Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxaspepino-racing.comtraxxas

Неприятна изненада!

Recommended Posts

От 2007-ма се плаща данък и за коли, спряни от движение. Установих го вчера - отидох в общината и вместо за една, платих за две коли.

Не се оплаквам - просто информирам колегите, които като мен са фенове на старото желязо. С данъчните шега не бива - въпреки ниския данък на Шкодата - за 120Л е 13.17 лв с отстъпката, лихвите са тлъсти и лесно се събира неприятна за плащане сума.

Идеята на цялото упражнение е ясна - да се бракуват старите коли, които отлежават някъде, и да се предадат за скрап.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не е въпроса само в парите - ето в моя случай със 130РС-а не съм го пехвърлил още документално на мое име в КАТ, понеже искат да им го закарам на каналите, а това може да стане само с репатрак, защото физически не е в движение и дори няма мотор... сега явно ще трябва да ходя и в общината на предишния собственик за да плащам данъка отделно от другите ми коли, демек трябва да си взема поне 2 дена оптуска, за да вися по опашкие в 2-те общини :evil:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сигурно може, но кой ще ти каже предварително точно колко да преведеш?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че данъчния калкулатор ще свърши работа.

Тук са дискутирали темата: http://odit.info/?s=6&i=23693&f=2

Цитирам: Да , иди в сайта на НАП www.nap.bg и след това на услуги - данъчен калкулатор , изчисляваш си данък ПС и след това прочети инструкциите дадени в " Как да платим данъците и осигуровките си по интернет"

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да се плати по банков път. Забравих да напиша за този вариант. В общината имаше съобщение, че в клоновете на Общинска банка можело да се плати и имали необходимата информация за плащането.

...

Аз обаче имам малко предубеждение към този начин на разплащане.

Шкодата, която стои на аватара ми, не е в София. Мърлява работа - не я бях записал на мое име в общината през 2001-ва. Дядо ми - да е жив и здрав, я караше и й плащаше данъка по банков път на мое име по сметката на общината. През 2006 ми дойде внезапно просветление:D и отидох в общината да се оправям. Добре, че имах всички квитанции от 2001 -ва... Беше истинско шоу, загубих си един ден. Както и да е, доказах, че данъка е плащан. Старецът обаче, бил плащал по-малко от реалния данък - превеждал си колкото и за миналата година :D:D:D. И не бил платил за 2004-та. Абе купон пълен. Събирали се лихви... :evil:

Платих към 70 лева - предимно лихви. Глоба няма.

Старецът вече не я кара - купи си Астра :D. Аз я спрях от движение. И сега пак пустата Шкода ми напомни за съществуванието си :D . Грехота е да я бракувам - купето още е с оригиналните тенекии и е практически напълно здраво. Ще я съживявам. Кога - не се знае.

Много се разписах нещо...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това наистина е много ПЕДЕРАСТКО!!! за какво по дяволите се плаща за кола спряна от движение? за пътищата по които се движи, за замърсяване на околната среда... ЗА КАКВО? ако това е мярка срещу каране на кола без документи - да си пуснат скапаните катаджии на проверка. аз имам спряна от движение кола, прибрана във вътрешен двор, не се вижда от никъде, не грози пейзажа на красивите ни полуасфалтови улици, не пречи на никой! какъв данък се плаща за това???

а най - педалско е, че това решение е взето тихомълком, без да се обяви официално. направо ни го натикват отвсякъде. нека да нправим нещо, а? щото ако си траем, не знам кои в крайна сметка ще са педерасите... :roll:

мамка им педалска, не се наядоха и не се нкрадоха на гърба на хората, МРЪСНИ ПЕДАЛИ!!!

:smt034 :smt034 :smt034

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе от една страна е кофти да плащаш данък за нещо което не се движи, от друга е кофти като гледам разни коптори как не помръдват с години, а места за паркиране няма. Според мен решението е - спрян от движение автомобил (т.е. не минал ГТП) не може да стои на улицата. Така е в Белгия. За другите страни не знам, но мисля, че и там е подобно. Така бързо, бързо ще се разчистят улиците. А данък ще се плаща защото и да не е в движение, ако не е бракувана се предполага че ще се задвижи.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята ми се струва нож с две остриета. От една страна е добра,защото няма да има разни таралясници само да ни задръстват улиците. Ама от друга страна е малко глупаво. Давам за пример един съсед по вила, той е събрал 5-6 Ленд Ровъра, като полицейските, бракувани и си ги ползва за части. Тоя човечец трябва да се разори, за да им плати данъка, а те на никой не пречат, понеже са му в двора му.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има логика, но така се удрят яко под кръста хората, които се занимават с коли в много направления - има коли - донори (моят случай), 57 коли прибрани в хале (имаше тема във форума), коли чакащи реставрация (на krankenstein RS-ката да не би да е на улицата)... примери много.

ако наистина една кола е ЗАХВЪРЛЕНА - да мине съответният държавен служител, да я глоби / конфискува / вземе други мерки... но ги мързи и са свикнали да лапат, да се осерат от данъци, такси и ебавки по гишетата, мама им мръсна.

и имат почивка от 10:00 до 10:15, през която гледат хората, които са излезли от работа, как се притесняват, че ебаният шеф може да ги уволни, щот закъсняват, пък ония вътре пият кафета.

до кога ще търпи подбни лайнарщини???!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... събрал 5-6 Ленд Ровъра, като полицейските, бракувани и си ги ползва за части. ...

Гога, бъркаш. :) За бракуваните няма да се плаща, а само за спрените от движение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колите донори могат да се бракуват! Това е идеята. Обяви я за бракувана (попълва се декларация) и готово. Няма данък.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гога, бъркаш. :) За бракуваните няма да се плаща, а само за спрените от движение.

Бракуван и спрян от движение не е ли едно и също? :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бракуван и спрян от движение не е ли едно и също? :roll:

Не. Спряната от движение подлежи на евентуално пускане(т.е талона се оставя в КАТ), а бракуваната вече не съществува като кола(скрап :P ).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз лично не искам да я бракувам, защото е добра и едни ден ако се видя с повече пари, ще я възстановя или пък мога да я продам - става дума за кола 1958-ма. както писах вече, колата е прибрана в гаража на дядо ми и никой държавен бай х_й не може да ме накара да я умъртвя!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А дали колите преди 1960-та не са освободени от данък? Нещо такова ми се върти в главата. Като ходя този месец до редакцията на сп. "Автокласика", ще ги разпитам. Ще ми е интересно да чуя мнението на хора със сериозни колекции - на тях ще им се разкаже играта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А дали колите преди 1960-та не са освободени от данък?

От преглед са освободени ако не се лъжа :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много съобщения натрясках днеска :evil: . Ето информация по темата от пресцентъра на Столична Община.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,казаха ли по каква наредба и от коя дата събират данък,защото ако е издадена след 01.01.07 трябва да важи за следваща година иначе откъде да знаем че ще излезе че да си бракуваме колите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съобщението на общината е от 19.01.07. Промените вероятно са ги приели в края на 2006-та. Плаща се данък за 2007-ма. До края на април мисля че е с 5% отстъпка. Номерът на наредбата не го знам, пък и не ме интересува. След час и половина висене на опашка в тесен, горещ и задушен коридор (който е от община Лозенец знае какво е там), ми беше през ... дали ще дам още 13 лева или не.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.