Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxaspepino-racing.comtraxxas

Идеи за аларма на Шкодичката (105L - 1986-а)

Тодор Попов

Recommended Posts

Здравейте! Имам аз една червена Шкодичка. Работа добра върши, поддържам си я редовно и съм много доволен от тази сладурана (Жената да не се сърди)! Обаче в последно време много крадлив народец се навъди. Крадат дребни работи - стъкълца на мигачите, крушки, странични решетки на отоплението и разни други подобни нещица. Не е много приятна тази работа. :? А онзи ден беше върхът. Тъкмо излизам от входа и се запътвам към количката и какво мислите заварвам там? Една рошава циганска кратуна се крие зад колата ми. Чувам, нещо се човърка там и като ми пречрня пред очите. Тогава в ръцете си носех един голям чук и ка-ато му се развиках на тоя мангал мръсен. :evil: Че ка-ато го погнах чука. Ако щете вярвайте, но в този момент ми се щеше да го цапардосам с чука по тиквата. Оня моментално си плю на петите. После като се върнах при колата и отворих капака на двигателя видях, че вътре беше оставена някаква тел. Явно тоя мръсен циганин се е опитвал да освободи ключалката. Та знаете ли какви аларми ще са подходящи за Шкодарката (дори да са най-обикновени). И как ще мога да си я инсталирам. Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да може алармата да се задейства от посегателства върху "....стъкълца на мигачите, крушки, странични решетки на отоплението и разни други подобни нещица" трябва да има шок-датчик, което навежда на мисълта за истинска аларма. На пазара варианти колкото искаш! Може да стигнеш дори да крайности, като мен - аларма със скачащ код, обемен и шок-датчици, централно заключване и имобилайзер! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да може алармата да се задейства от посегателства върху "....стъкълца на мигачите, крушки, странични решетки на отоплението и разни други подобни нещица" трябва да има шок-датчик, което навежда на мисълта за истинска аларма. На пазара варианти колкото искаш! Може да стигнеш дори да крайности, като мен - аларма със скачащ код, обемен и шок-датчици, централно заключване и имобилайзер! :D

аз сам с такава един цлас по нисък от valkor (Varan) и сам супер доволен сичко си има в нея имобилайзер шокови и обемни. излезна ми 150 лв с монтажа 8)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз те съветвам да вземеш някаква аларма от среден клас, с чувствителен шоков датчик - може да настройва силата на шока, при който да се включва, в комбинация с микровълнов двузонов датчик за около 50 лв, който писка като мине някой близо край колата. Не слагай от най-евтините аларми, нито пък българска. Мойта е Бета М15 и не съм много доволен от нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз я сложих миналата година, след като ми гепиха номерата и сложих нови. Като отидох при майстора, поисках да слежи някаква не от най-евтините, не и от най-скъпите естествено, но такава, на която може да се сложи микровълновия датчик - такъв имах отпреди си бях сложил на другата кола. Разбрахме се за въпросната аларма, модела съм написал, в сайта на алармаджията са й дадени характеристиките, българска, не знам къде се произвежда, по всяка вероятност в София. До преди няколко дни алармата беше в гаранция, а преди 2-3 месеца ходих щото не се включваше изобщо по едно време, а майстора го нямаше и чирака му сподели с мене, че тия аларми - Бета да ги кажем конкретно, може би не българските като цяло, са боклуци и има има много рекламации при тях. Честно казано не знам какви други български аларми има, но все ако се налага сега пак бих си сложил някаква американска с по-добри характеристики, макар и по-скъпа. Тая сегашната не я знам колко ще изкара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано не се брои като реклама, но ВАЛКОР са с доживотна гаранция :D Правят ги в Пловдив и издържат на електрошокова палка!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.