Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxaspepino-racing.comtraxxas

преправяне на задни амортисьори от BMW на 120L

toto

Recommended Posts

пускам тази тема по молба на колегата corropt

става въпрос за това

http://snimka.bg/album.php?album_id=81529&photo=23

всичко се започна от това че си смених предните оригинални амортисьори с такива от lada на фирмата delphia, газови двойно действащи, след това си зададох въпроса от каква кола мога да намеря и да присъдя на моята кола.

и след доста търсене стигнах до извода че от Е30 могат да бъдат присадени на шкода, за целта се правят два отвора от двата края на носача (на снимката се вижда ясно) прекарва се болт, който се явява носещ за целта добре е да е доста здрав.

следващото много важно е понеже трябва амортисьора да буде центриран аз този проблем реших, като сложих по една шайби от всеки край.

след това стабилността ми се подобри значително все пак това са газови амортисьори MONROE, колата стана по рязка.преди с оригиналните амортисьори отзад имах чувството че на всеки заой задницата ми ще избяга, дори съм имал доста инфарктни случаи и единствено ме е спасявало това че гумите ми отзад са на 205

общо взето това е :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

евала сега и аз ще посабера кинти да пробвам .Казваш , че е по стабилна а ? А отпред как я снижи ако искаш драсни едно лс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При снимките от гаража ти се мъдри и нещо по-интересно. Един двувалов /ако не ме лъже зрението/ двигател от Фиат примерно с фланец. Я разправяй за тази работа и кажи за предните амортисъори, които си сложил с какво захващане са и каква им е цената като нови.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти,

Имам едно въпросче - преди време рових по каталози за амортисьори и задните амортисьори за бмв е30 имат следните параметри:

Дължина в свито състояние -> ~370 мм

Дължина в разтегнато състояние -> ~550 мм

Ход -> ~180 мм

Съответните размери за амортисьори от шкода 120, собственоръчно измерени от мен:

Дължина в свито състояние -> ~270 мм

Дължина в разтегнато състояние -> ~450 мм

Ход -> ~180 мм

Иначе казано как успя да сложиш амортисъори, които са с 10 санта по-дълги? Съвсем сериозно питам, имаш ли размерите на тия които си сложил и трябва да са от е30?

Размерите по-горе са от каталог на Монро и са за моделите Сенса-Трак и Матик Плюс за бмв е30.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега axl

компенсацията на тези 10 см

идва от дължината на пружината, в момента немога да ти кажа оригиналната пружина на шкодата в нормално състояноие каква е дължината й, но моите пружини са сменяни, всъщност напасвал съм пружината спрямо хода на амортисьора и съответно дължината му.

а на въпроса на beliq_lebed ще одговоря че това наистина е двигател на фиат, двувалка но в момента не искам да издавам повече, просто искам първо да завърша нещата със слагането, тогава подробно ще опиша всичко

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.