Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxaspepino-racing.comtraxxas

Варварство


stenly

Recommended Posts

Моля прочетете едноименната новина от тази страница >>>

няма да добавя нищо от мен; каквото и да кажа ще е излишно.

 

Филмът не е подходящ за деца, или хора с лабилна психика!

 

:?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

леле, пък да беше видял как избиват прасета и телета за да имаш свинско и телешко на масата... а пилетата с в птицекланиците знаеш ли какво става? ... СЪЩОТО! Природа - едните ядат другите...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

joeless, има голяма разлика в това да причиниш моментална смърт и в това да оставиш което и да е живо същество да се мъчи така, както е видно от филма. Има и голяма разлика в това да отглеждаш, за да колиш и да ловиш за да колиш. В първия случай си има ферми, рибарници и т.н., все изкуствено създадени места за отглеждане на животните. Докато тези делфини от филма си ги ловят. Нали се сещаш за нещото, наречено равновесие в еко системата ;) Има и друго - у нас колим отгледаното във ферма прасе, защото това е основното ни ядене (най-общо казано). Докато тези делфини ги убиват за деликатес. Не мисля, че някъде те са основния поминък на някого, дори и на японците. И понеже дадох своя глас (подпис) в името на споменатата кауза, видях, че повече от 800 000 души не са на твоето мнение, което е още един факт, подкрепящ поста ми и доказващ, че не си прав ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

леле, пък да беше видял как избиват прасета и телета за да имаш свинско и телешко на масата... а пилетата с в птицекланиците знаеш ли какво става? ... СЪЩОТО! Природа - едните ядат другите...

 

Ти чувал ли си някога понятието "застрашен вид" и знаеш ли какви са последиците от избиването им :?:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше и едно такова филмче как избиват тюлени. И как малките ги дерат живи, заради кожите. Изобщо, май човеците сме най-големите зверове :evil: . joeless, изобщо не си прав, това си е застрашен вид. Пък и прасетата и говедата по кланниците никой не ги мъчи по такъв начин.

 

П.П. Относно филма - от доста време не бях виждал нещо по-гадно :| .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миии допреди 35-40 години това е било поминък по морето Чеерррррно - още има хора, които са стреляли с карабини делфини.

Кайзерованото филе( доста тъмно на цвят е и самото месо) беше 0.80 ст. за килограм по магазините, "семейната радост" - 1.60 лв.

А са избивани заради мазнината - единствената от която се прави хидравлично масло за откатните цилиндри на артилерийски оръдия. По-късно са почнали да използват синтетични масла, то и делфини не са останали, де...

Избягала обаче скумрията, която делфините гонели към брега и от 1965 година скумрия ловят само в Турция - минава напреки през морето - твърде навътре за да излязат рибарските кораби.

 

Общо-взето животът не е толкова прост, той е значително по-прост - не може да се прекрати нещо, в което са замесени огромно количество хора като потребители и винаги ще има хора, които ще доставят търсеното - справка наркотиците.

 

Между другото като тонове месо японците бият в хиляди пъти повече китове, отколкото делфини.

 

За делфините мисля че са много близки до нас хората и някак е гадно да се убиват - има такъв случай у наше село: една блейка, дългогодишен моряк инак, пада зад борда в средата на Атлантика и така шест часа, докато се усетят че го няма и се върнат да го търсят. Намират го сред делфини, по-точно виждайки струпването на делфини, а човекът разказва, че още докато паднал почнали да се навъртат около му и се чувствал сигурен, че ще се спаси.

Вече е над 70-годишен, но при повод винаги разправя случката, е, не е ходил да им хвърля рибка както се хвърлят трохи на гълъби, де, макар напоследък да се завъртяха две-три семейства в залива :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.

 

П.П. Относно филма - от доста време не бях виждал нещо по-гадно :| .

 

а аз даже не го догледах до края. кофти работа ама по целата по коледа става подобно нещо. метнат ножа на свинята и отидат да си пият ракията докато му изтече кръвта на прасето.Върнат се след 30 мин а то още мърда :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

подкрепилите петицията станаха 805656 с мен. ;)

 

 

П.П.

corropt ти май не си гледал как се коли прасе.умира максимум за минута.сравнението свиня-делфин е неуместно.поздрави :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Господи,каква жестокост! d010.gif

Няколко пъти опитах да изгледам филмчето до край,но не можах,толкова е гадно!

Гласувах в подкрепа на петицията!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах филмчето..нищо особенно не е.

А тези от вас които казват че убиването на прасета и телета в кланниците е по хуманно...значи не са влизали в кланница. Е аз съм влизал. Мога да ви кажа как става...ако ви интересува.

Мушат ги с метални пръти прасетата.

Агнета се убиват с чукове. А знаете ли какво става когато не го улучат както трябва от първия път?!? да не ви разправям...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Odin,

 

То ясно че и на други места го има. Въпроса е че нито прасето, нито агнето, нито кравата са застрашени животни. Пък и масовото е да ги убият бързо. И не изхвърлят кръвта в океана.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах филмчето..нищо особенно не е.

 

Ти сериозно ли го написа това :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...А тези от вас които казват че убиването на прасета и телета в кланиците е по хуманно...значи не са влизали в кланица...

Жоре, предполагам, визираш моят пост. Но аз никъде не съм написал (и никой друг не е), че клането е хуманно изпълнение. Просто наблегнах на факта, че трябва да се прави разлика между изкуствено отгледани (създадени) животни, с цел поминък/храна и такива, свободно живеещи в природата и убивани с цел ... деликатес.

Пропуска при клането на агнетата е случаен, а обърна ли внимание онзи ш...н японец ли е, какъв е, как умишлено мушкаше по етапно горкото делфинче?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз ще ви кажа няколко неща..първото е че този вид не е застрашен...както и тюлените от споменатите филмчета,,,в япония както и в (канада за тюлените ) тези животни се ловят законно а не бракониерски...този спорт(бракониерството) е национален спорт само ж родината мила...а тези двете страни са недолюбени от сащ респективно от англия като тяхно дясно крило...и затова се получава така че тряя дас е говори...мислите ли че япония една страна с железни закони би позволила това ако са световно застрашен вид...НЕ...друго ще ви кажа аз съм бил мноог пъти в кланница и там нещата са същите няма животно което да умре веднага...пример с кокошките когато има режат главите те скачат летят и не са по-хубава гледка...аз съм твърдо против избиването на каквито и да било диви животни и затова подкрепих петицията,ама нещата не са така прости аккто излиза от филмчето...ако аз като прост студент по екология не съм достоверен източник на информация за вас,ще помоля по-големи специалисти да се изкажат...

повтарям не е хубаво това нещо,но не се бъркйайте не са застрашен вид....за сега май е това което сках да кажа...моля ви не приемайте думите ми като непокрита глупост...

 

п.с. защо никои не казва нищо з аизбиването на кафявата мечка в бг..по 50-60 мечкис еизбиват годишно...може би 1/10 от популацията в бг може и по млако да са и повече...но са световно застрашен вид...е вярно не ги из варварски.но оставят малки мечета на сигурна смърт (ако не ги вземат да танцуват,което е май по-лошото)...вярвайте ми ако ние станем икономическа сила като япония и не сме в нато ще се излъчат хиляди филмчета за избиване на мечки,рисове,елени че дори и на афала(вид делфин)..и т.н.

извинявайте ама това ми е слабо място и много мога да се развихря...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе ние хората сме даже още по-брутални към себеподобните си, та какво остава за животните? :evil: Въпреки това подписах петицията, макар че и колегата vloo e прав. А ако някой ден решат в световен мащаб да забранят официално употребата на месо (както се очертава да стане скоро с цигарите) и приемат вегетарианството, аз ще съм "ЗА" - бил съм известно време вегетарианец по здравословни причини и открих, че месото има достатъчно заместители и въобще не ми е липсвало. Само дето е много трудно когато живееш с месоядци наоколо да пазиш такава диета - трябва някой да ти готви специално или сам да си готвиш, ако имаш възможност. Аз се върнах към месоядството в казармата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мислите ли че япония една страна с железни закони би позволила това ако са световно застрашен вид...НЕ...

Напълно си прав!

 

Относно историята с тюлените и котките бонзаи - чиста проба рекламен трик. Всички знаем и виждаме колко бързо подобни линкове и материали се разпространяват по форуми и ICQ-ta. И в двата случая нямаше абсолютно никакви снимки, доказващи избиването на тюлени или отглеждането на котки в буркани. Имаше само някакви измислени монтажи и подробно описание, на което хората сляпо вярват.

А като отидеш на подписката срещу въпросното "избиване на тюлени" отвсякъде те заливат хиляди реклами и банери. СПАМ второ поколение!

 

Относно делфините: Очаквах повечко реклами на подписката и по-скромно филмче. Тук наистина се вижда зверското убийство на животните, но на мен и други неща ми направиха впечатление: Всички много добре познаваме дебелия и плътен мъжки глас (не този конкретно де). Много добре знаем какво влияние има върху хората и възприемането им. Второ: абе много майсторски е заснето това варварство. Оператор професионалист!? Влачене на делфин вързан за празен пикап!? Обикаляне в радиус около животните с камерата?! Никак не изглежда като обикновен репортаж.

И върха на наглостта: "това показва явното отношение на ЯПОНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО към околната среда..."

 

С една дума - ПРОПАГАНДА, в чистата и форма.

Четете между редовете:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей, винаги ще се намерят многознайковци, дето да намесят и САЩ, и Световната конспирация и какви ли не глупости, само и само да се изкажат "обосновано" и "убедително". Извинявайте, ма тва наистина са глупости! И който твърди, че делфините не са на изчезване - нека дойде с мен на Калиакра тази година да гледаме делфините. Понякога се чака с часове, за да зърнеш някой... Сигурно ще ви се сторя груб, но не мога да търпя типичния ни български манталитет "това не може да е така, те го правят, за да ни излъжат - тука нещата са много по-дълбоки, ма ние всичко знаем"! Вземете и погледнете на ситуацията от хуманна гледна точка. Не изкарвайте хиляди доводи "да, а вие знаете ли у нас как е". Не тръгвайте веднага "срещу вятъра", а за миг разсъдете - делфините наистина не са прасета и подходът трябва да е различен. И което е най-важното - хората имат съвестта и морала най-малкото да повдигнат темата - независимо от изхода. А сега да ви казвам ли "а у нас как е" или няма нужда....

Ако на модераторите им се стори грубо изказването ми, могат да го изтрият...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не виждам разлика между прасетата и делфините. Всички са живинки. Обаче трябва да се яде.

Като съм гледал как се коли прасенце винаги ми е било много жал...ама после не връщам пържолите...и делфински бих пробвал. Ако ще живи да са ги драли.

 

Живота не е ли скапан?!?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И който твърди, че делфините не са на изчезване - нека дойде с мен на Калиакра тази година да гледаме делфините. Понякога се чака с часове, за да зърнеш някой...

 

Off :oops:

 

Влади, като цяло си много прав, обаче делфините вече са се завъдили доста по нашето крайбрежие. Миналата година за месец и нещо по морето, 3-4 пъти виждах делфини и то около втора буна на варненския плаж, веднъж даже бях с водно колело и си изкарах акъла, щото излязоха на 4-5 метра от мене :mrgreen: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

рибарите по принцип не обичат делфините - разгонват им пасажите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не виждам разлика между прасетата и делфините. Всички са живинки. Обаче трябва да се яде.

Като съм гледал как се коли прасенце винаги ми е било много жал...ама после не връщам пържолите...и делфински бих пробвал. Ако ще живи да са ги драли.

 

Живота не е ли скапан?!?

 

напълно подкрепям!!! на мен ми е все едно дали са утрепали кокошка или слон все е гадно:(

 

а някой като каза, че е гадно защото са на изчезване делфините, а прасчовците са много да попитам: а като убиват бездомни кучета с лопати, кирки и други подръчни матеряли какво ??? като за много псетата да ги трепат а ???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз се виждам като многознайкото дето казва че делфините не са на изчезване...е ще се примиря няма как...само да ти кажа че да сравняваш черно море с японско,или където и да било другаде е толкова абсурдно колкото да сравниш перник и копенхаген например или нещо такова безумно...също така нека не ти казвам защо на морето ни няма делфини(а то има цели 3 вида-не точно делфини но от едно семеиство),няма акули по 5-6 метра и китове ...незнам я да помислим...иска ми се някой да отиде в япония да извърши нещо незаконно и да видим за какво иде реч...аз имам приятел там учи японистика и мога да кажа че само в сащ има по идиотски прсъди за нищо......а от гледна точка на хуманноста я ми кажете има ли хуманно убииство???аз не се сещам защото дали е с спринцовка или с ток или с нож убииството си е убииство...а за у нас казах защото никои не го е грижа,че животни които наистина са малко и на изчезване се избиват абсолютно незаконно....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега vloo! Ако си беше направил труда да прочетеш внимателно поста ми, щеше да откриеш, че всъщност именно за липсата на загриженост/отношение/желание/съвест у хората съм писал, макар и не написано така експлицитно. Иначе си много прав - в Черно море има три вида делфини (Афала, Муткур и обикновен делфин, че и застрашеният -ако не и вече изчезнал - тюлен -монах), само че тънкият момент беше по колко ли броя са останали от тях, в резултат на безотговорното ни отношение. Вярно, от Института по рибарство и аквакултури твърдят, че броят им в послено време се увеличава, но се питам защо е нужно да се стига до там - да показваме на децата ни картинки с разни животни, чийто представители са били убити (и то зловещо в повечето случаи), само за да се използва кожата им или някой крайник...

Малко изместих темата, за което се извинявам, но това беше повод и малко да се поогледаме в "собствения си двор".

И моля колегите от Перник да не се сърдят на колегата vloo - може и да не живеете в Копенхаген (оказва се, че имало разлика :lol: ), ма пък от друга страна сте по на запад от софиянци! :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.