Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxaspepino-racing.comtraxxas

С какво масло за двигателя и скоростите карате Фаворита си?

smirn0ff

Recommended Posts

Здравейте,

искам да ви питам с какво масло за двигателя и скоростите карате Фаворитите , защото скоро време трябва сменям моето двигателното.

То все още има смазочни качества , но мисля скоро да го сменя.

Скоростанта кутия не съм го виждал маслото, но си мисля че трябва да се сменя.

Гледах че сте писали за минерални масла и полу-синтетика.

Аз поне си мисля, че полу-синтетиката ще е най-добре за двигателя.

А за скоростите си нямам никаква представа...

Моля за мнения по въпроса :|

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

5W40 не е ли прекалено рядко ???

моля пишете дали е минерално или полусинтетика

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

5W40 не е ли прекалено рядко ???

моля пишете дали е минерално или полусинтетика

ами ако колата не е на много километри и ДВГ не е износен не е :!:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз карам фелицията с моторно минерално Елф 15W40, на скоростите още не съм го сменял - видя ми се бистро и още годно, поне няколкото капки, които изтекоха при смяната на датчика за задния ход... може би вече е сменяно веднъж, колата е на 101х. км.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

значи ще взема да си купя 10W40 за двигателя и 75W90 за скоростната кутия ... така ги виждам нещата.

ПП а да питам някой има ли наблюдения кои марки масла изкарват най-дълго, защото не смятам да сменям масло на двигателя на по 1000км?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тука сме изписали сума ти неща за маслата, но:

Смяната на маслото зависи от начина, по който караш колата си - градското скъсява живота на маслото. Полусинтетиката за този двигател би следвало да изкара 10 000... Но я сложи само, ако са ти читави гуметата на клапаните

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами смятам че гумичките на клапаните са добре защото колата е била прегрявана от предишния собственик и той е правил ремонт и е сменял всичко.

Колата в момента въобще не бута маслото , а антифриза спаднал изключително малко , което ме навежда на мисълта че всичко е в нормите...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моя фаворит е на 15 години и е на 150000 реални км . Маслата с които го третирам са от бензиностанции shell .Отивам там и хората ми отварят един огромен каталог. Поглеждам , плащам и заминвам . След 5000 отново се повтаря процедурата. :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

biser.or , поразгледай книгата на Цедрих и ще видиш , че маслото в мотора не е много здравословно да се сменя толко често освен ако не е някаква гробовна шит , но за това всеки си прави сметка на парите.

И все пак икономия няма просто се дават повечко пари веднъж на 10К отколкото на 2 пъти или поне аз така мисля. Моита обиколи доста марки и се оказа , че най и допада фирменото масло на Опел и въпреки , че се говори , че е Мобил смея да твърдя , че има някаква разлика от мобилските разфасовки и е на сравнително добри цени :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте момчета! Включвам се и аз макар, че си карам Фелицията вече 11-та година! Седем години ми беше служебна, вече 4-та година ми е лична и по отношение на маслото, съм безкрайно доволен от Control-а 15W-40 на OMV. С фаворитовия мотор съм, на 150х. сменях гумички на клапаните, маслото сменям през 15х. и за тези километри не се налага да доливам - точно преди смяната остава малко над минимума - а колата вече е на 220 х.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.