече като минеш 55-60 години да минаваш някви тестове за рефлексите или не знам нещо такова

 

 

Но най-големия проблем си остава ниската култура и липсата на чувство за отговорност у хората в България

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

За мен най-опасни са шофьорите 60+....обикновено с някви лади, москвичи, стари нисани или опели(примерно), заклеам се е такива колко съм ги псувал.

 

В голяма степен съм съгласен, но има и друго. Миналата неделя карах по магистралата. "Какички" каращи със 110 (на магистралата сме!!!) в най-лявата лента при свободна дясна са напълно нормално явление. Дори са много учудени защо им свиркам и светкам! Друг пример - магистралата към Пловдив в началото от към София. Три платна. И? Всички карат или в средното или в лявото. Странно, но ЗДП казва да се ползва най-дясната свободна лента. Ма кой ли го чете?!?!? Не ползването на мигачи е повече от нормално. Фаровете са екстра която се ползва само в краен случай (разбирай пълна тъмница). Друг пример. Кръстовище с подлез. Кука виси и гледа кой ще мине на тъмно жълто. На 10 метра от него (дори по-малко) група пешеходци притичват през платното (става въпрос за бул. България). Куката се прави че не ги вижда. След това виновни са шофьорите...

Още примери бол. Но трябва ли да се ядосвам допълнително?!?! Едно мога да кажа - докато работата на куките е да събират пари а не да въдворяват ред нещата няма да се оправят.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да тва с пешеходците е вярно:)) аз винаги ги освирквам.

А иначе мигачите са голям парадокс особено в София. Има си особени правила

Ако ще завиваш не си длъжен да даваш мигач, а пък ако се престрояваш даваш мигач и автоматично си с предимство. После като се ударите казваш "е дадох мигач бе не видя ли" :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мигача не ти осигурява предимство!!!

друго от правилника може да не знам ама това съм го запомнил!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз вчера си взех правилника да си го прочета пак и да си поприпомня някои неща. Ей така - хем да знам кога съм в нарушение хем да знам кога съм прав.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък скоро решавах листовки :lol::lol::lol:

Ей така, да си сверя часовника ;) !

 

Сакън! Там продължава да има грешки!

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мигача не ти осигурява предимство!!!

друго от правилника може да не знам ама това съм го запомнил!

 

е точно де, аз го казах иронично:))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да тва с пешеходците е вярно:)) аз винаги ги освирквам.

А иначе мигачите са голям парадокс особено в София. Има си особени правила

Ако ще завиваш не си длъжен да даваш мигач, а пък ако се престрояваш даваш мигач и автоматично си с предимство. После като се ударите казваш "е дадох мигач бе не видя ли" :mrgreen:

 

хахахахахахаххаха :) колко си прав :)

Аз пък най- се дразня на тия, които са в лентата за ляв завой и не дават мигач. Застанеш зад тях и си мислиш,че ще карат направо,ама не! :) Ейййй ужас,ми то вярно,че нямаш право от тая лента да караш направо,но като няма коли,а съседната лента е фраш?! Визирам в случая кръстовището на Дойран и Гоце Делчев. Пфу колко нерви съм изхабила там :) А да не говорим за "дупетата",дето като видях мацка в колата и решават,че ще се правят на мъже и яко настъпват :) Вчера имах такъв случай, счупих се от смях :)Тва последното малко офтопик ахха

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.