Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxaspepino-racing.comtraxxas

Отново проблеми с високите

Skoda120L

Recommended Posts

Днес сутринта като тръгнах за работа запалих КОЛАТА и тръгнах както обикновенно, ноооо..... като загря изчезнаха високите обороти. Работи само на празен ход и на смукач. Спокен отвивам жигльора за висотките / от ляво на карборатора/ , но той не беше запушен, продухах го върнах го обратно, но за съжаление подобрение нямаше никакво. В неделя сутрин имах същия проблем на като покарах малко се оправи. Та днес на този кофти дъжд ме остави, та трябваше да се връщам да сменям колите.

Бензин - само 95 или по висок от Lukoial

Филтри - 3бр. преди помпата, на помпата и на карборатора/ всички нови или продухани.

Центровка - идеална /в четвъртък на Брегалница/

Колеги дайте акъл от какво може да се губят високите обороти??? :mrgreen: :idea: :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Огледай вакумното отваряне на втората степен на карба - като го откачиш от кабруратора прегледай мембраната да не се е скъсала, защото иначе така изведнъж да ти изчезнат високите обороти е все едно да не се отваря дросела на втората степен или да се е запушил главен горивен жиглъор, но те са вътре и без отваряне не могат да се видят. Отляво не мога да схвана какво си отвил. Има едни капачки, които се развиват и под които има жиглъори, но те не са толко основни.

Друг вариант - слаб дебит на бензиновата помпа /3 филтъра са и много/, ниско ниво в карбуратора, запушване на човката на ускорителната помпа или скъсана мембрана за нея и колата не може да ускорява добре при рязко подаване на газ особено при тръгване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за изчерпателния отговор. За мембраните на вакуума и ускорителната помпа ще си купя и довечера ще ги сменя. Ще погледна и човката дали е запушена.

Каде се намира главния горивен жиглъор?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мембраната може да я погледнеш първо, а после да си купуваш, защото може проблема да не е там. Главните горивни жиглъори са на дъното на поплавъковата камера и през тях се засмуква и увлича гориво посредством въздуха засмукан през главните въздушни жигъори, които са отгоре. Ако тръгнеш да сваляш карба си приготви нови гарнитурки за под него, защото често пъти първата под него се пропива с бензин и се надува.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ok!!! Ще имам впредвид. Мисля довечера да се заема, но е мисля да свалям карборатора а само капака му. Гарнитура за капака съм си взел.

P.S.Днес отивам да взема скоростомера от vloo. Пази ми останалите уреди. Като се пооправи времето ще се разберем да мина да ги сложим.

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пази ми останалите уреди. Като се пооправи времето ще се разберем да мина да ги сложим.
- Няма къде да избягат, ще те чакат. Успех с ремонта!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво свърших по КОЛАТА.

Свалих въздушния филтър,

вакуума за втората степен - изпробвах го държи ли вакуум-ОК идеално. Свалих капака на карборатора- скъсана гарнитура. С дросената клапа напомпах 5-6пъти от инжекторната тръбичка излиза бензин. Свалих я придухах и пак монтирах. Количеството бензин, което излиза през нея се увеличи. В поплавковата камера има два жигльора. Единият е на дъното, а другия е под ъгъл стрямо дъното. Този на дъното се беше запушен около 2/3 от сечението му. Продухах го. Другия също но той не беше запушен. Монтирах всичко обратно и като палнах всичко се оправи.

Мерси много за съветите, без тях щях да научквам и да не зная какво търся.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И сега може да си сложиш ново бензиново филтърче. А на капака също има един филтър, който е редно да изчистиш!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.